reflektioner i ett bakfullt huvud

Vinet och festen tog slut mycket snabbt igår. Tycker inte riktigt att jag tog vara på tiden på ett ultimat sätt. Men det var iallafall inflyttningsfest, iskall promenad till Krogen Krogen där vi var i 5 minuter innan vi gick ut och snodde en taxi och åkte hem. En viss person i vårt tillfälliga helgkollektiv vaknade till i natt av att hon stod i köket och spydde i diskhon, över disken som låg där. Jag har inga sådana problem, men brottas såklart med min obligatoriska fylleångest! Jag pratar så mycket dynga efter ett par glas vin... Många blir ju väldigt ärliga i fyllan, men jag fungerar tydligen inte så utan jag kan säga både saker som jag menar och saker jag absolut inte tycker eller menar, allt i en enda röra av blablabla. Jobbigt! Nu ska jag ta tag i det här revisorsuppdraget med stor passion!

Hard work work

I helgen är jag på revisorsuppdrag i Umeå. Möttes av en pärm med kvitton hit och dit och ett gott försök av icke-ekonomer att försöka strukturera det hela. Att jag skriver att det var ett "gott försök" innebär inte att det gjorts efter någon som helst logik, men det är alltså därför jag är här. Det löser sig! När jag inte sitter och stirrar in i ett excelldokument ska jag shoppa lite och hänga på stan, sen blir det inflyttningsfest ikväll. Och imorgon börjar allting om!

Teenager me


Den här bilden gillar jag dock, även om den är suddig. Lite kaxigare lockar och mer jag helt enkelt. Rätt kul med den röda färgen!

2003-2005


Blont, lockigt och ljuvt. Jag var lite svarthårig och arg i början av 2000-talet och jag antar att detta blev motreaktionen.


My love

En sak är lite småkul med att vara hemma i Skellefteå: Alla dessa gamla foton som finns kvar i datorn! Här har ni till exempel några gamla bilder på min boyfriend. Tihi, vad galet nykär jag var när de här bilderna togs. Jag var till och med så himlastormande förälskad att jag ofta följde med honom på golfbanan! Jag blir lika blixtförälskad varje gång jag ser de här bilderna, tror att det är de bästa fotona jag har på honom. Just därför.


Detta var 2004, ni ser ju Big Brother-referenserna (det för långa rufsiga håret, solskärmen, fittskägget, J.Lindebergtröja)

LCHF-två veckor senare

Biceps: 27,7 cm (27,7 cm)
Under byst: 74,7 cm (75,4 cm)
Midja: 68,4 cm (69,9 cm)
Mage: 80,5 cm (81 cm)
Stuss: 87,9 cm (88 cm)
Lår: 48,4 cm (49,4 cm)
Vad: 35,1 cm (35,5 cm)


Som ni ser så har det enligt måttbandet inte hänt så fruktansvärt mycket. Ändå har jag säkert minskat lika mycket dessa två veckor som de sex tidigare veckorna efter jul där jag försökte äta "nyttig men vanlig mat". Sånt funkar inte för mig. Eventuellt så ljuger måtten inom parenteserna lite (måtten för två veckor sedan) när jag i princip fick panik över att inget hände, måtten snarare ökade än minskade... så det kanske var så att jag slet i måttbandet lite extra för att komma ner några decimaler. Jag känner mig faktiskt slankare, jeansen sitter bättre och jag har inte känt mig uppsvälld under dessa två veckor. Och jag har ätit grymt god mat. Frukost idag till exempel: kesopannkaka med kokos, hallon och hemmagjord apelsin-chokladglass. Helt okej för att vara diet...


Puh!

Puh! Äntligen är jag klar med en riktig mördaruppgift i CSR! Skulle bara skriva någon timme tänkte jag, men sen beslutade jag mig för att skriva klart och inte vänta till sista stund (och därmed behöva sitta och sucka i Umeå på lördag eftermiddag...)! Fattar inte hur många timmar jag lagt ned på det där eländet och ändå känns det inte bra alls på nåt sätt. Vi får väl se hur det går, nu jag lämnat in iallafall. Återstår bara lite andra grejer innan jag åker till Skellefteå och Umeå imorgon kl. 10.00: Vika tvätt, måla naglarna, hitta en "cool klubboutfit", packa (det brukar ta tusen år för mig!), städa som jag lovade Fredrik, ringa Fredrik, ringa pappa och säga att det går bra att bjuda dottern på lunch imorgon, kolla på Arga Snickaren och äta middag, dammsuga, skura badrummet, plocka undan disk, köra diskmaskinen... nej, vad fan, jag får andnöd bara jag tänker på den här jävla listan. Så då säger jag till mig själv: Chilla kvinna, det enda du har gjort de senaste 12 timmarna är att plugga och träna! Nu tar vi det lite lugnt.


Spinning 16,39 kr

Veckans sista träningspass avverkades redan idag. Känns lite surt med träningsuppehåll i fyra dagar, för då jävlar kommer det att kännas tungt att gå tillbaka till gymmet på måndag. Ni vet hur det är... Jag passade iallafall på att ta ut mig ordentligt idag, gick all-in kan man säga. Härligt, men lite irriterande när man själv är död och instruktören som kör lika hårt kan prata normalt medan hon kör intervaller... Nu ska jag äta lunch!

Bortskänkes


Har dessa helt oanvända skor som står hemma och skräpar. De är för stora för mig, men ändå för fina för att slänga tycker jag. Är det nån med storlek typ strl 40 som vill förbarma sig över dem (dessa är 39:or men för stora för mig, så de passar nog en 40 bättre)? Jag levererar denna vecka personligen till Luleå, Skellefteå och Umeå. Gör en god gärning och ge dessa heels ett värdigt liv utanför sopkorgen!!

Bodypump 17,35 kr

Just ja, jag tränade ju idag oxå! Det härliga vädret gjorde nog att jag kände mig pigg och fräsch, men jag börjar bli ganska less på det nuvarande bodypumppasset. Spy ur er ett nytt nu, LesMills! Hörde häromdagen av en instruktör att det skulle vara ny release "den 28:e". Hoppas att hon menade februari och inte mars. Jag önskar mig iallafall ett pass med nytt upplägg på benböj och bröst och gärna lite armhävningar (och tricepsarmhävningarna vill jag ha kvar!). Och ingen e-typelåt och kanske en axellåt med mera stång? Fick ni med allt, LesMills?


Den rätte

Den rätte för Victoria var tydligen Daniel (fan vad skumt att äntligen höra hans röst efter 7 år!) och den rätte för mig sitter i en stuga i fjällen och spelar antagligen ölspelet... vilket ger mig lugn och ro att utan diskussioner se premiären av "Den rätte för Rosing". På riktig tv till och med, annars ser jag det mesta via webb-tv. Till det serveras min bakisskagenröra (inte för att jag är det idag men..), en apelsin och en kopp te. Bon appetit!

Sunny day!

Idag skiner faktiskt solen och snöstormen är förbi! Jag känner mig på ett strålande humör. Det är lätt att man blir lite gladare när man själv får styra över sin morgon och förmiddag. Jag har bakat kokostoppar som tydligen bara ska innehålla cirka en kolhydrat per st och de tar typ 10 min att göra. Istället för semla idag, tänkte jag.

LCHF-kokostoppar
200g kokos
2 äggulor
sötningsmedel efter smak
75 g smält smör

Ugnen 200 grader. Blanda ihop allt och klicka ut i små toppar på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen och grädda tills de är är gyllenbruna med drag av "småbrända" (då håller de ihop bättre än om de är mes-gräddade).

Jag tror jag gick lite för långt i min högfettsjakt och överdoserade smöret som när topparna gräddades rann ut över hela plåten... Så var noga med att 75 gram inte ska vara mer än så!

Nya möjligheter

Saker att göra när man är ensam:
- Äta mat med asmycket vitlök, typ tzatsiki.
- Kolla på Familjen Annorlunda där det bara vimlar av folk hela tiden, då märker man hur jävla skönt det är att vara själv!


Spinning 18,44 kr

Passade på att klara av träningen oxå när jag väl hade näsan utanför dörren. Egentligen skulle det ha varit spincore, men eftersom instruktör Sofie var sjuk igen, så blev det ett längre spinningpass med vikarie Frida istället. Jag gillar hennes pass, lagom av allt och korta låtar med mycket variation! Däremot måste jag erkänna att jag faktiskt gjorde en riktig praktvurpa i lördags när jag var på väg till nattbussen, det var snorhalt, jag halkade och slog i svanskotan så att det snurrade till i skallen! Värsta smällen verkade dock höger skinka tagit, för det var inte så kul att sitta och studsa upp och ner på sadeln när vi körde jumps... 1,2,3,4-upp-1,2,3,4-ner (AAJJ!)-1,2,3,4-upp-1,2,3,4-ner (AAJJ, igen!)- ja ni fattar...

Är detta vad vi har att vänta?


Vi bor på tredje våningen. Snödjup i Luleå den 23 februari: 8 meter.

Att jag aldrig kan vara tyst!

Om ni vill höra mig prata i radio om fusk på universitetet, kan ni klicka på länken nedan:
Mediahora


Varför jag inte cyklar till skolan

Jag tog den här bilden för ungefär en vecka sedan. Det har nog snöat varje dag sedan dess. Så det blir nog inte cykel till skolan ännu på ett tag... Att ens behöva gå upp kl 06.50 och fara iväg till skolan känns som ett hån idag. Förutom att det är snöstorm här utanför så har jag sovit så dåligt att jag egentligen skulle behöva en skottkärra att dra påsarna under ögonen i. Att sova själv är inget för mig!

Tragik 2.0

Usch, nu börjar jag känna mig lite rastlös och ensam... Har varit gräsänka i 14 timmar... Undrar hur många timmar det är kvar? Känner mig lite patetisk, men det är lättare att hålla undan bakfylle/söndagsångesten om man har nån att slöprata med. Tror att det blir en tidig kväll med webb-tv i sängen.

Igår och idag

Fyy faaaan vad det blåste igår kväll! Bara idioter stod och köade till Olivers i det där vädret! Och ja, vi inkluderade. Jätterolig kväll iallafall som startade med vin, lite snacks (ja, kolhydrater) och väldigt dålig koll på melodifestivalen. Sen bar det vidare ut i stormen och in på Olivers där det var riktigt mycket folk trots både väder och tid i månaden. Det var faktiskt riktigt kul, vi dansade lagom mycket. Idag är jag lagom seg i huvudet och till och med det här nonsensinlägget har tagit typ en kvart att skriva. Ser bra ut inför mina studierelaterade sysslor som jag ska ta mig an lite senare...


Bodypump 19,67 kr

Yes, under 20-lappen per träningspass för denna månad! Idag plågade jag mig med bodypump. Mina ben är otroligt trötta idag, höll nästan på att svimma under benböj-låten, och ändå hade jag bara lastat på kycklingvikter. Så jag hoppas att jag slipper dansa ikväll... Bara trevligt sällskap, vin, cigg, skvaller, melodifestivalen och Invit funkar utmärkt för mig.


Innan vinet tar vid har jag lite att göra:

  • Träna (check!)
  • Handla proviant till killarna som ska till fjällen och ost och kex till brudarna ikväll (check, men jag glömde så klart osten, så jag måste handla igen!)
  • Laga pastagratäng till fjällen-killarna (check!)
  • Baka pizzabullar till fjällen-killarna
  • Måla naglarna
  • Laga middag (idag är jag fan bunden vid spisen..)
  • Opponera på en litteraturstudie
  • Vila i soffan och se Skavlan.

Jag hugger tag i sista punkten nu på en gång, eventuellt går det att kombinera med att måla naglarna.


Äntligen!


Jag är ledsen, men min fot är så här chubby och kameran är så här dålig, men ni ser väl ändå vad det är: ett par tights med dragkedja. Äntligen i min ägo! Tack H&M.

Frukostmuffinsreceptet


LCHF-frukostmuffins med bacon och champinjoner
10 ägg
1 dl grädde
1 paket bacon
ett gäng färska champinjoner (säg 6-7 ganska stora)
2 dl riven ost
salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka och Stek bacon och champinjoner. Knäck äggen i en bunke, häll på grädde, ost och rör om. Låt bacon-champinjonhacket svalna lite innan du rör ner även det. Salta och peppra. Fördela smeten i aluminiumformar eller vanliga muffinsformar (men då rekommenderar jag antingen muffinsplåt eller tredubbla formar, de riskerar annars att flyta ut!) och grädda i 20 minuter mitt i ugnen. Sista 5 minuterna kan temperaturen höjas till 225 grader för att få en fin gyllenbrun yta.

Beroende på hur stora formar så blir det såklart olika många, men jag fick nog en 13-14 st...

Spinning 21,07 kr

Känns som att jag precis piggnat till, och ändå har jag varit vaken i många timmar. Alarmet skrällde igång fredagen kl. 06.50, hoppade (läs: ehrrm, kröp..) i träningskläderna och ett rejält lager överdragskläder (fortfarande -15...), kokade en kopp hallonlakritste och åt en av mina bacon-champinjonmuffins från igår. Riktigt goda och mättande! Nu slipper jag hålla på och trixa med frukost i 20 minuter varje morgon, bara ta en eller två muffins ur frysen och tina 30 sekunder i micron! Jag lägger ut receptet sen om det är nån annan tjockis som känner för att lätta lite med hjälp av LCHF.

Efter frukosten: Promenad till gymmet. Kände mig seg och tyckte att jag gick sjukt långsamt. Fredagsspinning brukar vara en skön start på dagen, även om jag tyckte att passet idag var lite mesigt med för mycket vila. Kanske var jag som hade för lite motstånd på eller så berodde det på instruktören som var tillbaka efter ett träningsuppehåll pga magsjuka (ständigt tjat om denna jävla åkomma!) och inte riktigt var i toppform. Segade mig hem och duschade, vägde powernap och plugg mot varandra, trots att en liten tupplur hade varit jäävligt skönt beslutade jag mig för att knattra ner några ord på en hemuppgift. Så duktig att jag nu förtjänar lunch på stan med självaste Elin!


En receptinfall

Jag är mer en improvisatör i köket än någon som följer recept, men nu tror jag faktiskt att jag har fastnar för
en receptsajt, Matklubben.se. Massor av LCHF-recept som är mycket mer kreativa än omelett på grädde. Till och med kex utan mjöl hittade jag! Nu har jag ett recept på gång i ugnen (bacon- och champinjonmuffins) och ett i frysen (yoghurtglass). Smakrecensioner kommer senare.

God morgon!

Sitter här och äter fullkomligt misslyckade kesoplättar med hallon. Till det serveras turkisk yoghurt med linfrön och valnötter. Det är rätt gott, förutom att kesoplättarma ser ut som insidan på ett gammalt plåster... Det blir buss till skolan idag oxå, även om det är endast milda -17. Gästföreläsning från 10.15-16.15 med Ann Falkinger, som ska prata om kvinnor och mäns förhandlingar ur ett genusperspektiv. Intressant och upplagt för en del diskussioner. Det brukar alltid bli det när någon påstår att det finns skillnader mellan könen...



Spinning 22,70 kr

Hann precis iväg till spinningen efter föreläsningen. Skönt, då slipper jag ut och gå i kylan nåt mer! Ska bara över till nästa hus för middag hos Fredriks farmor lite senare. Jag som liknade Afro vid en vilodag igår kan ju ta tillbaka det med en gång! Kände mig grymt slut i benen efter allt klampande igår, så det var motvilliga tramptag de första 10 minuterna. Sedan gick det som vanligt som en dans!

Dagens lunch

Lunchen blev en röra med tre kokta äggvitor, några kräftstjärtar, tre crabsticks, majonnäs, turkisk yoghurt och lite salt, svartpeppar och dill. Sallad till det. Egentligen var det tänkt som frukost, men jag insåg att jag knappt skulle hinna koka äggen och än mindre äta dem. Man ska tänka på att när man pratar om att undvika snabba kolhydrater så är de snabba inte bara i bemärkelsen att de höjer insulinnivån i kroppen snabbt, de går även snabbt att tillaga och äta, något man inte kan säga om low carb. Så gå upp 10 min tidigare om ni vill äta nyttigt! Jag hann dock sleva i mig lite hallon och keso innan det var dags att springa till bussen.


För evigt härdad

Jennies kommentar till inlägget nedan: "Vadå, tänker du på allvar gå ut när det är så kallt?"
Hon är så söt våran lilla Stockholmsflicka.  På allvar så är det ju så att världen inte slutar att fungera bara för att det är kallt. Och jag är för evigt härdad sedan en dag på mellanstadiet då vi hade 45 minuters spanskalektion på en annan skola och och tvingades gå dit. I 32 minusgrader. Helt sinnesjukt.

Kallt

Jag kan ta den här globala uppvärmningen nu, tack! På min termometer går nu på morgonen att läsa -25-8 grader. Ute på Porsön är det alltså aldrig under -30strecket då det alltid är minst 5 grader kallare där. Inte missa bussen idag alltså!


Afro 24,58 kr

Även denna vecka har jag alltså lekt svart bredarslad kvinna på savannen med vattenkruka på skallen och lejon i buskarna! Det är faktiskt något som alla som har ett gymkort där det finns afro powerdance borde testa. När det var nytt på mitt gym förra hösten blev jag lite förälskad och tyckte det var rätt coolt. Nu upplever jag det som ganska tråkigt och monotont, men ändå på nåt sätt behagligt. Annars hade jag väl inte gått dit. Istället för en vilodag passar afro rätt bra.


Spinpump 26,82 kr

Efter allt prat om magsjuka idag (Sandra spydde ner alla hjärtans dag och Cleve ligger väl med hinken nära till hands i detta nu!) så kände jag mig nästan risig innan träningen. Tänk om man skulle blixtinsjukna i vinterkräkhelvetet och sätta igång att spy på spinningcykeln!! Hade nog helst velat byta gym efter det och jag har knappt kommit halvvägs in i mitt årskort, så det vore mycket onödigt. Iallafall så  bestämde jag att det bara var inbillning och traskade iväg i kylan. Spinningen gick tungt, men då var bodypumpdelen istället nästan euforiskt härlig!

Idag har jag varit väldigt avhållsam vad det gäller kolhydrater och den omställningen (inte för att jag brukar trycka pasta och mackor i vanliga fall heller men..) gjorde kanske att jag både kände mig lite småsnurrig där på kvällskvisten och att jag kände mig lite dåsig under spinningen. Det brukar vara snabbt övergående och är inget farligt. Så länge jag slipper magsjuka är jag väldigt nöjd (trots att det brukar få en att droppa ett par kilon!).

Hufvudstaden

Känner att jag har ganska roliga helger framför mig här framöver. Och nu har jag spikat ytterligare än. Torsdagen 5 mars smygstartar jag helgen och åker till Stockholm för en underbar helg med allt som inte Luleå kan erbjuda! I love it!!! Så ni företag som vill erbjuda mig jobb och ni hyresvärdar som fullkomligt kastar förstahandskontrakt efter mig, 5-8 mars är det alltså som gäller.

En dag i ett mycket händelselöst liv

Eftersom jag pluggade som en idiot igår så tog jag the day off idag och var ledig tillsammans med Fredrik. Vi har inte gjort så våldsamt mycket men iallafall varit och fikat på Waynes med Oskar och Sandra. Att fika kycklingsallad utan krutonger; det är vardag i Low carb-världen... Nu ska vi nog vara lite pyssliga och klä om en tavla. Om jag ids, man blir ganska trött av sådana här nonsensdagar.

Gissa vem?

Klockan
 Fatta att jag har en nästan jämnårig vän som har vunnit ett arbandsur med Anders Eldeman. På melodikrysset. M E L O D I K R Y S S E T.

Spinning 29,50 kr

Tv4-vädret skrämde mig ordentligt igår när de hotade med -27 grader här imorse. Stämmer inte i stan iallafall (antagligen hade byarna det kallare), utan det var bara cirka -15 när jag knatade iväg och på hemvägen kändes det faktiskt behagligt (-12). Jag är jätteglad att jag tog mig iväg till gymmet idag, för det var riktigt kul. Anny som är så söt och sympatisk utan att för den skull bli mesig och inte våga driva på, hade dammat fram ett gammalt pass som var helt perfekt! En riktigt härlig upplevelse på cykeln, de enda som gnällde lite var mina lår och vader efter thigh tonern igår, men när de blev varma så var det bara att pumpa på.

Nu har jag precis fått i mig lunch, det blev stekpannerally med tomat, bacon och ägg. Till denna kulinariska LCHF-måltid serverades te med hallonlakritssmak utan honung. I ett försök att om två veckor inte behöva störtböla när måttbandet ska fram igen så ska jag verkligen tänka på att äta mindre av de där förbannade kolhydraterna. Sushi ikväll blir dock ett undantag.


Love Love Love

Ikväll blir det mycket traditionellt alla hjärtans dag firande; restaurang- och biobesök. Det känns ungefär som julbord och Kalle Anka på julafton, det går sällan att undvika. Men det är också ett inslag som man faktiskt inte heller vill undvika. Jag älskar att äta på restaurang och ikväll tror jag bestämt att det blir sushi.

Men det här romantiska överraskningsmomentet då? En oväntad present kanske? Jag har funderat mig gråhårig i veckan och kommer inte på en enda grej som kostar under 1500 spänn. Det här med Mirandanallar har vi liksom vuxit ifrån (men vi har haft en sån period oxå, men nu firar vi vår 7:e alla hjärtans dag tillsammans och hur många olika nallar finns det i serien?). Kanske blir en sväng på stan idag efter gymmet (gå dit, träna, gå hem, äta nåt, duscha, fixa brukar ta extra lång tid på lördagar) och ser om det dyker upp nåt kul i min då spinningtrötta hjärna. Annars får mitt underbara sällskap duga som gåva.


trappmaskin+core+bodypump 32,78 kr

Usch vad kallt det var att gå till och från gymmet idag, men annars var det faktiskt en ganska härlig eftermiddag på StiL måste jag säga. Lite sur i början var jag eftersom jag inte fick plats på spinningen och därför fick trängas på konditionsavdelningen (och det är så jävla trist!), men jag hittade ett bra program på trappmaskinen som hette Thighs toner och höll ut i 20 minuter. Sen var det core och efter det bodypump. Och pigg pch fräsch kände jag mig, även efter hela spektaklet. Ikväll blir det vinfritt så att piggheten och fräschören sitter i till spinningen kl. 10.00 imorgon.


Att vara fet och blek är oxå fint


Härligt tidningsomslag, tycker ni inte?

Utkast: Jättekul igår ...

Jättekul igår och inte bakis idag, det är väl en skön kombination? Det är den magiska tre-glas-vin-gränsen, som är en lagom präktig inställning att ha om man har tänkt göra något dagen efter. Jag kommer nog inte att uppfinna hjulet idag, men lite plugg tänkte jag få färdigt.


Sex veckor senare

Biceps: 27,7 cm
Rygg: 75,4 cm
Midja: 69,9 cm
Mage: 81 cm
Stuss: 88 cm
Lår: 49,4 cm
Vad: 35,5 cm

Men vad är det för jävla fel? Mitt fläsk är gjutet i betong, det händer INGENTING.


Typ helg

Idag tillåter jag mig att ha lite helgkänslor, även om det bara är torsdag. För i eftermiddag landar Jennie på Luleås snötäckta och -15 gradiga mark! Helt underbart! Vi kommer att fira detta med vin och middag på Bakfickan. Först ska jag bara genomgå en dag med grupparbete och kanske en timmes spinning, men om 12 timmar räknar jag med att sitta och snurra på mitt första glas rött.

Kvällens ensemble i urval.

Duschrelaterat kvällshumör

Dåligt morgonhumör är väl rätt så accepterat att ha. Mitt morgonhumör är bra så länge jag inte missar bussen eller glömmer min termosmugg kaffe på diskbänken. Men mitt kvällshumör däremot! Alltid efter kl. 22.00 förvandlas jag till en obstinat treåring och är sjukt bitter över att jag måste duscha. Kan ju verka rätt ofräscht, men jag gillar inte alls att duscha. Man blir blöt och kall och det är en jävla process med schampo, duschcreme, balsam och rakhyvlar. Och att borsta ut håret efteråt! Dessutom har vi fjantiga nya handdukar som inte har vett att suga åt sig nåt, man flyttar bara runt vätan på kroppen med dem... Men jag gör det ändå, hela processen, typ varje jävla kväll, jag lovar. Och nu är det dags igen...åhhh!

Bodypump 42,14 kr

Jaja, det var inte så farligt som jag tänkte att det skulle vara. Men en sak måste jag få gnälla om, gillar verkligen inte ben- och bröstlåtarna i det nuvarande bodypumppasset! De är riktigt elaka! Däremot är rygg- och utfallslåtarna bättre än någonsin, så det väger väl upp det hela. Och med "låtar" menar jag inte själva musiken utan det är koreografin jag tänker på.

Då kör vi då...

Sitter och räknar ned minuterna tills jag måste lyfta min lilla stjärt och gå till gymmet. Och det är med sorg jag ser de små rackarna fullkomligt springa iväg... Jag vet inte varför jag känner mig lite motvillig till gymmet just nu, men det kan ha nåt att göra med att det är satans kallt att promenera dit, jag lyssnar på en jävligt dålig bok som jag väntar på ska ta fart, helt vända om och bli bra i slutet (stor chans...), när jag väl kommer fram har jag en timme med en instruktör som skriker att jag ska skrika och vill ha uppmärksamhet hela tiden (KOLLA PÅ MIIIIG, MIIIITT TEMPO!!! MIG!!! MIG!! MIIIG!!!) och jag ska få känna av min träningsvärk grundligt och sen ska jag gå hem, stelfrusen och med samma dåliga ljudbok i öronen. Visst sa jag att träning är fantastiskt?

(Strul med bloggen så jag publicerar inlägget i efterhand.)

God morgon!

Aj aj, idag har jag träningsvärk i precis hela ryggen! Tycker i och för sig att det är rätt kul när man får det av ett pass, då märker man ju exakt vilka muskler det tar på, när man sedan blir van vid rörelserna får man ju sällan träningsvärk. Idag ska jag till jobbet, det är ett sista möte med stödgruppen efter rånet. Ett helt år senare! Vilken process alltså... Sedan blir det plugg på Kulturens Hus med Elin, får vi se hur den miljön funkar för geniknölarna.

Afro 49,17 kr

Idag dammade jag av förra årets gymnyhet Afro powerdance, eller yoga i 180 km/h som det egentligen är! Det var lite för hoppigt och svängigt för min (för evigt?) sargade fotled, men annars var det ett ganska härligt pass. Solen sken in i salen och värmde golvet under våra bara fötter, vilket hjälpte till att associera till varmare breddgrader. Efter att ha svingat hit och dit och böjt varenda led i kroppen åt alla möjliga håll väntade promenad med Elin i det soliga vädret. Så dagen har mest gått åt till fysisk aktivitet, även om jag hann plugga några timmar imorse. Nu är hjärnfrekvensen på all time low (som alltid vid 15-tiden) så nu tänkte jag göra lite annat innan jag blir intellektuellt produktiv igen vid 17.00. En sak lär man sig iallafall av att plugga och det är vilka tider som funkar och inte.


Tack igen SVT

Förra veckans enda skäl till att överväga att faktiskt betala den där radio- och tvavgiften har ni här.

Spinpump 59 kr

Provade ett "nytt" pass ikväll. Eller det enda som var hyfsat nytt var tiden. Jag brukar undvika att spara träningen till efter middagen, det är så jäkla lätt att man blir kvar i soffan istället. Men idag så fick jag det uträttat och det var väl inte så mycket mer med det. Ninva höll i bodypump-delen av passet och hon var om möjligt ännu surare än vanligt över att alla verkar vara där för att träna och inte skrika svar på hennes frågor och hjälpa henne att räkna repetitioner. Blir inte ni sjukt less på instruktörer som inte låter en träna i fred utan kräver att man ska skrika och tjoa? Det finns körsång för sådana syften.

Faktum kvarstår

Jag har dagens träning kvar att avverka. Och denna lilla tvätthög:


Dagens outfit


Gick till gymmet i förmiddags och tänkte gå på core. Inställt pga sjukdom. Jaha, tog tag i saken på egen hand och tråkade ut mig fullständigt med situps och lite sånt i gymmet. Efter 20 minuter hade jag tränat alla hyfsat diskreta magövningar som finns och var döless. På med mössan igen och mötte upp Elin för promenad till stan och ceasarsallad och skvaller på Waynes. Sedan gick vi förbi jobbet och min mössa blev där så hyllad att den nästan blev generad över all uppståndelse.

Jag ser det snöar


Jag är trött på snö nu! Det har snöat i princip konstant ända sedan torsdag morgon. Det var straffet för att jag förra veckan tänkte att man faktiskt skulle kunna ta fram cykeln igen. Nu är det snöskor och lavinvarnare på igen!

Monday morning


Såhär hade jag kunnat börja alla mina måndagar! Det känns som julafton när man får öppna ett sånt här paket. Och det bästa är att man bestämt innehållet helt själv!

Google is my friend

Att ha en vän som är sjuksköterska är bra när man har funderingar kring sin hälsa, precis som jag har nu. I utbyte försöker jag vara revisor i hennes ekonomiska förening och klargöra hennes funderingar. Nu har jag suttit och googlat i typ en timme och nu har jag nog lyckats knäcka hälften av de förbannat svåra nötterna hon levererar. Däremot återstår en fråga: Hur fan kunde nån någonsin ha en aning om någonting innan Google?

En sväng till London?

Engla lottar ut ett presentkort på weekendresa med Airtours för två personer och vill ha i utbyte ha en motivering till var och varför man vill åka: Såg att London var ett av alternativen man kunde åka till så då skulle jag göra slag i saken av mina och Jennies planer på att åka dit. Snart har vi båda ekonomie magisterexamen och bara det borde väl firas! Jag lärde känna henne under studietiden, ett antal år efter att hon krängde shots i en bar i just London, och det hade såklart varit väldigt intressant att få en känsla för hur hennes liv såg ut då och att träffa de personer som betydde så mycket för henne under den tiden. Usch vad kul vi skulle ha! Sedan har jag också en vän som betytt väldigt mycket för mig under många år som förtjänar ett besök i sitt nya londonliv. Så sätt på kaffet (eller afternoon tea går oxå bra!) så kanske vi kommer förbi!

Söndag

Den här helgen har känts riktigt lång, men tänk nu är det söndag iallafall! Har äntligen fått skrivet mina två sidor till förhandlingsgrupparbetet, efter att ha haft det som ett ångestpickande i bakhuvudet sedan i torsdags. Varför inte bara göra bort det? Jag och Fredrik var och åt frukost på Elite Stadshotellet i förmiddags (de serverar frukost till 13.00 på söndagar, perfekt!) och sedan lämnade han mig med datorn på Bergnäset och blåste iväg med skotern. Bergnäset ligger i vanlig ordning på andra sidan jorden om gymmet och det går knappt några bussar på söndagar. Så oddsen att jag kommer att infinna mig på StiL Sportcenter idag är ungefär lika skyhöga som vanligt på söndagar. Och idag är jag inte ens bakis, men jag mår ändå inte speciellt bra. Har perioder av illamående så det kanske är lika bra att vila idag. Lär väl kila omkring som en salamander på väggarna ikväll, men det får väl vara så då.

En halv helg i Västerbotten

Har varit på besök i Västerbotten i två dagar och har varit helt ouppkopplad under den tiden även om jag har för mig att internet kommit till både Byske och Skellefteå. Istället har jag ägnat mig åt hänsynslös shopping. Man kan inte tro att shoppingen i Skellefteå så himla het men jag lyckades komma hem med rödvitrandig tröja, vitt linne, vit oversize t-shirt, svart jumpsuit, mörkgrå chinos, svarta blanka tights och en svart mössa med den ofta för min del mycket talande texten Bad hair day. Senare på kvällen blev det middag på Tatung med pappa och brorsan, jag åt ett stort lass mongolian barbeque innan jag landade i soffan hos faster. Lite vin och ett spädbarn på armen så var den kvällen gjord. Det lilla ynglet från julafton hade blivit lite större och nöjdare med livet, så vi blev kompisar. De växer fort de där små liven, snart tjuvröker hon väl bakom sopskjulet.
 

Natalia som tjurig livsrookie på julafton

Bodypump 73,75 kr

Nu är jag i pincip helt knäckt! Skönt att jag bara behöver röra mig högst 50 meter till ikväll, för ett spinningpass, ett bodypumppass och 1,5 timmes promenad tycker jag är enough for today. Nu ska jag bara kolla på tv och även en dusch kommer nog att vara på sin plats. 


Spinning 98,33 kr

Hade bara lektioner till kl. 11.45 idag, vilket innebar att jag hann köra ett lunchpass spinning! Skönt efteråt, men jag måste säga att det var ett rätt så tråkigt pass utan mycket till variation. Fyra minuter sittande, fyra minuter stående och så höll det på. Jag tycker det är roligare och tiden går fortare om man byter tempo, motstånd, sitta-stå lite då och då. Men det var en härlig intervallåt på 7 minuter i mitten som jag gillade. Nu sitter jag och börjar tröttna på mitt plugg, så det hade varit härligt om Elin kunde ringa och vara upplagd för promenad och fika typ nu på en gång!

En liten stund på löpbandet+core 148,50 kr

Gymmets utbud passade inte mig så bra idag, men lite core fick det bli iallafall. Känner mig inte så motiverad till att träna i veckan, vi ska vara out of town torsdag kväll-lördag kväll vilket innebär att jag missar typ tre av veckans pass... så det är ändå kört den här veckan, även om jag försöker att inte tänka så.

Grupparbeten

Något som jag inte kommer sakna efter att skolans slut: Orimligt stora grupparbeten. Alltså stora i antal personer som "alla ska vara lika delaktiga" och samsas om vem som ska skriva vilken mening ungefär. Vi är sju personer som ska lämna in ett grupparbete på 15 sidor! "För så här fungerar det i arbetslivet, man måste lära sig att samarbeta.." tycker såklart lärarna. Men hallå, det råkade bli finanskris, vips så var sex av de sju samarbetarna uppsagda. Att skolan lär ut att man ska vara i för stora grupper hela tiden är ju ett hot mot hela samhällets produktivitet.


"Pipipipipipipipi...Men om du skriver inledningen, så kanske någon kan skriva...pipipipipip"

Spinning+core 295 kr

Tänkte att jag skulle hinna till gymmet en sväng till idag, men en middag förstörde mina planer. Well, well, det får räcka med en halvtimme spinning och en halvtimme core.

Nattsvart

Idag har jag ångest. En obehaglig krypande känsla i kroppen som jag inte riktigt kan sätta fingret på, men jag vrider mig som en mask här i soffan och suckar och gnäller. Åhhhh... Brukar alltid har svår bakfylleångest för något jag gjort eller sagt i dimman, även om det är de mest löjliga grejer! Men den här gången gäller det inget sånt, nu har jag bara ångest utan någon speciell anledning. Det är helt enkelt bara Nej till livet. Endorfinkontot är på minus eftersom jag dessutom inte tränat idag. Hade antagligen fått mig ur det här träsket, men efter träning sex dagar i rad kändes det som att det var dags för en vilodag. Men ska man må såhär varje dag man skippar gymmet så kommer jag snart att adressändra till StiL Sportcenter.


RSS 2.0