Bankrån

Skulle ha skrivit in veckans mått i tisdags, men något kom emellan. Hann inte innan jobbet, stressade dit, jobbade drygt en timme och hamnade mitt i ett bankrån. Sedan dess känns det som om jag har befunnit mig i en surrealistisk bubbla.

Men jag kommer tillbaka, men just nu känns till exempel mitt midjemått ganska oväsentligt.

Spinpump 79,88 kr

Trodde att jag skulle få sällskap på träningen igår, men icke... Det är något som jag saknar litegrann. En träningskompis. En enträgen jävel ska det vara som inte bara snackar utan som verkligen presterar. Någon som motiverar mig att köra ännu hårdare. Någon att tävla lite mot. Någon som bara är där på gymmet utan att man behöver truga och tvinga och be.

Let there be light...

Tänkte på en grej när jag i gryningen strosade till min och Cecilias mötesplats för vidare transport till inlandet: Det är inte lika 100 procentigt becksvart på morgnarna längre! Såg faktiskt lite rosaorange soluppgång i horisonten. Jag tror att det blir vår i år igen!

Hälsan själv

Brrr, det var kallt igår. Drygt 20 minusgrader på sina håll här i Luleå Härligt att kylan kommer med min Eskimo Jacket så får jag testa vad den klarar av! Var ute en del igår faktiskt. Först en promenad till Bergnäset på 45-50 minuter och sen gick vi på kvällen oxå lite mer än en timme. På vägen syndade Fredrik och köpte godis. Lösvikt för 30 spänn som han satte i sig snabbt som blixten! Meningslöst. Själv åt jag fruktsallad och inte var jag på Cleo heller fast det var lördag så det blev en hälsosam kväll.

Lunch på helgen, pensionärsvarning!

Lunch: Bulgur med wokgrönsaker och kidneybönor och till det några ljuvligt onyttiga Bullens pilsnerkorvar. Nu behöver jag lite endorfiner, inhämtas bäst genom promenad i solen. Sedan ska jag städa. I nästa liv. Kanske.

Att göra

Äntligen har jag knåpat ihop och mailat iväg ett mail till Linda och Peter, våra holländska vänner som absolut vill komma och hälsa på oss när det är som prick omöjligast. Blev mycket sorry for fucking up your plans, we are so busy, busy, busy... Så nu tycker jag att jag har gjort mitt för dagen, inget mera pluggande och inget städande. Bara läsa modebloggar och annat intellektuellt nedbrytande heeeela dagen. Nej, jag ska faktiskt städa. Snart.

Spinning 81,92 kr

Höll ju på att glömma att skriva om min morgonspinning igår! Bra pass, inga övriga kommentarer egentligen, men tänk att kostnaden fortfarande är över 80 spänn per pass! Det lönar sig fan inte att träna! Fast det är ju kul ibland.

Nu är den här!

Eskimo Jacket
Kom kyla! Nu hänger den äntligen i min hall, vinterjackan, den varma och dyra som jag har svurit dyrt och heligt att jag ska unna mig om jag ska bo häruppe vid polcirkeln. En Eskimo Jacket i färgen Bright red. Passar bra när jag ska på after work ikväll och äta... sälkött?

.

Det var en hemsk dag igår. Doris fick aldrig följa med hem igen. Och jag var inte äldre än 8 år när jag lämnade ifrån mig mitt älskade marsvin och gick från djursjukhuset igår. Det var hemskt.

So this is goodbye?

Imorgon är jag rädd att marsvinshimlen kallar på vår Doris. Hon har en stor böld på magen som bara växer och växer. Imorgon ska vi till veterinären. Det är ganska hemskt att veta att någon ska dö, även om det bara är ett litet skruttigt djur. Det är vårt lilla skruttiga djur. image111

Fatta att jag är ledig!

Det här är fantastiskt. Inga föreläsningar och inget jobb på en hel dag! Fick hem nya kurslitteraturen igår, två telefonkatalogsliknande engelska marketingtegelstenar. Jag brukar tycka att de där böckerna är skitbra, så länge man inte behöver ha med sig dem någonstans. Planen är att läsa en hel del idag. Men nu, mina vänner blir det kaffe!

Vardagslyx

Tisdagsmiddag: Italiensk lövbiff med aubergine och en halv flaska Gran Mauro. Lovely!


RPM 84,08 kr

Jag var ett träningspass idag som beskrivs som "en rockkonsert på cykel". Det är långrandiga Les Milles som ligger bakom koreografin. Och visst, nog blev jag ganska trött, men inte var det någon rockkonsert på cykel iallafall, det var som ett vanligt spinningpass.

Trött

Tänk om man blir småbarnsmor någongång. Då hade en sådan här morgon då jag känner mig skittrött typ varit en av mina piggaste och mest utvilade morgnar. För jag har inte gått runt i huset och vyssat och ammat någon liten kolikknodd hela natten, jag är bara trött för att jag har ett marsvin som försökte gräva sig till Kina, ett par grannar med noll dygnsuppfattning och en pojkvän sominsisterade på att ligga så nära att under mitt skinn var knappt nära nog (=varmt som fan). Och sen har vi det vanliga faktumet att jag måste gå upp klockan 6. Dock sista gången för denna vecka! Yes!


Mina mått 080122

Biceps: 27,3 cm
Rygg: 75,5cm
Midja: 68 cm
Mage: 78 cm
Stuss: 87 cm
Lår: 48 cm

Bjuder på lite mått idag. Har inte mätt mig sen någongång före julafton och av måtten att döma så tar det ett tag att get in shape igen efter knäcken och kebabpizzorna som gled ner i mellandagarna. Bara att kämpa på!

Baksmälla

Har varit ute och gått i två timmar. Jättehärligt! Annars har jag varit hemskt bakis idag, men på ett nåt sätt så kände jag mig ganska fräsch ändå. Mina lungor kändes inte som två rostiga fabriksskorstenar för en gång skull. Mycket positivt. Och jag ser framemot måndag imorgon, den här helgen har inte varit mycket att hänga i julgranen.


Fylleblogg

Det här är fan inte vanligt förekommande så håll tillgodo. Jag fyllebloggar i sann CalleSchulman-anda! Och jag
fejkar inte ens fyllefelstavning! Ärligt talat så kämpar jag som fan för att stava rätt Hur var kvällen då? Sådär. Och den slutade med att jag gick hem ensam i snöslask. Inte så jävla kul... Och jag träffade inte ens de jag ville träffa och allt kändes ganska mediokert... men whatever, jag rökte ingenting ikväll ialllafall och nu ska jag gå och sova...God natt!

Nu ska här festas!

Inte det minsta sugen på en partykväll men det ska nog gå över efter några glas. Eftersom jag har några minuter över så bjuder jag på bildblogg. Vad jag vill visa er är fördelarna med att ha tvåfärgat hår: Ena sidan blond, andra sidan nästan svart som natten.Cruella DeVille kan slänga sig i väggen! I övrigt vill jag bara berätta att kjolen jag bär kvällen till ära är i storlek 34. Så det så! Hoppas ni alla får en mysig lördagkväll, jag ska själv försöka göra mitt bästa!
 

Don´t talk about the tenta

Jag vill helst inte prata om hur tentan gick så därför pratar vi om nåt annat istället... Kolla snyggingen! Tänk om Fredrik kunde ha ett sånt där härligt rocksvall! Han har faktiskt haft en liknande frisyr, men då var han bara 4 år... Däremot måste jag säga att hans skäggväxt nästan är på pricken lika baben nedan.  Alltid nåt eller hur?

Och nu är det dags för nästa...

Tenta igen! Det känns ganska bittert eftersom det är fucking lördag idag! Hade jag inte haft tenta hade jag varit hos Elin i Umeå i helgen och ikväll med pompa,ståt och liveband i lägenheten firat att hon och de andra två tossorna lyckats bo ihop i sitt kollektiv i ett år. En fest som ska pågå hela natten, vilket är väldigt exotiskt i dessa kretsar som vanligtvis brukar se till att vara ute från festen och nere på stan innan kl 22.00. Känns lite trist att missa... Men det erbjuds alkoholhaltiga aktiviteter även här, så jag ska försöka samla kraft för att deltaga. Men först. Tenta i nationalekonomi.


Usch!

Så kom den dagen. Dagen då jag upptäcker att jag har förätit mig på kokta ägg. Har försökt ignorera det några morgonar när jag suttit och grimaserat och svurit över hur äckliga äggen är. Då har jag bara trott att jag kokat dem fel tid. (Äggklocka är för losers, det vet ni va? Kan man inte koka ägg på känsla har man inget i köket att göra.) Men nej, ägg är inte det minsta gott längre. Keso och hallon får återgå och bli min standardfrukost istället.
image19

En timme kvar...

Snart är det tenta. Min största fiende är mig själv, att jag inte ska orka utnyttja tiden och istället lämna in och dra ner på stan, bort från förvaltningslagar och utsökningsbalkar. 9-15 håller tentan på, knappast att jag sitter i sex timmar, men till 12 iallafall. Jag ska försöka. Håll tummarna för mig!

Plugg Plugg

Sista dagen innan tentaracet imorgon och på lördag. Idag pluggar jag juridik så att det fullkomligen sprutar paragrafer. Måste prestera imorgon, för jag tänker banne mig inte skriva den här tentan igen! Its not gonna happend.

image103

Fattygirls modeblogg

Jag har köpt en modebloggsmössa! Grå med svart rosett, 69,50 från Lindex, som har spaltmeter av blogginlägg från Engla, Kelly och co på nacken. Ger inga supermegacravings, men ändå rätt söt basker som nog kan rädda en och annan bad hair day.
 

Rökfri...

På lördag är det tentaröj. Min första fest utan cigg på flera år säkert... Känns väldigt tråkigt. Jag försöker att inte ha ångest över det men jag sitter nog inne med lite underliggande ångest iallafall. Inatt drömde jag att jag var på fest och alla rökte utom jag, det var så tråkigt och jag kände mig så ensam att jag till slut satt och grät på en stege i köket... Jag hoppas att det inte blir så hemskt på lördag, utan att det blir lite trevligt oxå. Jag kommer iallafall att lukta som en nyutsprungen smörblomma utan cigarettoset omkring mig!


I näven på Gynning

Såg ni Carolina Gynnings nya program igår? Visst, hon är lite galen och gapig, men jag gillar henne! Och hon har så fasansfullt vackra händer, det tänkte jag på redan när jag såg henne i Big Brother. Fingrarna är typ två decimeter långa! Nu kommer ni att säga att hennes händer ser ut som Edward Scissorhands och det är väl möjligt att det finns vissa likheter...

SpinPump 86,35 kr

Spinning i kombination med pump är perfekt träning! Spinning är ju grymt för konditionen, bodypump hatar jag, men det är lite bättre när man hoppar över benlåtarna, som i fallet med Spinpump. Jag har redan två klossar till lår och rejäla fotbollsvader, jag behöver inga mer benmuskler. Och efter träningspasset, vem tror ni kom och hämtade mig? Fredrik såklart, men inte med bilen som i vanliga fall, nej, han gick och hämtade mig så att vi kunde gå runt Lulsundet tillsammans.

Promenadgalning!

Åh vilken dag! Jag är helt slut! Har varit ute med grabbarna och luftat skotrarna och grillat korv. Väldigt härligt och trevligt, men man blir ganska trött och kall av att vara ute i flera timmar. Hann bara komma hem och slänga mig i soffan så börjar Fredrik tjata om att vi ska ut igen och promenera runt Lulsundet. Jag älskar att han av någon outgrundlig anledning har blivit ett promenadfreak, men what the fuck, det är söndag! Vi har precis varit ute hela dagen! Jag fryser! Jag är så trött att jag inte ens kan fästa blicken! Please! Vi gick ju igår! Men nej, ingenting var ursäkt nog. Så vi gick, och nu är jag hemma igen. Ännu tröttare....Zzzz...
image78

MSN is closing down

Hey it is Andy and john the directors of MSN, sorry for the
interruption but msn is closing down. this is because too many
inconsiderate people are taking up all the name (eg making up lots of
different accounts for just one person), we only have 578 names left. If you would like to
close your account, DO NOT SEND THIS MESSAGE ON. If you would like to keep
your account, then SEND THIS MESSAGE TO EVERYONE ON YOUR CONTACT LIST. This is no joke, we will be shutting down the servers. Send it on, thanks. WHO EVER DOES NOT SEND THIS MESSEAGE, YOUR ACCOUNT
WILL BE CLOSED AND YOU WILL COST £10.00 A MONTH TO USE. SEND THIS TO EVERYONE ON YOUR CONTACT LIST. NOW YOU KNOW WHAT TO DO. PLEASE DO NOT FORWARD THIS or REPLAY. COPY THE
WHOLE EMAIL. GO BACK TO YOUR INBOX AND CLICK ON NEW. AND PASTE THANK YOU FOR YOUR ATTENTION

Jag förstår inte varför folk håller på och skickar runt det här mailet år efter år... ingen kan väl på allvar tro att vuxna människor skriver ett brev på det här sättet. Det enda som är lite kul med det hela är att jag i fortsättningen tydligen kommer att kosta 10 pund att använda. Det blir dyrt det här Fredrik...

Passionyoghurtglass

Fredrik har blivit värsta hälsonissen. Igår hade han till och med varit ute på en dryg timmes lång promenad. Själv, utan ens någon musik och i världens slaskväder! Helt sjukt, men jag måste säga att min nya fästman är slightly better än den gamla snusiga soffpotatisen! Det firade jag igår med egenkomponerad passionyoghurtglass.

Passion for low carb icecream
3 passionsfrukter
2 dl milda visp 20 %
2 dl turkisk yoghurt
2 ägg
3/4 dl sötningsmedel

Separera äggen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa mildan så gott det går, den blir inte så himla fluffig. Blanda samman yoghurt, milda, äggviteskummet, äggulorna med sötningsmedlet. Vänd runt försiktigt. Dela frukterna på mitten, häll i kärnorna i smeten efter smak, vill du ha mindre kärnor i så passera frukterna med en sil och en sked så kommer bara saften med i glassen. In i frysen nån timme, rör om då och då. Glassen blir stenhård, men smälter snabbt i rumstemperatur. Ät tillsammans med frukt eller sockerfri chokladsås, det gjorde vi! Gott var det!


Afro Powerdance 88,75 kr

Fick mig iväg till gymmet igår efter jobbet. Det var riktigt kul faktiskt, blev väldigt engagerad och lyckades sträcka en muskel på baksida lår. Så det var min ursäkt för att inte gå på spinningen imorse.

Dagens lunch

Fruktsallad gjord på banan, vindruvor, mandarin och kiwi och en burk makrill i tomatsås. Helt okej näringsmässigt, men kanske inte specielllt värmande en småkylig dag på banken. Att jag är barfota i pumpsen gör inte heller saken bättre, men att det är fredag idag värmer definitivt mitt hjärta!

These boots are made for walking...

Nu känner jag mig på väg tillbaka, tänk vad lite det krävs! Promenerade en timme igår innan middagen hos Fredriks farmor och en timme imorse. Måste få skryta lite mer om morgonpromenaden, för den startade kl 06.30 och ägde rum in en mild variant av snöstorm. Borde inte promenader under sådana omständigheter ge lite mer, bränna lite extra? Det tycker jag iallafall.

Darling

Uppdaterade mig lite inom populärkulturen och såg årets mest guldbaggenominerade film Darling igår. Och fy vilken tragisk film! Den var väldigt bra tyckte jag, men hemskt gripande... Usch, kunde knappt sova efteråt!

Snusfri...

Just det, Fredrik har slutat snusa. Eller vi kallar det ett uppehåll än så länge, det är bara fjärde dagen idag, men jag är överlycklig! Han är fan en helt ny människa! Mycket gladare och piggare, sjukt tacksam över allting och han luktar inte bajs ur munnen! Helt fantastiskt, det enda lite tråkiga är ju att jag inte kan feströka nu när han uträttar stordåd, men det får jag väl tåla. Det är ett pris jag utan tvekan betalar.

Afro Powerdance 91,29 kr

Nu är jag förhoppningsvis tillbaka i gymsvängen igen. Har jag tur får jag lite känningar av träningsvärk idag och blir extra taggad inför fortsättningen. Var en aktiv dag igår, förutom Afron så gick jag till och från universitetet, 45 min sammanlagt och sedan tog jag med Fredrik på promenad i 90 minuter. Bra dag!

Grattis Elin!

image97
Världens bästa person fyller 22 idag! Hennes 22:a år på jorden planerar hon ska bli kärlekens år och hon är faktiskt fortfarande singel! Skynda fynda säger jag, för snart är det nog för sent! Hon är en underbar människa i en underbar paljettjacka och hon kommer säkert att hata mig en smula för att jag i princip hänger ut en kontaktannons i min blogg. Grattis Elin!

Nästan ledig!

Ah, en jobbfri dag! Jag tänker återvända både till skolan och till gymmet idag efter ett långt jullov. Sista föreläsningen innan tentan kl 10.15 och AfroPowerdance kl 12.00. Bra pass att smyga igång igen med, inte för jobbigt men ändå energigivande. Ikväll ska jag tvinga med Fredrik på promenad igen!

Promenad

Jag tror att jag försöker undvika att blogga för att jag inte kan hålla mig till ämnet. Det här skulle ju vara en blogg om kost och träning där jag kunde skryta om mina framsteg och mina svällande biceps... Lite svårt att skriva om det när man knappt minns var gymmet låg och precis har tagit sista tuggan av kebabtallriken. Jag är på väg tillbaka från min svacka under julen, men det är en bit kvar tillbaka till toppformen. Varför går det så snabbt att sunka ner sig, men så lång tid att ta sig tillbaka? Idag har jag och Fredrik iallafall promenerat 1 timme och 20 minuter. Och det är jag så glad för, för det är inte ofta som Fredrik tycker att han behöver röra på sig. De första åren gick vi ungefär varannan dag, men den lyxen drog han snabbt in på när vi flyttade ihop. Nu upplever han oxå att toppformen inte riktigt är närvarande, så jag hoppas att det blir fler promenader tillsammans. Det är veckans mål + att jag ska fundera över åt vilket håll gymmet nu låg...

Storbrand på Kallkällan

Nejdå, det är bara jag som lagar mat och med röksignaler vill önska hela Luleå en trevlig kväll! Piiipiiiipiiiiipiiiipiiiiipiiiiipiiiiip... Jo, just det, brandvarnaren hälsar oxå!


Plugg

Idag är det dagen då poletten förväntas trilla ned. Jag ska tentaplugga som ett djur. Gick upp tidigt och staplade upp kurslitteraturen kring min pluggplats vid köksbordet. Jag ska klara de här två stackars tentorna. Missar till och med fest för att jag troligtvis kommer att sitta här hela kvällen oxå. Med kaffekoppen i ena handen och lagboken i den andra. Härlig lördag, vad gör ni idag?


Vad blir det för mat?

Jag säger bara en sak: Lyckost dem som är bjudna på middag hos oss imorgon! Har tillbringat kvällen i köket och gjort färsbiffar med massa smarriga grejer i som rosmarin, vitlök, färskost och soltorkade tomater. Till det bjuds det tzatsiki och jag tror att det blir klyftpotatis (inte för min del, jag äter kikärter) och ugnsstekta morötter. Jag har provsmakat lite och det var jäävligt gott! Men om man äter middag kl 21.30, vilken mat smakar inte bra då?

Bankpersonal utan gränser

Var helst i världen jag behövs rycker jag in! Idag åker jag till det diskbråcksdrabbade inlandet. Imorgon kan det vara Barcelona.

Please!


Gott nytt 2008

Jag överlevde nyårsfirandet i Umeå! Nu är jag tillbaka som en spillra av mitt forna jag... Känner mig som 90 år och har värk överallt. Stundtals var det riktigt roligt, men summa summarum den sämsta nyårsaftonen hittills. Nu ska jag försöka kurera mig, bara äta nyttig mat och inte festa. Iallafall inte i helgen. Nu håller vi nyårslöftena iallafall i en vecka!

RSS 2.0