Melissa


Sista halvan av semesterveckan tillbringade vi i Skellefteå. Blev varmt välkomnade av Melissa Horn som öppnade trästocksfestivalen tidigt på torsdag kväll. Hon är så jävla söt att man bara vill ta hem henne! 


Onsdag på Färjan


Who's your brillo now?

Har fått påminnelse om att lägga upp bilder från Luleå och Skellhell så här kommer en radda pics. Vi börjar med "Vem bar dem bäst?" i traditionell tjejtidningsanda. Ni kan rösta i kommentarsfältet!


Länk om LCHF

Hittade en artikel på Expressen som ganska snabbt och enkelt förklarar LCHF-metoden. Några småfel har såklart smugit sig in i texten (till exempel uppmuntrar de till att man ska äta falukorv, men skitsamma).

Så påverkas kroppen:
Eftersom kosten innehåller väldigt lite kolhydrater får du inte samma blodsockerhöjning och insulinpåslag efter att du ätit. I stället för att använda kolhydrater som energi använder kroppen fett som energi. Kroppen omvandlar aminosyror från proteinet till socker som hjärnan behöver. När du börjar äta LCHF ställer kroppen om sig och du kan känna dig trött och få huvudvärk den första veckan.

Vilka hälsovinster kan jag göra?

Störst hälsoförändring kan överviktiga, diabetiker och hjärtsjuka göra. Överviktiga kan gå ner i vikt utan att vara hungriga eller känna sug.
Många typ 2-diabetiker sänker sitt blodsocker rejält och kan dra ner på eller helt sluta med sina mediciner, men gör det alltid i samråd med sin läkare eller sjuksköterska.
Hjärtsjuka är ofta insulinresistenta och har förstadium till diabetes, det höjer risken för att drabbas av hjärtinfarkt eller hjärtsvikt. Med en LCHF-kost minskar den risken.
Andra vanliga hälsovinster är en bättre fungerande mage, minskat sötsug och hunger, mindre värk och inflammationer och migränanfall, bättre humör och sömn.

http://www.expressen.se/halsa/1.1773907/sa-lyckas-du-med-lchf-metoden

Bikten

Igår var vi och käkade på Vapiano, detta rike där kolhydraterna härskar utan något som helst motstånd. Jag och min numera mycket engagerade LCHF-kompanjon Jennie tog en snabb titt på salladsmenyn. Den visade sig dock vara så tråkig att klockorna stannade och vi bestämde oss för att synda! Jennie högg in på en pizza och jag fick min älskade pastarätt Pollo picante med kyckling i apelsinchilisås med paprika och pak choi... mmm mmm mmm! Fredrik åt oxå en pizza, med sådan frenesi att den knappt hann landa på tallriken innan den låg i magen.


Nu är vi tillbaka på banan igen. Måste väga upp med något nyttigt nu efter pastan igår. Det blir baconlindade oststavar och kaffe med grädde.


Love 2010


Ser ni så fina de är, herr och fru Dahlqvist, just innan de blev just det. Den 12 juni i år. Känns som igår samtidigt som det känns som att lång tid passerat sedan dess. I princip hela sommaren, men en sommar är ju heller inte lång... Spelar ingen roll hur lång tid som går, antar att ni kommer vara lika fina hela livet! Kom ihåg 12 december när ni firar sex månader som gifta med glögg hemma hos oss. Ett löfte från bröllopsdagen som jag hoppas att vi kommer att hålla!

(Gabbe och Pär är förresten kärnan till hela den här bröllopsbonanzan som ägt rum hela sommaren, tex när jag och Fredrik mycket engagerade börjar tjafsa om låt till bröllopsvalsen i midsomras...)


Bildbevis


Man ser ju allt bra lustig ut på bilderna från photoboot att jag inte kan låta bli att lägga upp dem lite då och då. Tänk om jag hade sådär stort huvud till de där miniaxlarna... Hade varit en riktig hollywood lollypop-kropp det! Sen ser ni ju hur illa det står till med mina ögonbryn, solen har blekt bort dem helt och hållet och jag orkar aldrig färga dem! Konsekvensen blir ett himla målande och fejande framför spegeln varje morgon. Jaja, med detta nonsens har jag iallafall visat för er både bildligt och skriftligt att jag överlevt min första dag på jobbet efter semestern. Så slipper ni oroa er tänkte jag.


Hemma igen

Har tillbringat i stort sett hela dagen i bilen på väg från norr ner till Stockholm. Känns jätteskönt att vara hemma, men lite trist att återvända till jobbet i tre veckor tills det är dags för nästa semesterperiod! Ska lägga upp lite bilder från veckan i Luleå och Skellefteå senare.

Brrr...


God morgon Luleå. Spöregn och knappt 16 grader.


Mitt i semestern


Här sitter jag och ser tveksam ut... beror på att jag ser Brillo slå in ett paket till sin mormor. Snitsigare inslagning har världen skådat men det får duga! Jag har nedräkning till färjan ikväll (som ni ser är kvällssminket redan på!) men först blir det lite obligatoriskt släktumgänge...


På bergnäsbron


Inte en sommarnatt i Luleå utan den fantastiska rosa himlen.


Intresseklubben kan hissa flaggan


Ser ni? Ja, det är vindruvor av plast, vita rottinginredningsdetaljer, vävtapet målad i terrakotta och vita spetsgardiner. Vi är hemma hos svärmor. Det var inte det jag ville berätta egentligen. Hittade min studentklänning från 2005 på vinden och den passade. Det är väl ett gott tecken? Såvida jag inte var ett fetto på studentdagen och det vill jag minnas att jag inte var.  


Brillo Rimérs bikiniplåtning


NEEEJ! Men förihelvete, man fotar aldrig någon underifrån! HUR många gånger ska jag behöva säga det?!


Hallå, nej, stopp! Fel vinkel igen! Fota SNETT OVANIFRÅN för guds skull!


Ska du fota mig så se till att fota mig SMAL, okej?! Capish?


Skriet från vildmarken


Här ute i svärfars stuga tillbringade vi lördagen. Ingen täckning på mobilen, ingen el, inget rinnande vatten. Bara en jävla massa mygg som surrar och en fors som brusar. Ganska mysigt egentligen!


Det funkar!

Imorse gled jag i mina chinos som för någon månad sedan hade kunnat passera som jeansleggings (så tighta var dem!) men nu hänger de lite på höften och är säckiga i låren och rumpan som chinos ska vara. Efter en månad med frukostar som idag; baconlindade stekta oststavar och en skål med en mix av fet creme fraiche, vispgrädde och fun light raspberry (istället för fil eller yoghurt) kommer jag i alla kläder i garderoben. Det här är ju så jävla enkelt! Sommarkilona från 2009 är härmed äntligen borta, nu ska jag bara undvika att lägga på mig några från denna sommar!


Sensommar 2009, min första kväll i Stockholm.


Äntligen!

Idag jobbar jag min sista dag innan semestern! Min första betalda semester. Har i och för sig tagit ut en semesterdag i samband med helgresor några gånger, men nu är det en hel vecka ledigt! Ska bli riktigt härligt... I eftermiddag efter jobbet är det raka spåret upp till norr! Frågan är bara hur jag ska uthärda dagen. Visst är det konstigt att jobbet aldrig är så olidligt som när man ska vara ledig?


Bromance


Även norrländska män behöver tydligen lite kel ibland...


LCHF-pizzagratäng, steg för steg

Jag har fått ytterligare en följeslagare i LCHF-kosten. Jennie av alla människor har hakat på och det är ju jättekul! Igår åt vi pizzagratängen och den fick bra betyg av Jennie som är rutinerad pizzaälskare! Väldigt lätt att göra. 

 
Stek bacon och lägg i en ugnsfast form. Beräkna 1 paket bacon per portion.


Häll upp ett glas rött till dig och eventuellt sällskap. Egentligen inte så LCHF, men det är trevligt.


Häll krossade tomater över baconet. Rekommenderar krossade tomater med örter i, vi hade vanliga men strödde över hackad basilika istället.


Strö över rejält med riven ost.


Skiva tomater.


Lägg tomaterna över osten.


Peppra och krydda med oregano och färsk basilika. Sen ska gratängen in i ugnen på 225 grader, i cirka 15 minuter tills osten smält och allting bubblar lite härligt. 
 

Servera tillsammans med pizzasallad för ökat pizzakänsla. Okej, det ser förjävla tråkigt ut på bilden, men jag lovar att det är grymt gott.


Värmebölja


Det här har vi ägnat oss åt på dagtid denna helg. Igår var vi till Glasbrukssjön ute i Nacka och idag har vi stekt oss hela dagen på Hökarängsbadet. Det har varit 32 grader i skuggan och 24 grader i vattnet. Ni som är utomlands nu är ju så jävla lurade! Stockholm ÄR medelhavet.

Charterbrännan är oxå på plats!


Honey for my honey

Sommaren fortsätter att visa sig från sin bästa sida och i helgen är det tänkt att temperaturen ska över 30-strecket här i Stockholmstrakten. Maken till sommar har jag nog aldrig varit med om, hoppas det finns kvar lite soltimmar till mig när det är dags för min semester om en vecka! Då ska vi ju i och för sig upp till norr och där har nog ingen svettats bort, så de har nog lite soltimmar över! Imorgon blir det stranden för hela slanten och ikväll softar vi bara. Har ätit kalkonfilé, chorizo och sallad med fetaost. Gjorde min bästa salladsdressing till och syndande därmed lite då den innehåller typ en tesked honung... (1 tsk honung, 1 tsk dijonsenap, 1 msk olivolja, salt, peppar och några droppar vitvinsvinäger). Spännade liv man lever när lite honung räknas som en synd, haha snacka om att leva on the edge!


The sin herself


Nu får det vara nog!

Ursäkta min dåliga uppdatering men jag har haft fullt upp med att dricka alkohol! Igår avslutade jag äntligen en sex dagar lång alkoholsvit. Flera av dagarna har det bara handlat om något glas till maten (som i lördags), men det känns ändå inte ultimat att dricka alkohol när man går på diet. Nu blir det vatten i glaset i några dagar.



Igår skålade vi för Niklas och Julias nya lägga på Kungsholmen som de enkelt håvade in efter bara tre dagar med lägenhetsvisningar och budgivningar. Ibland går det snabbt! Grattis! Sedan kollade vi på Nas och Damian Marley som kom och gästade Gröna Lund när Hultsfred gick i konkurs. Riktigt bra, mycket folk och en hel del konstiga hemmarullade cigaretter...


En paus i dieten

 


I söndags mellan 14.00-16.00 var det paus i min LCHF-diet. På bilden ovan ser ni anledningen till detta! Julia fyllde 25 år och det firade vi med afternoon tea på Grand Hotel. Fint ska det va! Det var en grym upplevelse och varenda tugga var fantastisk.


Ta mig till havet

Har haft en underbar helg i ett fullkomligt stekhett Stockholm. Hade velat åka ut till en strand som förra helgen när vi var i Flaten, men vi var fullbokade med möten inne i stan så det får vänta till nästa helg om värmen stannar kvar.


En vän i LCHF-djungeln

Fan vad kul! Katrin har valt LCHF som dieten som ska få bort hennes gravidkilon. Ska bli kul att följa. Hon har dessutom lagt upp ett veckomatschema och det är ju aldrig fel med lite tips om käk. Är lätt att man fastnar i ägg och bacon-helvetet. Ikväll blev det kalvinnanlår med grönsaksgratäng och bearnaisesås. Sämre kan man ändå ha det! (Grönsaksgratängen gjorde jag på en påse Felix wokgrönsaker deli, vispgrädde, fet creme fraiche, riktigt med ost och vitlök, salt, peppar och oregano.)


Den lilla svarta

I höstas fick jag en assnygg businessklänning som Julia hittat i H&M-shoppen för typ en tia eller nåt. Perfekt till jobbet, längden är alldeles lagom mitt på låret, den har markerade axlar och det är en liten kant som skjuter ut över axeln (måste täcka axlarna enligt dresscoden), lång cool dragkedja bak i ryggen och ja, den är helt enkelt underbar. Problemet var att den där coola dragkedjan inte riktigt har gått att dra upp. Det har fattats typ 7 centimeter för att jag ska kunna dra upp den där jäveln och det har plågat mig nåt enormt. Så den har fått hänga där i garderoben och jag har fått välja andra kläder till min feta rygg istället... tills idag, mina vänner! LCHF och mitt ihärdiga promenerande har gett mig min klänning! Nu passar jag som handen i handsken i den där trasan. Visst är det härligt! Måste nog fota mig i den imorgon kanske så får ni se hur smashing den är!

Ja, ville bara säga det helt enkelt.

Frukost

Idag till frukost äter jag halvtinade mosade jordgubbar som jag rört ner med ovispad vispgrädde och lite sötningsmedel. Hade väl kunnat vispa grädden lite lätt, men vill inte väcka Fredrik med att dra igång mixern (vispar alltid grädde med mixern, går så jävla snabbt!). God frulle iallafall, får väl se hur länge den mättar.

Flyt


Vår längtan efter Färjan uppe i Luleå förde oss igår till båten Flyt som ligger vid Slussen. Ett mycket bra alternativ, om än lite mindre. Jag åt halstrad röding med primörsallad, forellrom och krasseskum och i glaset hade jag rosé. Mycket gott och trevligt! Jag och Jennie testade om treglasregeln som gäller vid rött vin möjligtvis skulle kunna översättas till en fyraglasregel för rosé på grund av rosévinets lättare karaktär. (Om ni inte känner till treglasregeln så är det alltså så många glas man kan dricka utan att lida nämnbart av det på jobbet dagen efter).
Den här tesen måste nog testas fler gånger (hehe), men jag känner mig piallafall igg och fräsch idag.

RSS 2.0