Midsommar- förmiddag och lunch


På väg med jeepen. På värmdöleden fick vi erfara att vi inte var de enda som skulle fira midsommarhelgen ute i skärgården. Fast i bilkö!


Niclas var lite grinig på lunchen som serverades i Sjöboden.


På andra sidan bordet skålades det glatt!


Det kom dock lite tårar när Fredrik tog en lite för stor tugga av den starka pepparrotscremen!


Jag samlade några vuxenpoäng då jag faktiskt utnämnde sillen som godast på buffébordet!


Nya tillskottet


Äntligen! Törstig, dyr, obekväm att åka i, saknar två bakdörrar, opraktisk att packa och utan dragkrok. Kan det bli bättre frågar sig Fredrik och vet i sitt hjärta att denna bil aldrig kommer att lämna familjen.


Midsommar


Galet peppad på midsommarfirande i skärgården! Än så länge strosar vi runt här hemma, packar lite, jag har klätt ut mig till gypsy och ler lite lyckligt åt väderprognosen i Nyhetsmorgon. Stockholm verkar få Sveriges bästa midsommarväder! Vi ska ut till Djurö och äta midsommarlunch kl 12 och sen rullar det väl bara på, kommer inte hem förrän på söndag så det känns som en minisemester även om det bara är dryga halvtimmen med bil bort.

Trevlig midsommar mina vänner!


Dagens linslus

Emelie Ekersund är en LTU alumn

Nu kan ni föreställa mig naken och läsa om mitt jobb och lite om hur det var på den tiden när jag studerade på LTU och det gör ni här. På jobbet har vi visa-axlarna-förbud men det kan man ju inte tro när man ser bilden ovan...

Balkongfix


Helgen bjöd inte på något vidare fantastiskt väder så jag har ägnat mig åt balkongfix. Målat lecablocken och gått loss på Ikea i jakt på lite mysfaktor till ballen. Saknar lite vår inglasade balkong vi hade uppe i Luleå då man verkligen kunde gå loss med växter, kuddar och filtar till förbannelse utan att ta hänsyn till väder och vind. Om man har vanlig öppen balkong som vi men ändå vill ha lite kuddar ute är mitt tips att stoppa innerkudden i en plastpåse eller kasse innan man trär på överdraget. Kudden slipper bli som en indrängt tvättsvamp och överdraget torkar relativt snabbt om det skulle råka komma en skur.


Handyman rycker in!


Igår när jag kom hem från jobbet hade Fredrik förvandlats till en handyman och byggt en ny bänk till balkongen!  Väldigt nöjd, nu har vi sittplatser för ganska många på vår yttepytte-uteplats. I helgen får jag ta tag i "lull-lullet"; vit färg på lecablocken, nya mattor och lite sånt. Kanske en bricka med lite ljus där i hörnet. Jag återkommer med slutresultatet.


För en vecka sedan...


...Åkte vi taxi boat i Valetta. Idag ska jag tillbaka till jobbet igen. Känns som evigheter sedan och det var det ju när jag tänker efter.  Men nu blir det hard work work tills augusti då det är semester!


Entering Malta


Flygresan ner gick bra, när vi väl kom på planet... En trafikolycka på vägen till Skavsta orsakade försening på cirka en timme, vi kom nästan 20 minuter efter att incheckningen skulle ha stängt och hann med cirka 5 minuters marginal genom säkerhetskontrollen till gaten. Lite spänning har väl ingen dött av, så länge det är på fast mark... Väl i Sliema checkade vi in på vårt "five star hotel". Rummet, poolområdet och restaurangen var nog femstjärniga, men vi är inte sådana som bara nöjer oss. Femsjärnigt hotell utan balsam på hotellrummet, med tom minibar sånär som på en liter vatten som de skulle ha EUR 4 för. Nej, vet ni vad! Men sängarna fick tio stjärnor. Tio miljarder stjärnor.


Ett inlägg som aldrig publicerades... behövs för dramaturgin

  Bild saknas / Image missing
I eftermiddag drar vi! The Palace i Malta, Sliema väntar på oss. Ska bli intressant att se om det femstjärniga hotellet lever upp till förväntningarna. Och hur går det till när man packar för en utlandsresa, som bara är tre nätter?


RSS 2.0