Mot fjällen

Ska vara ledig en hel vecka nu i påsk! Jobbar sista dagen idag och ikväll bär det upp till Luleå. Hoppas verkligen att jag överlever flygresan så att jag kan äta frulle med Elin på McDonald's imorgon och sen åka upp till fjälls. Hoppas även att inte fryser ihjäl på en fjälltopp så att jag om en vecka kan återvända till mitt vanliga liv med rinnande vatten, internetuppkoppling och kanske ett par höga klackar once in a while. Vi ses igen då!

Pass 27: Jympa Medel

Har nog tappat räkningen lite på min träning... men vi säger 27 pass då. Det är lite skillnad från min träningsdos som student uppe i Luleå då det brukade bli cirka 20 pass i månaden. Och nu har tre månader passerat och jag har inte ens tränat 30 pass! Förklaringen ligger såklart i att min tid inte är lika flexibel när jag jobbar och sen har jag nog tonat ner mina ät- och träningsstörningar en hel del. Vi kan kalla det att växa upp. Känns faktiskt ganska sunt, iallafall på ett psykiskt plan. Fysiskt kanske lite osundare, men det får väl vara så då. Imorse var jag iallafall och tränade och jag vill lova att jag kände av tidsomställningen till sommartid. Att man kan bli jetlaggad av en endaste timme, men när det handlar om att gå upp 05.45 (alltså 04.45 om det varit vintertid fortfarande!) är det inte alls konstigt!

Ännu en onsdag på Kungsholmen

Förra onsdagen firade jag födelsedagen på Scheelegatan med tapas och vin och alldeles för sen hemgång. Denna onsdag var vi med jobbet på Hantverkargatan på en trevlig italiensk restaurang som heter Da Mario. Inga tapas men väl kalvfilé med serranoskinka, champinjonsås och potatisgratäng. Några glas vin slank oxå ned, men eftersom jag är avsminkad och tandborstad redan nu så blev det iallafall ingen sen hemgång. Vi har haft uppföljning på vår medarbetarnöjdhetsundersökning och det var väl smart av chefen att bjussa på en trevlig middag. Vilken medarbetare blir inte nöjd av det? Jag är iallafall väldigt nöjd.

Birdie nam nam

Nu har jag fågelförbud här hemma, inte en pippijävel till kommer innanför tröskeln har Fredrik bestämt.

Igår kom den sista som jag beställt från Frankrike. Det är en wallie (som ett klistermärke) och texten betyder "Rökning förbjuden". Passar bra på min balkongdörr, tycker ni inte?
Sen tidigare hade jag ju dessa små darlings:

Min fågeltavla med turkos bakgrund har hängt med sedan läääänge och jag hade inte hjärta att kasta dem, trots att jag bytt motiv i ramen. Lösningen blev två små tavlor istället och fåglarna får leva vidare. De är fula, men de är mina!


Aprilvädrets intåg


Igår var det en fantastiskt solig och varm dag, en riktig vårdag! Vi var ute och promenerade och jag fick ta av mig jackan och hade solbrillor och såg några små vårblommor kämpa sig upp vid varma husväggar. Idag ser det ut såhär igen... Vad kameran missar är att det även pågår en mildare snöstorm ute. Så Elin, om jag inte ringer dig ikväll så hoppas jag du förstår varför. Jag vill inte stå på balkongen i detta aprilväder!

Mitt firande


Detta var ungefär vad som dokumenterades igår. En drinkbild med Jennies mobilkamera som jag stulit från Facebook. Men så här var det iallafall: Goda tapas och sangria på Mamas & Tapas. Jag åt baconlindade dadlar som är en fantastisk smakupplevelse, räkor i vitlök och olja (man vill bara dricka den där oljan, så galet god är den!), vitlöksbröd med tomat (ja, det var bröd helt enkelt. Ingen sensation) samt kycklingkroketter som var helt okej. Vi hade bara vårt bort till kl 20.00, så då blev vi vänligt tillsagda att flytta på oss. Mätta efter middagen rullade vi över gatan till Lokal där denna bild togs. Och där blev vi sittande ganska länge. Det var en väldigt trevlig kväll trots att min husband svek mig och firade St Patrick's day i gamla stan istället!


Note to self inför nästa födelsedag

Många tycker att det är lite mysigt att ta ledigt från jobbet på sin födelsedag. Jag såg ingen större meningsfullhet med att vara ledig själv en onsdag i ett snålblåsigt ruskigt väder och hoppade därför över det. Vad som dock inte passerade mitt söta huvud var meningsfullheten med att vara ledig dagen efter sin födelsedag. Det hade fungerat alldeles utmärkt idag känner jag efter att ha sladdat hem lite väl långt efter midnatt. Så nästa år, då jag dessutom fyller hyfsat jämnt (25 år) så blir nog 18 mars en semesterdag.


Pass 23: Core Bosu

Himla spännade pass det här core bosu... Man har en halv pilatesboll med hård plastundersida som hjälpmedel och den ska man alltså hoppa på, göra situps, armhävningar och allt möjligt. Förutom bra bålstabilitetsträning är det väldigt ansträngande för fotlederna. Kul faktiskt med något annorlunda, inte bara den vanliga tantgympan som jag brukar gå på. Var riktigt trött i eftermiddags efter gårdagens maratonarbetspass på drygt 12 timmar, men gymmet gjorde mig piggare efteråt. På fredagar brukar jag träna på morgonen, men imorgon ska vi ut och äta efter jobbet och jag är inte så sugen på att dra med mig en stor ryggsäck på krogen. Kanske en morgonpromenad i gryningen istället?
 


Vardagsrummets nya look


Lonely sunday

Idag är nog första dagen som jag faktiskt har lite ont i hjärtat sedan Fredrik lämnade mig förra fredagen. Inte för alltid tack och lov, han är tillbaka i Stockholm imorgon förmiddag. Jag har underhållit mig ganska bra på egen hand, men fan för söndagar alltså! Man ska inte behöva vara ensam på söndagar. Buhu, stackars mig. Men helt ensam har jag ändå inte varit. Hade Jennie här som konverserade mig fram till femsnåret imorse, sov på soffan i några timmar och sen drack kaffe, knaprade alvedon och kollade på vasaloppet. Två gräsänkor i nöd med halva Sverige mellan oss och de vi älskar.

Hej från sjuksängen

Ligger hemma med nåt trevligt virus. Har feber, ont i huvudet och värk i kroppen. Trots dessa åkommor har jag faktiskt haft en jäkla inredningsinspiration. Har i ett halvår haft en helt vit kal vägg i vardagsrummet som vi inte riktigt har kommit fram till vad vi ska göra med. Men idag har alla pusselbitar fallit på plats. Mellan febertopparna har jag målat lite på en väggmålning. Jag älskar småfåglar som en pensionär i parken så givetvis blev det en gren med lovebirds på. Motivet ritade jag på fri hand efter wallien som ser rätt likadan ut. Blev riktigt bra! 
 


RSS 2.0