Trots hakskägget...


Att säga att man blir mållös låter väl mest som en dålig ordvits men...

Livet från den mörka sidan

Vet inte vem som anmält mig till VM i ångest, men jag både tävlar och leder som det känns nu. Fredrik kom hem nu, jag vill inte vara själv! Och tentaelände försvinn och bakfylleångest go away (som jag även hade igår, nu glömmer vi det lilla vi minns och går vidare!). Jag sitter och tittar ner i en 900 sidors bok som så pedagogiskt så talar om put och calls, time premium och intrinsic value men det känns inte speciellt effektivt. Men jag kämpar vidare ända till kl 21, för då ska jag uppehålla min hjärna med underhållning från New York (men helvete om Henrik Lundqvist är med i Söndagsparty igen. Då går jag under av cravings!) .
 

Jag och min terapeut, konstigt men hon förstår precis vad jag menar med bakfylledemoner.... (jävligt snygg sjal förresten, glömde jag säga i fredags!)

cause I need a man...

Nu har jag slumrat mig igenom Robinsonfinalen och tycker att vi avslutar den här kvällen rätt tidigt. Det blir film i sängen i min ensamhet. Saknar Fredrik som inte är hemma på ytterligare tre nätter... Jag behöver en man hos mig i natt, herregud har spenderat flera timmar idag med att kolla på Niklas mat och nästan blivit kär i den där kocken Niklas Ekstedt (och honom har jag aldrig ens gillat tidigare!). Illa,illa...

Jobbfest


Och när det gäller gårdagskvällen och natten så låter vi den här bilden tala för sig själv. Skötsamt, seriöst och stillsamt var ledorden för kvällen när banken åkte ut i skärgården.  I wish...

Torsdagens tapas


Idag blev det hamburgare på Max till middag, men här har ni torsdagens delikatesser!

Aj!

Igår var det jobbfest ute i Klubbviken, astrevligt och även en sväng på Färjan som har slagit upp portarna för året. Alla har tjatat om det fantastiska vädret som skulle komma i helgen så mina planer för dagen var att ligga som ett streck på marken i solens härliga sken. Måste jag ens påpeka att det är mulet idag? Det blir gräsänkebakishäng i sängen (betydligt astrevligare om man är två) på förmiddagen och resten av dagen blir tyvärr plugg, plugg, plugg...

Jag kan flyga...

Jennie har åkt till jobbet och jag tänkte tentaplugga i nån timme innan jag åker ut till Arlanda. Men det går fan inte! Jag ska flyga idag och det kräver mental förberedelse... kan inte riktigt fokusera på finansiell ekonomi-grafer. Nästan så att jag tycker att det är slöseri med tid att tentaplugga innan en flight. Tänk om planet störtar, då kommer jag nog inte att kunna ta mig till tentasalen iallafall. Så jag väntar tills jag har landat i Luleå så är jag mer säker på att jag kommer överleva till 5 juni. (Va? är det större risk att dö på marken än i luften, t ex i trafiken? Det tror jag inte på!)


Tapas

Middagen igår blev tapas på Sangria Tapas Bar intill Vanadisplan. Tror inte att det finns nåt ställe i Luleå som har tapas på menyn, så jag passar på när jag är i Stockholm, för det är vansinnigt gott och kul att inte behöva begränsa sig till att bara beställa in en rätt. Det var himla trevligt även om regnet öste ner hela kvällen... de här stockholmarna har skrutit om att sommaren har kommit till Stockholm för sååå länge sedan och att det är så fantastiskt. Just det har jag kanske inte märkt av så mycket under mina två dygn här. Nu är det iallafall dags att packa ihop sig och flyga upp till norr igen för att åka ut i skärgården på lite festligheter (det är mycket sånt nu...)


Jag har bara regn hos mig

Nu är intervjun avklarad, det kändes avslappnat och bra. Fick lite skrämselpropaganda presenterat men även en hel del fördelar så det känns på det hela taget riktigt bra. Bara de fantastiska lokalerna känns som en anledning i sig... det var verkligen Hello spaceship banking. Nu är det bara att slappna av och invända besked i någon vecka. Ikväll ska vi ut och äta i Gamla Stan. Tänkte först sitta ute på nån båt, men här regnar det kraftigt idag, så det blir tapas inomhus på Café Tabac istället. Jag älskar tapas så det blir nog en härlig kväll tillsammans med Jennie, Niklas, Julia och Emma (som jag inte träffat på 1,5 år, ska bli jättekul!).


Nästan såhär iallafall...

Snart åker jag!

Har nu gett upp pluggandet för ett par dagar och sitter och målar naglarna i en representabel färg som passar för anställningsintervju. I min väska ligger representabla kostymbyxor och en lika representabel duvblå blus nedpackad. En bankfågel viskade i mitt öra att det är high class på det kontoret där jag ska på intervju, så då duger inte de vanliga rockslyna-trasorna! Imorgon blir vi hämtade redan kl. 06.00 så det gäller att vara packad (alltså väskan) och klar redan i gryningen. Dagen i Stockholm imorgon tänker jag spendera på stan, blir kanske en lunch med Niklas och på eftermiddagen kanske jag försöker leta rätt på Emma där ute i förorterna. Kvällen blir lugn hemma hos Jennie, för kl 08.30 dagen därpå gäller det att vara skärpt och classy, för då tänkte jag se till att skaffa mig ett jobb. Woho, vad kul det ska bli!
 

Ändå rätt kul med dessa listor

Tre saker som alltid finns i min/mitt......

Kylskåp: Ägg, bacon och ett 30-tal nagellack


Frys: Bär, fläskfilé och broccoli


Skafferi: Kaffe, ekologiskt vaniljpulver och solrosfrön


Handväska: Mobil, solbrillor och plånbok


Sminkväska: Ögonfransböjare, brynskugga och mascara


Badrumshylla: Smycken, bomullsrondeller och alvedon


Förråd: Skor, vinterjackor och ett nedmonterat kontor


Hjärna: Middag, träning, nedräkning till helg


Jackficka: Nycklar, tändare, kvitton


Kryddskåp: Salt, peppar, oregano


Barskåp: Just nu: fin whiskey, rödvin och hembränt.


Köksbänk: Kaffepress, vattenkokare och sodastream.

Collieforever bjöd på en anledning att pausa med tentaplugget...


High life and low life but never no life

Idag är det tisdag och det har gått ett par dagar sedan den glamorösa lördagen då man nästan lurades att tänka att plugget är slut -foreva! Jag har en tenta den 5 juni så det var bara en illusion. Idag sitter jag och harvar med diagram, formler och en 900 sidors bibel om investeringar långt från puss och kram med några av mina absoluta favoritpersoner på den här planeten. Så kan det vara och någonstans är det väl ändå kontrasterna som man vill åt? Imorgon är jag i Stockholm på nya äventyr och då kan ju investeringsbibeln ligga kvar här på köksbordet och undra varför den inte fick följa med. Tji fick du!

Sista föreläsningen

Igår kom dagen som under fyra studieårs tid känts som att den aldrig skulle komma. Dagen med den sista föreläsningen. Vi firade som sig bör, när föreläsningen var slut korkade vi upp lite bubbel. För även om det var måndag igår så var det ingen vanlig måndag!


Av minen att döma var det mycket välförtjänta droppar, eller hur Elin?

Avslutningsceremonin


Brunch på lördag morgon. Än skålar vi bara i Ramlösa, men både jag och lilla farmor börjar bli sugna på vin!

Jag och the family

Elin min blomma

Och tack och hej, LTU!!!

To the lou



Festen var en hyllning till Lech och Maries nyrenoverade badrum (varför missade jag att fota det?), men både utsikt och ljus var bättre på balkongen så vi hängde där istället.

The view



Fredagskvällen spenderades ovanför Luleås hustak. Dessa bilder kan på intet sätt illustrera hur grym utsikten faktiskt är och det var en härlig kväll som jag var tvungen att avsluta alldeles för tidigt eftersom jag anade att min examensdag på lördagen skulle kräva ett visst fokus. Hann iallafall med att provfilma för en bondfilm vilket ni kan se på de översta bilderna.

En grym helg går mot sitt slut

Sitter i soffan och tar igen mig efter en helg i 190 km/h... Det har varit sjukt roligt iallafall och jag har blivit överöst av gratulationer, kramar och fantastiska presenter, vin, shots och drinkar. Bilder från helgen kommer!

Busy life

Har just kommit hem från en liten joggingtur på Mjölkuddsberget, klockan 12 ska jag på bodypump och efter det tror jag ínte att det kommer att finnas särskilt mycket tid över till fysisk aktivitet den här veckan. Den börjar faktiskt att infinna sig nu, den här examens- och snart sommarlov-känslan. Och stresskänslan över att få ihop pusslet med mottagningsfix, outfitfix, jobb och fest. Igår hämtade vi Jennie på flygplatsen som åkt upp till Luleå för att fira vår examen (och det firade vi med att dricka rödvin i festisförpackning i bilen!). Effektivt och bra. Nu ska jag ut i solen för att bättra på brännan innan träning, lunchdejt och plugg!


Fem dagar kvar...

Frukost: Vispgrädde med lingon. Kaffe.
Mellanmål: Plommon och kaffe.
Lunch: Omelett med vildsvinskorv och ost, sallad och vatten.
Mellanmål: En ask läkerol.
Mellanmål: En finn crisp med persiljesmör.
Middag: Chicken thai red curry med wokgrönsaker. Fun Light
Mellanmål: Honungsmelon och jordgubbar.

Fysisk aktivitet: 90 min fördelat på cykel, promenad och löpning.
Armträning: 30 rep.
Situps: 0 rep.

Stockholm, here I come...

Nu har jag bokat himlen tur och retur.... om drygt en vecka åker jag ner till Stockholm och det ska bli himla kul även om det blev lite konstiga dagar, onsdag-fredag är jag där. Men jag avslutar starkt; anställningsintervju på fredag morgon! Vi får se om det går bättre den här gången än förra gången jag åkte ner och de ställde in hela kalaset innan jag ens fått träffa rekryterarna. Finanskrisen ni vet... Men den här gången känns det lite stabilare och jag tror att det kommer att gå superbra!


Good morning sunshine!

Strålande sol idag oxå men med skillnaden att jag inte hinner ligga utfläkt i en solstol och lapa strålar. Idag ska jag till Boden och jobba, sen till universitetet och ha föreläsning och sen har jag och Fredrik kommit överens om att ta itu med Mjölkuddsberget. Ut och springa alltså. Oxå middag kanske efteråt.... fullspäckat minst 12 timmar framåt alltså, men jag tänkte sno åt mig lite sol på lunchen iallafall!

Underbara väder!

Helgen har bjudit på fantastiskt väder! Idag har jag till och med dammat fram bikinin och lyckats få lite bikiniränder i solbrännan. Visst är det lite konstigt att man gläds åt dessa ränder på våren (eftersom man ser skillnad på blek och solbrun hud) men sedan spenderar sommaren åt att försöka sola bort de där förbannade ränderna? För snyggt är det ju inte. Klockan var nästan 13.00 innan vi tog oss ut idag och det grämer jag mig lite för, men på grund av lite drama i natt behövde jag sova ut. Fredrik hade lagfest och kom hem med två kompisar som tydligen skulle sova hos oss (en av dem hade spytt i taxin och mådde jättedåligt)... efter många om och men fixar vi sovplatser och lägger oss där vid 04-tiden. En av killarna somnar direkt och det visar sig att han har tänkt snarka så att väggarna skakar. På grund av det dröjde det ytterligare en timme innan jag äntligen somnade. Åh vad jag älskar Fredrik för att han inte snarkar! Tänk att spendera varje natt med någon som drar timmerstockar, har andningsuppehåll och helt enkelt för ett jävla liv! Hur överlever man sådant?

Yes!

Jag har vunnit en bloggtävling, den andra i mitt liv! Det hade ju kunnat vara något grymt som en resa eller nåt sånt, men en ansiktskräm postad av Ebba von Sydow funkar utmärkt för mig! Yes!

Lista

10 FAVORITER

Dialekt: Tycker dalmål är charmigt och skånska sexigt
Mat: Sushi, men annars mår jag bäst av LCHF

Låt: Så länge Lasse sjunger är jag med.

Film: SATC är ju bäst oavsett format

Tecknad figur: Gillar alla sidekicks i Disneyfilmerna.

Sport: Finns bara en sport och det är ishockey

Komiker: Magnus Betnér

Veckodag: Thank God its... just det, FRIDAY.

Glassmak: Ben&Jerrys vadsomhelst

Soloartist: Lars Winnerbäck


9 FÖR TILLFÄLLET

Humör: Vinrusig och glad

Tanke: Hyra ut lägenheten i andrahand?

Kläder: Leggins, linne och hoodie

Bakgrund: Svår, haha

Känsla: Avslappnad

Tid: 21.02

Bästa sak: Min minidator

Irritationsobjekt: Sista uppgiften i CSR


8 FÖRSTA

Bästa vän: Maya Brännström

Husdjur: Kanin

Utlandssemester: Teneriffa

Piercing: Nej, men funderade på naveln några år i tonåren, dock ej längre.

CD skiva: Haha, det var en rosaorange skiva med Niklas Strömstedt.

Bil: Den första jag är delägare i är den vi har nu, Jepp Sahara -01.

Ord: Vet inte, men säkert "mamma".


7 SENASTE

Telefonsamtal: Fredrik ringde och frågade var jag var.

Mat: Grillat och fantastiskt jävla gott!

Dryck: Rött vin

Biltur: Åkte och handlade kryddor till balkongen med svärfarmor.

Tv-program: Söndagsparty på webben igår kväll.

Spelad låt: Aerosmith's Cryin', men det var ett misstag för att den är först på iPodlistan.

Köpta klädesplagg: Smokingkavaj till Islossningen.


6 HAR DU NÅGONSINN

Dejtat någon av dina bästa vänner: Nej, det tycker jag inte.

Brutit mot lagen: Ja, allt värre och inklusive att gå mot röd gubbe är ju lagbrott.

Blivit arresterad: Nej

Badat naken: Oh, ja.

Varit med på TV: I så fall bara skymtat förbi någongång.

Varit med i tidningen: Ja, i lokaltidningen vann jag en novelltävling och har även praoat där på högstadiet (då fick jag en bylinebild i helfigur).


5 NEJ TACK

Skolämne: Idrott

Mat: Löksoppa

Musik: Trance

Dryck: Öl

Djur: Vägglöss


4 SAKER

Du gör när du har tråkigt: Läser bloggar om jag har tillgång till dator, annars spelar jag tetris på mobilen.

Du gjorde igår kväll: Åt första middagen på balkongen, sedan tog jag och Fredrik en långpromenad. Hurtigt va?

Du kan höra just nu: Fredrik och hans polare sitter och taktiksnackar inför hockeyavslutningen med Råneå Vipers imorgon.

Du inte kan leva utan: Vin och internetuppkoppling.


3 PERSONER

Du kan berätta allt för: Ja, det är nog ungefär tre personer.

Du tycker om: Personer som på nåt sätt har "det", att de är sköna på sitt eget speciella sätt som gör att man bara vill ha mer av dem!

Du inte gillar: Personer som är principfasta utan grund.


2 VAL

Coca cola eller fanta: Cola Zero

Hund eller katt: Hund, och fransk bulldog är rasen jag drömmer om!


1 ÖNSKAN

Ett nytt liv i en ny stad, och det snart!

Listan hittade jag hos hundbloggen nummer ett, collieforever


Spinning 59 kr

Alarmet skrällde igång fredagen redan kl 07.00 imorse trots att jag är ledig. Spinning kl 08.00 på schemat och det var även en jättehärlig promenad till och från gymmet. Solen skiner och det verkar bli vissa solningsmöjligheter... Ska cykla iväg till Bergnäset där de har bästa solplatserna med skydd för vinden. Jag såg förresten en hare på hemvägen från gymmet och ni anar inte hur töntigt lycklig jag blir när jag får se ett djur... Svanar, igelkottar, ekorrar.... give it to me och jag blir som en femåring som vill mata och prata med djuren. Så perfekt start på dagen, ett roligt spinningpass och en hare!


Bodypump 73,75 kr

Trots strålande sol och mycket varmare väder än jag trodde gick jag frivilligt med på att spärras in en timme i ett dammigt gym mitt på dagen. Det blev ingen cancergrill efteråt, det gick faktiskt att sola utomhus, så mina solariepengar gick åt till att köpa en tidning istället. En timme gym (som ändå var helt okej och gick rätt snabbt!) belönades med 90 min i solen! Sweet!

9 dagar kvar...

Frukost: Kallrökt skinka och vispgrädde mixad med frysta lingon. Kaffe.
Lunch: Tonfiskröra på fem finn crisp. En näve cashewnötter och torkad frukt. Fun Light och kaffe.
Middag: Viltkorvgryta med grönsakspytt och persiljesmör. Fun Light.
Mellanmål: Cashewnötter och torkad frukt. Fun Light.

Fysisk aktivitet: 180min fördelat på promenad och bodypump.
Situps: X antal på bodypumppasset.
Armträning: se ovan.


10 dagar kvar...

Frukost: LCHF-muffins och kaffe.
Mellanmål: Cashewnötter och torkad frukt.
Lunch: Kallrökt skinka.
Mellanmål: Kaffe.
Middag: Västkustsallad med franska till förrätt, varmrätt kyckling och grönsaker i currysås, efterätt klappgröt och kaffe och äppelkaka.

Fysisk aktivitet: Cykel 20 min.
Situps: 0 rep
Armträning: 30 rep

Har varit på middag hos min svärfarmor och det är ingen lek som ni ser. Det är bara att lasta in rätt efter rätt och det går inte att tacka nej till något och helst ska man ta om ett flertal gånger...

Gym och cancergrill

Nu ska jag knata iväg till gymmet. Har lovat mig själv några minuter i solariet efter passet så känns det lite lättare att gå dit. Blir väldigt solsugen av vädret utanför, men det blåser och är inte så varmt som den blå himlen indikerar!

Desperate housewife efterlyser självrengörande hem

Nu har jag suttit här och läst modebloggar alldeles för länge. Badrummet skriker efter en städning, så det får det bli. Herregud vad det är mycket att städa och piffa... Längtar redan till våra drömmars tillvaro där vi bor på välplanerade 35-40 kvadrat. Nu det 50 kvadrat men det är ju en jävla massa rum som man kan dela upp när det ska städas. En dag för hallen, en dag för köket, en dag för badrummet, en dag för sovrummet, en dag för vardagsrummet och en dag för balkongen (eller typ en vecka för balkongen bara för att jag kom på att det skulle målas om)... och när man har gått hela ettan runt är det världskrig i det rummet man först i raden städade så då är det bara att börja om. Nej, då är det bättre med en etta där det bara finns ETT rum. My god vad länge det känns innan jag börjar bli sugen på att bo i villa, om någonsin!

Ja, städa var det ja... hej på ett tag.


Min balkong

Äntligen är balkongen i sådant skick att den går att fota och visa upp! Alla tantpoängen är på plats (högsta poäng tar absolut de små pyntfjärilarna men jag kunde inte låta bli!) och det luktar ljuvligt från basilika, oregano, gräslök, timjan och rosmarin. I övrigt är temat för vårbalkongen färg, färg och färg. Tyckte inte att det blev särskilt galet, väggarna är ju härligt vita så det blir en fräsch känsla ändå tycker jag... vad tycker ni?
















... och här har vi chefsinredaren herself.

Herbs...

Nu ska jag iväg och köpa örter till min årliga örtagård som jag har i ett hörn av balkongen. Brukar alltid köpa pepparmynta i en förhoppning om att det ska bli mojitodrinkar, men jag brukar aldrig ha övriga ingredienser hemma så den har stått orörd medan stackars basilikan och timjan har fått sig ett rejält nyp varje gång det ska göras marinad eller kryddsmör. Kanske vore smart att köpa dubbelt av dem då kanske?

11 dagar kvar...

Frukost: Kesoplättar med kokos, vispad grädde och jordgubbar. Kaffe.
Lunch: Entrecote med stekt vitkål, vitlökssmör och bearnaisesås. Fun Light.
Mellanmål: Några skivor ost. Vispad grädde mixad med frysta lingon. Kaffe.
Middag: Grillat nötkött, majskolv med smör, halloumiost, sallad och balsamico. Fun Light.
Mellanmål: Te.

Fysisk aktivitet: 60 min promenad och en hel dags städande.
Situps: 0 rep
Armträning: Fönsterputsning är fan armträning!


To-do-listan krymper...

Idag har jag putsat alla fönster i lägenheten och på den inglasade balkongen, tvättat och vikt fyra maskiner tvätt och sökt tre jobb. Dessutom har jag inrett balkongen igen efter målandet som nu äntligen är över. Tyvärr har jag bara läst fyra sidor i kursboken som jag lovade mig själv att plöja ett helt kapitel i idag. Och nu har jag en liten dipp på min energikurva och är mest sugen på att lägga mig i soffan och kolla på webb-tv. Så det kommer jag att göra, ska bara ner i tvättstugan igen...

*Update: Blogg.se krånglade tydligen tidigare idag och lade aldrig upp inlägget... Kan meddela att det inte blev något pluggande att skryta om, har endast lärt mig vad intrinsic value betyder när det handlar om optioner. Alltid nåt. Imorgon kommer bilder på den nystajlade balkongen!


Spinning 98,33 kr

När jag är på gymmet så sällan som nu är det inget kul att ha den här nedräkningen. Jag skäms ju bara.


12 dagar kvar...

Frukost: Två LCHF-muffins och kaffe.
"Lunch": Två Sandwich-knäckemackor "Skogens skatt" och cola zero.
Mellanmål: 1/4 dessertädelost.
Middag: Entrecote med stekt vitkål, vitlökssmör och bearnaisesås. Fun Light.

Fysisk aktivitet: 150 min fördelat på promenad och spinning.
Situps: 0 rep
Armträning: 0 rep

Inledde dagen med 60 min morgonpromenad innan frukost. Angående "lunchen" så glömde jag lunchlådan hemma och universitetet bjöd endast på mjölmat och panerade grejer till lunch, så det fick bli snacksautomaten....


Helg i Skellefteå

Man kan tro att det inte finns någon internetuppkoppling att tillgå i Skellefteå, men så är faktiskt inte fallet. Det bara blir så att jag inte sitter vid datorn när jag är där. Den här helgen har faktiskt varit riktigt bra! Jag tycker att vi har hunnit med en hel del... På fredagen var Fredrik hemma och kollade hockey medan jag gick en sväng på högstadiedisco där 90210 spelade. Det blev alltså en lugn kväll och dagen efter var vi uppe ganska tidigt och redo för shopping och fika på stan. På kvällen blev vi bjuda på middag hos Elins föräldrar och sen var det vinpimpling för hela slanten. 90210 spelade på Nocks så där var vi. Har inte varit ute i Skellefteå på flera flera år så det var ju ja... Sladdade ändå hem rätt tidigt och vaknade på söndagmorgonen kl. 07.30! Helt galet men jag var pigg iallafall. Helgens sista dag bjöd på en sväng på Vårmässan och sedan restaurangbesök med far, bror, farmor och farfar. På vägen tillbaka till Luleå körde vi in i Byske och hälsade på Gabbe och Pär i deras renovering. Vi hyrde film och köpte snacks så där blev vi kvar till kl 22.00, men sen var det raka vägen hem igen! Så var det med den helgen.


16 dagar kvar...

Frukost: Kesoplättar med kokos, vaniljgrädde och jordgubbar. Kaffe
Mellanmål: ½ banan och kaffe.
Lunch: Två LCHF-muffins och vatten.
Mellanmål: Fyra dadlar.
Middag: Tonfiskröra på finn crisp. Fun light.
Mellanmål: Varm choklad (sockerfri) med vispgrädde.

Fysisk aktivitet: 60 min fördelat på promenad och cykel.

Situps: 50 rep

Armträning: 50 rep


Förlåt...

... att jag lägger upp massmejl av detta slag på bloggen, men i dessa flytta-från-Norrland-funderingar blir man nästan nostalgisk i förväg när man läser denna faktiskt mycket träffande lista!

Du vet att du är en äkta norrlänning när:

1. du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en
traktor på E10:an
(finns E10:an häruppe?)

2. "semester" innebär att fara till Piteå Havsbad på sommaren (nej, nej men turkiet och bulgarien!)

3. du mäter avstånd i timmar (check!)

4. känner flera stycken som har kört på en ren (njaa...)

5. du naken kan växla mellan ett hett rum och isande kyla utan att blinka (basta och sedan bada i snö, tänkte ni?)

6. du ser folk ha på sig jaktkläder vid social evenemang (inte här i Storstan Luleå men i obygden, absolut!)

7. du installerar säkerhetslarm i ditt hus och tar det som extra tillval till bilen men lämnar båda olåsta (tillval vette fan, men olåst javisst!)

8. du kör 100 km/t i en halvmeter djup snö och snöstorm utan att så ens som blinka (om jag hade haft körkort kanske...)

9. minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m polisen... för det är hans bror (check!)

10. du har startkablar i bilen och din fru vet hur hon ska använda dem (nej, vet jag ej)

11. din idé om en stor fest är en med massor av billigt öl, hembränd sprit om smakar kol och några kompisar som du gått i högstadiet med (Yes, ska till Skellhell redan ikväll!)

12. du tycker sexy lingerie är en silkespyjamas från Coop Forum (nej, men jag känner sexy ladies som köper trosor på ICA Maxi, check!)

13. renar är bara en del av sceneriet (va? det är inget ovanligt med renar iallafall, check!)

14. du eller någon du känner har en 4WD pick up (check!)

15. du tycker en EPA-traktor är ett suveränt färdmedel för din son, mellan moppe- och körkortsåldern (Nej, men brorsan körde EPA i den åldern, check!)

16. du vet vad en person menar när de formar läpparna till ett O och suger in luft (Check!)

17. att "klä upp sig" innebär att stoppa in fleeceskjortan i dina jeans och sätta på sig ett par rena skoterkängor (jag är kvinna och stadsbo, men hör med gubbarna i inlandet ska du se att du får Check! även på den!)

18. du uppskattar kulinarisk mat såsom märg (nej, men fan... "Norrland" har bättre mat än så att erbjuda!)

19. du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon (Nej, men folk frågar mig.)

20. du är stolt över ditt urspung (Ändå lite på nåt sätt, men samtidigt inte alls...)

21. du kan namnge alla som du tog examen med (check!)

22. du vet vad 4H är (check!)

23. du faktiskt har åkt 20 mil t/r för en fest (Tror inte det, men det är inget ovanligt i bekantskapskretsen)

24. du i din ungdom "brände däck" (.... och ställde!)

25. du sa "K"-ordet och dina föräldrar hade fått kännedom om det inom en timme (Klantigt nog sa jag det hemma, så det gick inte ens en timme innan utskällning!)

26. du har varit på renmärkning (nej, men det hade varit kul att uppleva!)

27. skolorna inte stänger för att det snöar (och inte heller för -30 grader, så check!)

28. du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för expediterna visste exakt vem du var och din riktiga ålder (det var ingen idé att ens försöka...)

29. det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun (Haha, så sant... varför tror ni jag som skelleftebo blev tillsammans med en lulebo? Check!)

30. du i princip inte har något val än att vara "buksvåger/svägerska" med någon du mer eller mindre känner (Hela Norrbotten är en enda klamydiagrotta)

31. du tycker att män som har rosa tröjor är gay (Så enkelt men så sant, för häruppe skulle en heterokille hellre dö än ha rosa tröja, så check!)

32. du tycker att folk i storstan klär sig lustigt för att två år senare "trendigt"
ha liknande kläder (Innan internetshopping och modebloggarnas tid var det ju så, check!)

33. du skryter för dina vänner om dina nya däck (hade jag varit av manligt kön, check!)

34. du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll...det fanns bara ett (i min ungdom? Det gäller ännu! Check!)

35. till och med fula tjejer är med i skönhetstävlingar (Skönhetstävlingar?)

36. du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga om du ska ha skjuts (Hahahaha, jag älskar denna! Men nu har stavgången och powerwalking kommit upp hit så nu tror jag inte att det är lika vanligt längre att folk tror att man är på väg någonstans när man är ute och går.)

37. helgspänning innebär att åka till IKEA (men jag döööör vad jävla träffande! Check som fan!)

38. din lärare förväxlade dig med ditt syskon... eller din moder/fader (lärarnas enda referenspunkt... jag är äldst i syskonskaran, men jag vet hur det var för andra som var yngst och alltid fick heta storasyskonens namn i skolan)

39. "gula sidorna" består av 4 sidor (eller man benämner näringslivet som skoaffär´n, blomaffär´n, handlarn och puben eftersom det bara finns en av varje.)

40. du inte blinkar för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall (Den var rolig och så jävla sann iaf i byarna)

41. du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer (sant, innan mobiltelefonen när en alla hus i en by hade telefonnummer med samma fyra första siffror, check!)

42. halva kommunen håller andan när ett företag hotar lämna orten (SSAB för fan!)

Och mina egna...
43. du tror att idén med en rulltrappa är att man slipper gå i den och vet inte om att det finns en höger- och en vänsterfil i rulltrappan.

44. du blir galen när folk använder uttrycket Norrland (för det är ju förfan halva Sverige!) men benämner allt nedanför Ö-vik som Södra Sverige alternativt Skåne.

45. kändisarna i stan har antingen varit med i en dokusåpa för 5-10 år sedan eller så är de reportrar på lokal-TV. Eller ännu värre, de är vakter på utestället eller jobbar i klädaffär´n...

46. Den coola klicken består av folk i hockeylaget eller de som suttit i ungdomsfängelse hela tonårstiden.

17 dagar kvar...

Frukost: LCHF-muffins och kaffe.
Lunch: Två LCHF-muffins, ett plommon och kaffe.
Mellanmål: Lite torkad frukt och kaffe.
Middag: Fläskkotlett, ½ salciccakorv, coleslaw och sallad med fetaost. Vatten.
Dessert: Jätteblåbär med vaniljgrädde.

Fysisk aktivitet: 20 min promenad
Situps: 0 rep
Armträning: 20 rep

Tänkte ta en promenad på lunchen i Boden när jag jobbade men det var ett förskräckligt väder... Hallå våren?


My god they are big!

Det blir inte Fredriks gamla prilla eller ett mindre bowlingklot till dessert ikväll. Detta är ICAs stora blåbär och de var verkligen STORA. Ska bli kul att se hur de smakar sen med vaniljgrädde och en kopp te.


Ring inte mig nu!

Håller på med min klassiska veckorutin. Jag bakar LCHF-muffins. Så ring inte mig nu, för då kan det gå som senast... De till höger är gräddade medan jag pratade i telefon med Elin medan de till vänster är utan telefoninblandning. Men båda nyanserna gick faktiskt att äta. Och tur det, för detta är min absoluta basföda som ni kanske har märkt...

18 dagar kvar...

Frukost: LCHF-muffins och kaffe.
Lunch: Tacotallrik utan nachochips. Cola zero.
Mellanmål: Fyra dadlar och kaffe.
Middag: Köttfärssås och spagetti. Vatten.
Dessert: Apelsin och te.

Fysisk aktivitet: 70 min fördelat på löpning och cykel.
Situps: 0 rep
Armträning: 20 rep

Jag är så jäkla dålig på att komma ihåg att göra de där situpsen... tar ju typ 10 min. Men jag var ute och sprang 30 min iallafall och kände mig såklart bäst efteråt!


Nedräkning

Om exakt en månad skriver jag min sista tenta (förhoppningsvis, men varför skulle jag få skriva omtenta på sista försöket om jag aldrig gjort det tidigare under utbildningen?). Det är lite coolt att det faktiskt fanns ett slut på den här utbildningen. Fyra år kändes ganska oändligt när jag började. Men ännu är det inte över, idag ska jag faktiskt till plugget två svängar, först nu på morgonen för ett kicka igång ett grupparbete och sen sent i eftermiddag för föreläsning. Puh, vad jobbigt, hur ska jag stå ut?!


Spincore 148,50

Ambitiöst av mig att trotsa det vackra vädret igår för att sitta inne i en spinningsal! Tackade dock min lyckliga stjärna att jag gjorde bort gymbesöket redan på förmiddagen. Hade asmycket tid att fika på stan, inviga grillen och måla balkongen resten av dagen! Det var det ny koreografi på både spinning och coredelen, mycket upplyftande med variation. Man blir ju galen till sist om man hela tiden vet vad som komma skall.

19 dagar kvar...

Frukost: Äggröra med bacon och salcicca. Kaffe.
Lunch: Kycklingsallad på Waynes. Vatten och kaffe.
Middag: Grillspett på kyckling och kryddkorvar. Majskolv. Coleslaw och bearnaisesås. Fun Light..
Dessert: Fruktsallad med vaniljgrädde. Kaffe.

Fysisk aktivitet: 170 min fördelat på promenad och spincore.
Situps: Tyckte det räckte med corepasset.
Armträning: Blev några armhävningar på corepasset, men inte mer än så.

Men det blev en hel del promerande!


20 dagar kvar...

Frukost: LCHF-muffins och kaffe.
Mellanmål: En liten tunnbrödmacka med mycket smör. Kaffe.
Mellanmål: LCHF-muffins och vatten.
Middag: Rostbiff med ugnsstekta grönsaker och  fetaost. Fun light.
Mellanmål: Jordgubbar med vispgrädde.

Fysisk aktivitet: 130 min fördelat på promenad och bodypump.
Situps: X antal på bodypumppasset.
Armträning: X antal på bodypumppasset.


Bodypump 295 kr

Att fara till gymmet idag kändes ungefär som att åka iväg till sin egen avrättning. Usch vad känns trist med bodypump just nu!! Lät på instruktör Sofie att det snart är dags för ett nytt pass, om tre veckor eller så... kan ju behövas för motivationen! Men som alltid, väl där så gick tiden ganska snabbt och jag kände mig ganska fräsch i kroppen, trots löpningsprestationen igår! Idag har jag dock inte sprungit många meter, försökte på väg hem från gymmet, men efter 150 meter hade jag kramp i båda vaderna... back to normal, med andra ord.

21 dagar kvar...

Frukost: LCHF-muffins och kaffe.
Lunch: Två LCHF-muffins, en varmkorv med senap och kaffe.
Eftermiddagsshot: En stor jäger (blev bjuden...)
Mellanmål: Nötter och torkad frukt.
Middag: Rostbiff med ugnsstekta grönsaker, bearnaisesås och sallad med fetaost. Fun light.
Dessert: Hemmagjord citronglass med hackad mandel.

Fysisk aktivitet: 50 min fördelat på löpning och cykel.
Situps: 0 rep (dåligt, dåligt)
Armträning: 20 rep


22 dagar kvar...

Frukost: LCHF-muffins, hallon med vispgrädde och te.
Mellanmål: Mjukt tunnbröd med rostbiff. Kaffe
Lunch: Tre varmkorvar med senap. Provsmakade svärmors lammstek med grönsallad. Vatten.
Middag: Älgstek med ugnsstekta grönsaker och gräddsås. Vatten. Jordgubbar med grädde.
Bakfyllegott och onödigt: Lite chips med ranchdip. Cola zero.

Fysisk aktivitet: 35 min fördelat på promenad och cykel.
Situps: 0 rep
Armträning: 0 rep

Ligger lite efter i rapporteringen. Detta var ju i fredags för tusan!

Running bride

Nej, det blev ingen spinning igår. Men vet ni vad, jag sprang! Ända från Kallkällan till Bergnäset! Okej, det tog typ en halvtimme och kan således inte vara så vansinnigt långt... men för mig var det faktiskt en bragd. Jag är ingen löpare, inte alls. Men sjukt nöjd var jag iallafall efteråt.


Älskade lördag

Vad härligt det är med dessa långhelger! Kändes nästan som att det var söndag igår, när det egentligen var fredag vilket gör del här helgen till milslång.... Idag skiner solen minst lika intensivt som igår då jag satt ute i solen kanske liiite för länge. Är riktigt svennigt röd idag och har en snygg rand från linnet tvärs över dekolltaget, men det var så satans skönt med lite värme att det var värt det. Dessutom kommer det att sjunka undan och bli en fin försommarbränna om ett par dagar. Men för att inte bli knaperstekt bacon idag så är det ryggsolning som gäller. Dessutom ska jag sy upp gardiner (hemmafrupoäng, check!). Mitt enda frågetecken idag är om jag ska ta tjuren vid hornen, gå till gymmet och svettas kopiösa mängder under en timmes spinningpass innan jag unnar mig tid i solen?

The shoes

Här har ni mina härliga skor som jag stoppade ner mina nätstrumpsbeklädda tassar i igår och som även ska få gå med på banketten 23 maj när jag rockar till mina gamla studenttrasa som är axelbandslös nudefärgad och lite gullig med tyllunderkjol i gräddvitt. Tror det blir bra!

Bodypump 26,82 kr

Aprils sista träningspass avverkades igår. Blev bara 11 stackars pass på gymmet under april vilket är åtminstone 9 för få. Inte för att jag räknar med att ha 20 pass när maj är över... när min älskling våren knackar på dörren så är det tungt att vara inomhus och svettas. Men jag ska göra mitt bästa, lovar! Igår när jag tränade kom jag till en insikt som kan vara bra att plocka fram när motivationen tryter. Det var så här att jag startade dagen med en morgonpromenad och när jag kom hem från den kände jag mig oerhört mör, hade ont och var spänd i varenda muskel. Kände inte alls för att plåga mig igenom ett bodypumppass några timmar senare... men så tog jag mig i kragen och cyklade iväg iallafall. Och det var faktiskt kul att träna och inte alls så plågsamt som jag trodde på förhand. Insikten var att det inte finns något samband mellan hur man tror att träningen ska bli och hur den faktiskt blir. Det behöver inte vara jobbigt på gymmet bara för att det känns jobbigt innan. Så kan man ju tänka när det känns trögt att kräla iväg till gymmet. Och efteråt känner man sig som a million dollar och det är ju en skön känsla om man ska på fest senare på kvällen (som igår).


23 dagar kvar...

Frukost: LCHF-muffins och kaffe.
Mellanmål: LCHF-muffins och vatten.
Lunch: Chokladkesoplättar med apelsingrädde. Kaffe.
Middag: Lövbiff med vitlökssmör, halloumi, majskolv, bearnaisesås och några potatiscrisscuts. Vin.
Fylla: Vin och två cider.

Fysisk aktivitet: 145 min fördelat på promenad, bodypump och cykel.
Situps: X antal på bodypumppasset.
Armträning: se ovan.

Jag är en usel bloggare...

Idag mår jag bra, inga ben är brutna och jag har ingen brutal fylleångest... men jag har lite ångest för de utlovade bilderna på min rockoutfit som tyvär aldrig kommer att komma (om jag inte får tag på några bilder på facebook). Det blev för stressigt med lösögonfransar och smycken att jag varken hann komma ihåg att fota mig hemma eller ens för den delen ta med kameran till festen. Det var iallafall en riktigt trevlig kväll med folk som på ett varierat sätt hade tolkat temat rock. Kvällen slutade rätt tidigt för mig och Fredrik (som skulle upp idag och jobba), men klockan hann ändå bli 01.30 innan vi hunnit hem. Stupade i säng, drömde jättesnurriga drömmar och vaknade med en huvudvärk som jag omöjligt kan ha förtjänat! Ajajaj, det kändes som om jag hade ett kanonhål rakt genom huvudet. Men med lite kaffe, käk och en alvedon så blev den här bakisdagen en underbar dag i solen!

RSS 2.0