Hejdå på ett tag

Det ösregnar i Luleå idag. Vet ni hur bra det känns att flyga ner till alanya ikväll? Om två veckor är the black fat lady tillbaka i norr igen. Vi ses då!

........

Visst är det svårt att tänka när man är bakis? Det är som att jag står på en stor vit fotbollsplan och allt är bara vitt, ljust och blankt och jag når inga tankar. De finns någonstans i periferin, jag kan ana dem, men jag får fan inte tag på dem. Fattar ni? Igår vinkade vi iallafall av färjan för sista gången denna underbara sommar 2008. Hejdå sparkling vodka-shots, jag kommer inte att sakna er.


Blåbär

Kom igen nu alla tanter, nu ska vi slåss om blåbären i skogen!

Lovely day

Idag är mitt humör på tipptopp! Äntligen känns det sjukt bra att vara ledig! Ska snart iväg på frukostdejt på MackyD som vanligt, men denna gång behöver vi inte stressa iväg till jobbet. Jag ska istället stressa iväg in till stan där jag ska träffa min kära vän Gaby och vi ska försöka få henne ett provisoriskt pass och sedan antar jag att slantarna kommer att rulla i diverse skobutiker... Hoppas ni får en trevlig dag, lediga eller ej!

Kul liv

Ännu en ledig dag, denna har dock inletts med en rejäl sovmorgon! Skönt, men i övrigt så vette fan om det är så kul att vara ledig en mulen vecka i augusti. Finns massor att göra, tex tvätta, inför-resan-köpa våtservetter och vätskeersättning på apoteket, sätta upp lister, dammsuga, ansöka om studiemedel hos CSN, färga ögonbrynen... men alltså, då jobbar jag nästan hellre...


Livin' on the edge

 

En person till sjukhus efter mc-olycka

LULEÅ.
En man i 30-årsåldern fördes med ambulans till Sunderby sjukhus efter en krock mellan en motorcykel och en långtradare nyligen.
Mannen, som färdades på motorcykeln, hade just passerat en järnvägsövergång och accelererade, när en långtradare svängde ut på Ektjärnsvägen framför honom. Motorcyklisten tvärbromsade men hann inte få stopp. Han körde in i sidan av släpvagnen på långtradaren.
Polis, räddningstjänst samt två ambulanser har funnits vid platsen och motorcyklisten, en man i 30-årsåldern, fördes till Sunderby sjukhus. Enligt personal på plats verkar han dock ha klarat sig bra efter omständigheterna och pratade medambulanspersonalen.
Långtradaren är flyttad från platsen på Ektjärnsvägen och trafiken flyter på igen.

"Nu bryter vi inga fler ben så att vi kan åka till Turkiet den 18:e augusti". Det gäller även övriga skador och det gäller även dig Oskar.

Tandläkarbesök

Uppe med tuppen idag igen! Folktandvården ringde mig igår och ville ha in mig för kontroll kl 8.40 idag. Bara att ställa in sig på det värsta, att alla tänder måste rotfyllas och att visdomständerna måste bändas ut med en rostig gaffel. Det värsta av allt är alla dessa frågor. Röker du, snusar du, dricker du juice med sugrör, använder du flortabletter, har du en egen flourtant som arbetar åt dig på åtminstone halvtid? "Ja, hej tandläkaren, jag skulle vilja boka tid för skuldbeläggning, okej, tisdag 8.40 blir bra. Tack så mycket."

 

En vecka till beach 2008

Första lediga måndagen på flera månader! Fatta att jag faktiskt gick upp kl. 07.45 för att gå ut och promenera en timme innan frukost. Eftersom det nu bara är en vecka kvar till vi åker till Turkiet tänkte jag ägna denna vecka åt att få lite fart på dököttet och åtminstone promenera varje dag. Får jag in rutinen kan det ju faktiskt vara ganska skönt att knata en sväng vid havet på morgnarna även nere i Alanya. (Mmm, och simma en halvtimme i poolen varje dag ska jag oxå göra... tummis på det! Mmm... säkert.)


SATC

Igår var det bölkväll i biomörkret till Sex and the city med efterföljade utekväll. Jag kan inte ge något rättvist betyg på filmen eftersom jag är så partisk, jag älskar ju SATC och skulle aldrig kunna bli besviken även om förväntningarna var högt uppskruvade. Det var lite fjantigt, men rätt kul att vi alla hade klätt upp oss lite extra. Till och med jag med min sargade fotled lämnade de sunkiga ballerinaskorna hemma till förmån för dessa sjukt obekväma darlings, tyvärr inga Manolos, men jag gillar dem ändå.


Och ser ni flörten med the Carrie-necklace (som hon tyvärr inte bar en enda gång i filmen, Carrie var fullt upptagen med att ha sitt långa pärlhalsband, även i sängen)?

Mh-mh-mh


Hittade den här bilden på Facebook. Upplevde den ganska talande. Ser ni, som en katt i solskenet kråmar jag mig i livsglädje och trivsamhet. Det är en solig onsdag på färjan, jag sitter bland underbara arbetskamrater med grillad kyckling med rödvinsky, basilikafärskost och friterad färskpotatis i magen och ett glas rött i handen. Kan bara beskivas på ett sätt: Genom att vicka på huvudet och säga det magiska uttycket : mh-mh-mh.

Sommarlov

Inledde sommarlovet med nybakade blåbärsscones, kaffe och lite nätshopping på nelly.se. Bland annat dessa två snygga armband för studentpris 44 kr/ st.


Gud hör bön

Hej Gud, det var jag igen. Jag ville bara tacka för att du fick min mobil att fungera igen efter tropicanaincidenten imorse. Jättetack verkligen, för då kan jag kontakta mina vänner per telefon imorgon inför SATC-filmen med efterföljande drinkkväll, och slipper skriva brev till dem. Nu önskar jag mig bara en skön sovmorgon imorgon, följt av ett underbart litet sommarlov. Det var fan allt för den här gången. Amen.


Det är inte sant!

Juice i mobilen. Mobil död. Inte kul.

Sista dagen

Snälla ge mig en lugn sista dag på jobbet! Hittills har det mesta gått fel, vaknade en halvtimme för sent och fick stressa som fan för att hinna till vår frukost på MackyD. Väl där så tog jag så lång tid på mig att sippa i mig apelsinjuicen att jag beslutade att ta med den till jobbet. Gissa vad jag hade i väskan när jag kom fram? Mmm, just det, juice i hela väskan. Måste iallafall tipsa om McDonalds frukost, som är riktigt god även om personalen verkar varar särskilt segstartad, otrevlig och icke serviceinriktade just på morgonen. Ungefär som jag känner mig idag alltså...

Let me introduce Dexter


Let me introduce- Dexter, använder svart magi och förvandlar onda människor till snälla.

Två dagar kvar

Alarmet skrällde till i gryningen och väckte mig, precis i en dröm om jobbet! Och nu ska jag tillbaka dit fast det känns som att jag jobbat hela natten... Uhhh... Ledigheten börjar hägra nu och även om jag kommer att börja sakna jobbet senast onsdag nästa vecka så kommer det att bli grymt skönt med sovmorgon. Sovmorgon är nog det man kan sakna mest när man inte har det. Skönhet, rikedom och kärlek, whatever, men det är ingenting att sakna i jämförelse med en riktigt skön sovmorgon. Biiip biiip biiip biiip biiip is the sound of misery.

PS. Ja, jag är lite trött idag. DS


Onsdagens upptäckt 2


Frozen Melon Daquiri är ett fullgott alternativ till Frozen Strawberry Daquiri

Onsdagens upptäckt 1


Sparkling vodka, finns som beställningsvara på bolaget och i baren på Färjan

Metafor-VM och jag vinner första pris

Jennie förresten, som är som en kolloförälskelse för mig. Ni vet den där söta killen, från låt oss säga Skövde, som ni klickade helt otroligt med under några korta sommarveckor på ett kolla nån sommar på 90-talet. Ni kan inte låta bli att börja gilla honom, låt oss säga Basse från Skövde, fast ni vet att sommaren kommer att springa iväg och alldeles för snart är det höst och Basse är tillbaka i, låt oss säga Skövde. Ni vet att ni hade kunnat gifta er och skaffa tio barn om det bara skulle vara så att tiden skulle vara rätt, men den är ju inte det. Du har en skolbänk som väntar, och tro mig, den skolbänken står inte i Skövde. Det blev bara några oskyldiga pussar och sedan står du där och löven faller och kanske ses vi igen. Ett sms då och då kan du tillåta dig att hoppas på. Och någon after work då och då, men det fanns ju inte ens en tanke på det i en kollotjejs huvud i mitten på 90-talet.

Och jag kan ju inte låta bli att lägga upp denna bild, som är 100 % icke autentisk, men det är ju glömt för länge sedan.

Till Jennie

Jag har ett riktigt fan av den här bloggen. Ursprungligen så ska den ju fungera som en hälso-, vikt- och träningsblogg, men som ni kanske vet så kom vårens benbrott i vägen för det. Nu i sommar har bloggen övergått till att vara en vin- och festblogg, vilket jag hoppas att de allra flesta läsare beklagar, right? En av mina vänner lovprisar dock denna förvandling och tycker att det sömn- och dimliknande tillståndet som bloggen befinner sig i är fantastiskt. Galet, eller hur? Men för hennes skull (och det faktum att hennes arbetsuppgifter i nuläget är betungande i klass med "har oceaner av tid över att läs Emelies blogg åtminstone 7 gånger dagligen") så kommer nästa 24 timmars bloggande att vara tillägnat henne. Och jag lovar att uppdatera under nästkommande 24 timmar.

Min arbetsplats


Nähä, är ni riktigt säkra?

LULEÅ ELDHÄRGAT- skinnhead misstänkt efter grillfest


Jag missade när den här bilden togs, därför trodde jag i flera dagar att min boyfriend faktiskt var en grillmaster...

Här är den!


Här är den, bilden på mig och Jennie i det Winnerbäckska folkhavet.

Luleåkalaset som avslutade sommaren

Tänkte fortsätta med mitt ihärdiga bildbloggande och visa en bild på mig och Jennie i publikhavet under Lars Winnerbäcks underbara spelning, men det verkar inte fungera. Det har iallafall varit en kylig med rolig helg med Lars som den stora händelsen som jag och Jennie laddat inför sedan mitten av maj. Totally in love gick vi efter spelningen för att dricka lite mer, men baren var tom och gamla brasseriet var fullt av unga killar från Kiruna och Arvidsjaur. De kallade oss för allt annat än charmerande damer och det antar jag att vi förtjänade. Vi fick iallafall varsin souvas innan vi frusna tog oss hem. Nu känns det som att sommaren är över, alla festivaler är slut och augustinätterna är jävligt svala. Har massiv nattsvart ångest inför skolan och det faktum att personer som särskilt Jennie inte kommer att vara kvar till hösten, men annars så bryr jag mig inte nämnvärt. Har ju faktiskt min semester kvar. Och vi hinner nog med någon till after work oxå innan mina fyra kvarvarande arbetsdagar är till ända.

RSS 2.0