11766 steg

Har fått en stegräknare av min chef som fick hänga med på promenaden idag. Vissa på jobbet är helt besatta och har på sig den hela dagarna, men jag har ännu bara haft den på mig under promenader. Idag var jag iallafall ganska nöjd med skörden. Vi gick hemifrån oss, genom söder, vid vattnet där djurgårdsfärjorna lägger till, kungsträdgården, hamngatan upp till sergels torg, drottninggatan bort till slottet och sen genom gamla stan. Därifrån tog jag tunnelbanan till Gullmarsplan och gick sedan därifrån. Skönt att ha pigga ben och fötter idag då de har fått vila från högklackat sedan i fredags!

Några bilder


Välkommen till Konstgjutarvägen! Som ni ser har inte "sovrummet" någon ultimat placering men jag sover ändå bättre än jag någonsin gjort i förra lägenheten.


En redig skohylla krävs om man är två shoejunkies. Tyvärr går det endast att ha platta skor i hyllan, så det är ballerinaskor och Fredriks pjucks som får stå här.


Jättesvårt att fota köket eftersom det är så litet. Men här är den fina fina spisen...


Och här är det inte riktigt lika fina ständigt överbelamrade diskstället. Vi som är vana vid diskmaskin kämpar verkligen på med disken!


En annan vinkel visar att köket även har rostfri kyl och frys.


Och mittemot köksdelen har vi alltså matsal och kombinerad örtträdgård, bibliotek och ett litet lager av torrvaror såsom kaffe, ris och pasta.

Mer bilder någon annan dag, nu ska jag snigelsurfa* lite och sen sova!

*Nej, det är inte nåt slang för onani, även om man skulle kunna tro det. Syftade faktiskt på att vårt bredband är så låångsamt. Puss och god natt!


Paus.

Det här gör jag nu, pausar en stund i soffan. Hela helgen har vi målat, började i fredags kväll och i förmiddags drog vi sista penseldraget i taket. Vardagsrummet som vi misstänker redan är Stockholmsvitt, ska vi måla någon annan helg, men nu har vi alltså vitt, vitt, vitt i hela lägenheten. Blev faktiskt väldigt fräscht, jag
känner mig less på massa färg, mönster och fondväggar som jag fick en rejäl dos av i förra lägenheten. Nu verkar det vara dags att rycka upp sig, vi tänkte ta en powerwalk innan Fredrik ska iväg på söndags-AW med sina jobbarkompisar.


AW på hemmaplan

Onsdag= Lillördag, eller hur? Min lillördag har jag firat med Jennie som kom hem min nya lägga för första gången. Vi lagade middag tillsammas oh fick ihop en riktigt bra måltid. Ryggbiff med ugnstekta rotsaker, bea och vin, klassiskt och enkelt, funkar alltid. Inte van vid att de 75 min emellan mig och Jennie inte kräver dödsförakt via Arlanda-Luleå eller tvärtomutan bara en enkel eftermiddagstur på en efter-jobbetstinn tunnelbana, men jag gillar det! Behöver kanske inte berätta vad spotify levererade för musik.... Lars Winnerbäck har ju släppt en ny singel, lite synthig, men ändå en hit på nåt sätt. Great iallafall med lite vin som lättar upp veckan, nästan som sommarens AW på Färjan... nästan.
.

God, I miss you baby!

Revolt?


Vad tror ni om mina ringar förresten? Är de bankmässiga or not?

Walk the walk

Har inte riktigt kommit igång med mina hälsosamma vanor igen. Brukar ju leva ut på sommaren och sen blir det mycket spartanskt, hälsosamt och seriöst på hösten. Får se hur det blir i år. Planen är att fortsätta med löpningen och kanske klara mig utan träningskort iallafall ett tag. Senaste veckan har jag haft en hosta som på allvar äventyrar mina lungors position inuti kroppen, så det har inte riktigt varit läge att utforska Årstatrakten joggandes. Men det blir sakta bättre och de tre senaste dagarna har jag iallafall powerwalkat cirka en timme om dagen. I söndags var jag ute på egna äventyr, gick vilse och tog sedan tvärbanan från Årstaberg hem. I måndags började både jag och Fredrik jobba sent så då fick jag sällskap ner till Årstaviken (denna gång gick vi inte vilse, Fredrik har lite bättre mental GPS än jag...). Och igår promenerade vi i Hammarby sjöstad. Förutom den förbannade kullstenen så var det jättemysigt att kolla på båtarna och den väldigt genomtänkta arkitekturen. Kul med ny stad och nya motionsstråk! Var hyfsat less på pölarna i Luleå när man börjar känna till varenda knöl i asfalten...

Iväg!

Nu ska jag iväg till jobbet och starta upp den här dagen! Lika bra att få tisdagen avklarad så är det bara roliga dagar kvar sen! Imorgon kommer Jennie hit på middag och vin, på torsdag är det AW på jobbet och sen är det hux flux fredag igen! Vi ska måla lägenheten i helgen, men jag är även sugen på att gå på bio.... well, well, tisdag var det ja!

Både bra och anus

Har upptäckt att vi har fantastiskt dålig internetuppkoppling här i huset. I och med flyttten har vi bytt bredbandsleverantör från Bredbandsbolaget till Com Hem och jag vet inte om det är det som är problemet eller om det är nåt annat. Jag har inget som helst förtroende för Com Hem. Vi har Bredbankd large och ändå är det stört omöjligt att se ett klipp på youtube! Måste utreda detta, för det är väldigt irriterande! Mottagningen på mobilen är oxå på nivån att man befinner sig i en bunker under jord, men det underlättar om man står ute på balkongen och pratar. Allt är alltså inte bättre här i storstan... Dock bjöd min lilla promenad hem från tunnelbanan igår på en himmel fylld av luftballonger och såna detaljer gillar jag skarpt!
Den här bilden hittade jag visserligen på google, men ni fattar konceptet.

Söndag

Ojoj, snart är helgen slut igen! Men först ännu en fixardag, precis som igår. Igår städade jag i lägenheten, organiserade bland alla papper, oljade in bänksskivan och bla bla... sen var det äntligen dags att göra nåt kul! Vi har köpt en bil, en liten vit VW Golf, så vi tyckte att det skulle vara kul att se hur mycket man kan handla på Ikea och även frakta hem i den där lilla skorven. Som ett litet inträdesprov i familjen Ekersund-Johansson. Och då skorven utan problem svalde fyra stolar, ett stort och 44 kg tungt bord, två skohyllor, två lampor, en bänkskiva och massa smågrejer får den med beröm godkänt! Nu är det mesta köpt till hemmet vilket känns lämpligt eftersom pengarna börjar sina... Jag ska visa lite bilder sen när det börjar bli lite ordning. Och den ordningen ska jag fixa idag alltså!


Äntligen helg!

Vilken vecka det har varit! Fullkomligt utmattande, men det känns bättre och bättre på jobbet för varje dag. Även om det är samma tjänst som i Luleå så skiljer sig kontoret på Hamngatan en hel del från Köpmangatan i Luleå. Har bland annat fått inse att det är få av mina bankoutfits up north som funkar här nere... Igår hörde jag mina kollegor prata om något annat kontor i innerstan där "de gick klädda i typ tunika och leggins, hahaha". Jo just det.

Blir en lugn helg... ska nog bara träffa upp Jennie och Niclas i deras hotellbar nu ikväll. En drink eller två, sedan blir det förhoppningsvis lugna gatan hela helgen. Nästa helg är det jobbfest och jag har redan blivit förvarnad om att det inte brukar vara några sansade tillställningar... det är däremot något jag känner igen från Luleå...

Herregud, jag ser lite försoffad ut, måste nog piffa till mig lite om jag ska ut på stan!

Just nu


Godmorgon på er! Sitter i soffan (har ännu inget köksbord eller matplats) och dricker Kusmi tea spicy chocholate som jag inhandlade på Cajsa Warg på söder igår. Mycket gott! Om cirka 45 min går jag in genom dörrarna till mitt nya jobb.
Lite nervöst, då jag inte riktigt vet vad jag har att vänta av dagen, men jag kommer säkert överleva så jag återkommer ikväll.

I betongdjungeln


Idag har jag sett något som jag tror var en kanin som hoppade över gården. Det såg ut som en hare, men jag tyckte öronen var kortare. Uppe i norra Sverige har vi bara kaniner i bur, därav min osäkernhet. Imorse mötte vi den här kompisen som vaktar utanför vår port. Två djur på en dag, det är en bra dag tycker jag (så länge djuren inte är begåvade med åtta ben förstås, då är det ingen bra dag).

Femkamp på Grönan


Jag ska vara ärlig och säga att jag inte hade speciellt stor lust att dra igång projekt "Femkamp på Grönan" så fort jag gjort entré i mitt nya hem. Tyckte att det verkade bra mycket behagligare att skrota omkring hemma i mjukisbrallor och packa upp lådor och känna in stämningen. Alla andra ville tack och lov annorlunda och det blev en jätterolig kväll med mördarpasta på Vapiano, djurgårdsfärja över till Grönan där jag mot alla odds i denna värld vann femkampen! Det mest otroliga av allt var att jag tyckte att det var kul att tävla i de där stånden. Om ni känner till min avsky mot sällskapsspel så förstår ni oddsen för det!

Sista kvällen i Luleå

Så var det i fredags dags att säga farväl till staden som gett mig fyra års utbildning, fyra år frustration över den låånga vintern, tre somrar på ett härligt jobb... och mycket mycket mer såklart. Nu väntar nya äventyr, men det är klart att jag helst av allt velat packa ner även dessa brudar i flyttlådorna. Elin vet jag då inte ens hur jag ska klara mig utan i mitt dagliga liv, men som tur är vet jag iallafall att avstånd inte behöver betyda att vänskapen dör! 

Tack för i sommar, färjan!

Förra helgen kom Niklas och Julia upp till Luleå och enklast möjliga var att samla alla vännerna på ett och samma ställe, och varför då inte på färjan? Sagt och gjort, vi körde långbord, åt gott och tömde glas efter glas... Vad jag inte visste då var att det även skulle bli sista besöket på färjan för mig denna sommar. Har nog varit där nästan en gång i veckan sedan i juni!
 

Niklas försöker hålla reda på all sin dryck
 

Jag och Julia tog en posarpaus mitt i huvudrätten - Cesarsallad för min del såklart!

Roffe och Jimmy

En onsdagkväll i början av augusti

Eftersom jag varit offline i vad som känns som evigheter har jag inte kunnat visa vilka härliga kvällar den här sensommaren bjöd på uppe i Luleå. Jag börjar med att visa vår grill-, båt- och bastukväll på Svartskataudden.


Först svängde vi förbi Kallaxbyn för att hämta upp Lelle och titta till hans fina brevduvor.

Sen drack vi lite vin på Anette och Lennarts altan

Lennart och Lennart såg till att stadsflickorna fick sig en tur till havs.

Och kvällen avslutades med bastu här ute på piren. En av sommarens absolut bästa kvällar!

Lycka är...

...att komma till sin nya lägenhet och internet fungerar! Jag och Fredrik gjorde en bra deal där han åkte ner till nya lägenheten och fixade här medan jag städade ur den gamla lägenheten. Nu är Lingonstigen 11 inte längre mitt hem utan jag bor på Konstgjutarvägen i (på?) Johanneshov! Känns lite ovant och jag håller just nu på att bekanta mig med allt det nya som ryms på dessa dyrt förvärvade 39 kvadratmetrar. Just nu kör jag tvättmaskinens jungfrutur och igår oljade jag in misshandlade bänkskivor och skrubbade rent spisen. Andra lägenheten jag köper av en kille och det börjar bli en vana att flytta in-städa efter att de försökt flyttstäda. Arma odugliga kräk.


Bokat och klart!

På lördag kl. 11.45 lämnar jag Luleå. Hellooooo Stockholm!

Internetskugga

Har flyttat hemifrån nu och bor på Bergnäset i svärmors hus (hon är utomlands). Det funkar, med undantaget att hon inte har någon internetuppkoppling. Herregud, ta tv:n, rinnande vatten, belysning, mobil, spis och ugn ifrån mig... jaja, ta den förbannade iPoden oxå då, men det är först när jag är utan Internet som jag verkligen får problem! Bloggen blir ju dessutom en aning mindre uppdaterad. Men jag återkommer så fort jag kan.

Helgen då juli blev augusti

Lämnar en härlig helg bakom mig och befinner mig återigen på jobbet. Medan Fredrik och Niklas har kämpat på i lägenheten i Stockholm (och i bilen på väg ner och upp, 199 mil på en helg är för mycket för mig iallafall!) har jag roat mig kungligt på egen hand. I torsdags var vi på Luleåkalaset en sväng, satt i schlagertältet och hade det trevligt. Det blev enda festivalkvällen för mig, fredagen spenderades på fantastiska Laponia ute i Luleå skärgård. Det var grymt gott och fint och härligt på alla sätt. Sedan hamnade vi hos Lech på mellanfest och senare på natten blev jag medtvingad ut på Invit. En grym kväll blev det! Men där slutade oxå helgens festande. I lördags hade jag tvättid på kvällen och låg på min luftmadrass i min halvtomma lägenhet och kollade på tjejfilmer i min ensamhet. Och faktiskt var jag inte ett dugg bitter för det utan istället mycket nöjd. Det här med tvådagars eller mer känns som att det funkar om åtminstone en av dagarna är mycket städade. Annars skulle jag nog säga att jag börjar bli för gammal för sådant.


RSS 2.0