En dag närmare sommarlovet...

Idag känner jag mig glad! Vädret är misstänkt likt sommar och jag lämnade jackan hemma imorse. I eftermiddag ska vår c-uppsats få vad den tål av petiga opponenter. Men jag misstänker att den tål en hel del faktiskt.... återstår att se.

Paus.

Idag har det varit en ganska behaglig dag. Har inte ens viftat med mitt gipsade ben utanför dörren utan bara suttit hemma vid köksbordet aka kontoret och i soffan aka kontoret. Läst och kommenterat c-uppsats och hemtenta och varvat detta med att läsa modebloggar och kolla på A shot at love 2. Mitt hår står fortfarande åt alla håll, inget smink, ingen bh, bara grå grå mjukiskläder... Lovely day.

Men åhhh!

Våra holländska vänner Peter och Linda har avslutat sitt samenvohnen och gjort slut! Det är en katastrof! Våra sommarplaner om att visa dem Sverige och våra livsplaner om semestra tillsammans i hela världen och givetvis once in a while åka till Holland har helt kraschat. Visst man kan säkert umgås ändå, men det blir inte samma sak. Oxå hamnar man i det här skilsmässotjafset om att välja sida... Kan inte folk bara fortsätta att vara ihop och vara lyckliga och kära som jag och Fredrik? Det är inte så svårt.
image139
No more...

Snart är det sommarlov

Läser uppsatser så att det blöder ur ögonen. Usch, att läsa och opponera på andras uppsatser är fan värre än att knyppla ihop en själv. Och alla handlar om relationsmarknadsföring... Zzzzz.... Det enda som håller mig vid liv är det faktum att det snart är sommarlov. Iallafall om det går bra på vårt slutseminarium, imorgon,  då vi får veta vad vi måste komplettera för att uppsatsen godkänd. Stackars killarna vars uppsats vi slaktade igår på deras slutseminarium, de har säkert en månad kvar innan de kan ta sommarlov. Men så var det oxå det sämsta jag någonsin läst.
 

Vårruset

I MÅL. Tusentals kvinnor gick, lunkade, löpte eller promenerade när vårruset avgjordes i Luleå på måndagskvällen.
Den här bilden var etta på kuriren.nu. Redan tagit in fotografsommarvikarierna? Iallafall så var det Vårruset i Luleå i måndags kväll och vi var ett stort gäng från jobbet som sprang. Eller vi och vi... Jag och mitt gips stod vid mållinjen och frös och önskade att vi kunde springa. Men sen blev det picnic och då var jag med iallafall!

Fy fan

Ibland så går man och gnäller och tycker synd om sig själv. Jag är till exempel sjukt övertygad om att 2008 är mitt förbannade pestår och förväntar mig att allt kan hända. Det har ju inte ens gått halva året ännu, moahahaha, nog har vi mer elände att bjuda på! Men det kan alltid vara värre. Idag brann en av mina nära vänners bästa kompis lägenhet och hon kommer förmodligen inte att kunna rädda någonting hon hade i sitt hem. Allt är borta. Försök slå det om ni kan....

one-legged dancing queen

Värsta partytricket att dansa med gips! Jag blev hyllad som aldrig förr på dansgolvet igår. Jag blev till och med upplyft och buren. Kanske lite extra ont i foten idag, men det var det faktiskt värt. Jag ska sitta still på fyra slutseminarier i veckan så jag kommer få möjlighet att vila upp mig...

Eurovision Song Contest


Ikväll hejar jag på Perelli hos schlagergudinnan själv, Mari Larsson. Jag har blingat mina ögonlock med sjukt mycket glitter, har långa örhängen i samma stil som fransarna i Perellis klänning och i vanlig ordning har jag lika hög panna som Perelli oxå. Redo för schlager med andra ord. Inte för att jag bryr mig, har inte hört Ukraina-hotet och vet knappt att den där kalkonen kommer från Irland, men hela kalaset kommer med en flarra rött så då är det klart att jag är både närvarande och entusiastisk!

Jag är bra.

Jag klarade försäkringsförmedlarcertifieringen igår! Känns jätteskönt, nu har jag skriftligt på att jag ska klara av att göra ett bra jobb i sommar. Om det nu bara kan bli sommar någongång! Några långa dagar med slutseminarier, lite småjusteringar i c-uppsatsen, men sen ska det faktiskt vara slut med plugg på den här sidan sommaren.


Bye bye baby

Idag är den klar igen, c-uppsatsen. Vi tyckte ju att den var klar redan förra veckan, men det visade sig inte vara riktigt så enkelt. Men nu är den typ top notch och helt ljuvlig med rosa rubriker och figurer. Just nu ligger vår baby "Varumärkesbyggande inom småskalig modedesign" i vår handledares fack och väntar på att bli sågad eller hyllad eller någonting däremellan. Känns bra. Funderar på att krydda denna vecka med att bli certifierad försäkringsförmedlare imorgon. Om jag känner mig bright imorgon så ska jag göra ett försök, men nu ska jag lower my brainwaves som Tim Foster brukar säga och det görs exempelvis genom att baka dinkelpizza.

Vintät vecka

Den här veckan har börjat ganska bra. I måndags drack jag två glas vin hemma till maten. Fredrik var nog fortfarande bakis efter firmafesten i Norrköping, så han ville inte ens smaka... I tisdags åkte jag och jobbet med Laponia ut till Luleå skärgård medan vi åt räkor och drack vin. Och igår blev det en avskedsmiddag för Julia på StLawrence Steakhouse med jättegod mat och vin och drinkar. Med sådana här veckor behöver man inga helger!


Mina mått 080520

Biceps:  26,7 cm
Rygg: 74,5 cm
Midja: 65,8 cm
Mage: 76,6 cm
Stuss: 87,5 cm
Lår, skadat ben: 46,4 cm
Lår, friskt ben: 50,1 cm

Jag sitter ju en hel del nuförtiden. Kanske är det därför min röv är typ rekordbred just nu?

Slackervarning

Idag har jag nog sammanlagt rört mig kanske 100 meter. Jag har sett på tv i soffan hela dagen. Min viktigaste uppgift idag förutom att föra över bilderna från igår till datorn har varit att bära över täcket från sängen till soffan. Och vet ni vad? Det är helt okej. Inte för att jag har varit bakis idag, nej, jag är halt och skötsam numera, utan för att det är söndag, Fredrik är i Norrköping och jag är handikappad. Och kanske lite trött sedan igår då... Fatta att jag haltade omkring gipsad från kl. 09.30 ända till kl. 02.30! Men det var det värt.
image137

Tack!

Fy vad kul vi hade igår, hela dagen! Tack alla grymma människor som gjorde vår dag så rolig, mysig, trevlig och alldeles underbar...
image136
Studentbalen all over again...

Kandidatexamen, katsching!

Är hemma och vilar en stund mellan aktiviteterna denna hektiska dag. Startade dagen med brunch i Kulturens Hus. Min familj närvarar inte idag (min slutgiltiga examen är ju först nästa år), men väl många andras släktingar är här. Mycket trevligt att träffa allas familjer! Diplom och LTU-nål delades ut efter brunchen under en långdragen ceremoni, sedan gick vi till Jennies examensmottagning där det bjöds på smörgåstårta, rörande tal och mer släktingar. Jättemysigt och maxad studentkänsla! Och nu är jag hemma och fixar lite med balklänning och frisyr. Klockan 18 är det bankett i Ljusgården och jag hoppas på en kväll utöver det vanliga. Vet ni att det snöar i Luleå idag? Det är väl nåt utöver det vanliga...

Kulturens Hus

Invigningen

Jättekul invigning! Superlyxig mat, modevisning och massa intressanta diskussioner och bubbel. Och goodiebags såklart! Jag slängde kryckorna och hoppade dit utan. Nu ska jag se lite hockey och sen lägger jag nog omkull mig. Imorgon väntar nya äventyr.

DesignLabland

Ikväll blir det lite glamour! Jag ska på invigningen av ett designlaboratorium där det ska delas ut ett magasin där jag och Niklas skrivit en liten copy. Hade alltså varit kul om jag hade varit drop dead gorgeous ikväll, men hur lätt är det med jävla gipset? Det suger ur mig all min livsglädje, men ikväll ska jag iallafall försöka smila upp mig och kräla mig i en klänning.

Äntligen!

C-uppsatsen är klar! Kan man ju inbilla sig iallafall, det kommer nog att putsas en del på främst bilder men även text innan juni blir juli, men ändå. Vårt första utkast på hela uppsatsen är klart iallafall. Det ska jag fira med att bränna lite dollar på Forever 21 och kanske även Gojane. Vad passar bättre än lite mode efter en uppsats om varumärkesbyggande inom småskalig modedesign? Just det.

Den sista som lämnar kontantkortet

Sony Ericsson W580i rosa

Nu ger jag upp. Sedan jag var 13 har jag haft kontantkort telia refill! De första åren var det bland de billigare sätten att ringa och sms:a. Det fanns knappt andra operatörer än Telia. Men nu är det jävla svindyrt att ringa med refillkortet. Jag pratade med mitt försäkringsbolag idag angående min skada och fick ut lite dolares, men jag lovar att telefonsamtalet dit kostade lika jävla mycket. Nu överger jag iallafall kidsens refillkort och skaffar abbonemang och växer upp. Ny rosa telefon med stegräknare blir det i samma veva. Kanske inte så jhimla ny och flashig men den har allt jag behöver. Och mitt nya abbonemang har 5000 fria sms i månaden.

Jag jobbade igår

Med ögoninflammation och brutet ben. Ge upp kan man göra i graven, är det inte så? Det var faktiskt riktigt kul på jobbet och jag längtar till sommaren då det kommer att vara min vardag every day. Men än så länge är det uppsats som gäller och jag hoppas att vi kan fila till några snygga analyser idag.

Helgen i siffror

Antal timmar sömn: 23. Antal avsnitt A shot at love with Tila Tequila: 9. Antal grillmiddagar: 2.


Livet är underbart-outfit

image132
Klänning: Lindex
Armband och örhängen: H&M
Ballerinasko: Wedins
Nagellack: Depend
Gips med tillhörande sandal: Ortopeden, Sunderby Sjukhus

Mina mått 080510

Min allra allra första kärlek som jag skrev kärleksbrev till på förskolan Igelkotten, fyller 22 år idag. Grattis Simon Bergner! Det firar vi med att ta fram måttbandet och visst är det lite kul att det redan efter 10 dagar skiljer ganska många centimeter mellan mitt friska ben och mitt brutna ben? Fortsätter det så här så kommer jag och mitt pinniga ben att kunna resa runt med någon östeuropeisk cirkus i sommar.

Biceps: 27,8 cm

Rygg: 76,2 cm

Midja: 69,5 cm

Mage: 79, 4 cm
Stuss: 86,4 cm

Lår, skadat ben: 46,3 cm

Lår, friskt ben: 49,9 cm


Till smulan

Smulan kommenterade och ville ha lite tips hur man kommer igång med GI och vad man kan svänga ihop även om man saknar ugn. Eftersom jag älskar att leka GI- och kostguru så kommer jag självklart att hjälpa henne på vägen.

Man brukar säga att det är bättre att ta ett steg i taget, att sakta vänja sig vid en ny kost. Och det är nog möjligt (men jag kan känna mig mer motiverad av att rivstarta och köra järnet). En bra start är att byta ut allt vetemjöl mot siktat dinkelmjöl (lika vitt och fluffigt som vanligt mjöl, men innehåller mer protein= lägre GI), all vit pasta mot fullkornspasta eller dinkelpasta (ju mörkare desto bättre) och allt  jasminris och sånt mot fullkornsris eller quinoa. Samma maträtter som tidigare, men lite GI-vänligare. Sedan så äter man ju ofta lite grönsaker till, en halv tomat eller nåt sånt. Vänd på grönsaker och pasta tex, och fyll tallriken med så mycket grönsaker som du annars hade lastat på pasta, medan pastan på tallriken får ta så mycket plats som den där halva tomaten. Då har du kommit långt med GI-grejandet! Överkurs: Zuccini hyvlad med osthyvel och kokad i saltat vatten 1 minut funkar till en pastasås istället för spagetti.

Mera byta ut: Chips blir nötter, godis blir torkad eller färsk frukt (sorry!) eller kanske en bit mörk choklad. Frukost med rostad fralla med ost blir keso med hallon och ett kokt ägg. Osv.


Var är klänningen?

Igår skulle jag prova min klänning som jag tänkte ha på sittningen imorgon. Tänkte damma fram den gamla champagnefärgade trasan från studentbalen 2005 och piffa till dem med lite midsomriga accesoarer. Men den hänger i garderoben! Efter lite funderande så inser jag att den är kvar i Skellefteå... suck. Imorgon är det alltså sittning och jag har varken klänning, midsomriga accessoarer eller ett korrekt antal fungerande ben. Jobbigt, innebär alltså att jag måste hoppa mig svettig på stan i eftermiddag.

Heina är ju schvårt

Målaren hade helt otroliga bortförklaringar och dessutom pratade han nästan obegripligt pitemål så det var inte så lätt. Han tapetserade om litegrann på en vägg, men resten lyckades han slingra sig ur. "Vettu, heina är ju schvårt och se i fuuurvaj vikke underarbajte som behövs". Jaså. Han orkade inte riva ner de gamla tapeterna och bredspackla, så enkelt var det.


Jag kommer aldrig mer att öppna dörren för andra hantverkare än er. Eller okej då, Matte från Bygglov är också välkommen...

Hej igen, painter man

Snart kommer målaren på återbesök, ni vet han som inte var Roomservice-Johnny. Det är liksom därför han är här... Jag är inte riktigt nöjd med vad han försökte åstadkomma. Visst, tapeterna är assnygga, men de är uppsatta med professionalitet i stil med en get på hasch. Jag hade kunnat göra det bättre fullproppat med mina tralalala-mediciner. På ett ben. Och det ska han få veta idag, den lille målarsprätten. Om jag orkar vara elak, jag är trött idag.

Lyckan ler mot mig igen

Fick ett brev med posten idag: Emelie Ekersund, personnummer 860317-XXXX, har beviljats stipendium för examensarbete vid IUC Norrbotten/ DesignLabLand om 6 250 kr från Sparbanksstiftelsen Norrbotten.

Stålar till mig och Niklas för vår c-uppsats, 12 500 pix att dela på och vi är så glada!


Another day as Halta Lotta

Jag behöver ännu inte oroa mig för att bli fet på grund av benbrottet. Det jag har ätit de senaste dagarna får nog plats på en tallrik. Exklusive alla tabletter då, de behöver nog en egen tallrik. Och sprutor, ska hämta ut 10 sprutor idag som jag ska få den äran att sticka mig själv med. Buhu, det är typ VM-final i självömkan här och jag leder stort. Men bara så att ni vet så ska mitt gips och jag på sittning på fredag och vi ska ha jävligt kul och jag ska vara positiv och glad igen!


Mmm, mera mera, får jag mer av de där små vita... jag älskar de små vita...mmm..

Välkommen till helvetet

Skadad ja... Brott på vadbenet, två nätter på sjukhus,opererat in skruvar och metallplatta i foten, gips i sex veckor. Welcome to hell. Ursäkta mig men jag hatar livet just nu.


Jag är skadad!

Mitt liv är förstört, iallafall tillfälligt. Min träning- och morgonpromenadhets är nedlagd. Jag är skadad! Ramlade med cykel på valborgsnatten och skadade foten så illa att jag går på kryckor. Skjut mig!


RSS 2.0