Desperate is back!

Desperate Housewives är igång igen och fan vilket bra avsnitt! Kul med luringen att Mike var död och att Gaby såg ut som en normalful människa och dessutom hade två barn. Men var är Scavos ungar? Visst hade de fler än bara tvillingarna... Och vad i hela friden har hänt med Brees ögonbryn?! Dramatiken tätnar på Visteria Lane.


Spinning 16,65 kr

Slutnotan för september månad: 16,65 kr/träningstillfälle. Det känns som att det är värt det. Idag blev det morgonspinning kl.07.00 och det var perfekt förutom att jag packade min väska lite konstigt som vanligt. Imorse var det tydligen minusgrader på sina håll på Porsön, och jag passar på att damma av ballerinaskorna och slänga på mig en T-shirt. Dessutom hade jag en gammal, tom burk Dust It med mig istället för den nya, så mitt hår såg ut som om det just fått en hink vatten över sig idag.

Dagens what?!

Det är alltid tråkigt när sköna förhållanden tar slut. Typ Alex och Katrin Schulman. Astrist!

Spinpump 18,04 kr

Return to the gym. Helgen har ju blivit väldigt träningsfri på grund av att jag varit bortrest, även om jag har promenerat en del, så jag inte tränat sedan i onsdags. Och vad händer om man stannar borta från gymmet mer än tre dagar? Just precis, det känns som ett dödsstraff att behöva gå dit igen. Det är alltså när man behöver det som mest som det är som tyngst. Bra tanke som kanske skänker lite motivation till att lyfta röven ur tv-soffan. När jag väl var där så var det ju kul.


Måndag gryning

Är tillbaka i Luleå igen efter Lkpg-trippen. Det blåste väldigt friska vindar igår när vi landade och jag med min flygrädsla trodde såklart att vi skulle dö när planet krängde hit och dit. Det blev verkligen en bumpy approach, som kaptenen sa... Alla överlevde dock och nu väntar en måndag med tandläkarbesök, många timmar i universitetsbiblioteket och det tråkiga uppackandet. Tur att jag har några prylar från Ikea och några nya kläder att hänga upp, lite roligare än att bara sortera smutstvätt.

Sånt här kan man ju roa sig med

Nu är jag äntligen klar med Mid term assignment. Då kan man roa sig med lite hjärnavslappning som denna lista. Tyckte inte att det var någon utmaning, så jag kommer inte att utmana någon, men gör den om ni vill.
 
KLÄDER
Skor: High heels efter en skadad sommar i enbart ballerina
Sneakers: Reebok freestyle high top, knallila med regnbågsfärgade snören
Jeans: Tighta stuprör med dragkedjedetaljer
T-shirt: Använder mest linnen
Underkläder: Knalliga färger, spets och alltid färgmatchade (tvångstanke)

ACCESSOARER
Väska: Till vardags - diskret och stor som fan. Till fest - liten uppkäftig clutch i lack eller rolig färg
Plånbok: Svart portmonnä som man aldrig hittar det man söker i.
Solglasögon: Brukar säga att det är Gucci, men det brukar bli H&M
Klocka: 5 årspresent av Fredrik, en Diesel som jag mest har när jag jobbar. Men den är snygg och jag får alltid komplimanger för den.

TEKNIK
Tv: 32" Tjockis-TV, men drömmer om nåt lite plattare och större
Stereo: Det står något som samlar damm i vardagsrummet
Mobiltelefon: Rosa SonyEricsson
Mp3: Svart iPod nano som spelar ljudböcker för mig hela nätterna
Dator: Mycket sliten Asus

BADRUM
Tandkräm: Sensodyne eller Colgate
Tvål: Doens't matter
Parfym: Victor & Rolfs Flowerbomb
Medicin: Tradolan, de små vita tabletterna jag åt när jag opererat benet... tralalala...
Vitamin: c-vitaminbrus
Huvudvärkstablett: Typ panodil eller vad som helst

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Ramlösa blåbär
Vin: Rött. Rawson's Retreat eller Periquita är favoriterna
Bröd: Schulstads osötade solrosbröd
Glass: Ben&Jerry's är sjukt oslagbara
Säng: Malm i ek, madrasserna tror jag heter Viking.
Lakan: Vita eller svarta. Dra-på lakan är ett måste.
Espressomaskin: Nej, vet du vad, det blir för mycket disk. Jag dricker vanligt kaffe.
Kylskåp: Hade gärna haft ett rosa från SMEG.

FÄRDMEDEL
Bil: Jeep Wrangler Sahara Edition
Taxibolag: Starcab
Cykel: Svart Solhaga som knakar och låter när jag cyklar

ÖVRIGT
Frisörsalong: Killerqueen
Bank: Nordea of course.

Lägesrapport från Linköping

Äntligen har jag fått tag på lite internetanslutning här! Kom i torsdags kväll, bara in med väskorna innan vi skulle på Le Mans, nån stor fest på Kårallen på universitetet. Mycket folk, tror lokalerna rymde 1200 pers eller nåt. Riktigt kul innan jag och Martin fick ge oss ut och leta efter en viss pojkvän som kom på att han skulle gå hem och gick åt fel håll. Snacka om vilse i pannkakan. Well well, igår fick jag shoppa lite neonrosa pumps, leopardstrumpbyxor, en grå stickad tröja från Monki och lite annat. Kvällen blev lugn med god middag och film. Ikväll är det dock party igen. Jag har fått vara på Ikea idag och är sjukt nöjd, så det är bara att hänga på grabbarna ikväll. Vad de än ska hitta på. Nu måste jag plugga lite. Att det är helg betyder inte att man är ledig, bara att man är lektionsfri (som min gamle ekonomilärare från gymnasiet, Arge Hans, brukade säga).

God morgon

God morgon eller nåt. Har varit vaken i tusen år redan, alarmet satt igång kl 05.45 imorse... Har dugga idag, så jag sitter och tokpluggar in i det sista. Rätt skönt faktiskt att vara uppe sjukt tidigt. Ikväll ska jag på lite äventyr, så jag var tvungen att packa lite imorse oxå. Linköping med ett gäng grabbar väntar i helgen. Kommer säkert att bli kul! Nej, tillbaka med näsan ner i boken... än är inte duggan skriven.


Spinning 19,68 kr

Busy life! Pluggar som en galning just nu, så det blir inte mycket tid över till annat. Men lite spinning måste man väl få unna sig? Tydligen var det inte många andra som var ville unna sig spinning för vi var tre st + instruktören. Åh, jag tycker det är så pinsamt när man är så få. Får dåligt samvete för alla som inte är där för att instruktören kan ju inte tycka att det är kul att köra tomma pass. Sedan undrar jag alltid var nedre gränsen för deltagande är innan de ställer in passet. Tänk om det bara varit jag och hon där och jag gick in och satte mig på en cykel och tänkte att "jaja, de andra kommer väl, klockan är ju bara 5 i...". Oxå kommer det ingen fler. Men då är väl spinning lindrigt, tänk att gå på aerobic bara en själv och instruktören. My god vad pinsamt, jag hade inte fått till ett enda steg!

Fan oxå!

Jag har tappat min cykelnyckel. Jag har alltid borta mina nycklar, det är ingenting ovanligt, men de brukar alltid komma fram igen. Den här gången är jag inte så säker på att det kommer att hända, har vänt ut och in på min fula träningsryggsäck ett antal gånger och den är inte där. Och inga fickor på min jacka heller där den skulle kunna vara. Jaha, så vad gör man, mer än beklagar sig över att man inte bara hade ett vanligt slanglås som man kan klippa upp med en nagelsax? Jag kommer ju att vara tvungen att göra inbrott i min egen cykel.


Spinning 21,65 kr

Jag var lite tung i benen idag kände jag. Jag tränade inte igår så det går inte att skylla på det. Boven var nog trots allt vinet... Lite seg i hjärnan var jag nog oxå när jag packade väskan. Sjukt mycket grejer man måste ha med sig när man ska träna på morgonen, duscha och fixa sig på gymmet för att sedan dra med hela pluggarsenalen med laptop och böcker för att kunna studera. Vad som saknades i min väska: Heels (så nu sitter jag utan skor i unversitetsbiblioteket... med mina stinkade gympisar stående bredvid) samt kursbibeln i Marketing Managemet. Det får gå ändå.

Surströmmingsfest

Igår hade vi en liten höstfest på jobbet, med surströmming och allt. Eftersom jag ätit surströmming en gång denna höst, vilket jag kände fick räcka , så stod jag över och koncentrerade mig på gravad lax istället. Och tre glas vin, min måttstock från i sommar gäller fortfarande. Jag stod till och med över den förbannade nubben, så nu är jag fräsch som en nyponros, redo för spinning kl. 07.00. God morgon!

Tre veckor senare

Biceps: 28,1 cm (28,7 cm)
Rygg: 78,9 cm (80,1 cm)
Midja: 71,3 cm (75 cm)
Mage: 84  cm (86,3 cm)
Stuss: 88,4 cm (90,3 cm)
Lår: 48,4 cm (46,7 cm)

Men för helvete, man måste alltså verkligen späka sig för att det ska hända nåt. Okej, men då kör vi väl på det.

Bodypump 24,06 kr

Faktiskt så var jag sjukt hurtig igår. Gick och hämtade min cykel på som jag lämnat hos Elin på Tuna, cyklade till gymmet och gick på Bodypump. Fungerade faktiskt riktigt bra som bakisträning! Jag var så avslappnad och mosig i musklerna att jag egentligen inte kände så mycket oavsett hur mycket vikter jag lastade på. Kvällen tillbringades framför en dålig film och jag fick än en gång verkligen kämpa för mitt liv för att hålla mig vaken. Vad är det med den här träningen som ska göra en pigg?! Jag är sjukt pigg... på morgonen. På kvällen är jag död.

Karlar!


Såhär fint blir det när Fredrik byter sängkläder. Världskrig i linneskåpet, inte en enda liten kudde i samma färg eller mönster som någonting annat och jag har fått spendera natten med mitt söta huvud på en Luleå Hockey-kudde.

En liten fråga bara

Hej Gud, det var jag igen. Varför måste jag plugga på en söndag? Svar till [email protected]. Amen.

Lördag

Vet ni vad? Idag blir det fan ingen träning. Jag ska plugga, se Skellefteå AIK krossa Luleå och sen ska jag dricka vin med:
 med flera.

Försöker hålla liv i AW-traditionen

Var på Magma och åt middag med Fredrik igår. Det är ju egentligen inget parställe, maten är inte speciellt god och det som skulle kunna vara gott har de vräkt på en massa lök. Saknade vårt after workgäng från förra året... Som av en händelse så ringde after work-drottningen Jennie när vi var på väg hem och vi pratade rätt länge. Det skrället åker till Mallis idag och jobbet betalar allt som vanligt... Hon verkar ha det riktigt bra i "sitt nya liv", men jag saknar henne som fan! My god vilken after work vi ska ha när hon kommer upp till Luleå och hälsar på.


Spinning 27,06 kr

Dagens träning avklarad! Det var skönt, instruktörens headset fungerade inte så hon var tyst under låtarna. Great! Hon ursäktade och beklagade sig så mycket för det, men jag tyckte att det var perfekt. Skönt när man kan gå in i sina egna tankar och bara trampa på, känns som att tiden går fortare då. Får se om det blir en promenad i eftermiddag, det beror på vädret.... Nu ska jag sjunka in i min kreativa bubbla och förhoppningsvis få gjort en hel del. Skönt att inte ha någon tid att passa, jag kan sitta här på mitt "kontor" (vid köksbordet, nära till kaffebryggaren) och skriva hela dagen.


Uppladdning

God morgon! Sitter och laddar inför morgonspinning med ett stort glas fun light cassis noir, en kopp kaffe med mjölk och en shake nutrilett choklad. Så mycket vätska - så lite tid!

Once in a lifetime and never again

Förresten, jag gick på världens nit idag. Alltså, en "skjut mig i huvudet"-nit. Tänkte att jag skulle vara en underbar människa och köpa ett nytt Xbox till Fredrik bara sådär apropå att han ville ha ett nytt då hans gamla gått sönder. Cyklar förbi Elgiganten och hämtar upp en jättekartong som jag med nöd och näppe orkar frakta hem, öppnar kartongen, sliter upp alla plastpåsar och börjar installera skiten. Allt fungerar och jag sätter mig i soffan för att överraska honom med att spela när han kommer hem... oxå kommer han hem. Med en likadan jättekartong som jag precis släpat hem. Han hade köpt ett Xbox. ...och kom ihåg att kolla pulsen så att jag verkligen är död.

Bodypump 30,90 kr

Tungt att ta sig till gymmet ikväll, det duggregnare ute och det verkade mysigare att kolla hockey i soffan, men som vanligt så går det asbra när man väl är där. Jättegulliga smällkaramellen Emilia var instruktör och det gör det alltid lite roligare när man gillar den som står där framme och skriker på en. Som i början av alla bodypumpperioder så kan jag i princip öka vikterna på någon muskelgrupp varje pass. Det går fort framåt i början, för att sedan avstanna. Idag fick triceps och rygg smaka på några kilo extra och nästa gång är det dags att maxa på ben. Idag hade jag dock spagetti i benen efter spinningen igår, så det får vänta nån dag.

När jag kom hem blev det kaffe och fruktsallad med turkisk yoghurt, mandlar och pumpakärnor. Äntligen har jag köpt hem kaffe igen och hoppas att bli människa igen. Det här med te på morgonen fungerar inte alls bra!

Rainy day

Idag regnar det här i Luleå så det blev ingen morgonpromenad för mig, men väl drömfrukost med björnbär, blåbär och turkisk yoghurt med kanel. Till det lite sedvanligt plugg, som vanligt.


Spinning 36,08 kr

Varken min rumpa eller mina lår vill veta av mig efter spinningpasset idag. Resten av kroppen tyckte att det var ett ganska roligt pass, bra med korta låtar som är upplagda på olika sätt för variation! Träffade Mari i omklädningsrummet, hon hade ganska nyss köpt träningskort och kastade sig ivrigt över säsongens första bodypump. Någon kommer att ha träningsvärk imorgon (och jag syftar även på mig själv).  Kul iallafall att träffa på nån man känner på gymmet ibland. Ända sedan Elin och jag bodde på Aerobicsstudion i Skellefteå så har jag inte haft nån riktig träningskompis. Visst har några hängt med några gånger, och visst händer det att man träffar folk när man väl är i gymmet, men jag har ändå blivit van att träna av egen vilja, inte på grund av att någon pushar på mig.

Bond?


Jag gör ett nytt försök att ladda upp bilden som togs på vår avslutningsdag i våras. Jag tycker att vi ser asgrymma ut och är särskilt glad för att inte mitt gips syns.

Gäääääsp...

Ojojoj vad trött jag är idag. Vet inte om det beror på det trista höstvädret eller mitt minussaldo på kaffefronten. Vände upp och ner på kaffeburken redan igår morse och då jag inte kommit ihåg att köpa nytt blev det således te imorse. Nu sitter jag i en svettig LAN-liknande datasal på universitetet med min första kopp kaffe för dagen. Hoppas att jag kvicknar till för annars kan det här bli en jobbig dag. Har föreläsning i marketing management, sedan blir det caserapportskrivning i biblioteket innan jag ska iväg till gymmet (spinning eller bodypump, funderar fortfarande). Och sen i slutet av dagen, middag hos svärfarmor och då är det ju trevligt om man inte somnar med näsan i tallriken.

Back to work

Idag ska jag jobba för första gången på tusen år känns det som. Ska bli kul!

Två veckor senare

Biceps: 28,2 cm (28,7 cm)
Rygg: 78 cm (80,1 cm)
Midja: 72,2 (75 cm)
Mage: 84,4 cm (86,3 cm)
Stuss: 88,4 cm (90,3 cm)
Lår: 48,6 cm (46,7 cm)

Hmm, det går lite långsamt tycker jag...

Köpa bil?

Pärlan är tydligen till salu.


Topp 10 bra saker med hösten

Läste den här listan i City Nöjesmagasinet:
1. Du slipper äta grillat sex gånger i veckan (men jag saknar faktiskt grillad haloumi och majs med mitt kryddsmör från min egen skrytiga örtagård).
2. Du slipper lova att träffa människor du inte sett på länge (sant, men so what, det brukar ju ändå aldrig leda till mer än löften "vi borde verkligen hitta på nåt någongång". Mmm, verkligen.)
3. Du återgår till jobbet och kan därför inte bränna pengar lika effektivt ( vilket jobb? vilka pengar?)
4. Du kan sluta noja om midjemåttet (jaså, det är ju nu det börjar!)
5. Vädret blir sämre och du behöver därför inte åka ut och göra saker hela tiden (nej, man vill inte ens sitta på Färjan och lassa i sig cesarsallad i september.)
6. Du behöver inte vara så förbannat glad hela tiden (fast jobbar man en hel sommar är det tillåtet att vara bitter även juni-augusti).
7. Du kan sluta obsessa om vädret (och vad ska man då prata om?)
8. Du slipper vakna sliten ett par gånger i veckan (mmm, och du slipper ha kul på onsdagkvällarna).
9. Premier League drar igång (och?)
10. Man ta friska höstpromenader (just det!)

SpinPump 43,30 kr

Sömn vs. träning. Det har varit en hård kamp idag, men faktiskt; träningen har vunnit. Alarmet ringde före fan imorse och väckte även Fredrik som hann vira sig flera varv runt mig så att jag verkligen fick kämpa mig ur det varma, mysiga och sömniga för att ta mig ut i den lite svalare septembermorgonen för den dagliga promenaden. Klockan 07.45 mötte Elin upp mig för frukostdejt på Macky D (vi försöker hålla kvar några av sommarens traditioner iallafall), så jag hade ju faktiskt en god anledning att kravla mig ur sängen. Nästa utmaning kom ikväll. Somnade i soffan och var lagom mosig när jag vaknade ur min dvala. Vad vill man då göra? Dra på sig träningskläderna och cykla iväg på ett monsterpass på gymmet? Nja. Men jag gjorde det! Disciplin mina vänner.


Bodypump 54,13 kr

Gymmet på en söndag, det känns rätt hurtigt. Men jag fick i och med det ihop fem pass denna vecka och det känns bra. Jag känner mig sjukt pigg i musklerna och det är kul att träna så det är väl bara att glida på vågen så länge det varar.


Jag lever.

Usch vad jag var bakis igår. Det måste ännu en gång ha varit den lömska turkietspriten som nu äntligen är slut. En rosa glittrig flaska med gift. Det var lika tomt i mitt huvud som det var här på bloggen. Nu är det en ny dag och jag har gjort allt vad jag kunnat för att jag ska känna mig lite mindre värdelös än igår. Klockan 07.00: Beeep, beeeep "rundan runt Lulsundet väntar". Kändes bra att få röra på sig lite och få ägna resten av söndagmorgonen åt att plöja något kapitel marknadsföring som jag bara inte pallade att läsa igår.

Grattis Världen


I 22 år har världen varit en lite bättre plats för så länge har Emma varit här. Grattis på födelsedagen!

Det här är inte bra


Fick ett infall och googlade mitt namn på Googles bildsökmotor. Bilden ovan är den enda bilden som kommer upp. NEJ TILL SALTNING. Är det här ett skämt eller, jag älskar salt och äter alldeles för mycket av det. Okej, nu handlade det om nån protestlista över vägsalt som jag antar att någon far eller bror skrivit upp mitt namn på (för jag kan inte minnas att jag själv är emot eller ens har en åsikt om vägsalt.) Men jag vill bara verkligen klargöra: I Love SALT. Allt salt är gott. Hade jag varit ren hade jag stått med tungan mot den norrländska asfalten all year around. Att såna här bilder cirkulerar på nätet och kopplas ihop med mitt namn är verkligen inte bra för mitt personliga varumärke.

Spinning 72,17 kr

Fredag är lika med morgonspinning. Har under veckan försökt få med mig åtminstone två personer på det här härliga passet, utan framgång. Visst kan det kännas lite tungt att sätta sig på en spinningcykel kl. 08.00 på morgonen, men tänk hur härligt det är att ha avklarat träningen för dagen redan kl 09.00! Dessutom gör det underverk för fatta hur jävla grym jag är-känslan, vars formel är träningens belastning upphöjt i hur många timmar före normala människor vaknar som träningen ägde rum... eller nåt. Jag känner mig iallafall rätt så nöjd med min start på dagen då resterande delen av den kommer att spenderas framför datorn klurandes på Midterm Exam i CRM-kursen. Eftersom min hållning framför datorn är sju gånger värre än en hålögd CS-nörds efter ett 48-timmarsLAN så behöver jag nog all fysisk träning jag pallar med.


Min datorhållning representeras här av figuren i den vinröda t-shirten.

Bodypump 108,25 kr

Jaha, vad ska jag skriva om det här passet då? Har börjat öka på lite vikter nu, så att det inte ser riktigt lika pinsamt ut. När jag gick på gymnasiet brukade jag ha 22 kg på stången när jag körde benböj på bodypumpen... 22 pannor! Helt galet, när jag tänker på att jag idag lastade på 9 stackars kilon. I och för sig har de senaste åren haft en annan taktik som innebär att jag hellre tröttar ut benen när jag konditionstränar än styrketränar. På så sätt tror jag att jag ska bränna fler kalorier... dock så vet jag inte om det stämmer, eftersom ett par stora lårmuskler förbrukar en hel del energi... Hmm, om jag har någon träningsexperter i läsekretsen så tar jag gärna emot era åsikter i denna fråga.


Surströmming

Känner mig rätt stolt och norrländsk nu! Fick i mig två surströmmingsfiléer och det var faktiskt inte så farligt. Nästan gott måste jag säga. Nu sitter jag dock och rapar jäst fisk varannan minut och det får mig nästan att vilja kräkas. Surströmming kan nog vara okej en gång per år, men mer än så pallar jag nog inte.

På schemat idag

Idag blir det en träningsfri dag för mig. Självklart har jag varit ute och gått på morgonen, men både spinningcykeln och skivstången (och kanske särskilt mina muskler) får vila idag. Istället ska jag till stan för att fixa lite nödvändiga grejer. Försöker ha ett litet köpstopp, men när min burk med Dust It är slut är det bara att göra ett undantag. Har man en gång börjat med pulver är det svårt att sluta! Det blir även en fika med Anna som jag antar har en hel säck med skvaller från hennes sommar i Uppsala, och sedan är det dags för en spännande middag. På menyn: Surströmming. Smakade senast när jag var liten och fick 50 spänn för en tugga. Det var över 15 år sedan. Jag återkommer med recension.


I know you want me...

Typiskt

Klockan 8 imorse ringde en kollega från jobbet och sa att det var KRIIIIS både idag och imorgon och ville att jag skulle jobba. Antal obligatoriska förläsningar med Tim Foster (a"ll lectures are considerered mandatory by Tim"): Två. (Update: Eller det kanske bara var en... Tjejen med kollen you know.) Antal möjligheter att jobba idag eller imorgon: Noll. Typiskt eftersom jag var ledig igår och jag är även ledig på fredag. Börjar bli rätt sugen på att jobba eftersom jag är lite rädd att det annars kommer stå noll även på ett annat ställe, det vill säga lönebeskedet för denna period.
 

Konditionsträning+Core 216,50 kr

Fick inte plats på spinningen som egentligen hör till corepasset, så det fick bli en halvtimmes egen träning på konditionsavdelningen istället. Helt okej, jag hade lurarna till iPoden med mig och det var Vänner på tv, så jag kollade på det medan svetten rann. Kul med core oxå, eller nödvändigt iallafall. Mycket magträning och lite rygg var det i denna koreografi, i like. Nu ska jag sova så jag pallar med morgonpromenad i gryningen. God natt era slöisar och hurtbullar därute!


Tjejen med kollen

Ojdå, jag är ju för fan ledig idag! Här sitter jag sminkad och fixad, redo för föreläsning kl 10.15, så ser jag på schemat att föreläsning är på onsdag. Och eftersom det är tisdag idag så... Härligt, då hinner jag göra massa annat knep och knåp. Det enda som jag eventuellt opponerar mig mot är varför jag ansåg det nödvändigt att gå upp kl. 06.30 imorse för powerwalk. Jag hade ju liksom kunnat hinna med både sovmorgon och morgonprommis om jag hade haft lite mer koll.

Balkongnytt

Hade lite härlig fritid igår på eftermiddagen som jag ägnade åt att plocka in mina frusna örter från balkongen. Samtidigt så fick det turkosa sommartemat ge vika för en lite höstigare stil i rött, vitt och svart. För er som inte har varit hemma hos mig nyligen hade det kanske varit kul med några före-bilder, men det tänkte jag såklart inte på.

Senilsnöre deluxe


Köpte det här halsbandet på H&M i Umeå i helgen. Visst var det lite roligt?

En vecka senare

Biceps: 28,5 cm (28,7 cm)
Rygg: 79,3 cm (80,1 cm)
Midja: 73,3 cm (75 cm)
Mage: 84,4 cm (86,3 cm)
Stuss: 89,5 cm (90,3 cm)
Lår: 47,9 cm (46,7 cm)

Måtten inom parentes är alltså mina startmått från förra veckan.

Spinpump

Kul som fan med spinpump idag! Bra instruktör som vågade höja volymen, det är så tråkigt att träna när man hör lysrören surra genom musiken... Ny koreografi till bodypumpen är det oxå, tycker att den kändes rolig och kreativ för en gång skull. Konditionen och styrkan känns inte så värdelösa ändå, jag känner mig mest ur form rent formmässigt. Alltså kroppsformmässigt. Men det brukar lösa sig framåt november. Jag har varit sommarfet förut och vet hur det går till.

Träning 42,50 kr/h

Nu har det gått 365 dagar sedan jag köpte mitt årskort på gymmet. Ni kanske kommer ihåg att jag likt en riktig nörd räknade ut kostnaden per gång jag var på gymmet? Förhoppningen var att det skulle bli en väldigt låg siffra, jag hade varit nöjd med en siffra mellan 10-20 kr... Lurad. Av alla dessa dagar på ett år så var hela 290 dagar träningsfria för mig. Det ger mig en kostnad per pass på 42,50. Svindyrt ju! Kan väl skylla litegrann på att jag skadade mig den 1 maj och missade därmed möjligheten att träna under i princip 120 dagar. Imorgon börjar ett nytt år, ett år som jag medvetet har delat upp i månader. Jag tror att det ändå ger mig lite motivation någonstans att räkna pass och hålla på, men vem orkar vänta ett år för att kolla hur låg genomsnittliga kostnaden blir? Nu betalar jag 295 kr varje månad och då förändras kostnaden lite snabbare + att jag har kniven på strupen varje månad. Det kostar lika mycket i december även om jag bara ligger hemma och äter knäck och dricker glögg.


Livet på en pinne.

Har inte föreläsning förrän nu kl. 13.00 idag. Skön start på veckan! Jag har hunnit gå en promenad på drygt en timme, ätit frukost (3 ägg och kaffe), läst både bloggar, case och ett halvt kapitel i marketing management, målat naglarna (återinviger det svarta efter en sommar av knalliga naglar) och halsat en nutrilett till lunch. Nu ska jag ställa mig på balkongen i 10 minuter (och göra vad? ingen aaaning...) och sen ska jag cykla till skolan. Bara så att ni vet.


Lördag

Lördagen i Umeå bjöd på shopping, norrländsk latte med hjortronsylt (tourist trap!), läskigt god sushisallad och en powernap innan det var dags för fest. Det blev en trevlig hemmafest med goda drinkar på bulgarienimporterad sprit. Jag var i ett himmelrike bland Baileys med mintchokladsmak, amaretto, jordsgubbslikör och vodka. Schliskigt schhka de va!

Om jag vore tusenfoting...

...Så skulle jag ha en legitim förklaring till varför vår hall är ett konstant hav av skor. Igår kom jag hem med tre nya begåvningar som jag hittade i Umeå. Platåpjucks, allvädersstövlar och vardagsstövlar (mina är dock bruna, inte svarta). Vad tror ni om allvädersstövlarna? Det är luddigt foder inuti och utvändigt är det gummi. Inga blöta tossingar på mina föreläsningar i vinter iallafall! Jag kommer att försöka komma undan med att de nästan ser ut som ridstövlar.


Fredag

Helgen i Umeå var astrevlig och trots att jag missade min favoritsysselsättning after work i fredags, så var det en riktigt bra idé att åka ner. I fredags drog Elin på sig mintgröna äppelknyckarbrallor då det var premiär för hennes egna (tillsammans med Maria och Maja) klubb 90210 på E-puben. Grym succé! Jag kan inte anklagas för att dansat riktigt hela natten, men så hade jag lite andra sidoprojekt för mig. Prata med andra gamla skelleftebor, smaka E-pubens äckliga rödvin, röka och kolla upp vad Elins kap John egentligen var för en kille.


Going south


Första helgen för mig i ett Luleå som inte Jennie bor i längre. Vad göra? Jag drar härifrån.

Spinning

Träningsvärken från bodypumpen i tisdags har plågat mig i två dagar så nu tänkte jag se vad spinning kan ställa till med under helgen.

Att äga en ofrivillig fotomin


Wow, lite fritid!

Än så länge är det faktiskt ganska skönt i skolan. Man går dit nån timme om dagen oxå läser man lite på eftermiddagen och kvällen. Tänk om det alltid kunde vara såhär utan alla tidskrävande grupparbeten... Nu ska vi gå över till Fredriks farmor och överlämna lite presenter från Turkiet. Hon är förvarnad så jag lovar att hon har bakat nåt, även om jag håller tummarna för att hon endast bjuder på kaffe. Far- och morföräldrar är alltid de värsta att tacka nej till.
Cream cheese frosting

Uttjatat

Känns rätt segt med Idol 2008, men okej, jag ska göra ett försök att kolla lite.

Att äga en fotomin del 1

Vissa personer lyckas alltid se exakt likadana ut på bild. Vi har nog alla en fotomin som gärna åker fram när vi ska posera framför kameran, den är bara mer eller mindre uppenbar. Efter att ha kollat igenom bilderna från Alanya inser jag att mitt kvinnliga resesällskap Sandra garanterat övat framför spegeln. Eftersom jag älskar fenomenet med fotominer så måste jag bara ge er denna stilstudie. Håll till godo!



Olika färdsätt och väder...


Bil i norra Sverige, augusti

Båt i södra Turkiet, augusti

Vad väljer du?

Back to the gym

Inledde förberedelserna inför Beach 2009 igår med ett pass bodypump. Första gången jag är på gymmet sedan benbrottet, och jag kan säga att varken balans eller styrka är vad det har varit. Kände lugnet och lastade bara på kycklingvikter, men var ändå orolig för hur det skulle gå att komma ur sängen imorse. Det gick dock bra, träningsvärken är inte mördande ännu iallafall. Ställde alarmet lite tidigare och gick en promenad runt Skurholmsfjärden. Solen sken och det var vindstilla, faktiskt ganska skönt trots det arktiska klimatet. Idag får nog gymmet klara sig utan mig, men torsdag och fredag har jag för avsikt att gå dit. Nu: Frukostdejt.


Nu

Nu ska jag dricka kaffe och läsa bloggar. Två droger jag inte nyttjat under min semester.

Utmätning

Biceps: 28,7 cm
Rygg: 80,1 cm
Midja: 75 cm
Mage: 86,3 cm
Stuss: 90,3 cm
Lår: 46,7 cm

Ligger marginellt bättre till än förra hösten, men det är ändå illa. Räknar med att några centimetrar är ren vätska som är obligatoriskt efter två veckor i 45 gradig värme. Mina vader ser till exempel ut som två fotbollar.

Hemma igen

Landade i Skellefteå igår vid 21-tiden. Temperatur: 6 grader. Kommentar: Skjut mig i huvudet. Förutom den sinnessjukt låga temperaturen så känns det ganska skönt att vara hemma. Man tröttnar faktiskt på pommes, vin, cigg och att bara ligga och jäsa på stranden, även om det är sjukt behagligt. Nu är det färdigsemestrat och det är bara att kicka igång hösten på allvar. Det innebär även att sommarens fest- och vinblogg stänger för säsongen och ersätts med den vanliga trista träning- och hälsobloggen. Visst kommer det att bli både fest och vin även i fortsättningen, men än viktigare är att jag tar mig till gymmet och jobbar bort charterkilona illa kvickt!

RSS 2.0