Funderingar kring Anna Skipper

Firar våren med färsk ananas på balkongen, härligt! =) Idag har det varit superfint väder, trots att det var minusgrader i morse så satt jag ute i solen i linne och piratbyxor i eftermiddags. Jag skrev ju ingenting igår så jag måste väl avge min rapport över gårdagen och dagen:
Tränade pass: 3 st (Bodypump, Bodystep, Aerobic 2)
Övrig motion: Cyklat kanske 1 timme, gått 1,5 timme.
Cigg: 5 (aj aj)
Onyttigheter: Typ 1... Åt en härlig efterrätt igår. ICAs frysta fruktblandning, lätt vaniljyoghurt, och misslyckad chokladcookie (blev mest som chokladmüsli, för lite smör antar jag) varvat i en dessertskål. MUMS! Och inte så fruktansvärt onyttigt, jag kom då ut genom dörren imorse iallafall...

Det har ju kommit en rapport om att det inte är bra att utesluta näringsämnen ur kosten... och det känns ju bra just nu, för jag har inte varit stenhård med min GI-diet direkt. Idag t ex blir det pitabröd (rena döden enligt Anna Skipper). Får väl se om hon kommer och ringer på dörren i samma stund som jag tar första tuggan... Oxå den där obligatoriska klappen på magen som hon måste ge alla tjockisar! Den är med i varje program, särskilt med nån fyndig kommentar som att "Du gillar ju pitabröd ser jag, och därför ser du ut som precis som ett fullproppat sådant *dask dask så att bilringarna svänger*". På bästa sändningstid. Jag tror jag låser dörren ikväll.

JAG HAR FÅTT JOBB!

Jag fick det jobbet jag sökte! Är jätteglad, det här känns verkligen som en chans för mig. Det kanske inte är värsta grejen, men för mig så passar det så himla bra just nu! Äntligen lite uppskattning för det jag är och det jag gör! Saker har varit så pissiga utbildningsmässigt de senaste månaderna att jag förtjänar det här soo much.

Har tagit fram cykeln idag och trampat runt på den i 2 timmar. Istället för gymmet åkte jag till stugan och solade. Är lika trött som efter en eftermiddag på gymmet, så det tog nog lite ändå. Motvinden på vägen mot Kallax var lömsk och obehaglig, men jag trampade på. Och jag ska även bekänna mina svarta handlingar idag: 1 marlboro light och 1 kardemummafinskorpa. Shame on me! Men en sak ska ni veta, de var jävligt goda, båda två!


Helgen

Åkte till Byske i lördags för att fira S på sin 19-årsdag. Kan erkänna att det blev en ganska onyttig helg med tårta, kakor, glass, jordgubbsfromage, lightläsk, smörgås med marmelad... Ingen bra mat och det känner jag idag. Lite bakiskänslor och dessutom ont i magen. Man mår som man förtjänar. Ingen alkohol och inga cigaretter dock på hela helgen, vilket troligtvis hade inträffat om jag hållit mig hemma.

Gick en promenad och pratade lite med S. Så skönt att hon mår bättre nu och att hon är medveten om hur det var för cirka 1 år sen. Det tar tid så klart, och det sa hon ju oxå, men jag är övertygad om att hon kommer att gå starkare ur det. Allt som inte dödar härdar, eller?


Idag är det måndag, vilket betyder Bodystep +Bodypump. Förra veckan blev det 5 pass på gymmet. Lyckas jag med det denna vecka oxå? Följ den rafflande fortsättningen i fattygirlbloggen!


Dag 7

Biceps: 28,3 cm
Rygg: 81,8 cm
Midja: 72,6 cm
Mage: 83 cm
Stuss: 90 cm
Lår: 49,5 cm

Intresseklubben antecknar, don't they? =)

F.O.U

Såg Förortsungar igår kväll i sängen när jag var för trött för att ens finnas till. Träningen igår tog verkligen kål på mig! Trots det så lyckades jag hålla mig vaken hela filmen, den var med andra ord helt okej! En annorlunda film, nytänkande och söt som socker. Ikea-tjejen, fan vad grym hon är!

Hurtbullerapport

Är faktiskt sanslöst nöjd med mig själv idag. Inledde som jag skrev med en timmes morgonpromenad, klockan 16 var det Bodystep, klockan 17 Bodypump och sedan en halvtimmes iskall promenad hem. Det enda jag kan säga är: You go girl! Känns faktiskt som att jag förtjänade scones med färskost och sylt på Waynes idag... tackade senare nej till en pistagebulle som såg sinnesjukt god ut. I övrigt blev det inte så mycket näring idag, missade lunchen (om inte scones och en halvliter kaffe räknas som lunch?) och var tvungen att äta en Gainomax Bar innan jag kastade mig in i studion. Vet inte om de är nyttiga eller ej, men min känsla säger NEJ. Alldeles för söta och goda... nyttiga bars ska smaka spånplatta enbart.


Ensam ikväll. My Love spelar poker i en annan del av stan. Rätt skönt att bara slappa och ta det lugnt, tänker måla naglarna och smörja in mig i lite BUS... om jag orkar... träningen tog på krafterna. Ska inte se Let´s Dance iallafall, det är en sak som är säker.


Karin är dagens motivationsfaktor. Bodypumpledare (fan, de styr mitt liv, jag är kär i varenda en!) som faktiskt har riktigt schysst kropp, har inte riktigt tänkt på det tidigare. Och hon är göteborgsgo, utan att bli för jobbig. Svår balansgång där, inte lätt att vara göteborgare...


God morgonpromenad

Solen sken när jag vaknade 07.55 imorse och det var plusgrader ute. Inga ursäkter att inte ta en sväng runt Skurholmsfjärden innan frukost. Det är morgonpromenader som gör mig smal, det är det som biter bäst. Träning är kul och gör att man känner sig fräsch och fit, men promenaderna bränner. Jag tänkte att jag skulle börja gå i måndags och försöka göra det till en slags vana, men i måndags var det snöstorm. Idag fredag blev det iallafall av, guldstjärna till mig! Rätt skönt oxå, med en talbok i lurarna (hinner inte läsa vanliga böcker) och solbrillor på. Bar asfalt var det på de flesta ställen, härligt!

Kaffebryggaren puttrar och nu är det frukost-time. Havregrynsgröt eller keso och hallon? Hmmm...

Lat

Jag fick min chans att träna idag, men jag tog den inte. Det blåste småspik ute och jag var tvungen att gå direkt efter att jag kommit hem från universitetet för att hinna till aerobic 2 som startade kl 16.00. Så dagens fysiska aktivitet slutade med cirka en timmes promenad till och från plugget. Känner mig lite sliten i kroppen sedan veckans tidigare träningspass, så kanske var bra att vila lite ändå. Min kosthållning känns inte som den bästa, födelsedagsfrukost, sen blev det en geggig lasagne på kåren, täckte över den med sallad och majs (vilket gjorde den ätbar). Trerätters middag väntar snart, svärmor kommer med bland annat fläskfilé... tack och lov är hon, precis som jag GI-frälst, så det behöver inte bli så himla onyttigt. Har städat hela lägenheten (försökte bränna lite hemma när det inte blev nån sväng på gymmet idag) för att hon inte ska ha nåt att klaga på. Men jag vet att jag inte kommer undan hennes pedantiska hökögon, ska bara bli spännande att se vad hon ska upptäcka för dammkorn som inte jag har städat undan redan...

Mina presenter till My Love blev väldigt uppskattade, även om jag tyckte att de var rätt kassa. En stock Röda Lacket lössnus, en Gillette Fusion och valfri middag på restaurang.

Sökte egentligen en annan bild, men hittade denna, får bli dagens: "Hur gör jag för att se ut som du?"
En vild gissning är att lösningen inte är att hoppa över träningen och käka trerätters... =(

Grattis älskling!

My love fyller år idag och det ska firas med american pancakes som jag precis ska börja med. Tyvärr är mitt dinkelmjöl slut, så jag får nöja mig med den "vita döden", ej kokain, jag talar om vetemjöl. Till pannkakorna blir det iallafall nyttiga tillbehör, avrunnen vaniljyoghurt och jordgubbar. Mums! Och presenter och kaffe blir det oxå.

Undrar hur i helvete jag ska smussla in lite motion idag... Svärmor kommer hit med middag ikväll, så då måste jag hålla mig hemma + att det är plugg halva dagen + att My Love är ledig idag = får se om jag kanske hinner med en promenad iallafall. Jag känner mig fortfarande typ gravidtjock, ingen behaglig känsla alls... (Sorry Britney, man kanske inte ska sparka på den som redan ligger...)

My imaginary PT

Så var det då det där med spinningen. Såg Saw III igår kväll, men det jag drömde mardrömmar om var snarare spinningen. Drömmen handlade om att jag inte hann dit, brukar drömma sånt när jag har en tid att passa, särskilt tidigt på morgonen. Ni vet hur det brukar vara natten innan man ska ut och resa till exempel... Men jag kom i tid och fy fan vad trött jag var efteråt! Jag eftersvettades när i 40 minuter efteråt! Om jag skulle ha en personlig tränare så skulle det vara Sofie, som höll i spinningen imorse. Det var faktiskt mitt tredje pass på tre dagar med henne som ledare och maken till träningspassion har jag nog aldrig sett på den här sidan av OS-pallen. Hon kör järnet! Tror jag ska låta henne bli min imaginary personal trainer och motivationskälla.

Dagens pepp-ord kommer därför från henne: Bränn, bränn, kom igen!

Får se om jag orkar med en powerwalk på isen i eftermiddag, kan bli säsongens sista, och solen skiner. Först ska jag äta lunch (blir soppan, samma som igår)

Spinning kl 8.00

Uhh, håll tummarna för mig imorgon bitti. Jag hatar spinning och är heller inget fan av tidiga morgnar. Men det är Schlager-tema och även om det inte är min musiksmak så blir man ju glad av det... oxå förbränner man ju en del på den där förbannade cykeln, det var väl främst det jag ville åt...

Godaste lunchen!

Godaste lunchen intas så klart efter träning; Blå Bands skärgårdssoppa med några extra surimisticks och till dessert hallon och keso tillsammans med en balja kaffe. Skönt att ha gjort bort träningen redan nu, har man hela eftermiddagen och kvällen kvar till annat. Bodypump och en hel del powerwalking (till gymmet och hem + 40 min på löpbandet = cirka 1,5 timme). Känns bra för jag kände mig tjock idag på gymmet...konstigt det där, ibland känner jag mig som en riktig fitnessgudinna i asbra form, men ibland känner jag mig som en dassig formfranska... Och idag var nog en av de sistnämnda dagarna. Inte imponerad av nya koreografin heller...eller det är ju same shit varje gång, men nya musiken då. Första benlåten var t ex nån knäpp remix som jag möjligtvis skulle ha kunnat höra i P:s gamla skrotmerca på den tiden han hade bil...

Nu måste den där baljan intas, känner tröttheten komma smygandes! Sen ska jag fixa lite snygga länkar till detta inlägg. (haha, kul att jag anstränger mig, för 0 läsare=) )

Bodystep 3.0

Halv snöstorm imorse när jag skulle rivstarta mitt nya liv med morgonpromenad före frukost. Med andra ord blev det ingenting av det. Tycker ändå att jag har skött mig bra idag, har ätit nyttig mat och gått till och från gymmet där jag svettades en timme tillsammans med M och E. Ny bodystep-koreografi och det kändes välbehövligt och kul, var lite fel ute och snurrade nångång ibland, men det är ju det som är tjusningen! Och Justing fick vara med på ett hörn med sexyback, niiice! Sparar Bodypump till imorgon förmiddag, var så länge sen jag körde hårt sist att en maratonkväll på gymmet troligtvis hade gjort mer skada än nytta.

Min sköna meny bestod idag av frukost med keso och hallon (en dröm som allt för få har upptäckt, risifrutti, släng er i väggen!) och några sköna koppar livets dryck. Lunch: Kycklingklubba med saffrans- och vitlöksbulgur och broccoli, ett päron. Middag blev en slafsig men god sallad med kräftstjärtar och gräddfil (och även lite grönsaker faktiskt). Sen några koppar kaffe till... blir en hel del kaffe varje dag för mig, vet inte om det är bra eller dåligt, om jag borde försöka dra ner på det eller ej... Inte en endaste cigg-jävel idag iallafall, de är inte en del av detta nya liv (inte på veckorna iallafall).


Dag 1

Biceps 28,5 cm
Rygg 85 cm
Midja 73,5 cm
Mage 84 cm
Stuss 91cm
Lår 52,5 cm

Tanken är ju då att de här ska krympa lite. Måttbandet är min våg. Jag har slutat väga mig för länge sen, den har en tendens att ta över mitt liv och jag vill inte låta mig styras av en liten platt grej i nåt hörn på badrumsgolvet... Jag är värd mer än så.

Jag börjar på måndag...

Det här är tänkt att bli historien om hur hon blev vältränad och hälsosam, på bästa "Du är vad du äter"-manér. Jag har inte Anna Skipper flåsandes i nacken, både på gott och ont antar jag... Nu kör vi iallafall!


Beach 2007


RSS 2.0