Sommarsallad


Egenodlade solros- och ärtskott i lyckligt månggifte med kyckling och parmaskinka (rester från Vad och snallymiddagen), ekologiska vildtomater i olika färger, fetaost, cashewnötter, rödbetor och balsamico.


Helgens bravader -Snally!

Jag hatar spel, avskyr lekar och ogillar orientering, men jäklar vad roligt det var med Snally! Det är alltså Julias föräldrars verk, om jag skulle beskriva det så är det någon form av bilorientering med rebusar, frågor och bilder... Vi startade hemifrån med picnic-ryggsäckarna packade i lördags morse strax efter kl. 07 och två timmar senare satt vi med en karta i händerna i Stjärnhov i Gnesta kommun. Hela dagen åkte vi sedan runt bland slott, runstenar och gamla tågspår i jakt på svar på knepiga frågor och små pinnar med koder på som skulle ta oss närmare vinsten. Dagen avslutades med stor middag och fest där vinnarna slutligen avslöjades. Om ni inte ser vad det står på vandringspokalen så vill jag meddela att vinnarna av Snallyt 2011 är Snallykungarna - Fredrik, Emelie, Jennie och Julia. Mycket stolta!
  


Sunday in the sun


Visst är det lättare att hantera söndagsångesten när man får ligga och blotta sig i en park? Till och med plugget känns enklare då.


Kompetenshöjning


Har varit ute på en kursgård på Lidingö nästan hela arbetsveckan. Vilken pärs alltså... trerätters middagar, grupparbeten ute i solen, utsikt över vattnet där finlandsfärjor och segelbåtar går förbi, kvällshäng i baren, trevliga människor och vackra promenadstråk. Känns nästan som att man varit iväg på en mysig weekend, om det inte hade varit för alla föreläsningar om räntesättning, pantsättning, säkerhetsbyte, kreditprocesser osv, kanske. Lite trött i huvudet var jag igår kväll när kom hem igen, men fy vad trevligt vi haft!


Fotolistan

11. En bild på en person du kan berätta allt för.

Ja, lilla Märta Lo lär ju inte röja något förtroende och skvallra än på ett tag, men jag tänkte främst på morsan Elin i bakgrunden. Vi har stött och blött det mesta sedan mellanstadiet så denna bild är för lång och trogen tjänst! För tillfället är det lite kortare uppdateringar via telefon om vardag med bebis respektive jobb som gäller, innan just bebisen brukar pocka på uppmärksamhet. Helt okej såklart, men jag hoppas vi ses snart!

Fotolistan

10. En bild på en person du tycker är väldigt snäll.

Just "snäll" är ju ett något misshandlat ord som nästan kan bli synonym med "tråkig". Det är det inte i det här fallet och den "snälla" på bilden är såklart Ella (blondinen). Så snäll, omtänksam och omhändertagande. Grym tillgång exempelvis på jobbet!

15 kilometer

Yes, vi gjorde det! Promenerade till Kungens kurva och sedan vände vi och gick till Västertorps tunnebanestation där vi tog hjälp av kommunal transport hem igen. Med det gjort så har vi alltså klarat helgens mål på 3 mil! Till vår hjälp har vi Nike+ appen som mäter med GPS. Hur bra som helst då den säger till efter varje kilometer hur snabbt man gått/sprungit, vid halvtid och när man snart nått sitt mål (som kan vara både en viss tid, en viss sträcka och ett visst antal kalorier). Riktigt bra är den!


Fredag och lördag genom iPhonelinsen


I fredags öppnade Grönan upp sin konsertsommar med Johnossi. Riktigt skickliga och bra live! Och detta var ju som sagt bara starten. För 189 pix bjuder Grönan på ett 50-tal konserter i sommar. Svinbra, enda minuset är att de har lagt Petter+September den 3 juni då vi är på Malta! Buhuuu, gråter blod när jag tänker på att vi kommer att missa det! Får glädja mig åt Bryan Adams, Flogging Molly, Alice Cooper, Orup, Oskar Linnros, Håkan Hellström mfl istället. Blandat och bra!

Igår drog jag med Fredrik på en långpromenad runt Djurgården. Jag hade satt ett lagom mål med en kändisspotting under de 8 kilometer... och den infriades med Foppa och hans dösnygga Nicole som joggandes emot oss efter drygt en timme. Solklar 10-poängare i min bok. Och hurtighetspoäng till mig och Fredrik som promenerade 1,5 mil igår. Idag är det lika lång sträcka som mål, enda skillnaden är att det regnar och är cirka 9 grader idag. Snacka om mental uppförsbacke.


Liket lever!

Den här bilden blev ju rent av jättekonstig. Photoboot gör inte riktigt sitt jobb alla gånger, men det går snabbt att visa nåt. I'm alive! Jag har kommit ut på andra sidan Cryptosporidis (?) och ska iväg till jobbet och plöja mig igenom mailen och 7000 låneärenden. Ikväll ska jag med Jennie på nåt evenemang på PVC, misstänker att det kan innehålla alkohol vilket blir spännande då allt jag ätit sedan i måndags kväll ryms i mina två händer... hold your horses med andra ord.

Fan!

Som ett brev på posten kom Skellefteås vattenparasiter på kraftfullt besök igår morse. Trots att jag var väldigt noggrann med att inte dricka vattnet när vi var där för cirka 10 dagar sedan, sköljde tandborsten av misstag en gång och diskade en skärbräda i kranvatten +diskmedel, så kan man ju inte låta bli att känna sig som Charlotte i SATC-filmen. Igår hade jag dessutom den äran att kräkas på löpande band med cirka 45 minuters mellanrum. Idag mår jag dock bättre, men är svag som en urvriden disktrasa.


Valborgsfirande


Så här söta och beskedliga var vi i lördags då vi firade Valborg i Rålambshovsparken. Annat var det senare på kvällen då vi intog Lemon Bar för äckliga shots, dålig service och fullkomligt skamlös dans, men det ska det förhoppningsvis inte finnas bilder på.

Aprilväder i maj?


Svårt att se på bilden kanske, men snön vräker ner! Och temperaturen är just under 3 plusgrader. Bara att packa ner bikinin igen med andra ord. Fan vad taskigt.


RSS 2.0