For my birdies


Ser ni vad detta är? Det är en designfågelmatbehållare, visst är den fin? Det tog några dagar innan fåglarna fattade hur i helvete de skulle bära sig åt, men bara idag har jag fyllt på den två gånger. Jag älskar att titta på djur och blir nästan rörd varje gång det kommer förbi en fågel och upptäcker att det finns käk i behållaren. Fågeln sätter sig på fönsterblecket under och tittar upp på behållaren och man kan se de små hjärncellerna arbeta i lilla pippihuvudet "hur fan kommer jag åt maten?" och till slut förstår den konstruktionen och kan ta sig ett litet solrosfrö. Då sitter jag på andra sidan fönstret och utbrister naaaaaaaaw.


Besök

Imorgon intar min far huvudstaden och stannar till på onsdag. Har faktiskt tagit ut en av mina semesterdagar på tisdag då vi ska på hockey och säkert göra lite annat oxå. Är bra att bo här jämfört med Luleå på så vis att folk faktiskt vill komma och hälsa på! Och är det inte frivilligt är det jobbärenden och sånt som ändå tvingar dem hit. Förra helgen sov Fredriks syrra Sofia över hos oss och på söndagen åt vi middag med Ann som hälsade på i Jakobsberg. Jättegod middag förresten, den har jag glömt att skriva om! Då gör jag det nu!

Efter varma rekommendationer från en tjej på jobbet hade jag bokat bord på tapasrestaurangen La cucaracha. Jag älskar tapas eftersom man inte behöver bestämma sig för bara en rätt, oxå brukar de alla vara jäkligt goda och laddade med vitlök! Jag åt deras paradrätt räkor i olja och vitlök (hade kunnat dricka den goda oljan, fantastiskt gott!), chorizoröra på rostat bröd och ostfylld serrano- och laxrulle. Till det drack jag en något originell sangria med äpple och kanel, som inte var mindre god för det! Mycket gott och mysig restaurang tyckte vi alla. Till efterrätt beställde Fredrik en kackerlacksmilkshake (La cucaracha betyder ju kackerlacka på spanska, men denna milkshake innehöll glass, captain morgan, banan likör, baileys och choklad, så det gick ju bra den gången). Tack Ann, för den smarriga och trevliga middagen! Nu får vi se vad pappa tycker vi ska äta under hans vistelse... men han har redan nämnt ett bra ställe vid globen med alla möjliga rätter, typ pyttipanna. Låter gott och spännande, tycker ni inte?
 


Jag och Daddy


Nästan jul i vårt hus


Jag må vara den lataste fotografen i världen, smidighet går alltid före estetik och därför fotar jag med webbkameran istället för att leta fram systemkameran. Förlåt för detta, men ville bara visa hur mysig min lilla telefonkiosk/ balkong blivit med en liten ljusslinga. Har ingen lampa på balkongen så jag har fått sitta i mörkret om kvällarna och prata i telefon (mottaggningen i läggan är usel som ni kanske vet!). Nu slipper jag det och lite julkänsla på köpet fick jag oxå! Har hört rykten om att första snön föll i Luleå i natt moahahahaha... nej, jag är egentligen inte skadeglad, bara väldigt glad att jag slipper vara med om den traumatiska upplevelsen. Gärna julkänsla, men ingen snö tack!

78 timmar

Igår fick vi champagne igen! Både på jobbet där vi firade med bubbel och snittar att vår kontorschef jobbat på Hamngatan i exakt ett år, och sedan när vi lullade hem på kvällen fick alla en flaska champagne med sig hem. Den flaskan tänker jag spara lite på, nu är jag inte vinsugen på ett par dagar då det har blivit en del på sistone. Ärligt talat har jag druckit vin varje dag fredag-tisdag, men då räknar jag även ett glas rött till spagettin och köttfärssåsen i måndags. Så det är inga vansinninga mängder, förutom igår kanske då jag drabbades av morgondagsförakt där vi satt och fyllde på varandras glas och berättade roliga felsägningar när bankord ska översättas till engelska Ni vet "Can I see your leg?" (visa legitimation) och "No money, no fack" (man måste betala för att ha ett bankfack)... Har trots detta varit väldigt pigg och kry och gillat mitt jobb idag så jag fick nästan panik när min chef kom förbi mig och sa att jag har 78 timmar semester som ska tas ut innan årsskiftet. 78 timmar är två veckors arbetstid. "Va?! Två veckor, jag kan inte vara ledig i TVÅ VECKOR?!!" Tack och lov får jag spara en vecka, och den andra veckan kan jag få utbetalt i pengar om jag inte vill vara ledig. Nån dag kanske hade varit skönt att vara ledig, men så jävla kul är det inte att sitta hemma i två veckor i november. Då tar jag hellre lite extra cash tror jag.


Lång dag

Måndagen drog igång med frukost kl.07.00 på Operaterassen, där vi fick lyssna på Nordeas chefsekonom Annika Winsths syn på konjunkturläget. Själva presentationen bjöd inte på sådär jättemycket nytt även om det var intressant. Frukosten var riktigt bra med lyxiga charkuterier och färska blåbär bland annat. Sedan fortsatte den med en ganska spännande dag på jobbet. Min chef sa att eftersom det är fullmåne kommer alla möjliga galningar vara ute och efter dagen igår är jag beredd att tro på det där gamla skrocket... Nästan 13 timmar måndag senare var jag rejält trött när jag kom hem och landade i soffan för att zzzZzzZZzzZZz.

Lena Hellberg, min kära kollega och PBM från Luleåkontoret kom förresten och överraskade mig på jobbet igår! Hon var väl en av de få som inte var under påverkan av fullmåne... Jag har saknat henne och inte hört nåt från henne sen vi flyttade, så det var väldigt roligt!

Tack!


Fick en liten present av chefen idag. Visst gillar vi när man blir uppskattad för det man gör? Att man inte bara får slita på i det tysta utan att någon verkar notera ens arbete, och det har de verkligen fattat på mitt jobb. I like it!


Årstiden hinner ifatt mig...

Imorse när jag gick till jobbet snöade det. Snöade! I mitten av oktober! I Stockholm! Det var inte riktigt vad jag hade väntat mig av den här staden... men det skulle väl vara typiskt va, att just min första vinter där det finns chans till snöfrihet istället blir seklets värsta vinter med snö och is och kyla in i märgen. Folk kör skoter in till sergels torg och det går isbjörnar på drottninggatan. Buhu, stackars mig.

Ikväll får jag iallafall en liten förnimmelse av sommar igen då vi dammar av sommarklassikern "onsdags-AW". Blir trevligt med lite gott vin såhär mitt i veckan.

Älskade fredag!

Min blogg har utvecklats till nån jävla veckodagsblogg, där jag utvärderar för- och nackdelar med respektive veckodag. Känns som att bloggen är som ett storpack veckotrosor, ni vet där det står monday-sunday på rumpan... sjukt intressant att läsa om va? Äh, skit samma, nu är det iallafall fredag! Bästa veckodagen enligt mig. Har varit en jättebra vecka på jobbet, vi har fått massa beröm och helt enkelt varit skitbra! Men det gör ändå inte så värst mycket att man får vara ledig i två dagar nu... Vi tänkte gå på bio ikväll, men det blev ett så stort projekt att till och med Fredrik erkände att han hellre stannade hemma framför Idol. Vi har laddat upp med massa gott. Vin, både vitt och rött, fläskfilé med god sallad, räkor lite senare (därav det vita vinet). Jag har köpt glass och Fredrik har köpt ostbågar. Medan jag vaktar maten i ugnen provsitter jag vår kökmatplats som vi haft i flera veckor men aldrig suttit vid. Och den är riktigt behaglig och passar bra med ett glas rött och winnerbäcks nya på Spotify!


Här sitter jag!


... och äter wasabinötter...


... och posar för kameran med rödtjutet i högsta hugg!


Ny toa, ren hy och snart helg, isn't that great?

Igår kom en vvs-gubbe hem till oss och installerade en ny toalettstol. Ordningen är alltså återställd. Och snart är det helg igen, fantastiskt va? Igår efter jobbet hade vi én Mary Kay-klass och trots att vi alla bestämt oss för att INGET köpa tror jag nästan alla spenderade åtminstone 500 kr. Jag är en tvål- och vattenmänniska som endast sporadiskt använder dag- och nattkrämer och sådant trams, men när man hör om 40-plussarnas morgonrutiner och de även konstaterar att "jag inser ju nu att det här skulle jag börjat med för 20 år sedan", blir jag ändå sugen på att ge det här med hudvård en chans. Så tre tuber, varav en foundation ("som inte är smink utan avslutet på din hudvård") fick följa med mig hem. Nu väntar jag på mirakel, helst innan jag är 40 år. På tal om att åldras... idag fyller min bästa faster Bitte 50 år! Grattis!

Finn ett fel

Nu börjar helgen passera ur mitt omedelbara närminne och det känns fantastiskt. Tyvärr har vi en liten defekt i badrummet som påminner mig om hur länge det kommer ta innan jag tillåter Fredrik att utlysa fylleslag i vår lägenhet igen. Tur att man har ett arbete att gå till där man kan använda toaletten... 
 
Tack och lov fick jag ett break från detta hellhole i lördags när jag och Jennie tog med oss skaldjur, vin och tandborste hem till Julia och Niklas på Saltvägen Inn för en lite sen men väldigt trevlig och smarrig kräftskiva. Trots att vi inte var så många att den här långbordskänslan infann sig satt vi i deras kök och skrålade snapsvisor. I kräftskivan ingick även övernattning, hotellfrukost och bakishäng i soffan framför Twilight.


RSS 2.0