Puh!

Intensiv vecka i veckan... vet inte varför riktigt, känns som att veckan är lite kortare än vanligt för att det är halvdag på jobbet på fredag. Känner mig iallafall konstant stressad. Idag har jag äntligen slutfört en stor ångestklump, deklarationen för Ek. för. Djkooperativet Tunnelbacken... mycket intressant, men det blev lite stressigt på slutet vill jag lova! Mig själv har jag oxå deklarerat för så nu är det bara att snällt sitta och vänta på skatteverkets beslut. Imorse ägnade jag mig dock åt en underbar avstressande löptur på mitt nya favoritställe Djurgården. Hann inte särskilt långt ut på själva ön, men satan vad vackert det är därute. Vägen dit längs Strandvägen promenerar vi varje lunch, men man hinner bara till Djurgårdsbron så är det dags att vända. Känns lika tråkigt varje gång, hade gärna promenerat läänge läänge. Kul är iallafall att vi motionerar som galningar alla tjejer på jobbet, så det är ofta man får sällskap på sina powerwalks! En bra avstressare mitt i allt!

After work


Mer variation än såhär blir det inte i korthögen när ett gäng bankers ska splitta notan.


Kändisspotting de LUXE

Gissa vem jag mötte på min lunchpromenad ute på Djurgården idag om inte...


Breakfast at Emelie's


Visst ser jag sportig ut för att vara en banker? Beror på att jag är klädd för att promenera till jobbet. Vädret har svängt här hos oss så det blir ingen angenäm promenad utan det är endast för vardagsmotionen! Är svårt att tro att folk satt och solade och åt glass längs med strandvägen förra veckan... nu är det cirka två grader varmt och det både snöade och regnade igår. Det är väl detta som kallas aprilväder... Brrr!

En dag med stegräknare

Eller det är lite missvisande egentligen, har inte haft stegräknaren på mig hela dagen utan endast när jag promenerat. Är väldigt nöjd med promenadstatusen idag, men då fick ju ett träningspass stryka på foten imorse... Iallafall; 17687 steg, blev tillsammans 12,55 km, brände 655 kalorier på 2 timmar och 34 minuter. Siffrorna är inte till 100 % tillförlitliga (det är nog endast stegen man verkligen kan lita på på en stegräknare...), men visst är det bra? Promenad till och från jobbet samt en 30-minutare på lunchen var det som fixade biffen!

Försov mig!

Kraschade verkligen big time i soffan igår kväll och när jag äntligen skulle kravla mig i säng antar jag att jag missade det här med att ställa väckarklockan. Kl 06.08 imorse slog jag upp mina blå, och även om det är tidigt så var det inte nog tidigt för att jag skulle hinna till gymmet. Jag försov mig helt enkelt. Det får bli en lång frukost framför nyhetsmorgon och en promenad in till jobbet istället. Sämre start på morgonen kan man ha! Har kommit igång jättebra med mitt promenerande, bland annat går jag minst en halvtimme på lunchen. Härligt så länge solen skiner iallafall.


Söndagsaktiviteter

Fredrik, eller "Brillo" som jag av någon anledning börjat kalla honom på Mosebacke etablissements uteservering. Kaffet kommer i pappersmugg, är blaskigt och kostar 20 spänn, men då ingår ju utsikten över vår vackra stad.


Riktigt härligt i vårsolen!

Såg Millenium igår, där en scen var filmad här på väg till Katarinahissen, blev lite inspirerade och gick ut dit. När det visade sig att det kostade för att åka hissen bestämde vi oss för att låta framsida lår jobba lite nerför trapporna istället!


Ser lite löjlig ut då mina solbrillor åkt ner på näsan, men den bjuder jag såklart på!


Efter promenaden i stan med "Brillo" och Martin (fastnade inte på bild) bytte jag både område och umgänge och promenerade med Julia och Jennie i Hagaparken. Gissa om jag blev lycklig när vi fick komma såhär nära ett svanpar!


Till kändisspotting räknas även kändishus! Här ska Vickan och Daniel bo när de knytit hymnens band och när det är färdigrenoverat.


Friday I'm in love

Gud vad härligt med fredag! Denna vecka har faktiskt gått galet snabbt och smidigt, tycker egentligen inte alls att det är dags för helg, men man klagar ju inte. I måndags var jag, Jennie, Alex och Malin på Johnossis spelning på Södra Teatern. Innan dess blev det middag på Fenix och efteråt en drink på Bauer. Jättetrevlig kväll! I tisdags hade jag förmånen att få sluta tidigt så den försvann i ett nafs. Onsdagen var inget särskilt men igår var det dags för en kväll på stan igen. Denna gång Vapiano med Julia och Jennie och även Fredrik som dök upp vid 21-snåret. Ja, det var min vecka det. Nu ska jag iväg och träna!

Långpromenad

På grund av lite personalförändringar på jobbet har vi fått göra om våra arbetstider litegrann, vilket innebar att jag slutade kl 15.00 idag! Underbart, och jag lyckades dessutom träffa in en väldigt bra eftermiddag att vara ledig då det har varit en riktigt härlig vårdag. Har varit ute på en långpromenad här i årstaområdena, jag och min iPod. Egentligen var väl tanken att jag skulle springa lite, men söndagens löppass och gårdagens skivstångspass satt kvar i lår och höftböjare så det blev inte mycket av det. Men en 90 minuters powerwalk är oxå okej! Och man behövde inte ens ha jacka på sig, det var jättehärligt!


Lite vårkänslor


Såhär härligt hade vi det igår på Mosebacke. Solen överraskade oss som alla var utan solbrillor, men vi klagade inte trots det i-landsproblemet.  

Plus och minus igår

Lite plus och lite minus på hälsokontot blev det igår. Kom till gymmet kl 06.55 igår morse bara för att få reda på att mitt pass var inställt på grund av sjukdom. Jag bestämde mig för att kicka igång löpsäsongen och tog en runda längs med strandvägens alla plastikkliniker och mäklare och sedan en liten sväng på Djurgården där jag fick se lite svanar och änder och blev lycklig! Var faktiskt riktigt härligt, bättre än det där inställda medelpasset.

På minussidan då? Efter att ha varit hem efter jobbet och lämnat träningsväskan mötte jag upp Jennie på St Eriksplan. Vi hittade ett bord längst in på Restaurang Två på Rörstrandsgatan och jag åt en cesarsallad (färjanklass på den!), Jennie åt en fisk och skaldjursgryta och vi drack määängder med vin. Känns av idag kan jag säga. Men det var väldigt trevligt!

Flygolycka

Imorse inträffade en fruktansvärd flygolycka i Ryssland. Med på planet var Polens president och hans fru, riksbankschefen, vice talmannen och flera andra högt uppsatta politiker. Ingen av dem överlevde. Helt ofattbart tragiskt! Jag lider ju som bekant av ett visst obehag när jag flyger och mitt logiska tänkade upphör överhuvudtaget att existera i samband med flygplan. Enda gångerna jag ber till gud är i en flygplansstol. Innan start ber jag om att få överleva och efter landning tackar jag för att gud lät mig leva. Om det finns någon person som är en gnutta känd ombord på planet så brukar jag känna mig lugnare. Även om det så bara är en bänknötare i Luleå Hockey så är det ändå något som kommer skapa rubriker "ELITSERIESTJÄRNA DÖD I FLYGKRASCH". Då känns det helt plötsligt lite mer osannolikt att det kommer hända, en kändis kan ju inte dö i en flygolycka heller! Ologiskt jag vet, men nu kan jag inte längre stå fast vid den falska tryggheten. Då hade ju aldrig olyckan i Ryssland inträffat.

Hemma igen - lite fylligare.

Har just känt en antydan till hunger på första gången på minst en vecka! Känns som att jag har ätit i princip konstant under veckan i fjällen. Alltid fanns det nån korv som skulle grillas, nån paltfest som skulle besökas, lite nötter att peta i sig, kanske lite ostbågar, tacomiddag med hela gänget, lite mer korv och annat grillbart... Nu är det nyttigare tider som väntar för firma Ekersund-Johansson kan jag meddela. Inledde lite svagt imorse med att gå av tunnelbanan redan vid slussen och gå in till jobbet. Brukar vara en angenäm promenad i morgonsolen längs med skeppsbron, men imorse var det duggregn och allmänt grått och trist. Men nu är den morgonrutinen inledd iallafall. Kanske blir det att prova på löpsteget ikväll, eller så blir det en promenad. Vi får se, men ingen grillad korv så långt ögat når iallafall...

RSS 2.0