Tuesday tragedy

Idag känner jag mig ganska tragisk. Jag och Jennie bestämde att vi skulle vara hurtiga, få saker gjorda och skulle ses kl. 09.00 i universitetsbiblioteket. Nu sitter jag här utanför och väntar på att de ska öppna... kl.11.00! Fantastiskt. Det är knappt en människa på skolan så varenda fläkt hörs och jag hör till och med vilken låt de spelar på radion inne i köket i bibliofiket. Well, well snart kommer väl Jennie så får vi vara tragiska tillsammans...

Tisdag 30 december

Fredag 2 januari

Måndag 5 januari

Onsdag 7 januari
Torsdag 8 januari
Fredag 9 januari
Lördag 10 januari
Söndag 11 januari


11 - 15
11 - 15

11 - 15

08 - 12

08 - 20
08 - 20
08 - 18
11 - 15
11 - 15


"Oj, är klockan sååå mycket!"

Herregud jag vill inte ens tänka på när jag kom hem imorse. Jag träffade Jennie i stan vid  kl.18.00, vi köpte med oss sushi och jag hade med mig vin. På vänortsvägen slog vi på Lars Winnerbäck och sen var den natten ett minne blott. Ungefär så fort gick det. Men det var jättetrevligt och det här är väl sån lyx man kan unna sig när man har jullov. Idag har jag dock så smått återgått till uppsatsskrivandet. Ingenting varar för evigt.

Kommen vid jul


Vad säger vi om den här lilla julstrumpan då? Sötis va? Endast 15 dagar var hon på julafton. Och inte är hon min heller, även om jag så här i efterhand kan ana en liten stolt mamma-min i mitt ansikte. En vacker dag så, men den här gången var det min lill-kusin som klämt fram en liten unge. Ni vet ju hur det blir, bor man i en by hinner man knappt hänga in jackan i garderoben på krogen så är man less på det livet och går hem och producerar kids. Men jag föraktar det inte, tycker att det är ett coolt alternativt liv, men det är galet långt från mina planer.

Snyggaste paketen?


Det är sällan innehållet som räknas när det kommer till paket (särskilt inte om givaren är student och luspank). Därför visade jag i år att det var tanken som räknades och att jag hade tänkt till när det gällde inslagningen. Erkänn att det blir lite roligare att öppna julklapparna då?

En vanlig dag uppe i Norrbotten

Fredrik tycker att skoter är den enda anledningen som behövs för att man ska stanna i Norrbotten forever. Faktum är att den mest står parkerad, men idag så tog vi oss ut en sväng trots att snödjupet var lite fattigt. Det ser hemskt mörkt och tråkigt ut på bilderna, men det var faktiskt helt okej väder.
Visst fick jag en fin mössa av Fredrik i julklapp? Det är en panda på och den fina rosa texten formligen skriker ut SAVE US. Verkligen lättmatchad oxå, speciellt till röd jacka som jag typ alltid har....



Reflexerna funkar iallafall...

Skål...

Gud vad det är härligt med jullov! Jag glider mest omkring och är antingen bakis eller så redo för fest igen. Juldagen var det som sagt födelsedagsfest hos Sandra och det blev en askul kväll utan trängsel med hemvändarna på stan, vi höll oss nämligen hemma hela kvällen. Hemmafesterna brukar vara dem som gör mest ont dagen efter, och helt pigg var jag inte på annandagen. Ikväll kommer grabbarna över och det blir middag och lite party som tack för att de bytte matta på Fredriks skoter. Jag kommer nog inte att dansa på bordet, men något glas slinker säkert ner. Imorgon kommer Jennie upp till Luleå och det ska ju även firas nyår här snart, ja.. jag kanske borde fått en ny lever i julklapp.

Bodypump 32,78 kr

Just ja, dagen innan dopparedagen så var jag faktiskt på gymmet och körde nya bodypumppasset. Det var ju någon dag sen nu, men jag lider fortfarande av sviterna i form av träningsvärk. Hoppas att tomten var snälla med er igår, det var han med mig iallafall. Nya löparskor, ett par träningsbyxor och 900 spänn i presentkort på Stadium talar väl sitt tydliga språk om vad jag ska pyssla med nästa år. Kvällen blir dock i syndens tecken, med pizza och vin på fest hos Sandra.

Härliga måndag!

Tänk om fler måndagar var som denna. Lediga! Jag ska visserligen kuta runt som en skållad tomtenisse och försöka köpa sista julklapparna, men det känns ändå uppfriskande jämfört med alla andra måndagar. Julklappar till pojkvän, kusinbarn, kusin, svärmor, bror... hoppas att det var alla!

Löpbandet 36,88 kr

Tog fel på tiden för spinningpasset så när jag kom dit för att cykla var det helt nedsläckt och inte en människa i spinningsalen! Typiskt mig. Istället fick det bli löpbandet. Lika bra med lite lugnare träning eftersom jag faktiskt är bakis idag. Gick en timme i högt tempo; 7,45 kilometer blev det. Tror jag ska börja bestiga det där löpbandet lite oftare, för ute promenerar jag väldigt sällan nuförtiden. Det ojämna jävla snöunderlaget gör att jag får ont i fotleden väldigt lätt.


Synden straffar sig själv

Tvådagars! Usch och fy vad risig jag känner mig idag. Och som straff för att jag tömde en box vin med Elin och Sara i fredags och för att vi stängde Invit igår så blir det spinning om en dryg timme. Kan ni tänka er nåt värre när man är seg och helst vill ligga i soffan och käka ostbågar? Tänkte väl det.


Jullov på hälsofronten

Oavsett om jag vill det eller ej så måste uppenbarligen min träning slumra in under julen. Det är en kraft som jag inte kan styra över. En teori är att jag ska vara riktigt risig och sälformad lagom till nyårslöftena ska avläggas så att jag verkligen looovar mig själv att nu ska det fan bli ändring. Så att jag ska vara taggad inför "det nya livet" i januari. Förra december sjönk jag riktigt djupt. Vi var på nån skabbig pizzeria på Mariehem i Umeå och jag beställde kebabpizza med nån flottig sås på. Det är ett lågvattenmärke som jag fortfarande minns. I revolt mot mig själv så beställer jag en flottig pizza, något som jag inte ens tycker om. Jag hoppas att jag inte sjunker lika långt i år.


Här går det undan!

Tack snabba Nelly! Beställde lite julklappar till tjejkusinerna samt till min svägerska igår förmiddag. Gissa vad som kom med posten redan idag! Från beställning till dörrmatta på 24 timmar, det är bra jobbat!

Spinning 42,14 kr

Äntligen tog jag mig till gymmet! Hela veckan har jag gått och skjutit fram mina träningspass för att göra annat som hör julen till. Baka/äta julgodis, dricka glögg, slå in julklappar... Det är verkligen svårt när det går mer än tre dagar mellan träningspassen, det är lätt att det helt plötsligt har gått tre veckor, månader eller år sedan sist man var på gymmet. Nej, regelbundenhet är det enda som kan göra att man tränar regelbundet, så enkelt är det ju. Well well, imorse var det iallafall julmusik under hela spinnningpasset (bortsett från en skum remix som lät som musiken som spelas på kinarestauranger) så i jakt på julstämning var jag tvungen att gå. Nu ska jag ge empirikapitlet i uppsatsen en omgång innan det är dags för mera julboost.

Skell hell

Idag ska jag på snabbvisit till den lilla byn som ansvarar för den hemska dialekten jag suttit och lyssnat på i veckan när vi skrivit ner vad som sades i intervjuerna till uppsatsen. Hade jag inte tyckt att jag haft så mycket att säga hade den upplevelsen nog gjort mig stum på direkten! Iallafall, ett hembesök i Skellefteå är det som väntar. Jag tog chansen att träffa Elin som jag inte sett sen i september, när hon vänder hemåt för att sen åka vidare till Thailand. Får se om jag kan smyga ner i nån resväska när hon inte ser... Är lite sugen på att kika på det nya kusinbarnet oxå. Vi får se vad som hinns med, för jag stannar inte länge, imorgon är jag back in Luleå igen!

Alla framtida tankar på både blondering och charterbränna för mig: CANCELLED!

Paus.

Idag har jag en liten livspaus. Det är enkelt och nyttigt, man tager:
En ledig dag.
Krydda gärna med en livspartner eller annan person som måste upp på morgonen och bege sig till arbete eller annat som du slipper.
Mjukisbyxor och en fnysning åt sminkväskan.
Kaffe och ett par avsnitt ur valfri programserie, så är du i hamn.

Jag håller inte på med amerikanska fjortisserier som utspelar sig i någon "hill", istället har jag hittat några avsnitt från första säsongen av Boston Tea Party och eftersom jag skulle kunna tänka mig att ligga med alla i programmet förutom Stig-Björn och husbandet så funkar det utmärkt.

Spinning+core 49,17 kr

Jag har tränat idag alltså får jag smaka på julgodiset som jag bakat!


Bloggdöd

Den enes bröd den andres död... Uppsatsen har gott om bröd just nu kan jag säga. Jävla tidstjuv!

Natt

Nu är det natt. Sitter hemma och reflekterar över det faktumet. "Hemma" är ju i och för sig att fetljuga, då jag sover hos svärmor inatt. Ingen kan ju kalla mig nykter, men jag har gett mig fan på att detta inlägg inte kommer att innehålla fyllestavfel (oklart om jag kommer att lyckas...). Ikväll: Julfest med jobbet som startade galet tidigt, var nog inne på 5-6:e glaset vin redan innan kl 20.00... Det var kul iallafall, lite stiff från början kände jag, men jag har heller inte jobbat  på kontoret sen september, så det var inte så konstigt. Alla dessa glas vin tenderar dock att bryta isar av alla dess slag... Bäst ikväll var att jag fick ett erbjudande om en lägenhet på Kungsholmen. En dröm, men även dessa är väl till för att bli sanna... någon gång... Kvällens sämsta är att se min baby ledsen, vilket man är tusen mil fel om man lyckas med. Morr!

Spinning 59 kr

Jag har förändrats. Jag är en helt annan människa nu. Vet inte när det hände, men jag som brukar studsa upp ur sängen (inte speciellt lycklig över att det är morgon, men ändå) kl. 06.00 ungefär varje dag och aldrig i livet ens skulle fundera på att ligga kvar en sekund efter att alarmet skrällde ("det blir bara värre") har blivit en snoozare! Eller jag har inte anammat den där idiotiska var 9:e minut-alarmet, istället ställer jag fram alarmet en halvtimme eller så och ligger och förhandlar bort min morgontid för att få göra det igen 30 min senare. Vad har hänt?! Idag förhandlade jag bort mitt kaffe innan spinningen och då vet de som känner mig att då är det fan illa. Men det var skönt att ligga en halvtimme extra, sen om det var värt att vara en zombie på cykeln i 45 minuter är en helt annan grej.


Den nakna sanningen

Det är "Kom som du är"-tema imorgon på julfesten. Efter att ha vänt upp och ner på det som finns i min garderob (det mesta ligger fortfarande nedpackat i igentejpade plastpåsar i ett garage på Bergnäset pga av våra "hyresgäster") så kommer jag nog att göra som Niklas som frågade "vadå, ska man komma naken då eller?". Vet inte om han menade att det var så han en gång kom till världen eller om det är så att han brukar vara naken på fredagkvällarna... Whatever, jag hittar inte en trasa som passar i garderoben, får se om jag hinner ta en sväng på stan imorgon mellan spinning, skadedjurssanering nr. 2 och själva partajandet. Annars blir det som sagt en naken kväll. Att döma av bilden nedan är det inte heller första gången jag partar naken, eller?

Bodypump 73,75 kr

Blev en lång dag i skolan idag, var inte hemma förrän kl. 18.30. Skönt som fan att vi var och tränade på mitt på dagen så slapp jag fundera på det nu ikväll. Har suttit och lyssnat och skrivit ner intervjuer hela dagen idag och man blir som ett kolli av sådan aktivitet. Har längtat hela dagen efter det vin som kommer imorgon! Imorgon är det julfest på jobbet och det kan bli en blöt tillställning även om jag har planer på att vara städad.

"Ett missat träningspass kommer aldrig igen"

Skämtade med Cleve i eftermiddags om att han är som en baby som måste sova middag och inte pallar så sena plugg-dagar med uppsatsen, men nu känner jag mig oxå helt död! Har gjort sista intervjuerna idag och det känns som att det gick bra, men det är på nåt konstigt sätt energikrävande att sitta och nicka och mmm:a. Och sen åka hem och lyssna på inspelningen av sin egen röst som är fruktansvärt! De som säger att jag har tränat bort min skellefteådialekt kan ju lyssna en gång till... Jag tänkte träna idag. Det börjar med att jag skjuter upp det från ett tidigare pass till ett senare pass, då vet man redan då hur det kommer att gå. Not gonna be there. Not tonight. Men jag kommer troligtvis att ha sådan ångest över att jag aldrig tränade att det hade varit bättre om jag hade släpat mig iväg. Då kanske man lär sig till nästa gång att det är bättre att träna ett att inte göra det. Min kusin Fredrik skrev på facebook någongång "Ett missat träningspass kommer aldrig igen". Och jag håller inte med honom någonstans, vila på onsdagen och träna en dag under helgen istället (som i planeringen var tänkt som vilodag). Vilodagar måste man ha, sedan kan man vara flexibel med vilken dag det är, så ska du se att du kan ta igen missade träningspass, så det så!

Julfrukost

Vet inte om det finns något GI-freak som dessutom gillar ris a la malta, men om det gör det så har jag funnit lösningen för denna! I annat fall är det en god frukost som påminner lite om den klassiska julefterrätten. Blanda turkisk yoghurt (2/3) med keso (1/3), strö över lite hermesetas och kanel om man vill, servera med frukt eller bär. Jag äter med hallon idag och det är riktigt gott.

En ny i släkten

Äntligen! Vid kl.04.00 i natt var det pressrelease för lilla Nathalia. Fick två bilder till mobilen från den stolta mormodern. Fatta att hon är mamma nu, lilla Daniela, blott 20 bast.

Magen var mindre när hon tog studenten i juni...

Kom nu!

Med min monumentala förlossningsskräck så är jag nu lite orolig. Mitt första kusinbarn är på väg till världen och min faster ringde i eftermiddags och berättade nåt vidrigt ingrepp de skulle göra (minns inte, min hjärna sorterade väl bort det jag inte pallade att höra vid köttdisken på ICA Kvantum) och sen var det bebis utlovad innan natten. Ja, hallå det är natt nu!

Spinning+core 98,33 kr

Trotsade som sagt både förkylning och en sargad fotled (efter helgens stilettklackstravade i is och snö) och tränade spinning och core idag. Det var kul, jag saknade det förra veckan. Får se vad det blir av den här månaden, december brukar inte gå till historien som den mest gymfrekventa... Åtta decemberdagar har det iallafall tagit för mig att spränga 100 kr/pass, vilket innebär tre pass. På åtta dagar. Hmm. Ska försöka bättra mig.

Måndag

Hur man än vrider och vänder på det så är det alltid måndag minst var sjunde dag. Men visst känns det som att det finns betydligt färre fredagar och lördagar än måndagar?

Målet för veckan är att städa här hemma, så att julkänslan sedan kan få infinna sig med lite pynt och sånt. Köpte massa svarta julgransbollar på Ikea tidigare i höst som jag tänkte göra någonting av. Sedan kommer vi även att riva av alla intervjuer till D-uppsatsen, har första idag. Ska även göra comeback i spinningsalen, med start idag kl. 11.00. Vette fan om fökylningen är över, men nu ids jag inte vänta längre.

Stockholm -en vecka senare


Den här synen mötte mig när jag klev av Arlanda Express på Centralen.


Julia firade av sin första vecka på nya jobbet.


Middag på Mamas & Tapas

Underbara tapas fulladdade med...

...Vitlööök!


Galet god drink på Bauer

Jennie med PWC-kollegan Viktor.

Nu tändas tusen juleljus...

Niklas skjuter pingviner på Grönan.


Återfunnen!

Äntligen har jag hittat usb-kabeln till min kamera så att jag kan lägga över bilderna till datorn. Under soffan låg den! Jag som har letat överallt. Så här kommer alltså det jag har fotat, de senaste tre veckorna... Vi börjar med gårdagens LU.S.S.E. som var helt okej och jättetrevlig även om den saknade spektakulära inslag som spyor i garderoben eller dylikt. Maten var tråkig; tomat och mozarellasallad till förrätt, helstekt fläskfilé med ugnsstekt potatis och morötter och nån astråkig hallonruta med vispgrädde til dessert. Underhållningen missade jag helt eftersom det var så många som jag kände att jag ville prata med mellan måltiderna. Kanske var det inte ens någon underhållning.
   Klicka för större bilder! Och notera att Elin visar gaddarna på nästan alla bilder!

Ebba!


Cecilia är en tjej som kommer att prestera en hel massa i sitt liv. Häromdagen fick hon en dotter som ska heta Ebba. Fantastiskt! Jag väntat även på leverans från min kusin Daniela som jag misstänker går över tiden i dett nu, som blir en ännu yngre mamma, blott 20 år!

Inför sista LU.S.S.E


Imorgon går sista L.U.S.S.E av stapeln. Eller well, traditionen kommer säkert att leva vidare även utan vår närvaro, men det blir min sista lussesittning. Kommer såklart att bli askul och jag avslöjar min klänning redan nu. En galet urringad trasa från Lindex. Får fixa med axelbanden lite imorgon, oxå på med lite lösögonfransar, röda naglar, rött vin, klackar och kanske en ros i håret oxå. Det blir säkert bra.

Bodypump 147,50 kr

Jag är lite kraxig i halsen efter att ha varit kaxig på skansen. Och även om det rimmar så är det faktiskt sant, hade nog lite för kort jacka och lite för frånvarande vantar när vi skulle på julmarknad på skansen i söndags. Jag hävdade bestämt att det var varmt och vägrade låna diverse halsdukar och grejer. Det var ju asvarmt i Stockholm! Så nu är jag kraxig i halsen och därför satsar jag på att träna det som går, det vill säga bodypump. Idag lastade jag på lite extra på benböj och bröst, men jag överlevde även det. Börjar dock längta till spinningcykeln, får se om jag blir bättre i halsen till imorgon.

God morgon!

Alarmet skrällde igång redan kl 05.45 imorse. Var hos Niklas som fyllde år och åt smörgåstårta (med lök, äckligt!) och vanlig tårta (god och kolhydratrik!) och grabbarna drack lite öl så hela kalaset drog ut på tiden. Jag som skulle fixa lite med uppsatsen på kvällen hann inte alls med det, utan det får göras nu i gryningen istället. Insåg precis när jag vaknat att jag har blivit våldsamt käkad på inatt. Hela mitt knä ser ut att ha spenderat natten på en myrmark i juni. Bedbugs not gone... jag som precis började hoppas. Konstigt nog så känner jag mig på ganska bra humör idag, trots denna makabra start på dagen. God morgon!

14 veckor senare

Biceps: 27,7 cm (28,7 cm)
Rygg: 74,6 cm (80,1 cm)
Midja: 68,9 cm (75 cm)
Mage: 78 cm (86,3 cm)
Stuss: 88 cm (90,3 cm)
Lår: 48,7 cm (46,7 cm)

Jag måste verkligen ta tag i min kost. Att äta som vanligt och träna mycket ger skitdåliga resultat. Nej, kolhydraterna måste bort.

Thank you and goodbye bedbugs!

Nu har jag klivit in i garderoben igen! Idag nådde mitt tålamod sin gräns när det gäller att ha kläderna i dubbelknutna platspåsar i köket. Idag åkte de mesta av kläderna in igen. Nu får helt enkelt hyresgästerna vara borta för nu ids jag inte mer.

Bodypump 295 kr

Ny månad, 295 nya fräscha kronor att spendera på gymmet! Idag blev det äntligen bodypump igen, alldeles för länge sedan sist. Bra med lite avreagering. Folk i min ofrivilliga omedelbara närhet behandlar mig väldigt illa just nu vilket sänker mitt humör rätt kraftigt. Gud vad man önskar att vissa bara kunde hålla käften ibland.

Uppförsbacke

Nu är jag back in Luleå och ska jag vara ärlig så känns det inte så kul att sätta sig med uppsatsen och kårens brända kaffe...

RSS 2.0