Vid spisen

Fredrik var lite orolig för middagen ikväll då vi i vanlig ordning har nyårsbubbel med kontoret efter jobbet. Förra året rullade jag hem i panikstress och skumparund under fötterna och trodde att jag skulle hinna till Ica som stängde kl 21. Gissa om nyårsmaten inhandlades på nyårsafton och inte den kvällen? Detta år var det lite lugnare, måste vara för att kontorschef Tessan lämnat skeppet. Så Fredrik behöver inte oroa sig för "men vad ska jag äta då då?". Är hemma och har knutit på mig 50-talsförklädet och kedjat fast mig vid spisen. Blir helstekt fläskytterfilé med whiskeysås (hemgjord!), ugnsbakade ljumma tomater och rostade rödbetor och morötter. Låter väl helt okej? Imorgon väntar ännu en supermeny men det är ju inte mer än rätt då det är nyårsafton...

Helstekt fläskfilé med whiskysås
Klicka på bilden så hittar ni mitt inspirationsrecept


From me to me


Nej men ibland känner man bara att man vill ha en blingad guldrolex på armen. Det är ryskan i mig som talar (ni vet hon med pälsmössan). Andra dagar är man sugen på ett lite mer tillbakadraget ur, så då passar det bättre med silver-bvulgari med svart urtavla.


Ljus i vårt hus


Har trånat efter ett sånt här hus hela hösten, verkar finnas i varenda vita hemblogg. Har hittat de zinkfärgade varianterna i några inredningsbutiker och stått länge och klappat på dem. Och se vad som fanns i ett paket från Gruffnissarna (morbror och kusiner)! Utan att jag ens hade önskat mig något. Tack!


Slut jul

Tjenare vad snabbt det gick! Så var man hemma i stockholm och jullovet var slut... ja, allt utom de två bilresorna på vardera 12 timmar gick snabbt! Himla trevligt iallafall att träffa familj, släkt, vänner och mina Elins. Har oxå hunnit med att ta ätandet till en helt ny nivå. Det har svullats så mycket för mig i jul att jag inte ens kan vänta till efter nyår med att börja "ett nytt liv"! Måste på en gång avgiftas från kolhydrater i julbords-, glögg-, och knäckform. Känner mig alldeles svullen, till och med under fötterna när jag kliver ur sängen på morgonen! Haha, ett vanlig symtom i slutet av en graviditet, men jag har helt enkelt käkat lite för mycket av fel grejer. Läskigt! Nu blir det strikt LCHF

Vägen tillbaka till ett normalt liv är lång efter hetsätande vid julborden...


På väg ut på vägarna

Typ 100 minuter till mitt lilla jullov börjar! Jag har lite nedräkning här för mig själv på jobbet. Prick 15.30 tänker jag vara härifrån och kasta mig i bilen och sedan sitta där i minst 8 timmar innan vi är uppe i Skellefteå. Att ta bilen kändes ju som ett helvete när det beslutet klubbades igenom för några veckor sedan, men idag känns det helt okej. Tågen går inte som de ska, flygen har strulat under veckan och samma sak med e4-an som var stängd en stund igår. Oavsett färdsätt så är det risky business att färdas kring jul, man får försöka ta det med ro. Själv ska jag sitta i baksätet och chilla medan Fredrik och Niklas delar på chaufförsrollen. Kanske tar jag mig ett glas vin där bak i bilen, man vet aldrig. Hörs igen uppe i norr!


Dagen före dagen...

Imorgon kommer ett barn att födas. Fatta vilken konstig känsla att lägga sig ikväll och veta att den sista dagen som barnfri, barnlös, utan "mamma" på cv:t är över. Tänker lite på det nu när jag brottas med min söndagsångest. Varje söndag är den där och består dels i att jag inte känner att jag hunnit med, inte haft roligt nog (alltså jag har haft en rolig helg, vill bara ha meer av det roliga), druckit för lite vin, sovit för lite, inte fått tillräckligt mycket gjort. Den andra delen av söndagsångesten blickar framåt och då har jag plötsligt tappat självförtroendet för mitt jobb, tror inte ens att jag kommer mäkta med att logga in på datorn. Kommer aldrig orka med den här veckan, stress, stress och varvar upp pulsen till 180 och tror att allt kommer att gå åt helvete under de stundande fem arbetsdagarna. Jävligt irriterande är de här tankarna, för så fort det är måndag är ångesten borta och jag är ganska övertygad om att jag är grym igen. Tänk om det var mitt barn som skulle födas imorgon. Söndagsångesten skulle ta helt andra proportioner... allt jag inte hunnit med under första delen av livet, och så den där oron över att jag inte kommer att orka eller klara av det som komma skall. Ojojoj, gärna planerat snitt, men inte på en måndag alltså.

Håller tummarna för er imorgon, Elin och Jan!


Insnöad


Vet inte om det är nödvändigt att slå på fyran ikväll för att kolla katastroffilmen Day after tomorrow. Det räcker med att kasta ett öga utanför fönstret för att inse att en ny istid är på gång. Jag håller mig inomhus och väntar på att Jake Gyllenhaal ska komma till undsättning!


Första klappen


En liten julklapp från H&Ms designsamarbete kommer sitta som ett smäck runt truten! Tack Julia!
(Och tack H&M för att ni har anställt Julia så att hon kan fynda grymma grejer i H&M-shopen åt oss!)


Julbord


Tack Pär för att jag fick ärva din pälsmössa! Den värmer riktigt skönt och hjälper mig att få till den rätta ryska stilen när jag poserar med Fredriks pipa! Igår målade vi naglarna röda och begav oss till Kaknästornet för årets första julbord. Högt var det, 155 m var tydligen den officiella höjden, och maten höll bra kvalitet för att inte tala om kvantitet! Även om man försökte att ta lite av varje så blev man så sjukt mätt att vi inte hade nåt annat val än att åka hem vid 23 och lägga sig i framstupa sidoläge. 

Matjessill, inlagd sill, Senapssill, Svartvinbärssill, Glöggsill, Romsill, Currysill, Kaviarströmming, Stekt inlagd strömming, Gravad lax, Inkokt lax, Kallrökt lax, Varmrökt citronlax, Varmrökt sik, Ägghalva med sikrom, Ägghalva med räkor, Skaldjurspaté, Färska räkor, Lutfisk med tillbehör, Julskinka, Kalvsylta, Pressylta, Rostbiff, Rökt kalkon, Rökt lammstek, Rökt renstek, Rökt älghjärta, Lantpaté, Leverpastej, Julkorv, Karl Johan- och tryffelkorv´, Renkorv, Munsökorv, Kanelfläsk, Vildsvinssalami, Sillsallad, Skaldjurssallad, Gubbröra, Rödbetssallad, Wieneraladåb, Pickles, Rödbetor, Inlagd gurka, Pepparrotscrème, Majonnäs, Gravlaxsås, Cumberlandsås, Västervikssenap, Skånsk senap, Äppelmos, Gräddfil, Hemmagjorda köttbullar, Prinskorv, Glöggmarinerad majskyckling, Revbensspjäll, Äggröra, Dopp i grytan, Jansons frestelse, Rödkål, Grönkål, Risgrynsgröt, Rotfruktslåda, Gratinerad blomkål och broccoli, Grillade marinerade grönsaker, Falafel, Ädelost, Cheddarost, Brieost, Stureost, Mackmyra prästost, Ris a la Malta, Daimtårta, Chokladmousse, Blandat julgodis, Pepparkakor, Fruktsallad, Vaniljpannacotta, Dadlar, Fikon, Nötter, Hallonfromage... Puh!


Vet inte varför Fredrik fotade kvittot, men då får det väl vara med här då...


Detaljer


Stilmässigt så fortsätter min husband att överraska. Jag trodde att det var "bögigt med fluga" men det stämmer tydligen inte längre..


Lördag på stan

Ber om ursäkt för sista bilden, men man får faktiskt vara både fin och ful i sin egen blogg! Vill bara statuera exempel på hur illa det kan gå när man fotar underifrån, det blir aldrig riktigt smickrande. Skit samma, idag har vi alltså vaknat upp tillsammans i lilla lyan och sen begav vi oss ut i den stora staden. Julmarknad på Stortorget och inför-julfesten-shopping för Fredrik (ska visa i nästa inlägg!). Sen fikade/lunchade vi på Café Moda och sen åkte vi hem för att kolla hockey. Ikväll väntar tapas på söder och sen har vi lovat Fredrik att möta upp honom senare på (gissa tre gånger) Wirströms.


Lite sällskap 2


...Och nu sitter de här sötnosarna i vår soffa! Se så fin hak- och halslinje Gabbe fick till, jag fotade en bild innan då hon inte sträckte på sig lika mycket (se nedan). Varken viktväktarna eller LCHF är alltså tricket, utan en riktig t bra uppsträckning!


Lite sällskap 1

I veckan är vi sjukt välsignade med trevligt sällskap! I söndags kom fröken Holma förbi och stannade över natten, vi myste i soffan med en flaska vin och tjattrade om allt och ingenting. På måndagen var vi uppe tidigt och jag tittade med stor beundran på när Elin gjorde sig klar för avfärd på nästan mindre än en halvtimme! Senast jag såg henne sminka sig tog endast underlaget 30 minuter... Kanske var det tankarna på den smarriga frukosten på McDonalds som fick henne att snabba på lite. Vi åt frukost på centralen innan jag guidade henne vidare till drömjobbets huvudkontor där bussen gick till hennes kurs. En snabb visit med andra ord, men naggande god. Längtar redan tills vi ses igen, tur att det är jul snart!

fjortisfestivalen 018_kopia - Klicka för att förstora


Mys


Så länge man inte behöver gå på toa är fan OnePiecen det bästa som har hänt på mysplaggsfronten!


Sälen, hörrni!


Förra helgen åkte vi upp till Sälen för Stadiums skidtest. Har varit lite anonym här på bloggen sedan dess, men jag överlevde och har hunnit vara hemma och jobba en hel vecka sen dess! Helgen i fjällen var mycket bra, faktum är att jag till och med kände mig utvilad när vi vände hem till Stockholm igen. Vi var kanske lite tråkiga där på slutet, vi stannade faktiskt hemma i stugan på lördagkväll och kollade film. Hur många vuxenpoäng är inte det? Nedan är några bilder från den något mer oansvariga torsdagen när vi anlände.
Jag och Emil. Kepsen tillhör oxå Emil.


Cornelia myser i sin OnePiece.


Och jag myser i min.


Freddan med diverse stöldgods...


Afterski, fredag.


Utsikt från balkongen på Harrys, fredag.


RSS 2.0