Cherries for my boobies

 
Ikväll matchar jag kläder och snacks. Tur att det är körsbär det handlar om, hade inte varit lika kul att glida ner till Luleåkalaset i ett ostbågelinne.

Orkanens offer



Tänkte bara visa lite bilder från mitt hem. Ett hem som jag just vaknat upp i och insett att jag sovit min sista natt i. Ikväll går nämligen flyttlasset till Stockholm och förutom allt detta kaos ska även säng och soffa med. Fy fan vad skönt att jag slipper åka med!

PS. I'm not dead

Jag är inte död, jag håller på att flyttpacka. Inte för att det ena behöver utesluta det andra men... Fredrik tar med sig Niklas och åker ner till Stockholm på torsdag. I övermorgon går alltså det enda flyttlasset och jag kan meddela att vi har en hel del kartonger kvar att packa. Det svåra är att lämna kvar så mycket grejer och kläder att jag kan leva ett normalt liv i de tre veckor som jag har kvar här uppe, men samtidigt så få grejer och kläder att de ryms i en resväska när jag åker ner. Moment 22. Igår klarade vi av en stor sak iallafall, sista middagen med svärmor/mamma. Hon har det utsökta omdömet att åka till Spanien i tre veckor under tiden hennes son lämnar Luleå, vilket jag tror är mycket lättare för henne än att stå där på flygplatsen och vinka av honom på dagen D.

Nu ska jag iväg och jobba några timmar innan det är dags att dyka ner i flyttlådorna igen!

Casual friday


Tänkte visa en bild på min ryggringning som kanske inte är sådär superbankmannamässig, men som får funka idag. Casual friday ni vet. Det var dock inte det lättaste att foto i photoboot. Nu ska jag riva av sista dagen i arbetsveckan, sedan hem och byta om för en löptur innan jag sladdar ner på färjan och möter upp Jennie mfl. för middag och jag gissar även på att det blir vin!
 

Grattis!


Bästaste paret Elin och John har förlovat sig efter ett år av kärlek. De är så söta och stylish och smarta och bra på alla sätt så det här kan bara inte gå fel! Grattis lovebirds!

Såld!

Idag har vi krängt iväg det käraste vi har (eller kanske inte det käraste Fredrik har för den sitter just nu på hans handled) nämligen vår bostadsrätt! Det känns egentligen himla skönt att ha löst ännu en grej inför flytten, men lite sentimentalt att lämna ifrån sig nycklarna till sin första lägenhet och troligtvis aldrig mer komma hit igen. Nu är det nästan tre veckor kvar tills just det sker, men dessa veckor lär väl springa iväg precis som sommaren gjort hittills. Och sen börjar ju äventyret!

Grillfest med banken

Igår hade vi en jättetrevlig grillfest med jobbet hemma hos Lena på hennes fantastiska altan. Vi grillade fläskytterfilé, chorizo och majskolvar och hade massa tillbehör som ostar, såser och bröd och gud vet allt. Bra uppslutning även denna vecka, tror att vi var 10 stycken banktjänstemän och en pensionär! Och ungefär lika många glas vin drack jag... herregud vad det bröts mot treglasvins-regeln. Well well, jag mådde ändå över all förväntan kl 06.15 imorse och jag antar att det beror på att jag inte bara drack rött vin igår utan även vitt (som är jäkligt mycket snällare mot huvudet dagen efter, men inte smakar riktigt lika bra...).

Jag hade med mig kameran, men batteriet i den var tyvärr slut så jag har inga bildbevis.

Pissväder


Ser ni hur regnet fullkomligt öser ner? Visst är det jävligt typiskt att vädergudarna alltid ska sätta käppar i hjulet för det man har planerat. Vi har en grej på gång med jobbet ikväll och jag hoppas verkligen vädret ändrar skepnad tills dess. Helst redan nu så att jag kan cykla till jobbet utan att drunkna.

Måndag igen

Veckorna går snabbt, men jag tror bestämt att helgerna går ännu snabbare. Kan ju bero på att de består av bra mycket färre dagar. I fredags åkte vi ner till Byske där vi mötte upp Jerry och Elle (Fredriks pappa och hans fru) som var på middag i en sommarstuga i Båtvik. Middagen blev till en fest som varade ungefär till midnatt, sedan åkte vi till stugan utan el, vatten, mottagning på mobilen och trådlös uppkoppling. Rätt behagligt tyckte både jag och Fredrik som på lördagen ställde in våra Trästockfestivalplaner och stannade i obygden. Det har varit en lugn och skön helg, men igår skulle såklart helvetet braka lös. Vi hade en liten Margaritha night med Fredriks släkt på hans mammas sida och om någon bara hade filmat hade ni själva kunnat hitta resten på youtube om ni sökt på Family fight... Jag var själv inte involverad i mer än en ytterst berättigad svärdotter vs. svärmordiskussion (Gud skall veta att han prövat mig hårt with this one).

Iallafall tror jag att de flesta tycker att det här med Stockholmsflytten är en mycket bra idé just idag.

Fredag

Var ute och sprang en sväng igår, 40-45  minuter. Tre gånger hittills denna vecka har jag varit ute och flåsat, bra va? Borde hinna med åtminstone en gång till. Är i valet och kvalet om vi ska åka till Byske och Skellefteå i helgen. Det är väl sista chansen på ett bra tag eftersom jag inte kan tänka mig att jag kommer flyga upp från Stockholm för att spendera en helg i Västerbotten sådär vansinnigt ofta.  Well well, har en arbetsdag på oss att bestämma oss. Veckans sista arbetsdag! Känns skönt men samtidigt tycker jag att det går så jävla snabbt allting... herregud, snart är det ju höst.

Igår och idag

Igår: Afterwork på färjan med hela 10 personer från jobbet. Bra uppslutning och riktigt trevligt. Bra väder var det oxå. Provade en ny regel, tre glas vin + tre flaskor cider.

Idag: Först fattade jag inte varför klockan ringde, men sedan förstod jag att det måste vara arbetsdag idag. Just idag, gud vad kul! Kurerar mig just nu med te med honung i.

Äntligen sol!

Idag har det varit ett fantastiskt väder. Har utnyttjat det så gott jag kunnat med sushilunch i stadsparken, powernap i solen på en filt på gården efter jobbet och en löptur som övergick i en promenad på slutet. Kände av min energiska löptur från igår och dessutom kan jag inte rekommendera att äta blodpudding eller annan mjölrik mat innan man ger sig ut. Hela jag var ett mjälthugg kan jag meddela. Kämpade på iallafall och förutom det så var det en skön tur i perfekt väder och vacker miljö.

Svettigt


Imorse när jag cyklade till jobbet tänkte jag att det lika gärna hade kunnat vara oktober, sett till väderleken. Men framåt eftermiddagen tittade solen fram och nu är det varmt och skönt ute. Har sprungit runt Lulsundet och det var svettigt men riktigt härligt. Ägnade faktiskt sista kilometern åt något som tidigare var det mest patetiska jag visste - fartlek. Vad kan vara "lek" när det kommer till något så fruktansvärt som löpning? Låter som att det kunde vara nåt mysigt och kul, men det innebär att man kutar i varierande tempo. Inte mysigt alls och inte kul alls. Men nu har ju nåt vridit om ordentligt i skallen på mig och jag har börjat gilla löpning. Så det var nästan lite kul att få kuta järnet vissa sträckor. Ett lika duktigt pass imorgon så kan man med gott samvete leva rövare på färjan på onsdag kväll!


Stilstudie: Regnig söndag.


1. Kollar ut genom fönstret i hopp om att molntäcket spruckit upp...
2. Det hade det inte.

3. Men åhhhhh....

4. Kolla noga på dessa fräknar, för de tynar bort minut för minut!

Fniss

De flesta som känner till den här Stockholmsflytten vet oxå att det är en liten muta inblandad. Man kan ju även se det som en kärleksgåva och ett bevis på att man tjänar på att göra saker för varandra. Men iallafall, det handlar om en klocka. En i mina ögon mycket dyr klocka. En gåva från mig till Fredrik. Och nu är den beställd och på väg hit, om Posten har skött sina kort rätt så har han den nog på armen redan imorgon. Så tror ni inte att jag kväver ett litet fniss när jag ser att någon annan redan har en exakt likadan klocka på armen. Mest för att denna någon är den här personen.

Inte för att jag är överrraskad direkt, men...

Visst är det komiskt hur vädret motarbetar ens planer hela tiden? Igår hade jag planerat att bara ägna mig åt att rensa i vårt bohag och således vara inomhus hela dagen förutom några turer till soprummet. Vädret? Strålande sol och 23 grader. Idag hade jag, Elin och Sofia planer på att åka till en strand och blända folk med våra hitills relativt osolade kroppar. Vädret? Tja, jag vaknar till ett stilla sommarregn och temperaturen är just över 17 grader. Men om jag säger högt att "JAHA, DÅ FÅR JAG VÄL LIGGA HÄR I SÄNGEN OCH STRÖLÄSA BLOGGAR ISTÄLLET DÅ, BLIR OXÅ SKÖNT!" så får vi väl se om inte solfan tittar fram ändå.

Thank god it's...

Kände imorse att det skulle bli jäkligt skönt med helg. Jag är ju lite bortskämd fortfarande när det gäller jobb efter fyra års plugg (som ärligt talat inte varje dag i alla dessa år krävde att man var på plats från kl. 08.00-16.30) att det känns som att man enbart kommer hem, käkar, sminkar av sig, går och sover, vaknar, sminkar sig igen, käkar och så tillbaka till jobbet igen. Lite löjligt eftersom jag bara jobbar 7,75 per dag... men det är väl en vana. Däremot älskar jag att det faktum att när jag är hemma är jag ledig, det finns ingen möjlighet att jag kan jobba hemifrån. Så funkar det ju inte när man pluggar, då man aldrig är ledig på riktigt. Allt som behövs är en bok och eller ett ordbehandlingprogram...

Nu är det iallafall helg och jag ska ägna den främst åt att rensa bland alla våra grejer. I flyttlasset, upp på svärmors vind eller slänga. Fredrik är alldeles för blödig och sentimental har jag märkt, så jag ligger lågt med "slänga" tills han är på jobbet imorgon...

Well, hello Globen!


After worken blev inställd idag. Mycket kan man säga om mina lovely arbetskamrater, men att ställa upp när det vankas trevligheter efter jobbet verkar vara svårt. Nytt försök imorgon, förhoppningsvis med bättre utdelning. Jag tänker iallafall inte låta mig stoppas. Vi har skrivit kontrakt på en bostadsrätt vid Globen idag och det här är tamejfan nåt jag drömt om sedan jag var typ 12. Att äga en lägenhet i Stockholm. Och nu gör jag det. Fatta att det här 1000 bitars pusslet är på väg att falla på plats... Det som började läggas på allvar i november förra året när jag lite tyst deklarerade för Fredrik att jag sökt ett jobb i Stockholm och fick ett lejonryt tillbaka att jag minsann kunde flytta själv i sådana fall. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och den 10 augusti börjar han på sitt nya jobb. I Stockholm. Erkänn att det är värt en skål!

Vanprydd


Drygt ett år efter mitt benbrott är detta vad som återstår. En fotled vanprydd med ett operationsärr. Försäkringsbolaget bedömer att det är så fult att det är värt 6100 kr. Okej, om ni verkligen insisterar på det är det väl klart att jag tar emot pengarna.

Run run

Måste ju skryta om min löptur oxå! Här är det alls inte bara färjan som gäller, i det 10-gradiga klimat som nu råder passar en rejäl löprunda bättre än en barrunda på uteservering. Blev min favvorunda på 6-7 km och det gick stundtals bra och stundtals smärtade fotlederna på grund av mitt frekventa heels-användande senaste veckan. Fick iallafall äntligen slut på ljudboken Fruset ögonblick av Camilla Ceder som trots att Katarina Ewerlöf var uppläsare inte lyckades få min uppmärksamhet ifrån mina hjärnspöken. När boken var slut hade jag ingen aning om vad vad den handlade om eller vilka alla karaktärer var. Annars är ljudböcker tha shit, kan inte nog poängtera deras briljans!


 


Puh!


Fick just en mycket viktig pusselbit på plats i det här Stockholmspusslet. Mer kan jag inte säga förrän imorgon då förhoppningsvis allt blir förseglat med bläck.

Ifall ni undrade...

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Ja.
Vad åt du senast?
Ett och ett halvt finncrisp med mycket smör och ost. 
Har du fått någon komplimang idag?
Inte uttalat, men en kuk i svanken är väl oxå en komplimang?
Har du varit med i en rättegång?
Ja, för 1,5 år sedan.
Är du polare med grannarna?
Bara med de riktigt snygga!
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
I torsdags åkte vi ut till Fredriks mormor och morfars stuga en sväng.
Hur bra är din syn?
Jag är beroende av linser.
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Nej, för i helvete. Jag är nog rädd för djupt vatten, ett vatten med hajar i gör det inte bättre.
Vad var den senaste drömmen som du minns?
Igår natt drömde jag att min svärfar och hans fru börjat samla på sig massa djur i hemmet, bland annat renar.
Vem ringde dig senast?
Jennie, undrade om jag fått svar av en mäklare angående en visning hon ska gå på åt oss.
Vilken tid gick du upp imorse?
Fredrik väckte mig kl 10.00, annars hade jag kanske sovit ännu...
Vad ska du göra i helgen?
Helgen är snart slut och nästa helg verkar jag bli gräsänka. Yiiehaw!
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
"Hej! Är ni på färjan? Vi är kvar hos Magen ett tag. puss" Från Fredrik.
När var du riktigt sjuk senast?
Än nästan aldrig sjuk, men var svårt beroende av nässpray förra året efter en förkylning.
När såg du en kändis senast? Vem var det?
Såvida vi inte räknar Expressenjournalisten och Robinsondeltagaren Klas Granström som var på Färjan i lördags (nej, det räknas ej!), så var det nog EMD på Arlanda tidigare i vår, i maj tror jag.
Vad gjorde du klockan 2 inatt?
Då hade jag precis somnat.
Vad är det första du gör på morgonen?
Går på toaletten och sköljer ögonen.
Vad ska du göra efter det här?
Ska på middag hos svärmor kl 17.00. Innan dess händer det nog inte så mycket.

Halvvägs till 50-fest


Självklart blev det en rolig kväll hemma hos Blomman och Hanna. Kvällen kickades igång ordentligt med en liten drinklek. Vi delade upp oss i två lag som stod på led mittemot varandra och alla hade något drickbart i handen. En i taget skulle sedan tömma glaset innan nästa i ledet fick fortsätta och första laget som druckit upp vann alltså. Ett bra ess att ha i rockärmen om man hamnar på en riktigt stiff fest någongång, även om nu gårdagens tillställning inte var just detta. Vid midnatt drog vi vidare genom den svinkalla sommarnatten och hamnade i en milslång kö på Allstar. Och då bestämde jag mig för att kvällen skulle vara över, vilket jag tackar för idag i vanlig ordning. Samtidigt hade jag utan problem kunnat må huggorm idag eftersom det är skitväder idag oxå.

Omstart


Så skål då!

Sommarvikariesyndromet

Vaknade upp imorse till 10 grader, regnstänk och kraftig vind. Det gamla vanliga vädret man brukar ha på sina få lediga sommardagar. Jag är mycket bitter, men ändå inte gråtfärdig som jag brukade bli när detta inträffade när jag var yngre, typ 17-18. Kan vara för att brun-utan-solprodukterna blivit lite bättre sedan dess, så att man i varje fall inte behöver se ut som ett lik bland alla bronzade semesterfirare. Läste ett bra citat i någon blogg idag, Jag förstår inte varför alla klagar på den svenska sommaren, jag tycker att det är en av de bästa dagarna på året.

Ikväll är det 25-årsfest, en tillställning jag just nu ser framemot lika mycket som min egen begravning. Idag hade jag bara velat ligga hemma och se film med en Ben&Jerry's på magen. Jag är ganska säker på att jag kommer att ha kul när jag väl är där, men just nu känns det sjukt tungt.

Färjan


Tog mina rosa accesoarer och cyklade ner till färjan...
...Där väntade bland andra Sara aka "Negerflickan" som just återvänt från två veckor i Thailand.

Vette fan om det inte bjöds på snus oxå!

Vi höll oss mest inne eftersom det var ganska kyligt, men här är vi faktiskt utomhius!

Jessica och hennes alltid lika fantastiska hårsvall, men så är hon ju oxå frisör.
Elin (som vann guldkorken ikvall) och Sara

Josse var på besök från Stockholm

This is for you, Jennie


Baserat på dessa bilder över Luleå by night så tror jag vissa erfarna kan räkna ut var natten spenderades...

Så det så

Fredag eftermiddag och jag sitter här i löpartights och är redo för en runda. Tänkte bara meddela det så att ni inte bara tror att jag sitter på färjan och pimplar rödvin när jag inte jobbar.


Vassa axlar


Jag ror iland denna arbetsvecka i ett par riktiga powershoulders. De tar liksom aldrig slut, ryms knappt på bild! Känner mig lite som en amerikansk fotbollspelare men annars känns det som en skön 80-talsdetalj. Nu blir det frukost på MackyD.

Home sweet home

Satan i gatan vilken karusell det har varit senaste dygnen! Jag har varit lite otrogen, men har precis gjort slut på affären sedan min gamla älskling till slut orkade bry sig och ringde och berättade att de fortfarande älskar mig. Det handlar alltså inte om mig och Fredrik utan om jag och banken. Men nu är vi alltså ihop igen, jag och Nordea. Fortfarande bostadslös i Stockholm, men turerna har varit många och förutsättningarna förändras timme för timme, så innan imorgon kanske jag äger Globen.


Home Sweet Home

RSS 2.0