Awww...

Jag och Fredrik bakade lussebullar igår. Jag var så förbannad eftersom jag inte fick bullarna på ett snyggt sätt, att jag inte reflekterade över vilket moment det var! Det är verkligen inte ofta som vi bakar tillsammans. Jag kommer ihåg att vi försökte bygga ett pepparkakshus för kanske 4 år sedan. Det är möjligt att det är senast vi bakade ihop. För att fortsätta lika puttenuttigt ska vi ikväll äta middag på Bakfickan och sen se Magnus Betnérs Inget är heligt.

Min dejt

Kom precis hem från fikadejten med Anna, min gamla högstadiepolare som nu oxå pluggar till ekonom här i Luleå. Fan vad kul, hon är precis lika galet skön som i 9:an! Och ståtlig och snygg som en jävla fotomodell! Jag hoppas vi ses snart igen! Hon kind of bjöd in mig till fest på lördag, jag vet inte, men jag kanske hänger på... Jag har ju aldrig sett människan full förut!


Julhandel på nätet

Jag tror jag kommer köpa största delen av mina julklappar på nätet i år. Jag älskar ju internetshopping och hatar att köa i panik sista dagarna innan jul. Har ni några tips om bra butiker på nätet? Mina favvos är accessora.com, asos.com, kyssjohanna.se och nelly.se. Även coolstuff.se är rätt kul när det gäller julklappsinköp.

Han kommer tillbaka

Lars Winnerbäck spelar på Luleåkalaset. Underbart, även om det är över ett halvår kvar...
Lasse

Aerobic Styrka 99,84 kr

Äntligen är jag under 100-lappen per träningstillfälle! Jag har inte tränat så mycket aerobics eller step denna säsong, har inte riktigt vetat varför, men nu börjar jag inse fakta. Jag tycker inte att det är så kul längre. Faktiskt så är spinning roligare. Man får inte ont i fötterna, men blir mycket tröttare och endorfinerna rusar snabbare i kroppen. Men en blandning av olika träningsformer brukar alltid vara bäst, så jag fortsätter att köra lite allt möjligt.


Varför?

Vad är det med alla "nästan-lärare" och deras überhöga ambitionsnivå? Vi har ett 1,5 timmar långt seminarium i marknadsrätt (jöken). Vi är säkert 20 deltagande. Inför seminariet ska vi läsa tre kapitel om den svenska marknadsföringslagstiftningen, läsa och i princip återge i sin helhet fyra marknadsdomar på vardera 15-30 sidor, som vi ska vara förberedda att redovisa och ge vår syn på saken. Det är rättsfrågor och rättsgrunder och fan och hans moster, alltihop lett av en pretto doktorand. Kom igen, marknadsrätt är ett område av tio andra på kursen... Kommer jag att gå på seminariet? Knappast troligt. Kommer jag att klara tentan? Hehe...

Intresseflaggan vajar i vinden

Jag gillar ju att räkna på grejer, till exempel hur många centimetrar jag har minskat i omfång och hur många timmar per vecka jag promenerar... I veckan tänkte jag räkna hur många timmar jag lägger på jobb+plugg på en vecka för att se om det kommer upp i 40 timmar som är en vanlig heltid eller om det kanske (troligtvis) överstiger. Lägesrapport: Sedan igår kl 06.00 har jag lagt ned cirka 24 timmar på trista grejer och inte en enda timme på att fika eller göra nåt kul! Men men, var sak har sin tid.


Lunchlåda

Jag har dammat av den gamla gi-paradrätten omelett, att ha som lunchlåda idag. Jag är sjukt dålig på att göra omelett i stekpanna, den lyckas alltid bli både kolsvart och flytande i mitten. Nu har jag gjort den i ugnen! Vet inte om det är gott ännu, men klart att ni ska få receptet

Emelie´s omelett in a box
3 ägg
broccoli
3 skivor god salami eller skinka eller whatever
2 skivor ost
lite mjölk, salt och peppar

Sätt broccoli, salami och ost i en liten ugnsform. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar och häll över. In i ugnen på typ 200 grader tills den ser smarrig ut, kanske 15 minuter. Klart! Mycket enkelt, man hinner till och med göra den på morgonen innan jobbet!

Dag 91

Biceps: 26,3 cm
Rygg: 73,5 cm
Midja: 65,8 cm
Mage: 75 cm
Stuss: 85,4 cm
Lår: 46,8 cm

Haha, det verkar som om jag har nått en platå... det händer inte mycket just nu. Kan det ha något att göra med glöggmys, bankettmiddag, lite träning och alla dessa dadlar som jag äter? Men jag känner ingen panik. Snart är det december och den månaden är verkligen till för tjockisar!


God Jul?

Det var en ung manlig kund som önskade mig God Jul som avskedsfras idag. Okej, att jag kvalar in på topp 25 snyggaste banktjejerna i Norrbotten, men man behöver väl inte tappa fattningen så? Det är fyra veckor kvar till jul.
image93

Livet på en GI-pinne

Filmsnacks: Mandarin, dadlar, krutrökost och te.
Idag är det härligt att sitta på GI-pinnen. Mums!


Att gräva sin egen grav

Fast i och för sig... Om man, som Daniel gjorde i Idol i fredags, drar såna göteborgsskämt som " Jag gillar Sting, han har sting" så kanske man förtjänar att åka ut. Oxå med det obligatoriska tillägget "nej, den var dålig." Men varför drar ni då skämten om ni vet att de är dåliga?

Vad härligt med helg!

Det behöver faktiskt aldrig bli måndag igen. Jag klarar mig fint ändå. Sovmorgon varje dag, folk som lagar mat åt en, lite vin på kvällen, ingen stress, inget plugg, inget jobb... Det är ganska behagligt, eller hur? Igår var vi på skittrevlig middag hos Gabbe och Pär och idag är det pappa som står vid spisen. Sen åker vi tillbaka till kaoset igen. Jag längtar redan till nästa helg.

Förresten, vilka är det som röstar på Andreas i Idol? Fucking unbelievable!

Slampigt men praktiskt

Jag känner mig helt sjukt helg-mysig. Tjocksockarna är på, stickade mys-tröjklänningen är på, jag är laddad! En parentes i sammanhanget är förresten att jag börjat tycka att alla tröjor är tröjklänningar. I onsdags var jag på bankett i en tunika som jag låtsades var en klänning, tidigare i höst var jag på fest hos Niklas i linne och strumpbyxor (hittade ingen kjol så jag struntade i den). Till och med svärmor har vid ett tillfälle påpekat att min "tröjklänning" för dagen var ganska kort. Och då mina vänner; är den nog ganska kort. Slampigt men praktiskt. Och mysigt =)

Spinning 103,06 kr

Alltid lika kritiskt med morgonspinning. Satt i köket 07.10 och myste med min kopp kaffe och ville inte alls ut i mörkret för att gå till gymmet... Men jag tog mig samman och 07.30 hade jag släpat mig iväg. Det är sjukt härligt att komma hem 09.20 och veta att man avklarat en timmes promenad och 45 minuter spinning. Nu är det helg! Ska nog till Gabbe och Pär ikväll och jag är sjukt sugen på glögg! Kanske köper med mig ett tjuvstarta-julen-kit... Because I´m woth it!

100 svenska tätorter

Snubblade över lite nördfakta på Wikipedia, nämligen en lista över 100 svenska tätorter rangordnade efter befolkning. Rätt överraskande faktiskt. Jag vet ju att Stockholm, Göteborg och Malmö är i topp, det är längre ner det börjar bli spännande. Det bor  nästan lika många personer i Trollhättan som i Luleå! Det bor fler i Boden än i Kiruna! Ö-vik är större än Nyköping! Täby är större än Karlstad! Och på 100:e plats kommer Onsala, och det är väl kanske inte så överraskande. Men det är ju känt för nån typ av charkprodukt (korv va?) så det bor säkert några stackare där oxå.


Nu laddar vi för helgen!

Imorgon är det fredag igen! Min favoritdag, särskilt när fredagarna är som imorgon. Inga tider att passa. Inget jobb, inga föreläsningar eller seminarier eller grupparbeten. Bara spinning på morgonen, lunchdejt på stan, en hel dag för fria infall och planer. Och på kvällen åker vi till Skellefteå, eller Byske iallafall. Blir inget party i helgen och det gör mig ingenting. Vaknade i svaga, men ändå kännbara vinågor imorse och det är som vi alla vet inte lika njutningsfullt som när man dricker det röda guldet kvällen före...

Min vän soffan

Nu blir det kvalitetstid i soffan. Jag har Bonde söker fru inspelat sedan igår och Fredrik är på hockey och tror att Luleå kommer att gå om Skellefteå i tabellen efter ikväll. Dream on.


Mitt öga!

Tror att min borttryckta och ignorerade baksmälla kommer ut genom mitt vänstra öga istället . Aaaj, det är alldeles rött och slemmigt! Tänk om jag blir blind nu! Buuuhuuu... Och här står jag på banken och försöker se normal ut. Går sådär kan jag berätta.

Cesarbanketten

Vilken trevlig kväll! Det var cabaréunderhållning med trollkarl, eldslukning, dans och ABBA-, Grease- och discomedley. Riktigt bra underhållning! Och trevliga människor, vi satt bredvid ett gäng från Manpower och några galna rättsvetare. Maten då? Njaa, jag hade hellre ätit kolhydraterna och sockret i form av en 10 bitars sushi eller varför inte ett Max Suprememål? Till förrätt var det rentoast (en väldigt knaprig toast, brödet var stenhårt) och cider eller öl till. Varmrätten bestod av fyllda färsbiffar med ungsrostad potatis och morötter med någon sås. Rött vin till.  Det var gott förutom att morötterna flög runt överallt eftersom de var ganska råa och omöjliga att sticka gaffeln i. Till efterrätt var det 2000-talets paradefterrätt; pannacotta med hallon. Det på menyn som jag var mest imponerad av var att till kaffet fick man välja mellan tre olika avecer; Baileys, päronkonjak eller whiskey. Nästan nobelmiddagklass på det! Nästa sittning: LUSSE 8 december.
 

3 km, 106,50 kr

Jag var ju faktiskt på gymmet igår en kort sväng. Ville bara säga det.

God morgon!

Kul att jag är så jävla virrig att jag inte vet vilken dag det är, skrev tidigare att banketten var igår. Men nej, ingen huvudvärk idag... Ikväll är det! Först lite plugg bara. Kämpar på med jävla e-handel. Om det är någon som vet hur man gör en rimlig kostnadskalkyl när man inte vet eller ens kan uppskatta kostnad för programvara, hårdvara, kommunikationsprogramvara, anpassningar i affärssystem, driftsättning, konsultstöd, utbildning och dokumentation så maila mig på [email protected].


Smygpremiär

You ask for picture, I give you pictures..
image86image87

Dress for success?

Köpte mig ett nytt tält igår. Som en motpol till alla de figursydda fodralen som jag provade och som inte passade. Visst är det väl själva fan att jag ska behöva storlek 40 för att kunna dra upp dragkedjan på en klänning?! Då sitter de som ett smäck över byst och rygg, men sladdrar i midja och och över höfterna... Så till slut så tänkte jag om. Det blev en helt annan klänning än jag hade visualiserat från början. "Åh, en gardin", "Du ser lite gravid ut", "ska du inte ha strumbyxor under?, ja komplimangerna haglade här hemma när jag catwalkade i hallen. Vi får se vad näringslivet tycker imorgon.

Dag 84

Biceps: 26,5 cm

Rygg: 73,5 cm

Midja: 65,8 cm

Mage: 75,3 cm

Stuss: 85,4 cm

Lår: 46,8 cm


Det har gått väldigt sakta på slutet, men jag närmar mig minus en halv meter. -46,4 cm.


Bodystep 110,17 kr

Vet inte om instruktören Sofi hade bråttom någonstans idag, men hon gastade "Vi kör direkt" efter varje låt. Inte en enda legitim drickpaus på hela passet alltså. Jag gillar Sofi i vanliga fall, men idag blev jag lite pissed på henne. Mest för att jag hade sjukt ont i fötterna och mest ville vila hela tiden... Så det var faktiskt inte så kul på gymmet idag, men ändå ångrar man ju inte att man var där, konstigt va? Nej, det är det inte, för tänk att man varje gång går därifrån några yttepytte promille mer vältränade än när man kom!

Lovar du?

Så var stressen över mig igen. Och jag lovar och jag lovar och jag lovar... Jag lovar att jobba, jag lovar att plugga, jag lovar att träna, jag lovar att fika,  jag lovar att hälsa på, jag lovar att städa, jag lovar att fixa middag, jag lovar att festa... Jag kommer att ro i land den här veckan oxå, och nästa, men jag måste lära mig en sak: Jag kan inte vara överallt hela tiden. Fucking amazing att jag inte tog på mig posten som ordförande i marknadsföringsutskottet. Jag sa nej, tack. Helt galet.

Nu ska jag slänga i mig några ägg, sedan ska jag till gymmet eftersom jag har... just det... lovat.

Bankettfunderingar

Idag får jag veta om jag ska gå på Cesarbanketten på onsdag. Lite halvtaskig framförhållning, får se vad jag ska hitta för gammal trasa att ha på mig... Det ordnar sig säkert, men så är det ju en sak till: Maten! Jag kan ju inte räkna med att förätten ska bestå av avokado, varmrätten är fläskfilé utan potatisgratäng med sallad och efterrätten är osötade hallon. Jag kan inte skämma ut mig genom att peta i maten, Luleås näringsliv är ju på plats. Jag får väl äta hela menyn helt enkelt. Ett trendbrott efter 14 veckor... Känns lite jobbigt, men jag är ganska övertygad om att jag kommer att överleva.

Bara rök, ingen eld

Just ja, det här är en bild på vår brasa... tre sekunder efter att det var en perfekt grillglöd och två sekunder efter att Fredrik underskattat gasen på skotern och rivit upp snö precis över hela elden...image82

En dag i Kåbdalis

Om inte vintern kommer till en, får man väl själv komma till vintern. Vi åkte till Kåbdalis svintidigt imorse för att testa nya skotern och grilla korv.  På vägen dit hörde jag på radion att man blir längre av att vara i rymden än på jorden, eftersom skelettet inte belastas och ryggraden inte trycks ihop som på jorden. Själva har jag förmodligen minskat till 160 cm efter nästan fyra mil skoter på ett underlag som bäst kan beskrivas som guppguppguppguppgupp. Men det var kul att leka vinter och jäääävligt gott med grillad korv!


Vuxenpoäng

Enligt http://www.vuxenpoang.com/result.php så är min egentliga ålder 28,1 år. En gamling alltså! Elin gjorde oxå testen och hon blev bara drygt 24 år. Vad var det som gjorde att min ålder drog iväg så? Antar att det var att jag är sambo i en bostadsrätt som jag inte tycker var speciellt dyr. Däremot gjorde jag fjortistestet oxå och det visade sig att jag är drygt 37 % fjortis. En 28-årig fjortis...

Jag är förlorad!

Nu är det kört! Vad tror ni jag köpte hem igår till glöggen? Russin såklart. Och nu är jag som en sockerberoende femåring som inte kan hålla sina kladdiga fingrar ifrån russinförpackningen i skafferiet. Russin har inte lågt GI, jag vet, jag har försökt intala mig det den senaste 200 grammen russin. Det spelar ingen roll, det är så jävla gott.

Spinning 114,11 kr

Nu mår jag som en prinsessa! Vad glad jag är att jag bestämde mig för att träna. Skönt väder ute oxå, lite kallt, -11 när jag gick hemifrån och nu är det -9, men ljust och fint. Jag tror att dagens spinningpass var det bästa jag någonsin varit på! Instruktören Fredrik var riktigt ihärdig och peppande, musiken var perfekt spinningmusik (några "vanliga" bra låtar blandat med ett gäng schlagerdängor), mycket variation i passet och det bästa av allt: Han vågade dra på volymen! Jätteroligt pass! Visst kändes det att jag inte var i toppform, men så är det ju ibland och det är självförvållat. Bara att ta nya tag!

Inte så motiverad

Det är hög tid att kicka igång träningen igen. Vinet har lockat mig för mycket, så jag har inte haft möjlighet att träna sedan i tisdags. Katastrof! Så nu sitter jag här, halvbakis och lite småförkyld och vet att jag måste till gymmet. Spinning kl 10.00 blir det. Uhh...

Karriärskvinnor är vi allihopa!

Ikväll har jag varit på Ekonomsektionens karriärkväll. Ett bra tips tar jag med mig: Ring kontaktpersonerna i jobbannonserna, för det gör ingen annan så då kommer du att få jobbet. Att det var så jävla enkelt! Varför då ta en magisterexamen?


Glöggpremiär

Idag släppte Systembolaget glöggen inför julen 2007 och vi har glöggexperten Fredrik "Fyllot" Johansson på besök här i bloggen:
Blossa 07 Havtorn & Kanel: 2 guldkorkar; Blaskig och smaklös!
Lucia Choklad: 4 guldkorkar; God smak, choklad fungerar överraskande bra som glögg, gifter sig bra med glöggens kryddor och ger inte en så extrem smak som man kan tro.
Amore Hjortron: 3 guldkorkar; Inte alls lika god som Blossas hjortronglögg 2005. Smaken är uttröttande, vi kommer att lessna fort.
Trestjärnig Blossa Starkvinsglögg spetsad med rom: 5 guldkorkar av 5. Glögg ska vara glögg och inga jävla bögfasoner!

Morgon-tv

Igår var Dregen på tv, i Malous program Efter tio. Idag Katrin Schulman med i både Nyhetsmorgon och Efter tio. Jävla sellouts är vad de är. Det är skitbra för vi har tv på jobbet och då kan jag kolla. Yeeees!


Fredag

Nu blir det jobb igen och sen får vi se vad som bjuds på Karriärkvällen på universitetet. Vin, italiensk buffé och några människor som berättar om sina karriärer. Men mest längtar jag nog till att slänga mig i soffan och se Idol. Känner mig lite trött idag...

Ska vi gifta oss?

Lars Winnerbäck igår var sagolikt bra. Jag älskar den där mannen. Men vet ni vad?! Han hade nyckelkedja! I övrigt så var han så jävla härligt sexig som en rödhårig man kan vara och han sjöng som en gud såklart. Han spelade till och med Du hade tid. Det hade jag inte väntat mig. Däremot hade jag väntat mig att Miss Li skulle vara med, men det var hon ju inte. Men whatever... Kontentan av allt: Fan så jävla bra!!!
Ska vi gifta oss? Jag hade velat möta dina demoner och se om de finns på riktigt.

Lars Winnerbäck

Ikväll spelar Lars i Luleå. Jag antar att han även kommer att ha Miss Li med sig. Betyder att jag kommer att få höra Om du lämnar mig nu live ikväll! Och förhoppningsvis några andra låtar oxå.

Kärlekslistan

Imorgon åker jag ned från andraplatsen på Fredriks kärlekslista. (Förstaplatsen innehas idag av xboxen). Imorgon kan han hämta sin nya skoter. Komplett vansinne, säger jag. Löööve, säger han.

Fredriks kärlekslista per 07-11-15
1. Skotern
2. Xbox
3. Jag (när jag inte har bildläraroutfit på mig)
4. Marsvinet Doris
5. Emu-fårskinnstofflorna
6. Houdini-hoodsen, alla 18 (á 1495 kr st)

image75

Baby Jesus, I believe again

En sten har fallit från mitt hjärta. Niklas och Cleve har kompletterat upp uppgiften i fucking jävla e-handel! Jag behövde inte ens närvara. I löööööve you guys!


Lucky Me!

Lycka är att komma hem från jobbet och inse att man har Desperate Housewives inspelat sedan gårdagen. Lovely! Nu blir det soffan!


BodyCombat 118,33 kr

Tips på bra uppvärmning innan gymmet: Gå hemifrån 5 minuter senare. Om du vet att passet börjar om 30 minuter och du har 30 minuters promenad till gymmet betyder det att du går 25 minuter innan. Det betyder att du får springa. Precis vad jag fick göra igår, men det gjorde inget. Det var perfekta förhållanden för utomhuslöpning igår. BodyCombat var skitkul som alltid. Annan ledare, Elin, vilket var väldigt bra då hon förklarade sparkar och steg väldigt bra. Hon kanske inte såg lika cool ut som Ninva, men hon visade väldigt tydligt. Men jag blev inte speciellt trött och egentligen är jag nöjd över det. När det gäller intstruktörer har jag märkt att det bara är galningarna som verkligen lyckas trötta ut mig. Det är väl ett bra tecken?


Facebook

Serdar çakýroðlu sent you a message on facebook. Spännande, undrar vad han vill...

Pucko till Boden

Nu ska jag iväg till platsen där solen aldrig ler och se vad jag kan ställa till med med min nya demensangripna performance! Håll i er militärer, unga småbarnsmammor och gammelfolket!

Dag 77

Biceps: 26,8 cm (28,7 cm)
Rygg: 74 cm (83,5 cm)
Midja: 66,5 cm (77,5 cm)
Mage: 75,3 cm (87,5 cm)
Stuss: 86 cm (92,5 cm)
Lår: 46,5 cm (50 cm)

Siffrorna inom parenteserna är mina mått för Dag 1, det vill säga 28 augusti. När man ser det så här så har det faktiskt hänt en del. Men sen förra veckan är det ingen makalös skillnad.

Nu lägger jag in mig själv

Demensen slår hårt på alla områden. Jag kan inte längre klockan och nu har jag glömt att kursregistera mig till tillämpad makro i tid, så nu har de stängt av mig från Fronter! För många bollar i luften och för lite aktivitet i de grå cellerna, då blir det så här. Hoppas att studentadministrationen är på


Fröken Lappland

image74
Av alla bilder att döma så såg jag ut som en riktig liten sameflicka i helgen.

Core 122,88 kr

Jag tror helgen påverkade min hjärnkapacitet mer än jag vill erkänna. Såhär resonerade jag till exempel imorse: "Mitt seminarium börjar kl 10.15, vad bra då hinner jag, förutom att medverka på det en och en halv timme långa seminariet även låna en bok på biblioteket innan kl 11.00 då jag hade lovat Elin att gå på spinning." När jag insåg mitt fatala misstag var klockan 10.50. Så nu måste jag lära mig klockan på nytt. Slutade lite tidigare från seminariet så jag hann iallafall vara med på core-passet. Ny koreografi som till 75 % var exakt som den gamla, men med bättre musik. Hejdå Shirley Clamp!

Ny vecka

Då börjar vi om igen! Detta blir en vecka med mycket jobb, tisdag-fredag, vilket innebär att jag måste plugga som en gnu idag. Började läsa kl 06.15 och jag lär väl hålla på med det större delen av dagen. Tack gode gud att vi inte har så mycket grupparbeten, då hade det här varit ohållbart. Nu har jag bara mig själv att tänka på och planera efter. Men det är klart, Fredrik tycker väl inte att det är så kul när jag sitter med näsan i ett miljörättskompendium när vi ser film med våra kompisar, men what to do? Dessutom är de här söndags-VanVetereen-filmerna så jävla tråkiga att till och med miljörätt kan verka intressant.

Hemma igen

Sitter här med bakismat a la GI; Avokadoröra med löjrom och ett stort glas Fun Light. Mmmm... Lördagen i Umeå var riktigt rolig och jag mår inte alls som jag förtjänar, tack och lov. Kameran glömde jag som alltid, men Ulrika plåtade lite så vi får se om jag kan lägga upp lite bilder här på bloggen. I övrigt tillämpas det vanliga "what happends in Umeå stays in Umeå." Men en sak ska ni veta, inget tjejhångel blev det. Vi är vuxna nu.

Umeå Beat Collective

Så heter klubben jag så vänligt ska med på imorgon. Musiken som kommer att spelas är ghettotech, electric boogie, acid, electro och house... låter himla intressant, men hur i helvete ska jag klä mig? Tips mottages gärna. 

2 km+Afro Rytm 127,80 kr

Jag tycker att det är underbart när instruktörerna är helt insnöade på sin träningsform. Yogalärare ska ha mediterat på ett berg i Tibet, BodyCombat-instruktören ska ha varit slagskämpe i mörka gränder... Idag var det en gästinstruktör som hade afropasset, Tita tror jag att hon hette. Hemskt vältränad kvinna som instruerat afrikansk dans  sedan 1993. Hon var grym! "Yes, åh, yes, ahh, ahh, shake it, etta, två, trea, fyra...oh, tiger, mjaaaaauuu..."

See ya next friday, mjauuu!


Superwoman del 2

Hoppas att mina superkrafter är med mig idag, men framförallt imorgon. Klockan kommer att tvinga upp mig ungefär kl 05.00... mitt i natten! Idag gick jag upp kl 06.00 och det är väl okej. Vanlig tid för alla stackare som börjar jobba kl 07.00. Men tänk till exempel på de snickare som pendlar till jobbet! Som måste åke hemifrån 05.30. Jag ska förenas med er imorgon (för det är ju säkert jättemånga snickare som jobbar en lördag...). Men jag kommer att vara  i Umeå innan kl. 10.00, det är iallafall en bra grej! Fan vad kul det kommer att bli när Superwoman blir Supar-woman!


5 km+Core 133,13 kr

The return to the gym. Äntligen tillbaka efter typ 10 träningsfria dagar. Tog det lite lugnt idag och invigde löpbandet. Eller powerwalk-bandet kanske passar bättre, jag löper mer sällan en tik... Gick iallafall 5 kilometer och sen en halvtimme Core. Skön start. Jag längtar redan till gymmet igen! Kanske hinner jag dit imorgon efter jobbet?


Peppnings-SMS från Emma

"Jag tycker verkligen att du är värsta superkvinnan som kör så stenhårt med både diet och träning! Dagens applåd går till Emelie Ekersund!"

Yeah baby, that´s me!

Snart är det helg!

Nu har jag köpt vin till i helgen. Rött australiensiskt, brukar aldrig bli fel! Men vad ska jag ha på mig? Alltid lika svårt när man ska åka bort och måste bestämma i förväg vad man kommer att känna sig gorgeous i på lördag kväll! Jag vill inte ta med hela garderoben heller, för jag måste själv bära min väska. Och nu måste jag plugga som en jävla galning så att jag hinner relaxa lite i helgen oxå.


Världen är is

Brr...Nu är det kallt ute. Som en perfekt vinter. 5 minusgrader, ingen snö. (Eller okej, en perfekt vinter för mig är +30 grader, vajande palmer och forskningsrapporter om att sol under inga som helst omständigheter ger hudcancer.) Men problemet är att vintern inte ens har börjat ännu. 5 minusgrader är ungefär så varmt det kommer vara inuti mina vantar om två månader. Och nu är det ju ljust flera timmar per dygn! Kompakt mörker ska det vara om det är vinter på riktigt. Jag bor granne med polcirkeln. Jag är förlovad med en man som drömmer om att bo på Svalbard. Och ändå är jag så optimistisk att jag ser fördelen.

Risken att få hudcancer känns inte direkt överhängande.

Känn pressen!

Fick en kommentar här på bloggen igår som fick mig att hajja till lite... En av instruktörerna på gymmet hade hittat hit av en slump! Hon som är mest superwoman of them all (näst efter Sofie kanske). Hon tyckte att det var kul att jag bloggade om min träning och hoppades att hon skulle se mig fler gånger på gymmet. Det dåliga samvetet träffade mig som en välriktad roundhouse kick. Känn pressen mina damer och herrar! Idag blev det bara en hel del promenerande, men snart är jag redo för gymmet igen!

Yeees!

Tentan gick skitbra by the way! Vilken promenadseger. Imorgon väntar nya utmaningar, man hinner inte lägga ifrån sig pennan förrän nästa kurs startar. Tillämpad makro imorgon och det är ju rätt intressant, så vi kör väl på...

Lunchtips!

Förlåt Mari, som sitter i England och inte vill läsa nåt om mat som inte kommer från en konservburk, men detta måste jag dela med mig av!

Emelie´s Chicken&Bulgur IQ-injection
1 kycklingfilé
1 dl okokt bulgur
fetaost efter smak
soltorkade tomater i olja efter smak
kikärter (från konservburk!) efter smak det oxå.
salt och peppar.

Strimla kycklingfilén. Stek i lite olja från soltorkade tomaterna. Koka bulguren (dubbel mängd vatten, låt koka upp, häll i bulgur, slå av plattan, vänta 8 minuter). Rör i smulad fetaost, soltorkade tomater (klipp dem i mindre bitar) och kikärter och låt bli varmt. Salta och peppra kycklingen och bulgurröran. Helt sjukt gott och det tar ungefär 10 minuter att göra. Den perfekta mixen av protein, fett och långsamma kolhydrater gör hjärnan på gott humör. Jag kommer att vara bäst på tentan om 1,5 timme!

I love Posten

Jag fick asos-paketet idag, bara lite senare än vanliga posten! Allt var perfekt, förutom den där t-shirten i size 6, den var för stor, haha. Den var lite för mycket tunika för min smak, jag vill ha den tight. Inget som inte en sväng med symaskinen kan råda bot på.


Landa i min brevlåda nu!

Väntar på detta. Sitter till och med hemma för en gång skull när posten kommer. En HSB-tidning och ett lönebesked, that´s it. Var är mina asos-grejer när jag behöver dem?
Satin Multi Stitch Belt SkirtDog And Bone Short NecklaceLarge Chunky RingPyramid Stud Cuff
Fluff Pug Coin PurseJunk Food Little Miss Sunshine ShortieJunk Food Little Miss Trouble Hipster Pants
Silk Bow Hipster KnickersOpen Neck Cowl JumperFrill And Button Tunic

Aj

Vad är det här nu då? Först förkylning och nu har jag ont i magen. Hypokondrikerföreningen ringde, L hälsar, oxå ville de ha tillbaka sina imaginära smärtor och beklagelser.

Dag 70

Biceps: 27 cm
Rygg: 74,9 cm
Midja: 65,5 cm
Mage: 75,5 cm
Stuss: 87 cm
Lår: 47,4 cm

Förkylningen förstörde för mig förra veckan. -0,2 cm är sämsta resultatet hittills, men det tror väl jag det. Jag har knappt rört mig en meter. Jag kämpar vidare.

Pasta night

Ikväll är det pasta night på Lingonstigen. Blir dinkelpasta och köttfärssås till middag. Köttfärssås med rivna morötter i. Det är gott och bra för en tunn studentplånbok, man behöver nämligen inte speciellt mycket köttfärs.

Om ni undrar hur träningen går så kan jag säga att golvet i spinningsalen firar en vecka utan mina svettpölar just idag. Jag är ganska medtagen efter förkylningen, men planerar att vara fit for fight innan helgen.

Ur familjefotoalbumet

Snabbis på motorhuven?
När vi ändå kollar runt bland gamla bilder så tycker jag att den här är ganska rolig. Ser ut som om jag förslår en snabbis på motorhuven innan studentbalen. En annan grej som känns ganska "utagagerat idag", eller hur?

Studentbalen.

Att växa upp

Vi pratade om mognad idag, jag och mina äldre vänner, där vi satt och inte pluggade som vi kanske borde ha gjort (tenta imorgon kl 14.00). Vi sa att vissa saker som man gjorde när man var yngre känns "utagerat idag" och så är det ju. En grej som jag håller på att utagera är mina alkoholstinna kyssar med tjejer. Det är möjligt att det kan vara en sak som jag har slutat med utan att jag vet om det... Vi får se i helgen. Få personer får mig att vilja fyllehångla så mycket som Elin. Men det är klart, vi borde växa upp någon dag vi med. Känner ni att ni har växt upp ännu?

Jag och Elin tycker så mycket om varann

Anna

Idag när jag kom till skolan stod Anna utanför entrén och rökte! Äntligen fick jag träffade henne! Assnygg var hon såklart i sitt blonda hår, snygg mejk och skinnjacka... själv kom jag lufsandes i Fredriks mössa, dunjacka och mjukisbyxor. Det är inte direkt så man vill se ut när man träffar folk för första gången på flera år, men det brukar alltid bli så ändå på något sätt! Hon verkar vara sig lik till sättet iallafall, vi sa att vi skulle ses efter tentorna och jag känner mig lite överbeskyddande, jag som är en gammal ekonomstudent och hon som är ny och naiv... Hon har inte ens mött Rickard Wahlberg ännu.


Kolla bejben liksom...

Nu kommer bullmamman!

Nu ska jag till universitetet och utfordra mina små knattar med kanelbullar där de sitter och tentapluggar i bakisruset!

Ålderdomen är nära

Jag har börjat umgås med gamla människor. Igår var det andra gången denna höst som en förfest inte mynnar ut i att alla i panik börjar ringa taxi kl 22.00 för att ta sig till nåt uteställe. Vid 00.30 är det istället någon som säger "ääähhh, men vi kan väl sitta kvar här och prata?". Oxå sitter man kvar hela natten medan ungdomarna dansar röven av sig i en annan del av stan... Det är underbart!

image70
Inte från igår som ni ser, men sittdansen och personerna på bilden var närvarande igår oxå.

Studentlivet på en pinne

Plugga plugga plugga... Tänkte inte plugga så himla mycket idag utan passa på att vara med Fredrik när han är ledig. Jag går upp kl 07.30 och pluggar. Han vaknar 10.30 och sätter sig och spelar xbox. Jag slår in present till Jennie (ska på 26-årskalas ikväll!) och pluggar lite till. Fredrik berättar att idag är det minsann en fullspäckad sportdag. Kl 14 sände canal+ nån fotbollsmatch som inkluderade Arsenal, nu är det Färjestad-Luleå och 18.30 börjar Skellefteå-Timrå. En heldag med plugg för min del alltså... Och när Skellefteå börjar Timråslakten måste jag börja fixa mig inför kalaset, så den matchen hinner jag inte se.

Idol igår

Tre killar "hängde löst" igår. Tre killar med nyckelkedjor. Är det någon fler än jag som ser sambandet?

Soffkväll

Ska inte lyfta ett finger nåt mer idag! Bara ner till ica och handla lite grönsaker till taco-middagen. Vilken klassisk fredagsrätt förresten, det står nog tacos på var och varannan barnfamiljs middagsbord ikväll! Skönt att inte göra någonting speciellt ikväll, jag är väldigt risig pga förkylningen och absolut inte upplagd för nåt mer än just att se Sam åka ur Idol, äta dadlar och dricka te.

Varning: Blekningsmedel förstör hjärnan!

En vanlig eftermiddag i kassan på banken:

Blonderad fjortis: Hej, jag vill skicka pengar... Lägger upp två tjugor på disken.
Jag: Sätta in pengar?
Blonderad fjortis: Ja...
Jag: Har du fyllt i någon insättningsblankett?
Blonderad fjortis: Nej...
Jag: Räcker henne en blankett. Fyll i kontonumret du vill sätta in pengarna på, namnet på kontohavaren och beloppet.
Blonderad fjortis: Skriver sitt namn och 40 kr. Så.
Jag: Oxå kontonumret...
Blonderad fjortis: Vad är det då?
Jag: Det är nog samma som ditt personnummer.
Blonderad fjortis: Skriver 92-XX-XX. Så
Jag: Oxå de fyra sista siffrorna...
Blonderad fjortis: Men de kan jag inte. Går det inte ändå?
Jag: Nej, jag kan inte ditt personnummer, så i så fall kan jag inte hjälpa dig. Hej då.
 

Buhu...

Åh nej, förkylningen anfaller! Varför blir man alltid så risig när man ska gå och lägga sig? Jag vill inte vara sjuk!

Ehh, tack?

Jag får så roliga kommentarer när jag deffar ner mig lite. Elin sa idag "Men gud vad liten rumpa du har fått då!". Ehh, tack? Och jag glömmer nog aldrig (en annan) Elins kommentar när jag var på diet inför studenten och vi var och solade solarium  tillsammans och jag flashade mina tuttar för henne. Vet ni vad fanskapet säger? "Nej, men, vilka minibröst!" Oxå gjorde hon till rösten som om hon pratade med två nykläckta kattungar.

Jag har aldrig någonsin fått en kommentar om att mina lår blivit smala eller att magen ser plattare ut.


Luft och en stor mörkrost, tack!

Idag har jag fikat kaffe och luft på Waynes. Det går riktigt bra faktiskt. Jag tror att jag har börjat tänka ungefär som en allergiker, det finns inte ens en möjlighet att jag skulle kunna äta moccatårta, pecannötpaj eller chokladmuffins, så därför ödslar jag heller inte energi på att tänka på det. Men det är klart att jag hade blivit glad om Waynes hade kunnat smacka upp fruktsallad på menyn, eller ställa fram en skål med bananer, så svårt är det inte. Men men, huvudsaken var att jag fick skvallra lite!


Tack Posten!

Postade ett brev till CSN förra veckan. Några dagar senare hittade jag frimärket som jag borde ha satt på kuvertet i myntfacket på min plånbok. Kul, det kommer ju säkert att komma fram... tänkte jag och började leta på csn.se för att skriva ut en ny blankett och posta igen. "Denna blankett går inte att beställa, kontakta CSN" stod det under beskrivningen för den blankett jag behövde. Helvetes fan, tänkte jag och var inte speciellt sugen på att sitta i telefonkö i fem timmar. Men så idag, vad kommer med posten! En bekräftelse från CSN att de har ändrat på mitt studielån! De fick brevet trots att det saknade frimärke. Tack Posten för att ni bryr er om fattiga studenter! I love you!

Postens logotyp - Till Startsidan Posten.se


Halsont och mjukiskläder

Vaknade med halsont imorse och känner mig lite krasslig. Spelar egentligen ingen större roll, för idag ska jag bara vara hemma i mjukiskläder och galen-vetenskapsman-frisyr och plugga till tentan. Men det fuckar ju upp mina träningsplaner, men det är det ju ofta något som gör...

RSS 2.0