Saker jag saknar:

1. Sushi.
2. Ben&Jerry's. Vilken smak som helst, men gärna nån med de gigantiska chokladbitarna...
3. Grillad focaccia, dvs fika på stan en ledig dag.
4. White Russian, Dreamgirl eller vilken jäkla drink som helst som innehåller sliskig likör, grädde och minst 500 kcal glaset.
5. Ost och kex.
6. Exotic Snacks... och då menar jag inte cashewnötter och annat trams, det ska vara müslitoppar, yoghurtdoppad ananas och jordgubbar doppade i mörk choklad.
7. Stekt palt.
8. Mysfrukost med american pancakes, färska bär och nybryggt kaffe.
9. Max suprememål med pommes, dip och hela baletten.
10. Kinamat.

Det värsta är att det är typ vad jag äter en vanlig helg (eller okej, kanske inte palt). Konstigt att jag hela tiden slåss mot min vikt... jättekonstigt.


Du är vad du äter

Kolla här! Exakt samma kosttillskott som de använder i Du är vad du äter. Blev riktigt patetiskt sugen på att köpa det, det enda som kan lindra mitt begär är att tänka på att tjockisarna i programmen alltid nästan spyr av den där proteindrinken... oxå priset då. Men hur äckligt kan det vara? Men jag har faktiskt letat efter just de här produkterna. Vågar inte köpa något annat proteinpulver, är så rädd att det ska vara benmjöl och andra sjuka grejer i.
image40

Uhh...

Den här dagen började ju så bra! Men nu mår jag dåligt igen. Känner mig konstig i huvudet, mår nästan illa, pulsen känns högre än vanligt. Cyklade hem från Bergnäset, skulle precis iväg och träna när jag började kallsvettas och känna mig alldeles svag. Fick bli soffan och senaste Topphälsa istället. Vet inte om det är nån sjukdom som är på väg eller vad det nu kan vara. Irriterande är det iallafall. Jobbig känsla att vara både rastlös och helt utan energi på en och samma gång.

Om du lämnade mig nu...

Sitter och lyssnar på Daugava och förälskar mig om och om igen. Jag älskar denna mans röst. Jag älskar hur han slåss mot sina demoner. Jag måste se till att vi bokar biljett till spelningen. I veckan. Jag kommer inte att missa detta. Måste kolla upp vilka som ska med. Men så kommer Om du lämnade mig nu och jag inser att den enda jag verkligen måste ha med mig är Fredrik. Samtidigt är det Luleå-Modo i coop arena... Hur fan ska det här gå?

Uppe med tuppen

...Eller i vart fall marsvinet. Jag och Doris sitter i köket, hon äter tomat och jag pluggar. Hjärnkapaciteten verkar vara tillbaka på normal nivå idag, jag känner mig mig pigg och jag har min nya plyschis på mig! Och inatt kommer Fredrik hem. Jag har en liten nedräkning här för mig själv, 14 och en halv timme kvar... De timmarna ska jag spendera ungefär så här: Plugga några timmar till, färga håret, promenera till Bergnäset och bjuda bort återstoden av mina kladdkaksmuffins, bli bjuden på middag idag igen (kyckling denna gång), hämta cykeln och cykla till gymmet vid 18-tiden, träna, hem och landa i soffan rätt lagom till Esam mamma söker, kanske måla naglarna (är sugen på det nya mörkblå nagellacket). Det blir min söndag, vad ska ni göra idag?


Middag hos svärmor

Kvällens meny:
Förrätt: Crabstickröra med avokado och tomat.
Varmrätt: Ädelostfylld lövbiff med champinjoner och ugnsrostade rotsaker.
Efterrätt: Varm frukt med philadelphiacreme.

Och jag behövde inte lyfta ett finger.

LUSSE-förberedelser

Fick ingenting gjort idag. Är fortfarande hemskt trött. Vet inte alls vad det beror på. Har shoppat lite för att pigga upp mig själv; en ny mörklila plyschdress som jag ska skrota runt i hemma hela vintern, en bh och två trosor, två nagellack (varav ett mörkblått som jag tror kommer att bli en riktig hit), några flaskor brun-utan-sol och ett presentkort på Make Up Store. Bokade en tid för sminkning till LUSSE-sittningen i december. Jag kommer att vara så sinnessjukt smashing på den sittningen. Det är planen.
 

image38
Förra LUSSE. Gud i himmelen vad den kvällen slutade suddigt.

Busy

After Work-buffén på Magma igår var fantastisk! Jag åt rökt lax, två olika sorters kyckling, fetaost, mögelost, brie, fläskfile, keso, majs, sallad, alspånsrökt fläskkarré, gratinerat polenta, räkröra, cloleslaw...ahhh. Sen gick vi vidare till Invit och där var de så klart, damerna från återvinningen. Skrikiga och aspackade. Känns nästan som om jag var en av dem igår, jag är sjukt seg idag. Sitter och slökollar på Idol från gårdagen och undrar hur fan jag ska få dagen att gå ihop. Har lovat mig själv att jag ska träna idag, skulle även vilja ta en promenad då det är sol och fint väder ute, ska plugga, byta i Doris bur, ta en sväng till stan och kolla nya Indiska och så ska jag till svärmor och äta middag. Jag tror till och med att hon förväntar sig att jag ska sova över. Hur ska jag hinna med allt detta?


På en jättepung sitter två grymma människor

Har precis slängt iväg ett mail till Linda och Peter, våra fantastiska holländska vänner. Skitbra att passa på när man är som bäst på engelska och som mest fylld av kärlek, dvs efter två glas rödvin. Känner mig sjukt nostalgisk just nu och saknar dem verkligen. Det är så jävla trist att inte de bor här, eller det som är trist är kanske egentligen att inte vi bor där... (det var minusgrader här imorse, jag har svårt att se några fördelar med det). Nej då föredrar jag jättefallosarna i Amsterdam. Jag vet att ni har sett den förut, men erkänn, man tröttnar aldrig på en riktigt stor och blank... nej, nu spårar jag ur. Ska vi säga godnatt?
image37

Ny manifestation

Var ni klädda i rött idag för att visa visa era sympatier för munkarna i Burma? På Nordea i Boden var det bara rött i fronten, både jag och Jennie hade röda tröjor. Nu har jag dock dressat om för en girls night out, det blir de svarta horstövlarna, midnattsblå spetsstrumbyxor och en svart polotröjklänning. Ikväll vill jag med min klädsel visa sympatier för alla de bättre begagnade 45-åringar som sitter på återvinningen och desperat försöker få sig nåt. Visa dina sympatier, klä er som medelålders slampor ikväll!


Turkisk yoghurt

Turkisk yoghurt är superlyxig frukost tillsammans med lite bär. Hallon och blåbär kör jag idag. Bra frukost på en fredag då man vill ha lite extra guldkant på tillvaron! Jobb idag igen, och vet ni vad, jag älskar det! När det är fredag och man har jobbat får man ju dessutom gå på after work! Vet inte riktigt hur det blir eller i vilka konstellationer. Blir nåt ställe med AW-buffé iallafall, har jag tur kan jag hitta nån kycklingvinge och nåt salladsblad som jag kan peta i mig...

Burma

Sms: In support of our incredibly brave friends in Burma: May all peope around the world wear a red shirt on Friday, September 28. Please forward.


Klä dig i rött imorgon. Jag är med.

Carina Berg i latex?

Är det jag som drömmer eller har Carina Berg latextights på sig i Idol ikväll? Herregud och Frugud och lilla jesusbarnet så jävla snyggt det är.
 
image35
bild från tv4.se

Singelmiddag

Singelmiddag framför Idol: Morotsstavar med Fresh Island-dip gjord på turkisk yoghurt, hallon med keso och nån liter te som värmer min frusna kropp. Rätt skönt på ett sätt att slippa stå i köket och kladda med nån korvstroganoff...

Tjuren vid hornen

Sitter och värmer mig med en kopp rykande zoegas efter morgonpromenaden som jag faktistk tog mig ut på! Vaknade med ett ryck, mitt i en knäpp dröm, när alarmet ringde kl 06.20. Låg där ett par minuter och funderade vilket som kändes mest lockande, somna om eller gå ut och promenera. Sedan tog jag tjuren vid hornen, klädde mig och gick ut i höstmorgonen. Gick lite segt i början, var ganska kallt, men det gick bra. Brukar bli sinnessjukt hungrig när jag går före frukost, men inte idag. Kan nog ha något med monstermiddagen jag åt igår, men även med min nu mycket mer balanserade aptit. Jag är inte vrålhungrig eller proppmätt på samma sätt som tidigare, och det känns faktiskt som den största vinsten med dieten.

God natt!

Ligger här ensam i sängen och försöker ta igen två dagars förlorat bloggläsande. Mycket att ta igen, min lista över bloggar att kolla varje dag växer hela tiden... oxå har jag ju min egen att underhålla. Det enda problemet är ju att min blogg ska handla om viktminskning och det går ju mindre bra när jag knappt har tid att träna. Promenad imorgon innan jobbet borde jag väl ändå orka med? Men löpning kl. 06.30 känns lite väl overkill... Ska försöka sova nu.

Tacokväll

Ikväll blir det tacos med nätverket Heta Brudar inom Nordea. Hemma hos mig vilket innebär att jag måste röja undan lite. Ser ut som en riktig ungkarslya som det dessutom bor en tjej i med allt vad det innebär av stövelhav i hallen och brun-utan-solstänk i badrummet. Alltså hinner jag inte med någon träning ikväll. Och imorgon jobbar jag till 18.30 vilket innebär att jag troligtvis inte kommer att hinna träna då heller. Och sen är det fredag med jobb och after work planer vilket innebär att jag inte kommer att hinna träna då heller. Det går åt helvete den här veckan. Fattas bara att jag sätter mig i ett hörn och äter vetemjöl. Ikväll ska jag baka nåt flottigt till brudarna så att jag iallafall blir smalare än dem, moahahaha!

Det spöregnar

Regn sköljer bort all min livslust. Jag vill dö. Cigarretter har jag hört ska vara rätt effektivt i kombination med lite missflyt. Och det verkar jag ju ha. Nu: Balkongen.

Träning 0 kr?

Mari satt i England igår och funderade om jag någonsin kommer att kunna träna så mycket att snittpriset blir noll kronor per träningstimme. Hon erkände oxå att hon var lite småfull och skulle fortsätta sina funderingar när hon var nykter igen. Okej Mari, om du inte vill veta svaret, läs inte vidare!


Svar: Nej, eftersom jag har betalat årsavgiften på 3195 kronor så kan det aldrig bli noll kronor hur mycket jag än tränar. Snittpriset kommer att närma sig noll för varje pass jag går på, men det kommer aldrig att bli exakt noll. Det här kommer vi aldrig heller att få uppleva då jag måste träna mer än 3195 gånger på ett år för att jag ens ska hamna i närheten av de intressanta siffrorna, dvs mellan 1 kr och 0 kr.

image36
Att Mari är den blonda kanske ni kan räkna ut. Den mörka heter Katja. Jag saknar dem båda.

Gräsänka

Nu är det fem dagar kvar till Fredrik kommer hem igen. Han åkte precis till jobbet och sen åker han till Linköping, kommer förhoppningsvis hem söndag kväll. Ganska skönt på att ha mycket tid för sig själv, jag behöver inte laga middag eller vara social. Kan sova när jag vill och vara queen of the remote control. Men vårt förhållande har tre år av ses två dagar, ifrån varandra i fem dagar, ses två dagar... så jag känner att jag har gjort allt det där redan.

image35

Skellefteå AIK

Hörde att Modo-hemvändaren Magnus Wernbloms son döpt sin kanin till AIK. Ursäkta uttrycket, men fan vad klockrent. Ska vi gifta oss? (Eller nej, förresten, han kanske är lite för ung...)


Spinning+Core 319,50 kr

Träning är som healing. Fan vad bra jag mår nu efter en liten tur till gymmet! I love it! Det mest fantastiska var den riktigt...ehm, rundlagda tjejen som hängde med på först spinning, hon satt väl ned på sadeln lite mer än oss andra men annars körde hon järnet och sedan core, där hon kämpade på som fan, även om hon var lite för... ehm, rundlagd för att göra situps. Hon var lite som en säl som hamnat lite för högt upp på land. Men hon gav aldrig upp. Grym tjej!

Hemsk dag

Den här dagen har inte varit riktigt i min smak. Först inser jag att min senaste diet-vecka i princip inte har gett några resultat alls, sen glömmer jag banknycklarna så att jag får vända om och springa tillbaka hem. Efter det är allt frid och fröjd fram till kl 15.00 ungefär då det var dags för stängning och även dags för hela byn att besöka banken... Stressig eftermiddag som slutade i en timme och en kvarts övertid på grund av att min kassa inte riktigt ville gå ihop. Det är som en myrstack i mitt huvud just nu. Helst av allt vill jag bara ta en cigg och sen lägga mig raklång i soffan. Men nej, nu är det spinning och core...  

Man tager vad man haver

Ekade lite tomt på min ägghylla när det var dags för frukost. Fuck, tänkte jag och värmde istället keldasoppa som jag äter med paprikapulver och keso. Det funkar. Tror för övrigt att det är ganska viktigt att vara okonventionell när det gäller frukost om man ska lyckas med sin GI/low carb-kost. Ostmackorna åker ut! Fruktyoghurten åker ut! Flingorna åker ut! Kvar blir... keldasoppa med keso? Egentligen inte, soppan innehåller faktiskt lite socker.

Dag 28

Biceps: 27,7 cm
Rygg: 78,5 cm
Midja: 70 cm
Mage: 80,8 cm
Stuss: 89,8 cm
Lår: 49 cm

Jag har minskat 1,3 cm sedan förra veckan. Wow... Vet inte vad detta tillför till min motivation, men ska försöka vända det till att vara ännu hårdare.

Träningsfri dag

Tror jag iallafall, om jag inte får ett träningsil och drar iväg på pilates kl. 20.00. Vi får se. Jag har faktiskt aldrig varit på pilates, det är nytt på mitt gym. På ett sätt känns det dumt att slöa idag, imorgon är det ju mätning! Min förhoppning är att ligga kring -6 cm i veckan oxå, men jag tror att det börjar stanna upp litegrann. Men varför, jag har fortfarande a lot of flesh left. Nu känner jag iallafall att jag måste få i mig lite mat. Det blir lätt varmrökt skepparlax med peppar-creme fraishe och grönsaksmix av broccoli, ärtor och majs. Gött!

Klädnoja

Vet inte om det var Julia som smittade mig i fredags (hon bytte kläder 6 gånger), men imorse drabbades jag av riktig klädnoja. Nu har jag provat halva garderoben och klockan är bara 6.40. Det är svårt att jobba på bank. Man vill klä sig både classy, men samtidigt lite roligt. Det slutade med svart pennkjol, svart skjorta med omlottknyt och ceriserosa strumpbyxor. Nu jobbar vi!

Bad hair day

Jag har en klipptid bokad på Killerqueen i eftermiddag. Det är med sorg i hjärtat som jag måste ringa och avboka den. Jag vill verkligen klippa mig. Tänker mig en mörkbrun och lite rockigare Victoria Beckham, eller om ni hellre vill; en lite fylligare Carina Berg. Kort ska det bli iallafall! Men inte idag uppenbarligen...


Aerobic Styrka 355 kr

Fick slänga i mig middagen (oxfilé med bacon och champinjoner, grönsallad till) för att hinna till gymmet. Blev lite impulsartat träning idag, men det var kul. Kände mig full av energi idag! Nu känner jag mig lite skönt seg, ska se Ensam Mamma Söker, dricka te och ladda inför morgondagen. Jobb igen, på med banklooken!

Distansmardröm

Sitter och läser kurslitteraturen till distanskursen som jag läser som extrakurs "E-handel för småföretag" och undrar vad i helvete jag håller på med. Varför så ambitiös att jag läser 125 % studietakt, när jag egentligen prioriterar att jobba? Jag hatar den här kursen. Bara en sån sak att imorgon är det deadline för en dugga. Man har tre försök på sig och jag gjorde mitt första försök i tisdags, det är fortfarande inte rättat! Så om jag inte har klarat duggan på första försöket kommer tiden att ha gått ut innan jag hinner göra de två andra försöken. Perfekt. Jag vet inte, ska jag kanske hoppa av?

Söndagspromenad

Vaknade kl. 9.20, klädde på mig och gick ut i skogen och promenerade i 55 minuter. Bra start på en förhoppningsvis bra dag. Nu blir det frukost; turkisk yoghurt 10 % (fett är bra!) och kanske äggröra eller kokta ägg. Oxå kaffe såklart. Ska sitta här och läsa reklam och älska den här dagen, för jag är inte det minsta bakis. Ingen alkohol kommer att förstöra den här dagen. Igår var Eva och Rolle och hälsade på, vi såg en zombiefilm som jag verkligen inte kan rekommendera (28 weeks later) och de åt blåbärspaj med vaniljsås och jag åt en nektarin. Jag lyckas väldigt sällan när jag bakar så det kändes inte som någon uppoffring när jag inte smakade min egenkomponerade paj.

Checklista

Saker som lindrar baksmälla:
- Dusch (check).
- Krama ett marsvin (check).
- Resorb (check).
- Alvedon (check).
- Borsta tänderna (check).
- Prata med annan bakfull (double check).
- Ordentlig middag.
- Sex.

Slutsats: Måste alltså laga en så god och ordentlig middag att jag får ligga som belöning.


Bakismat...

Så här blev det: Äggröra av tre ägg, stekta champinjoner, blåbär med mjölk, te och brustablett Resorb. Min kropp skriker efter kolhydrater. Det ligger en påse Polarkaka på köksbänken som min pojkvän har lämnat framme, den har flörtat med mig konstant i säkert två timmar nu. Rostad polarkaka med keso och kaviar... Men jag ignorerar. Jag är stark.

Fan

Fan att man inte kan släpa sig hem i tid, fan att man inte kan tacka nej till shots, fan att man måste röka som en skorsten. Jättetrevlig kväll, men det är inte lika kul att vakna dagen efter som bekant. Egentligen är jag inte så hemskt bakfull, men jag tänkte ju inte vara det alls! Jag tänkte gå upp i tid, kanske träna och sen plugga. Nu sitter jag här med ångesten som enda vän. Det enda jag är nöjd över är att jag tagit det mogna beslutet att inte festa ikväll igen.

image32
Juni 2007

Latex

Ikväll åker latextightsen på och då är det party!

Avskräckande exempel

image31
Augusti 2006

Spinning 399,38 kr

Fantastiskt, snittpriset har gått ner under 400 pix! Bra jobbat! Jag älskade inte spinning lika mycket i morse som jag gjorde i tisdags. Det var rätt jobbigt idag, hade kramp i vänster lår de två sista låtarna. Och jag svettas som en besatt! Samma sak var det igår när jag tränade, jag höll verkligen på att flyta bort... nu är jag i pricip i klass med de där gubbarna (som finns på varje gym) som har samlat ihop till en liten sjö under sig redan på uppvärmningen. Fräscht! Nu ska jag dricka massor, så att jag inte blir dehydrerad som min källa inom sjukvården kallar det.

Bakismat?

Ikväll gör jag ett avsteg från den hälsosamma vita linjen (det där lät fan inte bra...). Ikväll åker vinet och ciggen fram, om så bara för ett par timmar. Hoppas vid Gud att jag slipper vara så bakis imorgon. Vad äter man då? Jag brukar äta vaniljglass om det är riktigt illa, men det går ju inte nu. Pizza är även det sjukt uteslutet. Tips om nyttig bakismat mottages gärna! I utbyte får ni detta tips av mig: Max har en low carb-hamburgare som är över förväntan. Bra att veta. Nu blir det spinning, jag ska leva som en ängel i åtminstone 10 timmar till.

BodyCombat 456,40 kr

Knappt en timme kvar till veckans favoritpass BodyCombat! Jag är laddad som fan. Underbart att få slå i luften i 60 minuter... haha, snacka om meningslöst när man tänker på det... Men ger det mig denna kvinnas överarmar och lår så. Dessutom är det jävligt kul! Nu svettar vi ner oss!!
image29

KooKoo KooKoo

Vill ni ha en riktigt tråkig förmiddag: Gå i så fall på en föreläsning i Juridisk Översiktskurs, JÖken. Det hade nog varit intressantare på en föreläsning om göken, den lilla fågeln. KooKoo KooKoo.

image28

Ooops!

Jag råkade tappa burken med turkiskt paprikapulver i stekpannan när jag stekte kyckling till min lunchlåda. Stark mat ökar ju förbränningen. Slutsats: Ser ni en paprikasvettig tjej, tunn som en binnikemask på Luleå Tekniska Universitet idag vid lunchtid så vet ni vem ni ska peka på och skratta.


Iskall morgon

Visst slår det en när man kollar termometern på morgonen, och den visar 3,4 grader, att man bor i helt fel del av världen? Och sekunden senare slår det en igen, som en slägga i bakhuvudet, att det kommer bli fan så mycket värre... 3,4 PLUSgrader? Kom igen och klaga när det är 34 MINUSGRADER. Men 3,4 är för kallt ändå, för kallt för ballerinaskor och peeptoes. Min pojkvän vill bo i Alaska helst av allt, inom Sveriges gränser så väljer han Kiruna. När jag tänker på det så tvivlar jag på att vi kommer att åldras tillsammans.
image27

Bara i Amsterdam

image27
Bara i Amsterdam får man nöjet att sitta på en jättepung. I want to go back.

Dagens tankenöt

Frukost: Två kokta äggvitor. "Fruktsallad" med hallon och nektarin, citronmeliss och kanel. Kaffe i mängder.

En liten fundering har börjat dyka upp hos mig på grund av att jag är kissnödig hela tiden. 10 minuter efter att jag har druckit någonting så måste jag gå på toaletten. Och jag dricker knappast för mycket, jag är värdelös på att få i mig tillräckligt med vatten. Man brukar ju säga att när man äter lite kolhydrater binder kroppen mindre vatten. Så då måste man kissa som en galning? Vad säger ni, någon som har nån aning om min teori stämmer eller ej?

Fick ett tips om en ny diet

Småbarnsdieten


Det har sedan länge varit känt att tvååringar i allmänhet är slanka. Som ett samarbete mellan barnläkare, röntgensköterskor, näringsterapeuter och utmattade föräldrar har därför denna nya diet tagits fram:
Dag 1
Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två små bitar av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av rostbrödet och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen.
Lunch: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och ett glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet).
Middag: Ett kex, två mynt. Skräp från under soffan.
Kvällsmål: Rosta en skiva rostbröd och kasta den på köksgolvet. Till det fyra klunkar av kvällsbadvattnet.
Dag 2:
Frukost: Ta upp rostbrödet från igår från köksgolvet och ät det. Ät en sked vaniljsocker.
Lunch: Ett halvt rosa läppstift. En bit av en från lekparken medtagen cigarrettfimp (som de övriga familjemedlemmarna tvingar dig att spotta ut) med en isbit.
Mellanmål: Slicka på en klubba så att den bli klibbig, släpp ner den i sand. Slicka igen tills den är ren. Tappa den på mattan.
Middag: En sten eller en torkad ärta, tryck först upp den i vänstra näsborren. Blanda ner läsk i potatismos. Ät med sked.
Dag 3:
Frukost: Två plättar och mycket sylt, som du gnider in i ditt hår. Ett glas mjölk. Drick hälften varefter du klämmer ner plättar i glaset. Plocka upp klubban från igår från mattan, slicka bort luddet och göm den mellan soffdynorna.
Lunch: Tre tändstickor, chokladdryckspulver och en smörgås med sylt. Stoppa munnen full med bröd och spy till slut upp det på golvet. Häll ett glas mjölk på bordet och slicka upp det.
Middag: Glass, en näve chips, kaffe (om de andra inte märker det).
Dag 4
Frukost: En kvarts tub tandkräm, en bit tvål och en oliv. Häll ett glas mjölk i en skål med cornflakes. Häll på en halv kopp socker. När cornflakesen blivit mjuka dricker du upp mjölken och matar hunden med flingorna.
Lunch: Ät smulor från köksgolvet och vardagsrumsmattan. Sök fram klubban från soffan och ät upp resten av den.
Middag: Spaghetti nedrörd i ett glas chokladdryck. Lämna köttbullarna på tallriken. Som dessert andra halvan av det rosa läppstiftet.
Det är bra att göra dieten effektivare med lämplig motion. Här är några exempel:
-Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när mannen från Securitas släpar ut digurbutiken.
-Spring överallt, hoppa emellanåt. Ramla regelbundet, att kravla sig upp stärker musklerna på ett mångsidigt sätt. Kom ihåg stämbanden: skrik medan du springer.
-Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv att få byta dem åtminstone tre gånger.


Gick ni på den enkla?

Att jag skulle palla att ta mig iväg på spinning kl. 07.00 på morgonen, inte ens 12 timmar efter förra spinningpasset? Ja, det är väl ingen omöjlighet, om det inte hade varit för att min träningsvärk i rumpan nu även inkluderar höft och baksida lår så till den milda grad att jag får ta till "dödsfallet" (i riktig Let´s Dance-anda) när jag ska sätta mig på toaletten. Det är bara att ställa sig mitt framför, hålla andan, falla bakåt och hoppas att man landar rätt (annars är risken att man får ännu ondare...). Det blir promenad nu istället. God morgon!

Spinning+Core 532,50 kr

Fick en sådan konstig känsla idag på cykeln. Väldigt udda, men jag kände "fan vad jag gillar SPINNING!". Trots att jag hade en cykel där styret var lite löst (skumt, cykeln kan inte vara älde än en månad!). Måste bara prova den här känslan imorgon igen! Spinning kl.07.00. Vi ses.

Kvalificerat bullshit

Veckorevyn predikar Här.

En till tjockisblogg!

Fick ett reklammail med en ganska kul länk som jag ska bevaka litegrann. Det är en tjockis som jobbar på nåt hälsoföretag (därifrån reklammailet kom ifrån såklart) och börjat blogga för att gå ner i vikt. Samma som jag alltså, men jag har inget företag som står bakom mig, inte heller har jag 20 kilos övervikt som denne herre och inte heller bryter jag dieten min andra dag för att äta både double whopper och jättemacka från Subway... Det här ska bli spännande!


Aerobic Styrka 639 kr

Gårdagens Aerobic Styrka innebär att idag att mina skinkor känns som två knytnävar. Vet inte om det är en positiv känsla eller ej. Både Julia och Jennie var där vilket var väldigt trevligt. Härligt med lite träningssällskap! Däremot har ledaren Leila lite att jobba på när det gäller pedagogiken. Och koncentrationen.

Dag 21

Biceps: 28,4 cm
Rygg: 78 cm
Midja: 71,4 cm
Mage: 81 cm
Stuss: 90 cm
Lår: 48,3 cm

-6,4 cm since last week. Det är ju bättre än +6,4 cm...

Ingenting

Bara så att jag vet var jag har den. Får lyssna sen, nu måste jag cykla till gymmet.

Tissekasse

Sitter här och taggar inför träningen. Spöregnade hela dagen i Boden så jag ställde in mig på att det inte skulle bli någon träning. Men som ett under slutade det regna när vi började närma oss Luleå. Ett tecken från himlen att det är bäst för mig att jag rör på fläsket ikväll. Så jag ska. Måste äta lite innan, lunchen blev i minsta laget (en burk makrill i tomatsås och en banan). Inte för att jag känner mig speciellt hungrig längre, men jag känner iallafall när energin börjar tryta. Jobbet har varit bra idag, har lärt mig en del nya grejer och på lunchen shoppade jag en BH som visade sig passa som tissen i kassen (hann inte prova innan köp)! Bra Boden, första positiva upplevelsen, de har underkläder i min storlek på Lindex!

Hard work work

Ska jobba idag vilket förklarar den tidiga timmen. Nytt kontor, en del andra rutiner och lite nytt folk. Spännande! Något annat som ska bli väldigt spännande att erfara är hur gärna jag kommer att vilja vända i dörren när jag kommer hem ikväll och genast ge mig iväg och träna... Aerobic Styrka kl 18.30 är målet, vet ännu inte om det är tidsmässigt möjligt, men det är måndag! Måndagar måste man träna, annars riskerar hela veckan att gå i stöpet. Och imorgon är det mätning igen! Måste bara säga att mina överarmar svämmar inte över lika mycket i den här skjortan som jag har på mig idag, som de gjorde i somras. Det måste ju vara ett gott tecken.

Parmiddag

Var på parmiddag igår i Oskar och Sandras nya lägenhet. Usch vad fin, måste tänka på att de ändå betalt nästan precis dubbelt så mycket för den som vi betalade för vårat lilla råtthål. Trevligt var det iallafall, och ingen gnällde för att jag tackade nej till amerikansk äppelpaj med vaniljsås när det var dags för desserten. Jag hetsåt vindruvor istället. Sen gick vi på bio och såg På smällen. Faktiskt en väldigt bra film, riktigt rolig!

"Gud vad smal du har blivit!"

Sen jag kom till Skellefteå igår kväll har jag fått 4-5 kommentarer om hur smal jag har blivit. Och nej, det är inga bloggläsare som känner sig tvungna att säga nåt sånt (eller kanske en eller två av dem...). Tack så mycket, men sådär låter det alltid när jag är här. Varje gång jag återkommer, alltid lika fyllig. Men de är väl inte dumma, de fattar väl min desperation, ser min längtan att bli smal som en sticka och tror att de kan lura mig. Glöm det.

Målbild

image24

Jag måste bara få visa er. Den här bilden hittade jag sparad på datorn "hemma" i Skellefteå. Studentbalen 2005. Jag är den lilla rödhättan till höger. Kolla vad smal jag är! Kolla den lilla tunna axeln, kolla för fan getingmidjan! Det här är min nya målbild.


Hon har gjort det igen!

Sprungit 1 mil denna vecka oxå! Erkänn att hon är smått fantastisk, min vän Elin. Detta sker alltså utöver hennes ordinarie träning. Jag är mållös. Läs om hennes löpning, ångest och festande här,  ni som inte har lyckan att få träffa henne ikväll. För den lyckan besitter nämligen jag! YES!


Istället för ägg

Man måste inte äta kokta ägg på morgonen. Man måste vara lite kreativ, annars kommer det här bara att bli fyra veckors bantning och sen tillbaka till rostade mackor med marmelad och ost. En perfekt frukost att varva med är keso och hallon. Jävligt gott, påminner lite om risifrutti. Häll 2 dl frysta hallon i en skål, micra tills de är tinade, häll över lite sötningsmedel, socker, honung (eller ingenting om ni vill vara stenhårda och äta sura hallon), rör om och i med typ 1 dl keso. Det är underbart och det är low carb.


Träningskille?

Imorse när jag satt där på spinningcykeln (snittpriser är nu nere på 798,75 kr btw) och tittade ut över StiLparkeringen så jag dem, flera stycken. De lyckliga som kommer hand i hand till gymmet för att träna tillsammans. Alla så söta, killarna är snyggt muskulösa och lite morgonrufsiga i håret och tjejerna är som små smala karameller i sina dansknutar. Jag kan inte ens bli bitter som en gammal singelnucka över att de är så snygga och har så liknande intressen att de följer varandra överallt. De är alldeles för gulliga, det finns ingen bitterhet i deras värld, allt är rosa och fluffigt, även om klockan är 8 på morgonen och det blåser småspik ute. Fantastiskt, alla borde ha en partner som man kan träna med! Lösningen på alla fläskiga problem! De verkar inte ens behöva träna speciellt hårt, stå och pussas vid en maskin verkar göra susen! Så vad tror ni är enklast för mig, försöka få med min kille till gymmet eller skaffa mig en helt ny kille? En som inte ser ut som ett enda jätteollon.

image25

BodyCombat 1065 kr

Saker och ting kan ändras, oh my Lord. Mitt första träningspass på gymmet som jag tränar på nu var BodyCombat, året var 2005 och ledaren hette Ninva. Jävla skitpass var precis vad det var, att vi höll till i en skolgymnastiksal utan speglar spädde bara på det hela. Jag tränade aldrig BodyCombat igen. Tills idag! Ninva igen, BodyCombat igen, men året och salen var nya. FAN VAD KUL DET VAR! En utmaning, jag såg förjävlig ut när jag försökte sparka och hoppa runt och det är perfekt. Jag kommer fortsätta att gå dit tills jag kan allt. Sådana här pass älskar jag. Det ska inte vara så himla enkelt alltid. Och det var jobbigt... Fixar jag spinning imorgon bitti? Hmm, måste ladda med mat nu, blir benfri kotlett med wokgrönsaker och stekta champinjoner.


Vilken jävla dag

Ingenting har gått speciellt bra idag. Jag har varit på fel föreläsningar, missat min planerade träning och nu är klockan över 16.30 och jag är fortfarande kvar på universitetet. Jag måste träna, det är ingen idé att cykla hem emellan. Valet jag har kl. 17.00 är Spinning60 och BodyCombat... Kul. Jag väljer nog BodyCombat. Två år sedan sist, men samma förbannade ledare...


Lite inspiration tack

Jag har börjat slarva lite med mina måltider... jag äter liksom bara mat som inte kräver någon tillagning eller finess. Så länge det är lite kolhydrater så är jag nöjd. Några skivor ost, ett äpple och lite mandlar, skulle det likna en lunch? Eller en burk makrill i tomatsås, som garanterat kommer att bli dagens lunch. Hur sexigt är det på en skala? Jag måste börja anstränga mig lite mer igen. Nytt försök med zuccini carbonara och såna grejer!

2-3 till Miss Piggy

Gick hur bra som helst att fika luft igår. Mina två väninnor och kollegor fikade oxå luft, så då var det enkelt! Men faktiskt så köpte jag en påse Läkerol Giants igår. Jag har tänkt börja unna mig lite Läkerol sen, när jag har fått bort lite späck. Så man kan säga att jag övade mig igår. En gång är ingen gång. Men Läkerol Strawberry Liquorice... a taste of heaven... Och när jag tänker efter så syndade jag ju mer igår. Var inte på gymmet och jag rökte två cigg. Nu är de slut iallafall, det där förbannade paketet som jag köpte inför förra helgen. Jag gick en timmes promenad igår, och jag fikade luft. 2-0! Men så blev det cigg, Läkerol och ingen träning... That makes it 2-3 to Miss Piggy on the left shoulder!
image21

Grattis Stockholm

image20
Det här är jag och min grimaserande vän Emma. Snart lämnar hon Skellhell för Hufvudstaden, flyttar till man och jobb och en ny start som heter duga. Jävligt spännande! Grattis Stockholm! Hon är grym, ni kommer att älska henne! Dessutom fyller hon år idag, så jag säger även Grattis Emma!

Eftermiddagsfunderingar kring ägg

Jag äter ganska mycket ägg. Åtminstone 20 ägg i veckan. Det roligaste, även om det känns lite brutalt, är när man kokar ägg och när vattet börjar bli ganska varmt så börjar äggen låta "pipipipipipipipip". Vet inte om det är luft som kommer ut genom skalets porer eller vad det är. Men jag tänker varje gång: Det kanske är en liten kyckling i ett av äggen som piper för sitt liv just nu.
 
image19

Visualisera!

Precis som Kajsa innan höjdhoppet visualiserar jag. Hon ser sig själv göra den där perfekta ansatsen, sätter i benet exakt i rätt millisekund och sen ser hon rumpan sakta glida över 2.03 och sen en liten bild från prispallen senare under dagen. Jag ser mig själv fika ikväll. Jag är drop dead gorgeous när jag trippar in på skräniga betonghålan Roasters kl 19 ikväll. Jag passerar alla kladdkakor och chocolate chip cookies och morotskakor och inget kunde röra mig mindre i ryggen. De hoppar upp och ner på sina fat och de visslar och ler och trugar och ber;
Kom med oss ut ikväll, kom med oss inatt! Hur ska dom nånsin kunna veta att hon bara älskar mig? (Lät som nåt som Orup hade skrivit...) Well, jag går iallafall bara förbi och betalar mitt te. Och sen sitter jag där i betonghålan och dricker te och äter luft. Fan vad trevligt det kommer bli.

1597,50 kr/tim

Yes, nu är jag nere i 1597, 50 kr per timme på gymmet! Afro powerdance lunchpass idag, lagom träning tillsammans med promenad till gymmet och hem. Totalt nästan två timmars motion. På vägen hem såg jag att skogen fortfarande är full med blåbär. Polacken i mig blev yr av lycka och bestämde sig för att vi nu ska ut en sväng och fylla frysen! Lyssnar på Liza Marklunds senaste "Livstid" så timmarna riskerar att flyga iväg. Kl 18.30 är det middag hos svärfarmor, men jag är nog tillbaka till dess iallafall...

image18

"FÖRST!!"

Imorse när jag gick in på bloggen hade jag TRE nya kommentarer. Yes, äntligen! Det är så lätt att det börjar kännas trögt att skriva recept och tipsa om grejer och ställa frågor och till och med skriva ett hatinlägg om Göteborgs sätt att klä sig, om man verkligen aldrig får respons. Jag får inte tappa motivationen, jag tror verkligen på den här bloggbantningen. Grejen inom bloggkommentarsvärlden just nu är att skriva "FÖRST!" när man tror att man har postat den första kommentaren på det inlägget. Så jävla idiotiskt, men ni är välkomna, jag har typ 40 inlägg som ingen har kommenterat. Just du kan bli först!


Dag 14

Biceps: 28 cm
Rygg: 78,4 cm
Midja: 72,9 cm
Mage: 83 cm
Stuss: 90,5 cm
Lår: 50,7 cm

Ökat 0,7 cm runt låren... som om inte de är nog stora som de är? Annars är jag nöjd. 8,8 cm mindre fläsk sen förra veckan och sen starten, två veckor sedan, har totalt 16,2 cm försvunnit.

Fatty girl

Här är ledmotivet!

Efter gymmet-lunch

Wokgrönsaker och champinjoner med fetaostkeso. Ju enklare desto godare, det är ofta så. Har köpt nytt årskort på gymmet idag, så nu är det bara att träna som en dåre så att snittpriset på en gym-timme blir så lågt som möjligt. Min timme idag som innehöll spinning och core kostade 3195 kr. Fast jag fick ett svettband på köpet. Och en ryggsäck som var så ful att jag helst skulle vilja ha rabatt för att ta emot den.

Vilken ljuvlig morgon

Klockan är just efter sju, det regnar ute och jag ska snart dyka ner i lagboken. Dessutom känner jag mig fortfarande inte återställd. Det finns bara en sak att göra. Jag checkar in igen. Rehab. Ingen alkohol på minst 12 dagar.

Och hennes ögon brann som eldar...

image17
... och hennes hållning sponsras av Överviktiga Hamsterförbundet. Smashing!

Nej tack

Det har varit en svår dag idag. Jag har varit bakis som ett as och blivit utsatt för både äppelpaj och kladdkaka. Hela dagen har jag sagt "nej tack, jag äter inte socker, jag äter inte mjöl, nej tack, den ser jättegod ut, men jag måste tyvärr tacka nej, ja, jag vet att jag drack alkohol igår och att det innehåller mycket kalorier, men just därför kommer jag inte att fika, jag har redan unnat mig alkohol (eller straffat mig kanske?), nej tack, nej tack." Det är inte lätt att tacka nej till pensionärer som bakat bara för ens egen skull. Det är det värsta, det skär i mitt hjärta. Förlåt.

image16

Tourettes syndrom

Highschool Swimmingpool fungerade sjukt bra igår. Idag förundras jag över hur jag alltid verkar drabbas av Tourettes när jag är full. Jag kan inte på fingrarna räkna alla "knulla" jag sa igår om jag så skulle använda hela festens fingrar... Kul egenskao. Mycket moget.

image15
Fick iallafall sällskap hem igår...

Highschool swimmingpool

Har fortfarande lite ångest över att jag måste festa ikväll. Har varit och köpt sprit och cigg. Provrökte en halv cigg - det var ganska äckligt. Får se om jag blir mer röksugen efter ett par Highschool swimmingpool som drinken som jag ska dricka ikväll heter... Låter lite komplicerat tycker jag, men det är det absolut inte. Vodka, kolsyrat vatten och lime. Maximal fylla på minst antal kalorier. Återkommer med rapport om hur det smakade/funkade. Funderade ett tag på att dricka Skinny Bitch, bara för att jag älskar namnet (cola light och sprit). Men så kom jag ju på att det här med sötningsmedel är ju ingen bra grej om man kan låta bli... precis som alkohol då...

Är det nyår eller vad fan är det?

Några småungar (antar jag) håller på att smälla smällare utanför mitt hus. Och en hund i kvarteret är helt hysterisk och ylar och skäller och tjuter i panik. Är det nyår eller vad fan är det som pågår? Jag blir galen! Vad är det för fel på 1. Ungarna som tycker att det är så kul med yyyyyyyy....poff arton gånger i rad?
2. Ägaren som inte kan ta in sin hund och försöka lugna den när det låter yyyyyyy...poff arton gånger i rad?


Jag håller på att måla naglarna och då ska det fan vara tyst.


Ångest

Alla känner väl till den nattsvarta kompakta bakfylleångesten. Inte kul. Men nu har det börjat gå till överdrift här i min hjärna. Idag vaknade jag med ångest för att jag ska festa ikväll. Inte ikväll igen, som om jag insett att jag balanserade på gränsen till ett alkoholmissbruk, utan bara ikväll. Jag har bara druckit en halv flaska rött sedan vi kom hem från Holland. Jag har inte rökt en enda cigg. Men ikväll vet jag att den här vackra sviten kommer att brytas. Och jag vet inte om jag vill. Lite konstigt, för jag längtar tillbaka till Holland varje dag. Så jävla skönt liv. Sitta och prata spacecake-recept, tända dagens femtonde cigg och känna sig kontinental och dessutom jävligt ledig när man dricker rosé nästan till frukost. Som om det inte fanns någon morgondag.

image13

Varför det tar så lång tid att plugga:

Måste läsa:
Katrins blogg
Alex's blogg
Cecilias blogg
Calles blogg
Fotbollsfruns blogg
Ninnis blogg
Ebbas blogg
Elins blogg
Carl M's blogg

Vilka bloggar läser ni? Bloggar ni själva? Tipsa mig.

Sparris

Jag vet inte... men det är inte så gott eller hur? Räkor, grön sparris, kikärtor och quinoa blev min lunch idag. Allt var gott förutom sparrisen.


Willys cashewnötter

De är de allra godaste! Spring och köp! Men köp inga Willys pistaschnötter, de smakar vinäger.

Morgonspinning

Det är faktiskt skönt. Efteråt iallafall. När man kommer hem och klockan är bara 09.02 och man har redan hunnit träna. Höstens första spinningpass. De brukar inte bli så många, men man vet aldrig, den här hösten kanske det är dags för mig att bli spinningfrälst. Afro powerdance-frälst, aerobicfrälst, bodystepfrälst, yogafrälst, löpbandsfrälst... smal?

Vågar du ikväll Renberg?

Snart är det dags. Luleå-Skellefteå AIK i en rafflande träninsmatch, som de kräver 150 spänn för att se. Tamejfan otroligt, men jag är där så klart. Återstår att se om Renberg vågar visa sig i sin nya tröja...

Och vet ni en sak till. Jag har inte rört en fena idag (förutom cyklat till universitetet och hem, en halvtimme totalt kanske). Idag är det grabbarna som ska få svettas, och jag ska bara sitta på läktaren och njuuuta. Och tänka att imorgon kl. 08.00 är det spinning.

Vad hände Göteborg?

Varför ligger Göteborg 1-5 år efter när det gäller kläder, frisyrer, skägg, accessoarer, skor? Jeans med färdigslitna hål och bootcut, herregud det är ju till och med modernt  igen! Alla dessa flerfärgade hårrufs (mycket nonchalant charmigt a la 2004) och fittskägg, oxå ett par bling blingstenar i öronen (på killar, ja!). Oxå skorna, alltid med en plös som täcker halva bohuslän. Och det är alltid påsk i Göteborg. Tjejerna är så göörkäcka att de måste ha två röda rougefläckar på varje kind för att matcha sin egen rosiga pigghet. Hej Blåkulla. Jag vet att Idol lockar en hel del udda människor, men jag har sett det förut. Nåt har gått fel med Göteborg.

image12


Imorgon är Idol från Skellefteå, my hometown. Därför passar jag på att vara kaxig idag. Schtaan lär väl bjuda på en del modeblundrar. Men ändå, Skellefteå är en liten tätort, Göteborg är Sveriges andra största stad. Som borde veta bättre.

Utmaning!

Lunch idag: Zuccini Carbonara. Jag tycker att denna rätt borde funka, men jag lyckades inte riktigt idag. Är ni bättre GI-kockar än mig? Här är receptet iallafall:

Zuccini Carbonara a la Emelie
½ zuccini
½ -1 paket bacon
½ vitlöksklyfta
lite grädde, creme fraishe eller vad som finns hemma. Jag körde turkisk yoghurt idag.
salt, peppar, italiensk salladskrydda

Stek bacon hårt och knaprigt (klipp i bitar först om den inte är färdigtärnad). Torka bort lite fett med hushållspapper. Hyvla zuccinin med potatisskalare eller osthyvel så att den blir som breda tagliatelle (bandspagetti). Kokar zuccinipastan i 1-2 minuter, håll koll hela tiden! Skillnaden mellan okokt och överkokt mos är bara en halvminut! (Det var här det blev fel för mig idag). Häll bort vattnet, i med bacon, vitlök, kryddor och grädde i kastrullen. Rör om och ät. Man kan säkert ha en rå äggula och parmesan till oxå. Erkänn, det låter inte så tokigt?

AJ!

Det känns som om huden under mina fötter har släppt från själva fotsulan. Bränner som fan. Aerobic Styrka-passet tog fullständigt kål på mina små fossingar! I övrigt var det ett bra pass, allsidigt och man var lagom död efteråt.


Note to self: Nästa gång vågar du nog ta en tyngre stång när det är dags för benböj.


Nyckeln återfunnen

Jag har letat överallt, gått igenom tvättkorgen, alla garderober, alla skor, alla väskor... oxå hittar jag cykelnyckeln i sängen. Under min kudde. Hur fan gick det till?

Underbart är det iallafall, nu slipper jag gå med lagboken och träningskläder hela vägen till skolan. Träningsvärk angående Afron igår? Ja.

10 grejer som ska ner i kundvagnen!

1. Nötter. Det bästa är att när man tar bort allt socker ur kosten så börjar man faktiskt känna naturlig sötma. Sötmandel, nu fattar jag!
2. Makrill i tomatsås. Allt du behöver är en gaffel och kanske lite salt. Snabbt mellanmål alltså.
3. Avokado. Guacamole, 80-talsförrätt eller till och med glass! Avokado fixar biffen och du får i dig bra fett.
4. Frysta wokgrönsaker. Snabbt och gott och passar till allt.
5. Fetaost. Smula över sallad eller varma grönsaker, blanda med keso eller ät bara som den är. Jag är beroende!
6. Frukt. Vissa frukter har ganska högt GI, men vafan, köp det du gillar. Frukt är godis för dig nu och jag lovar att till och med vindruvor är bättre än dubbeldaim.
7. Quinoa eller bulgur. Behövs i salladen så man håller sig mätt längre. Quinoa är hardcore-varianten, lägre GI, men ärligt talat inte speciellt gott. Börja med bulgur, det går fortare att koka dessutom.
8. Ägg. Det räcker inte med att ta satsen i munnen! Mer protein behövs, ägg är en perfekt proteinkälla. Stek eller koka. Omelett är bra lunch, men jobbigt att göra rent stekpannan...
9. Frysta kyckling- och laxfiléer. Perfekta portionsstorlekar laddade med protein.
10. Kikärtor och bönor på burk. Mättar bra. Kikärtor brukar jag mixa med lite olja, salt och soltorkade tomater till en god röra.

Och inget vetemjöl och inget socker.

Recept eller känsla?

Jag är en person som går på känsla när jag lagar mat. Det är dels för att jag gillar att vara kreativ i köket, men det kan man ju vara med recept oxå... Så egentligen är det för att jag är så förbannade snål. Jag gillar inte att köpa hem 23 ingredienser för att laga en gryta. 17 av ingredienserna behöver jag bara en matsked av och sen ska de där knäppa ingredienserna stå där i kylskåpet och skafferiet tills de går av sig själva till soppåsen. Men om man gillar recept så är tasteline helt sjukt bra. Emma, klicka här för lätta GI-veckan. Och här är en till GI-meny för en hel vecka.


Broccoli och fetaost

Det är så vackert på tallriken att man nästan blir tårögd. Och det smakar som en liten del av Paradiset. Varför har jag inte provat det tillsammans förut?

"Mycket rumpa, mycket bröst!"

Afro Powerdance på lunchen. Träningsvärk imorgon. Aj aj redan nu. Var lite som yoga fast i 180 km/h. Oxå skulle det dallra överallt och håret skulle svalla. "Mycket rumpa, mycket bröst! Fram med D-kupan som ni inte har!!" Ursäkta mig, vadå inte har? Men det var kul, ett exempel på sån träning som ger energi och inte tar energi. Bodypump t ex tar oftast energi från mig. Själadödande är det att göra alla de där repetitionerna! Men jag gör det ändå. Men inte första gymveckan.

image10

Gårdagens bravader

Bodystep igår gav både mersmak och lite träningsvärk. Var ju tvungen att gå dit och hem, men det är mer lustfyllt när man har rätt skor och kläder på sig. Svor inte en enda gång andra vändan till Porsön =) Är faktiskt rätt nöjd.

100 minuter promenad eller powerwalk skulle jag nog säga om det inte lät så jävla löjligt. Jag går fort.
60 minuter bodystep med Sofi. Hade jag haft min pulsklocka hade den sprängts av ren förvåning över att nån kan ha 590 i maxpuls.

Dag 7

Biceps: 28,3 cm
Rygg: 81 cm
Midja: 74,5 cm
Mage: 86 cm
Stuss: 92,5 cm
Lår: 50 cm

Lite bättre än förra veckan, men jag är fortfarande ganska gigantisk.

Mellanmålstips

Skala, skiva äpple. Mikra 2 min. Häll på lite kanel och en liten sked nötsmör (jordnöts går bra, själv har jag blandade nötter i mitt smör från Holland) och kör en min till. Ät och drick kaffe till. Glöm alla bekymmer som borttappade cykelnycklar. Gå sen ut och gå en timme och träna en timme, så har du förbränt allt ;)

Efterlyses!

Vart fan är min cykelnyckel?!! Lilla svarta fanskap som man inte ens kan sätta i en nyckelring för att den ska vara i låset på den där satans cykelskrället när man använder den. Fick  nästan springa till universitetet idag. Så nu har jag iallafall skrapat ihop 50 minuters ursinnig promenad idag och det lär väl bli 50 till eftersom jag ska fram och tillbaka till gymmet oxå. Kom fram din lilla djävul!

Idag ska jag träna

Jag skriver det nu så kan jag inte försöka låtsas som om tanken aldrig passerade mitt runda huvud. Bodystep kl 17.00 är planen och så ska det bli. Kom just på att jag har en träningskompis mindre den här terminen. Jag tror att nu kommer det verkligen märkas att hon är borta. Jag kommer  att sakna henne.
image9

Avokadoglass del 2

Överraskande god! Till och med pojkvännen gillade den! Trots att jag berättade vad glassen innehöll! Haleluja!


Avokadoglass

Sommarlovets sista kväll tänkte jag fira med att göra avokadoglass. En avokado, en banan och sen nåt annat gott. För mig blir det blåbär. In i frysen typ en timme. Gott? Jag avkunnar min dom senare. Här är receptet från tasteline.

Förbannade kyla

Så här varmt var det i mina skor idag:
image8


 


Klämskador

Igår var jag ute hela dagen och eftersom sommaren hastigt har övergett oss så innebar det att jeans var ett rekommenderat plagg. Inte kjol och/eller leggins eller annan tjockisvänlig outfit. 14 timmar i mina vardagsjeans igår innebär idag att jag har ont i mina höfter. Klämskador! Oh my god... I´m fat.

Jobbsöndag

Idag får jag nog gå hem senast 15.30 och det ser jag framemot. Det var en ganska så hård dag igår, med många grejer som inte funkade så strömlinjeformat som planerat... den där banketten behövde jag till exempel inte oroa mig för, maten räckte inte till oss. Huvudsponsoren. Kycklingsallad utan krutonger på Max blev det istället. Jag var utsvulten när jag kom hem.


Jobblördag

Börjar jobba om 20 min och slutar inte förrän 22.30... Finns säkert roligare sätt att tillbringa en lördag, men det här blir nog oxå bra. Min enda farhåga är att jag inte ska kunna stå emot en eventuell efterrätt ikväll på banketten... To be continued...


RSS 2.0