I löpen

Wow alltså! Har varit ute och sprungit med skymningen nafsandes i hälarna (är inte ute och springer själv i mörker i Stockholm, då blir pappa så satans orolig!). Först höll jag verkligen inte på att ta mig ut. Kom hem från jobbet svinhungrig, täppt i näsan och med vansinnig träningsvärk från igår. Dessutom har jag rökt två cigg idag så jag tänkte att om det en blir en löprunda kommer den inte att bli vare sig långvarig eller särskilt trivsam. Men så tog jag mig ut iallafall och testade att jogga några steg... Och helt plötsligt hade jag sprungit i typ 40 minuter! 40 väldigt trivsamma minuter, benen gick som på en maskin och jag kände mig piggare än på länge. Visst är det konstigt att det händer när man minst anar det? Så idag älskar jag det här med löpning. Det finns nog ingen bättre träning. Nu är jag bara rädd att det kommer bli alldeles för länge till nästa gång. Håller jag mig sansad på after worken imorgon kanske jag kan ta en liten sväng på fredag efter jobbet. Annars får det nog vänta till måndag eller nåt sånt.

Onsdag

Klockan 09.15 ska jag till vårdcentralen och göra det här provet som alla ladies i åldrarna 23-65 får erbjudande om att göra. Inte så kul, men jag antar att det är snabbt överstökat. Och som plåster på såren för detta har jag haft en härlig sovmorgon... ända till 07.15! Löjligt att så lite extra sömn kan få en att känna sig så pigg och på bra humör. Och vet ni, idag är det onsdag, veckan vänder och resten är bara nedförsbacke till helgen! Härligt!


Bodytoning

Jag kämpar på med mitt bodytoningpass varje tisdag. Det verkar bara bli av att träna ett pass i veckan med den friskvård som Nordea erbjuder, de andra passen funkar inte riktigt med våra arbetstider. Jag vill träna mer, och mest av allt saknar jag spinning faktiskt. Kollade runt lite på gym igår, det står mellan SATS och Friskis&Svettis. Sats är svindyrt om man vill träna på alla SATS i Stockholm, men om jag begränsar det till SATS Globen behöver det inte bli så jäkla dyrt. Men än några veckor tror jag att jag satsar lite på löpning och kompletterar med Nordeas bodytoningpass (som faktiskt ger en rejäl genomkörare).

Tre kvällar i Gamla stan

Denna helg blev det verkligen en helg i Gamla stan.

I fredags efter jobbet gick vi till Vapiano, köpte oss varsitt glas och satt sedan och stirrade tomt framför oss. Så kan det bli när man jobbar på bank på en löningsfredag... att vara levande bankomat tär på krafterna! Well well, vi piggnade väl till efter ett tag, men jag var ju tvungen att åka hem till svärmor och svärmormor istället för att svira runt på stan hela kvällen.

Lördag kväll var det dags för Gamla stan dag 2. Den här gången hade jag med mig Fredrik och gästerna till Restaurang JT. Vi ville gå till en restaurang med skandinaviskt kök som inte var alltför högljutt och stojigt då vi som sagt hade med oss en 70-plussare. Och Restaurang JT motsvarade våra förväntningar. På alla plan utom ett, då ett glas vin kostade 90 pix! Vad är det för ett rån?! Maten var iallafall bra och alla blev nöjda.

Gamla stan dag 3 bjöd på after work med Fredrik och hans arbetskompisar från Stadium.Den här gången hängde vi på Wirströms som är en irländsk pub i traditionell gammal stil. Lite mögeldoft och rangliga men rustiga träbord. Himla trevligt var det, ända tills jag vaknade imorse och kände mig småbakis. Men tack för i helgen då Gamla stan!


monday peace

Äntligen lugn och ro! Efter en helg tillsammans med svärmor och svärmormor så har jag till och med blivit av med min sambo. Han har semester nu och passade på att åka hem till Luleå en sväng. Men det känns ganska bra att vara gräsänka, jag har skämt bort mig själv med sushi och fullkomlig makt över fjärrkontrollen. Tänkte även unna mig en väldigt tidig kväll, men det är ju så mycket bra på tv så jag håller mig nog vaken ett tag. Nu sitter jag och kastar ett öga på mitt favvopar Simon och Thomas, som jag som är en kändissucker blev så lycklig över att få se i en inredningsbutik i Bo:x-gallerian i Kungens kurva i helgen! Till och med deras jack russels var med! Ett stort ögonblick.

Hostel del 2

Imorgon får vi besök igen. Av Fredriks mamma och mormor. De ska bo hos oss torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag. Det blir säkert trevligt oxå, men just nu känner jag mest att det var en dåligt vald helg. Vi har AW med hela kontoret på torsdag, AW med kundtjänsttjejerna på fredag, på lördag blev jag bjuden på temafest och dessutom tänkte Niklas och Julia komma förbi och kolla vår lägenhet någon kväll. Kan inte riktigt släppa alla de där grejerna, så jag ska försöka stjäla mig nån timme på fredagens AW iallafall. Men annars blir det alltså släktumgänge en lång tid framöver.


Trötter

Usch vilken riktigt tråkig dag det var igår. Jag gick en härlig promenad på morgonen eftersom jag började jobba först 11.30.
7053 steg
4,93 km
260 kcal
0,5449 tim.

Alltså 54 minuter gick jag, ser lite konstigt ut med tidsangivelsen där. Well, grejen var att jag aldrig piggnade till efter den där promenaden utan var som en sengångare resten av dagen. Man ska bli pigg av motion, men det är ju tyvärr endast ur ett längre perspektiv. Idag efter jobbet är det bodytoning på schemat, så ikväll kommer jag att ligga som en spillra i soffan hela kvällen. Men det är skönt att vara trött efter träning på kvällen, när man slipper vara trevlig, glad och käck.


Välkommen till sömnbanken...går det bra att dröja...zzzz


Söndagsseg

Har parkerat mig i soffan för att kolla på Ensam mammma söker och sedan störa mig på de dubbade tyska skådisarna i Kommissarien och havet på fyran. Fredrik är som vanligt på söndagkvällar på Wirströms i gamla stan och dricker öl med sina jobbarkompisar. Han tjatar alltid på att jag ska följa med, men särskilt denna söndag är jag inte så sugen på alkohol. Igår var jag ute med mina jobbarkompisar. Vi började hemma hos Alexandra på Folkungagatan och sen gick vi till Kvarnen. Och alltså allvarligt. Jag har blivit varnad för att det är köttmarknad där, men det var way beyond köttmarknad! Killarna på det där stället behandlade en som om man vore prostituerad. Inte jättetrevligt, men förutom den lilla petitessen var det faktiskt en riktigt kul kväll! Blev lite sent dock eftersom jag tyckte att det var en bra idé att sitta uppe och snacka med Martin till kl 04.30.


Friday I'm in love

Igår fick jag besök på jobbet av mina gamla chefer från Luleå, Kicki och David. Känns som att det var evigheter sedan vi sågs, men faktum är ju att det var en ynka månad sedan! Jättejättekul att träffa dem och det påminde mig om hur mycket jag saknar Luleåkontoret. Det är faktiskt jäkligt annorlunda här och det faktum att Luleåkontoret är en samling fantastiska människor som har en grym sammanhållning för att vara 50 pers kommer jag inte ifrån. Kommer nog alltid att sakna just det! Men alltså, det är ju här det händer grejer... det går inte att komma ifrån, det heller. Nordea är just nu det företag med störst börsvärde på stockholmsbörsen förresten. Större än H&M, större än alla andra! Otroligt inspirerande att på något sätt kommit ut på andra sidan, vi har blivit så galet mycket bättre bara under den tiden som jag arbetat i företaget. Och det är mycket ödmjukhet i väggarna, det är ingen som har slappnat av direkt, snarare tvärtom.

Men vet ni vad, nu glömmer vi jobb och sånt va? Det är ju bannemig fredag. Ikväll kör vi hemmakväll i soffan med god mat och lite vin, imorgon kommer Martin från Linköping och hälsar på, vi ska se Flickan som lekte med elden på bio och sen ska nog jag sluta upp med mina arbetskompisar på söder. Får se om grabbarna hänger på, annars hittar de säkert på nåt eget kul i stockholmsnatten. Trevlig helg på er!


Hostel Ekersund & Johansson

Fick igår vetskap om att Fredrik bjudit hit några kompisar från Luleå om två veckor. De ska stanna över helgen bara. Gissa hur många de är! Fem. Fem stycken! Ursäkta mig, men var tog den här rimligheten vägen någonstans? Jag ska alltså bo med sex killar på 39 kvadrat. Har jag blivit tillfrågad om detta övergrepp på min integritet är något jag kan gå med på? Självklart inte. Okej, jag är inte den som är den, det blir säkert kul. Men om vi då skulle ha vänt på situationen... Säg att jag utan att fråga om lov släpar hit fem tjejkompisar över en helg. Hur tror ni att det hade mottagits? Jag tror helt ärligt att jag hade fått betala hotellövernattning för Fredrik den helgen. Eller jag trodde det iallafall, men eftersom vi kör med någon sorts "behandla andra som du själv vill bli behandlad" i det här förhållandet så har jag ju precis fått ok på det. Så om ni är ett damfotbollslag eller ett gäng brudar från en vårdscentral eller vad det nu kan vara som behöver någonstans att bo under er weekend i Stockholm är det bara att ta kuddarna under armen och plinga på hos oss! Be our gest!


Myrsteg?

Lite löpning och lite powerwalk blev det igår
8515 steg
5,44 km
315 kcal
1,0253 timme

Det verkar som att kilometerräknaren är något för snål. Igår testade jag att följa skyltarna som sa att det var 2,8 km till Gullmarsplan. Eftersom det är oerhört bra skyltat från Hammarbyhöjden till Gullmarsplan är det omöjligt att ta någon egen väg. När jag kom fram till Gullmarsplan angav stegräknaren att jag endast transporterat mig 1,37 km. Irriterande. Det här beror ju antagligen på att jag angett fel steglängd. Men är det rimligt att jag tar längre steg än 65 cm? Och nej, jag har inte mätt upp en sträcka på 10 meter och testat hur många steg jag tar under den sträckan. Känns lite fjantigt att börja mäta upp med linjal här ute på gatan... Men snart är det väl vad som återstår... Hur lång steglängd har ni angett på er stegräknare?

Bodytoning

För andra tisdagen i rad var jag igår på bodytoning. Låter hippt och flashigt, men det är det verkligen inte. Bodytoning är ett av Nordeas gympapass som äger rum på våning -5 utan självklart vare sig fönster eller speglar. Själva passet är 30 min step med enkel koreografi och 30 min styrka med hantar, gummiband, stång samt den egna kroppsvikten. Rent träningsmässigt så fyller det sitt syfte, man blir svettig och man har lite träningsvärk dagen efter. Perfekt oxå att det ligger i anslutning till jobbet och man behöver inte boka plats i förväg. Visst är jag sugen på att testa SATS, men nu inledningsvis tänker jag snåla lite och satsa på gratis träning. Har lovat mig själv att kicka igång löpningen lite i veckan, så förhoppningsvis kan jag ta en liten tur efter jobbet. Beror på hur ovan nämnda träningsvärk utvecklar sig.

Måndag

Min måndagspromenad efter jobbet
11440 steg
7,32 km
423 kcal
1,3111 timme

Måste back to basic i den här bloggen... bloggen som tenderarar att ändra skepnad varje sommar och bli en mat-och framförallt vinblogg. Har ingen hysterisk diet på gång denna höst, utan jag tror jag kör på sunt förnuft. Men lite motion tänkte jag väl få igång på allvar. Igår fick jag sällskap av Fredrik ner till årstaviken och över årstafältet som var jättefint med olika planteringar och 100-tals solrosor. Ikväll ska jag utnyttja företagshälsovården och gå på bodytoning. Mot beach 2010, right?


Vid foten av vardagsberget...


Så var helgen över i ett nafs som alltid. Egentligen är det bara måndag och tisdag som är så vansinnigt gråtrista och verkligen vardagssörjiga, vid onsdag känns det som att man nått toppen på veckan och resten är bara en skön utförsbacke. Men just idag råkar det vara måndag... En bra batteriladdare är att gå av en station tidigare och få den här utsikten på vägen till jobbet. Visst ser det härligare ut än att stressa över plattan och genom sergelgången?


På upptäcktsfärd

Enligt min stegräknare kan min söndagspromenad sammanfattas som följer
9401 steg
6,1 km
348 kcal
1,2028 timme
Man kan tycka att det tog ganska länge att gå de där kilometrarna, men grejer än den att jag lyckades hamna mitt i Skeppsholmsdagen och fick i princip köa med myrsteg vissa partier. Många pensionärer, barnfamiljer och turister ville gå ombord på de olika båtarna, se kajakuppvisningen och allt vad det nu var. Det var iallafall en härlig promenad runt Skepps- och kastellholmarna och sedan via Nybrokajen (där det luktade väl mycket "hav" från en container, härlig påminnelse om hur pilgrimsmusslorna smakade... kväljningar igen!) till Kungsträdgården, förbi slottet till Gamla stan där jag tog tunnelbanan hem igen. Perfekt att kunna ta t-banan till sitt promenadstråk för dagen, så slipper man fastna i samma gamla tur här runt i Enskede. Inte för att jag lärt mig hitta överallt här ännu, men då är det bra att ha med SL-kortet så kan man ta sig hem på nåt sätt. Alltid hittar man nån kommunal trafik som tar en åt rätt håll.


Uäck!

Igår tänkte jag lyxa till det lite. Istället för att köpa snacks och sånt krafs till vår hemmakväll så brände jag krutet på att göra en förrätt. Pilgrimsmusslor! Jag har aldrig tidigare ätit det, men har alltid fått för mig att det måste vara helt fantastiskt gott. Jag älskar alla typer av skaldjur och de vackra pilgrimsmusslorna som alla lovprisar väntade jag mig skulle hoppa rakt upp på topplistan. Men alltså... näeee. Jag diskade stekpannan som jag använt till dem nu imorse och fick kväljningar. Det kan ju vara så att jag misslyckades fundamentalt med tillagningen, vill gärna inbilla mig det, för jag trodde verkligen mer om dessa vita slemklumpar.
 


Happy B-day!


Förra lördagen var jag på födelsedagsfest hos Emma, och eftersom jag var offline då så har jag ju inte kunnat lägga upp den här tyvärr lite suddiga bilden. Om Bree i Desperate Housewife vore based on a true story så tror jag att vi hittar henne ute i Gubbängen. Jag tror förresten att det är idag som hennes riktiga födelsedag är, så GRATTIS GRATTIS!


Igår på Cliff Barnes

Igår hade vi en trevlig Luleåreunion som började hemma hos Robin i Hägerstensåsen, som sedan fortsatte med middag och avslutande dans på stolarna på Cliff Barnes. Himla charmigt litet ställe som håller till i en gammal skola vid Odenplan. Vi käkade burgare i olika varianter och Jennie gjorde ett ärligt försök att alkoholförgifta mig. Shots, mohijto och vin... allt på en gång! Adderar man oxå en flaska asti cinzano från förfesten så är det ett rent under att jag höll mig upprättstående. Och att jag dessutom mår som en prinsessa idag!

 


I'm back!

Ja, vad säger man... Com hem. Har varit helt utan internetuppkoppling i en hel vecka! Det har faktiskt gått överraskande bra, jag har inte dött av att vara offline en vecka. Men nu är jag ändå fantastiskt glad över att vara uppkopplad igen, särskilt denna lördag när jag är lite bakis och har tagit plats i soffan för att läsa igen en hel vecka som jag missat i bloggvärlden! Lovely... Ska göra ett försök att komma ikapp här på bloggen oxå.

Gratis är gott!

Det finns en del bra grejer med att jobba på huvudkontoret. Till exempel så jag har upptäckt att jag det finns massa gratis träningsmöjligheter. Vi får träna två pass i veckan på Nautilus på Regeringsgatan samt att vi har två egna träningssalar där det är gruppträning 2-3 gånger dagligen. Och bra pass som core, kettlebells och allt vad det nu heter. Än måste jag erkänna att jag inte har testat någon av de gratis träningsmöjligheterna... men nästa vecka tänkte vi dra igång, jag och en tjej från jobbet. Känns ju ganska klockrent att slippa betala för ett SATS-kort, så länge denna träning håller en någorlunda hyfsad nivå.


Men just ikväll har jag bara tänkt slappa...


RSS 2.0