Solens sista strålar

29 september kl 17.02: strålande sol, 22 grader, svårt kisande trots solbrillor och linne. Ingen jacka, ingen tröja... Uteserveringarna fick en revival, en sista dödsryckning innan vintern tar vid visserligen, men visst är det härligt?


Appen är här!

Men ÄNTLIGEN!! Nu kan man blogga från iPhonen med blogg.se's nya app (endast ett halvår för sent...). Kan lova att det kommer bli fler blogginlägg från min sida nu när det blivit så mycket enklare att blogga. Har lite sovmorgon idag (när nu 06.30 blev sovmorgon...?) och ska till gymmet innan jobbet. Fattar det inte själv, men jag har börjat springa väldigt regelbundet på löpband... Och tränar styrke i maskinerna! Världen är uppochner och jag har nya löparskor. Som inte är rosa!


Moccasemifreddo

Fredriks favoritefterrätt är denna. Vet inte om jag lagt upp receptet innan, men jag gör det även för min egen skull. Återkommer faktiskt ibland till mina bloggrecept, rätt bra att ha sina favoriter samlade! (även om det är mycket freestylande i mitt kök!) Nåväl, här är receptet på Moccasemifreddo.

Ingredienser
1 dl starkt kaffe  
1 dl sötningsmedel (vill du använda socker är det 2 dl i originalreceptet)  
3 dl grädde  
4 st äggulor  
kakaopulver till servering  
Gör såhär:
1. Blanda kaffe och socker i en kastrull. Värm tills sockret smält och låt sjuda i ca 2 minuter. Låt sockerlagen svalna.
2. Vispa gulorna i en bunke samtidigt som du häller i sockerlagen lite åt gången. Fortsätt att vispa tills blandningen blir tjock.
3. Vispa grädden hårt och rör försiktigt ner den i äggsmeten.
4. Häll semifreddon i koppar eller glas. Jag brukar fylla glas till hälften och sedan sikta över kakao med en tesil, sedan hälla på resten och pudra över kakao även på toppen. Ställ sedan i frysen i minst 2 timmar.
5. Ta fram ca 20 min innan servering så de får tina lite. Semifreddo betyder ju "halvfryst".


På besök i mammabubblan


Förra tisdagen tog jag buss 515 ut till Solna för att hälsa på dessa brudar (Jan var oxå hemma men fastnade inte på bild)! Liv som endast var en liten femveckors-skruttis förra gången vi sågs hade växt till sig en aning. Och Elin som då var nysnittad ska snart börja söka jobb igen! Blir lite extra tydligt hur dålig man är på att ses när man har ett barns tillväxtkurva som måttstock... Hoppas att hon inte kör moppe nästa gång vi ses! Och nästa gång kanske vi kidnappar morsan och går ut och tar ett glas vin till den sedvanliga thaimaten!


DIY- egna ljuslyktor


Till kräftskivan ville jag ha lite roligare ljuslyktor. Blev ganska fint att göra egna ljuslyktor av vanliga dricksglas som jag penslat med sockerlösning och sedan klätt in i vanliga servetter. Torktiden är cirka ett dygn och när man sedan är less på motivet är det bara att blöta upp dem igen så lossnar servetten. Känner mig som UnderbaraClara, billigt och miljövänligt, halleluja!


LCHF-paj med västerbottensost och gräslök

Min LCHF-paj konkurrerade ut Ernst paj med kantareller och soltorkade tomater (var faktiskt inte alls särskilt god) på kräftskivan. Här kommer det utlovade receptet:

Pajskal:
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör

Pajinnehållet:
2 dl créme fraiche eller 200 gram philadelfiaost (jag använde philadelfia med gräslök)
1-1½ dl vispgrädde
salt och peppar
gärna lite extra gräslök
200-250 g riven ost (västerbottensost eller vad ni nu vill ha)

Värm ugnen till 225°. Smält smöret i en pajform i ugnen. Vispa hastigt ihop stanningen och grädda till torr yta med ordentlig färg. Smält créme fraiche eller philadelfia i en tjockbottnad kastrull. Lyft kastrullen från värmen och rör ned grädden och sedan den rivna osten. Fördela röran på botten av pajskalet. Grädda tills ytan har blivit gyllenbrun. Vänta minst 15 minuter innan det ska serveras så att innehållet hinner stanna en aning. Servera med en grönsallad och varför inte en romsås?

Grundreceptet är snott från
http://sofija.blogg.se/2010/july/lchf-ostpaj.html

Skål!


Tack alla och förlåt grannarna för vår trevliga kräftskiva i fredags!


Hjälp mig!

Ett litet shoppingtips: Idag kan man köpa smink från hajpade elf till 50 % med rabattkoden LAST50. Måste dock komma upp till 225 kr efter rabattavdraget... har inte en chans att klara detta själv då det redan från början är så sjukt billigt. Exempelvis bästa nagellacken ever för 15 kr (halva priset 7,50!). Nån som vill hjälpa till?

Säg vad ni vill ha så beställer jag.


Igång igen!

Just det, vad sägs om veckans träningskavalkad:
Lördag: Låg i soffan som en säl.
Söndag: Sprang på löpband 20 min
Måndag: Samma visa, löpband 20 min
Tisdag: Pass "Intervall med mycket kondition". Ja, passet heter så.
Onsdag: Pass "Core"
Torsdag: Vila
Fredag: Imorgon blir det "Styrka". Alltså typ bodypump, men inte från LesMills.

Har även powerwalkat till jobbet alla dagar (faktiskt även i söndags... hard work work...). Ganska bra va? Visst, ett löppass till hade inte skadat, men det blir nog nästa gång på söndag.

Inför imorgon...

Lite långsamma som vi är så har vi väntat hela augusti och halva september på årets kräftskiva... Börjar bli svårt att få tag på kräftor i butikerna nu. På tredje försöket lyckades jag haffa 10-15 kräftor för 200 kr. Vill inte ens tänka på styckpriset på dem trots att det är smärtsamt enkel matematik.


Till kräftor brukar riesling rekommenderas, men det är inte alltid det godaste vinet. Jag hittade ett annat som hade skaldjurssymbolen på sig, har testat (dock utan skaldjur) och det funkar fint!

Och mycket snapsvisor ska det bli, kanske borde öva in någon fler. Kan i dagläget bara den om Askungen och "Armen i vinkel...".

Och eftersom jag vet att Mari fullkomligt äääälskar Ernst Kirchsteiger så har jag bakat hans kantarellpaj med västerbottensost.


Dagens modeblogg


Ledsen för den något dubbelexponerade bilden ovan, vad jag ville illustrera var mina shoppingerövringar. Min ekonomi är av vissa anledningar (exempelvis utsvävande semesterveckor) lite knaper denna månad och då kan man vara glad över dessa fina baströjor från Lindex. 149 kr och den Acneinspirerade linningen får man på köpet! Har även tantshoppat på KappAhl men jag tror jag ska se om jag kan hitta några bilder på nätet på de plaggen istället...


Run!

Igår gick Tjejmilen här i Stockholm och massa grymma brudar kutade 10 kilometer på Djurgården. Jag är totalt värdelös på löpning, men blev ändå lite inspirerad och tog mig en joggingtur på ungefär 4 km och avslutade med intervallträning upp och ner för en trappa. Vill inte ens avslöja hur länge sen det var jag tog mig en löprunda förra gången... Men nu kanske det är dags att ge det en chans till. Tjejmilen 2012?


Hon är här!


Efter många dagars väntan har världen äntligen begåvats med en liten Svea. Gabriell och Pär fick den 1:a september en lång och ståtlig liten dotter. Hon är lite mediaskygg ännu och vill inte skyltas med facebook och liknande, så jag googlade på "Svea" istället och hittade den perfekta skötväskan. En sån här måste ni ju ha!


Gondolen

Nej men hallå där! Dags för lite uppdatering kanske... Sedan sist har jag haft fröken Holma på besök. Nu har hon åkt hem igen för länge sen tyvärr, hade gärna haft henne här för jämnan, om det inte varit för att hon stökar ner så himla mycket! Skojar bara, hon är så städmanisk att om en kriminaltekniker undersökt hennes badrum skulle hon blivit anhålllen på sannolika skäl för mord. Utan lik, utan vapen, utan motiv, men ingen har ett så rent avloppsrör utan att ha städat undan efter ett allvarligt brott. Nåväl, medan hon var här bytte vi för en gång skull Vapiano mot Gondolen. Faaantaaastisk middag, utsikten var verkligen medioker i jämförelse med maten... rekommenderas! Vi hade urtida filmkritikern Nils-Petter Sundgren vid bordet brevid och därför kändes det passande att ge Gondolen fem solar! 

 
Elin dokumenterar drinkperfektion


Och världens fulaste dessert knullade i munnen som alltid.


RSS 2.0