Bikinipremiär!


Kan ni fatta att jag hade bikinipremiär igår! Medan vi lallat runt i täckbyxor och mössa i fjällen så har det varit högsommar i Stockholm. Vi fick iallafall en superhet dag innan april i eftermiddags återgick till att vara just april - 12 grader och duggregn.
(bilden är från förra juli, efter allt käkande i påsk var det fotoförbud på bikinifronten)


Lämmeljakt!

Som sagt så verkar det vara ett riktigt lämmelår uppe i fjällen. I skogar och på isar kryllade det av dessa små gullisar. Som små hamstrar men med ett jävla humör! De skriker, tjuter och kan till och med hoppa mot en och hugga om de blir riktigt irriterade och skrämda. Vansinnigt kul tyckte alla barnen från 1-29 år.


Bilder från Jutis

Vår fjällresa var väldigt mysig och avkopplande, även om det var någonting på schemat nästan hela tiden. Det var paltmiddag med efterföljande "nattklubb" i Jutisstugan, poker till klockan fyra på morgonen i garaget (där Jennie hamnade heads-up med ett gammalt pokerproffs och gick därifrån med tre fjärdedelar av potten, 1600 pix!), "eldfest" med fullkomligt värdelös trubadur, häng i grillkåtan, långbord med tacos, lämmeljakt, pimpelfiske och ovanligt strapatslösa skoterturer på grund av snöbristen.
Elle hade nog störst fiskelycka, iallafall tills Kent drog upp en halvmeter lång gädda.


Jennie och jag hänger i det snöfria landskapet


Lille Leo var lite cool i solbrillor och höll både mamma Louise och mormor Yvonne sysselsatta. Ja, även pappa Micke och morfar Kent då han gärna tog en tur på skotern för att jaga fjällämlar eller pimpla en stund.


Jennie på isen på jakt efter lämlar


Och här har jag lyckats övertala henne att sminka sig som en påskärring på påskafton. Tradition tycker jag!


Hej på en stund!

Nu drar vi till fjällen! Men först nästan ett dygn i Luleå. Eller först några timmar jobb.

Utanför Pluras kök

Under brunchen som intogs hemma hos Julia och Niklas började jag och Julia spåna på var Plura egentligen bor någonstans (jag har haft nån sjuk fantasi om att kika in genom hans fönster in i köket där the magic happens i Pluras Kök). Nånstans runt Kronobergsparken kommer vi fram till och bestämmer oss för att promenera runt och spana lite. När tre fjärdedelar av Kronobergsparken är avklarad börjar äntligen miljöerna stämma med vad vi sett i programmet och helt plötsligt ser vi det sponsrade gula kylskåpet genom ett fönster. Mycket glada utropar vi "här ÄR det!! Här BOR han!" och pekar och närmar oss fönstret för att helt oblygt kolla in i hans fantastiska kök. I samma sekund promenerar givetvis Plura himself ut från porten som är precis intill hans fönster med en liten tjock-TV i famnen. Pinsamt (även om det finns lite hopp om att han aldrig hörde eller såg våra glada tillrop) men det överglänses självklart i värdet av kändisspottingen. Plura utanför Pluras kök.


Släpp fångarna loss det är vår!


Idag har det varit så fantastiskt ute att jag verkligen inte velat vara någon annanstans i världen. Den här bilden på ett hav av vitsipppor tog jag för en timme sen i Årsta. Jag har rört mig runt i stan hela dagen, gick ut vid 10.00 och promenerade i Hammarby sjöstad och runt på söder en timme tills Niklas ringde och ställde in vår planerade brunch på Gino på Skånegatan. Istället tog jag mina små tassar bort till Kungsholmen där det slutligen blev brunch. Jag och Julia tog sen en promenad runt Kronobergsparken, men den promenaden kommer att få ett helt eget inlägg. Sen promenerade jag hela vägen hem och lagade lite käk som jag tog med mig till Grynkvarnsparken som ligger nedanför vårt hus. Blev en dryg timmes chill där innan jag tänkte gå in och göra nåt vettigt. Dammsög och hängde tvätt, men vafan, solen sken ju fortfarande! Kunde inte stanna inne utan gick ut igen och tog en promenad i Årsta och en sväng över Årstafältet. Hela dagen jag har lyssnat på Magnus Betnérs podcast som är från hans radioprogram på Bandit Rock. Jag är så laddad av endorfiner och solljus att jag nästan känner mig rent religiöst hög på livet. Om söndagar alltid kunde vara såhär ska jag på allvar ge upp min söndagsångest.


Kvällens outfit


Nu ska jag iväg till Alex för lite tjejfest, blir ceriserosa läppar och knytblus. Och egentillverkade örhängen!


Så skön dag!

Gud vilken härlig dag det har varit idag! Sol, varmt, ledig och fräsch efter att ha haft lugn kväll i soffan i fredags. Fredrik är uppe i Luleå så jag har gjort precis vad jag behagat. Gick en lång promenad i förmiddags i Årsta och längs Årstaviken. Som av en händelse, inte alls googlad och scoutad på eniros kartfunktion, gick jag förbi Big Brother-huset, som ligger i Årsta Partihallar. Jag är ju inte helt frisk, men kändes nästan som en kändisspotting att se utegården från andra sidan. Där satt de ju och solade på andra sidan väggen!

I utegården fanns även en pool. Foto: Jackeline Perez.
Efter BB-spottingen och övrigt promenerande gick jag och köpte mig lite god lunch, jordgubbar bland annat och satte mig i parken som vi har här nedanför på en filt. Alltså parken ligger inte på en filt här nedanför, jag låg i parken på en filt. Där låg jag och älskade livet och lyssnade på P3 Dokumentär som podcast. Inte helt fel alltså, det är nog det jag gillar bäst med den här iPhonehistorien!


Fotolistan

9. En bild på någon i din släkt


Jag visar god vilja och dänger upp en bild på svärfar. Visst är det sjukt lika han och Fredrik, man kan liksom se hur Fredrik kommer se ut om 25 år!


I Torsdags


Dra åt satan vad trevligt vi hade i torsdags när vi sa tack och hej till Jesper och Towa med middag på Buco Nero och dryck på Storstad! Inte hälsosamt.


Fotolistan

8. En person som du saknar.


Lasse. På torsdag släpps biljetterna till nästa turné som vi dessvärre får vänta ända till i oktober på!


Premiär!

Ikväll har jag invigit uteserveringssäsongen! Blev två glas rosé och rödbetor med chevré och valnötter på Medis kök och bar. Stockholms sämsta service, men bra med infravärme och har man uteservering på Medborgarplatsen så får man tydligen bete sig hur som helst. Gott vin dock och lite lagom busigt på en måndag!

Medis kök och bar i sommarskrud.


Fotolistan

7. En bild som du aldrig lagt upp.


Jag och Elin pussas verkligen inte med stil en sommarkväll på Färjan.


Fotolistan

6. En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.


Jag och Elin en härlig sommarkväll i Anettes stuga. Om 10 dagar ses vi äntligen igen!


Fotolistan

5. En gammal bild på dig själv.


Gammal och gammal, men blond iallafall. Midsommar 2007 tror jag, i Fredriks pappas stuga.


Fotolistan

4. En bild på en konstig tid i ditt liv.


En bild från året som Gud glömde men Fan kom ihåg, 2008.


Fotolistan

3. En bild på någon i din familj.

Då får farsan vara med. Bilden är från brorsans student 2009.


Fotolistan

2. En bild på dig själv.

Den här var ju tråkig. Men detta är jag i London förra våren.


Fotolistan

Idag ska jag plugga. Plöja en bok om regelverk på värdepappersmarknaden för andra gången. Måste hitta på nåt annat att göra emellanåt. Det får bli fotolistan, som ni säkert har sett på diverse bloggar.

1. Någon du umgås väldigt mycket med


Vår deltidssambo Jennie känns given! Sen kom jag på att jag gillar den här bilden från nyårsafton 2010. Det är nåt med våra ögon, väldigt olika färg men tamejfan lika busiga!


Blommor och vuxenpoäng


Emma var förbi mig i söndags och hade med sig en blomsterkvast med ilsket ihopknipna gröna knoppar. Men den som väntar på nåt gott... nu, nästan en vecka senare får jag äntligen tillfälle att utbrista; Åhh, vilka vackra... tack så mycket!

Anledningen till blomsterutdelningen var ju att jag fyllt år nyligen och jag känner att vuxenpoängen trillar in en efter en, för jag känner att jag verkligen börjar uppskatta snittblommor! Krispiga tulpaner i ett välstädat hem... eller varför inte dessa fantastiska liljor? Då var det bara det välstädade hemmet som saknades.


Bästa kändisspottingen på länge...


Ola Rapace på tunnelbanan imorse orsakade akut andnöd!


taking care of business

Har varit sjuk några dagar denna veckan och fullständigt hängivit mig åt Big Brother 24-7, där de har "Big Brother Boarding School" som veckouppdrag. På köpet har jag blivit lite kär i Peter Orrmyr i rollen som vaktmästare. Kanske har min magsjuka satt sig på hjärnan, kanske har jag upptäckt en ny fetish i män med stora nyckelknippor och tubsockar i sandalerna...


V is for victory


Äntligen en smula framgång med Swedsec-plugget. Gjorde just ett diagnostiskt test inom område Etik och fick 90 % rätt. Godkänt på enskilda området är 50 %, men ska man vara säker på att kirra hela testet så ska det vara i snitt 70 % tror jag. Återkommer med en ny V-bild när jag nått 90 % på ett nytt område! Så kan jag samla alla i ett jävla collage när jag rott hem den där licensieringen.


Co-co LCHF edition

Jag redovisar receptet i bilder denna gång. Ni kan ju tänka er lite som i Pluras Kök. Ni behöver:

50 gram kokosfett. Denna variant kommer från lchfbutiken.se


Smält kokosfettet och måtta samtidigt upp 1 dl sötningsmedel.


I med sötningsmedlet i kastrullen med fettet. Det ska bli som "snön" som blir av ismaskinen när isen på hockeyn har spolats.


1 dl av varje av grädde och kokosmjölk.


200 gram kokos, hela påsen med andra ord!


I med kokosen i kastrullen med det andra. Låt svälla några minuter med plattan på 2:an eller motsvarande.


Forma små järpar och sätt i frysen i några minuter, alt kylen i cirka en timme.


Smält choklad mörk som natten. Vattenbad ska det vara, mikro är lite för riskabelt tycker jag. Jag använde 200 gram 86 %-ig, men 75 % funkar det oxå.


Doppa järparna i chokladen när den svalnat något så har ni såna här fina LCHF-co-cos.


Torsdagen blev en dag att minnas

Torsdagen var ju verkligen en dag med tvära kast. Farfar gick hastigt bort efter en kort tids sjukdom. Skellefteå AIK blev klara för SM-final. Och jag gick på teater och skrattade så jag nästan grät. Innan dagen var slut hade jag även hunnit stå på en scen och fyrat av en häftpistol mot ett hårigt mansbröst.

Fakir Orthae bjöd på vidrigheter på Magic Bar


Pyssel


När jag fyllde år önskade jag mig "något vårigt" av tjejerna på jobbet. Fick en härlig blommig sjal och ett gäng pärlor, kedjor, hängen och annat jag behövde för att pyssla ihop egna örhängen. Och på biden ovan ser ni resultatet! Jag gillar att de är lite olika och att det är guld och silver blandat.

Fick mersmak, hade varit kul att köpa på sig lite kedjor, remmar, hängen, lås, pärlor och en box vin och ha en smyckestillverkar-kväll!


RSS 2.0