Step 60,28 kr

Mötte min antagonist idag, stepinstruktören Karolina från helvetet. Jag hatar hennes pass och brukar undvika att gå på dem, men idag gjorde jag ett undantag. Och det var faktiskt inte så farligt idag och jag slapp gå hem rykandes förbannad. Eftersom det tydligen var sista passet med just denna koreografi så hade hon hunnit lära sig sina egna steg och det gjorde det hela mycket enklare. Oxå mina skor igen: Jag kan bara inte sluta älska dem.

Lördag morgon

Kul after work igår, synd att jag hade så jävla ont i magen att jag fick gå hem kl 20, äta alvedon med sked direkt ur kartongen och sova bort kvällen i soffan. Men whatever, det kommer med all säkerhet fler after work-kvällar. Idag är det iallafall lördag och jag ska kickstarta dagen med att studsa lite fläsk på gymmet. Sedan ska jag ringa Elin och höra exakt hur mycket huvudvärk hon har idag aka hur länge de stannade kvar på Invit igår kväll/natt.

Ha en bra lördag allihop, det förtjänar vi big time!

Fredag!

Veckans bästa dag om du frågar mig och ikväll är det inbokat alla lulebors älsklingsaktivitet -After Work! Ska bli mycket trevligt! Lite kul är det oxå att den här kvällen kommer att kosta mig absolut minst 150 kr för mat och vin och det är 10 % av min lön denna månad. Skrattade bara när jag fick lönebeskedet igår, det var ju löjligt. Men plugget har tagit i princip all min tid i februari, så jag kunde inte jobba mer än två dagar. Så sparkontot, se framemot att bli länsat inom kort!


Superstressad igen

Bra att jag fick åka iväg och ladda batterierna och lugna ned mig lite. Men nu, tre dagar senare når stressnivåerna frustande höjder igen. Jag märker att jag fortfarande lider av posttraumatisk stress oxå lite skola, jobb, kundtjänstutbildning, certifiering, träning, hem, vänner och pojkvän. Jag vill bara ta det lugnt men livet rusar i 180 och det är väl bara att hänga på. Snart är det sommar och då slipper jag jonglera med både jobb och plugg iallafall. Ska bli jääävligt skönt.

Googlade på "stress" och fick upp den här bilden. Vet inte riktigt varför, men visst var den rätt söt?

Bodystep 61,44 kr

Back to normal again... Lika bra att besöka gymmet när man ändå är tillbaka till verkligheten igen. En vecka med bara onyttig skitmat har satt sina spår. Jag får värk i kroppen bara av en trerätters middag, nu känns hela jag som ett fläbbigt blåmärke! Ajj, att socker och mjöl kan göra så ont. Varenda fettcell ylade när jag studsade uppoch ner på stepbrädan. Undrar varför det gör så ont, om det är växtvärk i fläsket varje gång jag unnar mig nåt gott? Men nu blir det gymmet och grönsaksdisken igen. Förutom till middag imorgon för då är det ju våffeldagen. Mera socker och mjöl i en redan sargad kropp...ynk.

Shut up chicken, påsken är över!

Jutis var både underbart och jävligt, men en sak är då säker; påsken tog slut alldeles för snabbt! Behövde varje andetag av fjälluft och det kändes väldigt pissigt att behöva ta bussen hem i förtid igår eftermiddag när alla andra skulle sitta och mysa i grillkåtan. Och nu är de väl snart på väg ut med skotrarna... och jag ska snart till skolan. På en helgdag! Skjut mig!

Bodystep 62,65 kr

Premiär för nya skorna idag. Har köpt ett par svindyra Nike som förhoppningsvis skulle vara lösningen på mina fotsmärtor. Jag har problem med att foten liksom svämmar över sulan när jag gör aerobicmoves och sånt är ju inte så skönt i längden. Men dessa skor! Åhh! They are God in a box! Det är skönare att testa maxpulsen i dessa babies än att ligga i hängmattan en varm sommardag. Kanske inte så snygga, men fatta hur snygg man själv blir om det är så här härligt att träna! Kompatibla med iPod nano oxå, inte för att jag har nån sån men...

NIKE A STR TRIAX+ 11 W

Grattis mig själv!

image123
Grattis till mig själv på min 22:a födelsedag. På en måndag. Känns lite pissigt men jag firade ju lite igår iallafall. Först var seniorerna hos oss och gratulerade och sedan kom Elin förbi med ett påskägg och en flaska rödtjut. I love her!

Hero

Hon vann igår, Perellipinnen. Jag trodde att perellibantningen skulle slå igenom på bred front, men många verkar mest tycka att hon är ful och ser konstig ut. Det må väl vara, men jag tycker att det är lite coolt att den där kroppen skapades hemma i vardagsrummet och med vegetarisk GI-kost. Det behöver inte vara gymmet och bara bara kött, det finns olika sätt att nå sina mål och alla sätt passar inte alla. Tycker jag är värt att poängtera iallafall.

Die GI die

Jag har lite av en GI-fri helg. Igår blev det pizza (dock med botten gjord på dinkelmjöl), imorse drog jag med Fredrik till Elite Hotel för en riktig vräkarfrukost (åt flera mackor och kex med marmelad) och nu håller jag på att baka inför vårt gemensamma födelsedagskalas imorgon. Så om pelikanhakan är tillbaka på måndag så hajjar ni varför...


Jämförelseindex

image118
Emelie (sent 2006) med bröd och socker och varför inte lite pommes då och då?

image120
Emelie (2008, datumet är felaktigt på bilden) utan bröd och socker och nej, tyvärr inga pommes heller...

Örhänget är detsamma, men ser ni skillnaden på hakan? I do.

Max

Nej, det blev inte glass till middag igår. Fredrik förbjöd mig och det är jag tacksam för. Istället blev det Low-carb burgare från Max och bönsallad. Har ni vågat prova den? En hamburgare i salladsblad utan bröd är det. Faktiskt himla god! Men nästa gång jag äter hamburgare ska jag nog fläska på med pommes och dip, det är jag sjukt sugen på.

Foto: Max - Hamburgerkedjan Max har börjat sälja hamburgare utan bröd!

Glass till middag?

Orkar inte laga middag... Är inte ens speciellt hungrig. Kan inte tänka mig att man bränner speciellt mycket energi när man bara sitter på sin lilla stjärt och skriver hela dagarna. Ork förbrukar man dock en hel del. Det är viktigt att man får i sig tillräckligt med ork. Vad har vi nu för orkrika livsmedel? Hmmm... just ja, Ben&Jerry's innehåller ju sinnesjukt mycket ork! Ge mig! NUU!

Påsklov?

Oceaner av country analysis, marketing environment, situation analysis, marketing objectives, SWOT-analysis, AIDA-model, competitive & cooperative analysis, ligger bakom oss, och bara lite är kvar! Himla skönt, vilket innebär att hoppet lever om att jag ska kunna följa med till fjällen tidigt nästa vecka.
image113

Bra tips för att hålla sig frisk

Fick några tips från en anonym stjärna om hur man undviker att bli sjuk när man tränar. Kan vara bra att tänka på!

1. Byt om DIREKT efter träningen, oavsett om du duschat eller inte. Av med svettiga kläder, på med torra. På med mössa och överdragsbyxor.

2. Ät DIREKT efter träning - typ en banan, Gainomax eller liknande. Ät sedan rikligt med mat när du kommer hem. Om du inte äter efter träningen kan du lika gärna skita i att träna. Det bryter bara ner kroppen. Och ett äpple räcker inte! Äter du inte kan återhämtningen bli så lång som upp till en vecka (och tränar du i alla fall blir du givetvis sjuk), äter du kan du träna igen nästa dag igen.

3. Ät A-fil, Dofilus eller andra magbakterier. Det är helt fantastiska för immunförsvaret. Lite extra järn + C-vitamin skadar inte heller (om man behöver det).

4. Lägg aldrig på mer träning (i tid eller belastning) än 10 %/vecka. Annars blir du väldigt lätt sjuk och/eller skadad.

5. Tänk på att gym ofta är totala smittohärdar med mycket folk och bakterier. Var noga med att tvätta händerna och träna gärna ute om det går.

6. Lyssna på kroppen! Träna aldrig med ont i halsen och känner du dig i övrigt nedsatt och sen tränar kommer du säkerligen bli sjuk. Under träning ökar immunförsvaret i styrka men sjunker drastiskt direkt efteråt. Hur fort du får upp "murarna" igen beror på hur duktig du är på att göra det som står ovan!

7. Tänk kontinuitet, kontinuitet, kontinuitet! Det spelar ingen roll att du missar ett pass idag och vilar istället. Det är vanan som kommer göra dig vältränad och smärt, inte sex pass ena veckan och noll nästa...


C-uppsatsen

Jag och Niklas var på intervju igår för ett projekt inför c-uppsatsen. Projektet handlar om design och mode, ungefär det lyckades vi lista ut. Har fått en helt annan förståelse för begreppet Ostrukturerad intervju...


I'm recovering

Varför ska det alltid bli så att när man har fått en bra rutin på träning så blir man sjuk? Jag lovar, det är 100 procentig utdelning! Men nu känner jag mig lite mindre död för varje dag som går, så jag tror att  jag är på väg att bli frisk. Längtar tillbaka till gymmet! Min rygg är 80 år gammal idag eftersom jag satt som en hösäck vid datorn alldeles för många timmar igår. Det är inte en sådan kropp jag vill ha, sliten eftersom jag sitter för mycket. Det låter ju helt jävla sjukt. Nej, back to the gym, jag vill ha inflammerade triceps, sträckningar i låren och söndersprungna knän!

Ny bil?

Klicka för att se nästa bild
Den här kommer troligtvis att stå på vår parkering på fredag kväll. Känns aningen förhastat, men har Paris Hilton bestämt sig finns inte mycket att göra. Just pay and look happy.

Buhu stackars mig.

Middag igår med Oskar och Sandra. Chicken Green Curry till varmrätt som jag stod för, medan Sandra hade gjort kladdkaka till efterrätt. Fredrik och Oskar bidrog med trevligt sällskap... Sandra bakar alltid de mest ljuvliga grejer, men jag har aldrig smakat det hon har gjort tidigare så igår kände jag att det var dags. Mmm, gott gott, hade inte ätit kladdkaka sen julfesten på Nordea. Men idag känner jag mig som en gris, dvs som vanligt inte värt det.

Dessutom är jag förkyld igen. Känner mig som en riktig slemboll. Fresh.

Hejdå Carola!

Kul med Andra Chansen:
Carola och Andreas Johnsson försökte göra ett mer känslosamt och duettliknande framträdande. Gick sådär va? De har inte direkt någon kemi utan ser mer ut som en liten pojke trackaserad av en skräcködla på Bishop's Arms en lördagkv'äll.

Kristian Luuks skoter när han skulle rädda artisterna undan Doktor B. var en likadan som Fredriks. Nästan så att jag såg en tår av stolthet i hans ögonvrå...

Att räkna hur många gånger Sibel sa : Jag är bara så glaaad! Ändå saknade jag hennes mjau från delfinalen...

Att lilla Amy Diamond (som faktiskt skulle kunna vara lillasyster till Julia!) tvingades säga nåt bra om Suzzie Tappers kärringlåt. Hon tyckte sääääkert att den var jättebra...

Kristian Luuks skor. Såg ni dem? Det var strass-dojjor! Ascoola.



Bodypump 63,90 kr

Ohoj, mitt 50:e träningspass sedan jag köpte årskortet i september. Det är ganska pinsamt att det har tagit så lång tid att skrapa ihop till ynka 50 pass. Men de senaste veckorna har jag varit ganska flitig och jag ska försöka fortsätta på den inslagna vägen. Igår var det samtal igen med Reidun som är kognitiv beteendeterapeut (via jobbet och angående rånet) och hon tyckte att det var jätteviktigt och bra att jag tränar och nästan "knarkar ner mig på endorfiner". Motiverande att man inte bara tränar för att bli snyggare utan för att faktiskt må bättre psykiskt oxå. Man glömmer som det ibland. 

After Work

Upptäckte att jag har fått löneförhöjning utan att behöva strida för det. Ingen har ens sagt det till mig. Från 100 pix till 103,15. Wooooow... Och i vår blir det utbildning för nya arbetuppgifter. Känns mycket inspirerande. Ska försöka lägga på ett extra kål för att fixa certifieringarna nu. Som om tid skulle finnas... Men det löser sig. Igår blev det After Work med Elin och gamlingarna från Nordea. Oldies are goldies som det heter (gör det?) och vi hade jättetrevligt.

Slutspel

Ohoj vad dålig stämning det är hemma hos oss alla dagar som elitserien spelar. Igår vann Luleå faktiskt och det gjorde ju Fredrik lite glad ett tag. Ända tills Skellefteå vände och vann mot HV och blev klara för slutspel! "Bjäbb, bjäbb, Södertälje borde få poängen istället när HV inte ställer upp med bästa laget, bjäbb, bjäbb" Han kan ändå en del om hockey, men blir som en liten bebis så fort det inte går som han vill. Jag menar, är det Skellefteå AIK:s fel att HV vill vila förstafemman till slutspelet? Of course not, men det är klart att det känns lite bittert för honom att se Luleå möta Löven i kvalserien medan Skellefteå spelar slutspel med de stora grabbarna. SLUTSPEL!! Haha, det är grymt det här, första gången på 27 år! We are back!

Känslomänniskan Renberg unnar Skellefteå framgång
Och så visade det sig att Renberg valde rätt lag after all...


Bodypump 65,20 kr

Jag måste kämpa upp lite muskler, därför valde jag bodypump före spinning igår. En sak är bra med musiken iallafall, varken Carola eller E-type är med. Men snart är det release på ny koreografi så då vet man aldrig. Hur kommer det sig egentligen att LesMills från Australien lyckas peta in svensk lokal musik i typ vartenda bodypumppass? Jävligt konstigt tycker jag.


Mina mått 080305

Biceps: 27 cm
Rygg: 75,5 cm
Midja: 68,4 cm
Mage: 76 cm
Stuss: 87,5cm
Lår: 48,3 cm

Det händer inte så jävla mycket...

Och ingen kvällsspinning...

Nej, det blev ingen sväng till gymmet idag. Bättre lycka imorgon. Däremot har jag promenerat en del idag, typ 2 timmar, men det är kallt ute. Brrr... Global uppvärmning hitåt tack! Efter promenaden gick vi dock in till Fredriks farmor som har flyttat till huset bredvid vårt och hon bjöd på filbullar direkt från ugnen. Jag fikar inte ofta, men man säger inte nej till en farmor som bjuder på nybakat...


Ingen morgonspinning

Klockan skrällde imorse kl 06.00. Var ganska pigg då, Fredrik hade helt jävla fräckt snott min kudde bara nån kvart innan, så min nattsömn var ändå till ända. Men nej, ingen jävla spinning den här morgonen. Kändes som att jag precis klivit av cykeln efter gårdagen. Så nu förstörde jag väl den här dagens träning, tror inte att jag kommer iväg nåt ikväll... Men men, det kanske ändå var värt det. Har pluggat litegrann och lyckats spy ur mig lite text till vårt monsterarbete i International Marketing. Som jag nu ska på föreläsning i. Ha en trevlig dag och hoppas att solen skiner på er oxå!
 

SpinPump 66,56 kr

SpinPump igår inleddes med Ducktales och Luftens hjältar-låtarna. Rätt kul faktiskt! Vad mindre roligt är hur mycket jag har tappat i styrka när det gäller bodypumpen. Jag som har lyft samma vikter som hulken typ för nåt år sen har nu problem med även de små vikterna... Loser.

Charlotte Perelli-banta?


Undrar hur många som "börjar på måndag" och har fått en ny målbild i skallen efter att ha sett topptrimmade Perelli i Melodifestivalen i lördags? Min svärmor var peppad iallafall.

I'm in Löööve

Fredrik kom hem en dag tidigare från skoterresan till Ammarnäs. Jävligt skönt! Jag började bli sjukt kärlekskrank och förälskade mig i varje man jag såg på tv. Ola Rapace, grrrr, Per Morberg, mmm, Tony Rickardsson, mjau, Björn Gustafsson, ahh... Det enda som var positivt var att min kärlek riktades mot män i tv istället för mot 18-åringa pojkar på Grace.


Aldrig mera 18

Blev en lite lång After Work igår... Var inte hemma förrän kl 3, och det var ju inte riktigt planerat... Missade nattbussen och tänkte att what the fuck, jag följer väl Cleve och Jennie på Grace då! Det var från 18 år, det kostade 110 spänn att gå in, det var lite folk, alla såg ut och betedde sig som 14, musiken var ett stort stort skämt, discokulan i taket snurrade inte ens. Och jag fick aldrig gå hem! Det var ett trauma! Why did I do it, why did I do it, why did I do it? När jag kom hem var jag inte ens glad för att äntligen vara hemma, jag hade massiv ångest. Usch!

Och nu då? Nu ska jag til stan och tjacka mera vin, gör ett nytt försök ikväll. Det var faktiskt astrevligt igår ända till Grace.
 

Spinning 67,98 kr

Hamnade i ett dvalliknande tillstånd efter spinningen igår. Jättetrött blev jag, men det var kul såklart!


RSS 2.0