Dödsbud via Facebook?

För mig är Facebooks statusuppdateringar ett litet utrymme där man kan reagera över ett hockeyresultat, halvt uttråkad meddela världen att "frukostflingorna är uppätna, nu väntar en dags arbete" eller, personligt men ändå helt okej; räkna ner dagarna på en graviditet.

Man skriver sällan:
"Har fått missfall :(("
"Banken tänker säga upp mitt lån. Har inte kunnat betala på flera månader... Crap!"
"Min kille misshandlade just mig. Sitter på rättsmedicin för undersökning!"

Jag tycker inte heller att man meddelar att någon avlidit när det inte ens gått en timme. Jag hade inte velat få ett dödsbud i ansiktet när jag loggar in på facebook, är hellre ovetandes tills jag blir personligen meddelad av en annan anhörig. Och den som RIP:ar mig på Facebook när jag gått bort... Snälla gör inte det!


Det gick alldeles för snabbt, men det kanske finns en mening med det. Vi saknar dig.


Riktiga män

Ikväll håller jag mig undan Luleå-Skellefteåmatchen. Inte för att undvika kollision med Fredrik, för han åker faktiskt upp till Luleå idag för att se matchen live (galning!), utan för att det helt enkelt börjar bli för spännande. Både utdraget med alla dessa matcher som dessutom alltid ska avgöras i sudden death och ooolidligt spännande. Går inte att kolla på! Så ikväll hade jag den äran att få vara Jennies sällskap på ett av hennes otaliga jobbevent. Vi ska kolla på Riktiga Män på Maximteatern och jag antar att det kommer att bli ganska roligt! Kanske smygkollar hockeyresultaten på iPhonen emellanåt...


I maktens korridorer



Ett fast handslag

I helgen var jag på studiebesök hos Märta Bajsproduktion ABs huvudkontor. Lilla VD:n var lite svängig i humöret från och till men skötte sig exemplariskt under nattskiftet, vilket jag uppskattade väldigt mycket. Det mesta knorrandet berodde nog på att arbetarna inte presterade tillräckligt snabbt vid huvudstationerna Bröst 1 och Bröst 2, samt vid slutsprojektet Blöjbytet. "Målsättningen är hög i företaget och då gäller det att ställa höga krav på sina underordnade, därför har jag installerat ett larm som utlöses vid minsta missnöje", säger lilla VD:n i ett pressmeddelande. Drivkraften hos de anställda verkar vara det leende som lilla VD:n delar med sig av när arbetet skötes någorlunda rätt.
 


Friskvård med fokus på nackträning är viktigt i företaget. Därför har man låtit installera ett gym på vardagsrumsgolvet.


Myskväll! Not.

Man trixar och försöker... Trevlig middag med favoriten Italiensk lövbiff och rödvin. Men ändå hör man "Dra åt helvete din jävla fitthuvud! Din sopa!!" efter en halvtimme. Vad som pågår här på Konstgjutarvägen? Ja, det är ju semifinal Luleå-Skellefteå AIK i slutspelet... och även om min temperamentsfulle honey inte skriker direkt på mig så får man ju inte heller något svar på sina funderingar och small talks här i soffan. Ska bli rätt skönt att inte se kommande två helgmatcher tillsammans, då är jag uppe i Umeå med babyspya på axeln!


Dessert på Aquavit Grill & Raw Bar


Chokladbavaroise, chokladcigarr, dulce di leche-sås med havssalt, chokladmacaron, friterad snickers samt snickersglass på en bädd av jordnötter. Jag är usel på att fota mat så det ser gott ut, men jag lovar att det var himmelskt!


Fragment av firande

Känns som att jag har firat min födelsedag i dagarna tre! I torsdags firade vi både mig och St Patrick på Wirströms i Gamla Stan. Mycket trevligt, men note to self blir att ta ledigt dagen efter födelsedagen om man ska ut och svira. Fattar inte varför man tror att man är odödlig när man i själva verket firar att man är ett år närmare graven? I fredags tog alla några barndomsvänner, arbetskamrater, kusiner, syskon och liknande och blandade ihop ett långbord på Cliff Barnes. Superbra idé och jävligt trevligt! Nedan är jag och några ur mitt urval, Nordeatjejerna. 
 

Så i lördags var det skönt med lite lugnare firande! Födelsedagspresenten från Fredrik innehöll en hotellövernattning på Clarion Sign. Vi åt middag på Aquavit (ska visa er efterrätten, men den är ett inlägg för sig!)och chillade sen på hotellrummet till en film.


Vi ses på andra sidan

Number 25


Svärmors kycklinggratäng

Svärmors kycklinggratäng
3-4 personer

Ingredienser
3 st kycklingfilér
1 paket bacon
champinjoner om man vill
1 dl créme fraiche paprika & chili
2 ½ dl vispgrädde
½ dl sweet chilisås
2 paprikor i olika färger
lite ananas om man vill
2 msk kycklingfond
vitlök
salt och peppar
1 dl jordnötter
riven gratängost

Ugn 225 grader. Strimla baconet, stek i stekpanna. Häll över i en stor ungsform. Behåll baconfettet i pannan och stek kycklingen i bitar. Om man har svamp i oxå kan man ju ge dem en vända i stekpannan oxå. Hacka paprikan  (och ev. ananas) i bitar lika stora som kycklingen. Häll över allt i ugnsformen. Blanda creme fraiche, vispgrädde, sweet chili och fond i stekpannan. Smaka av med kryddorna innan allt möts i ugnsformen. På med gratängost och jordnötter. In i ugnen med allt i 25-30 minuter. Fixa ihop en schysst grönsallad under tiden.

Grymt gott och en fin gest från svärmor att hon lagade LCHF-middag till oss förra helgen. Om man är rabiat så utesluter man givetvis sweet chilisås och ananas.

Svar på min egen fråga

Status på Blogg.se iPhone app

2011-02-18 @ 12:57:00

Allmänt
Vi vet att många väntar otåligt på vår iPhone applikation och vi med er! Vi jobbar så snabbt vi kan för att kunna lansera. Status är att vi nu har fått fram en första version som vi håller på att testa.

Enligt plan kommer applikationen finnas tillgänglig för alla under mars.

Det går alltså inte att blogga från iPhone till blogg.se. Nu har jag en modern telefon, men då visar det sig att min bloggplattform är den omodernaste. Går typ att blogga via iPhone till alla övriga plattformer...

Bokat!

Fina familjen Enquist-Karlberg har fått en ny chef som jag inte stiftat bekantskap med ännu på grund av det geografiska avståndet. Men om mindre än två veckor är det äntligen dags för introduktion! Ska bli supermysigt med en helg i Umeå, jag bokar sol och vårväder redan nu så vi kan dra lilla bossen i vagnen genom stan.

Grattis, det blev en iPhone


Äntligen! Sist i hela världen, eller iallafall ungefär samtidigt som stammen i sydamerikas djungel som aldrig sett civilisationen, har en iPone 4 äntligen landat hos mig! Så nu är det inte länge tills iPhone 5 lanseras kan jag lova. Vore ju jävligt typiskt, eftersom jag aldrig har sämsta möjliga modeller och varianter på allt tekniskt. Så nu undrar jag om man kan blogga från den till blogg.se? Och en fråga till; finns det något armband eller liknande där man kan fästa iPhonen när man springer tex? Vet att det finns till iPod, troligtvis inte till iPad, men iPhone då?

Black Swan


Om du vill ha din hjärna twistad ett varv, hela känsloregistret utspelat och en bioupplevelse i stil med en berg-och dalbana så rekommenderar jag Black Swan. Filmen var inte alls som jag trodde; en långsam film om tjejers avundsjuka och långa sekvenser med tråkig balett. Istället klamrade jag mig fast i biostolen och satt nästan och kippade efter andan när eftertexterna plöstligt började rulla. Ska ni se denna film ska ni se den på bio! Och det ska ni!


Tisdag

Tisdag kväll. Alltså jag har fortfarande träningsvärk sen jag gjorde plankan, kobran och hunden i yogaklassen i fredags. I fredags. FREDAGS! Det här är det orimligaste jag varit med om när det gäller ihärdig träningsvärk. Tänkte verkligen ta hissen ner till -5 för ett nytt pass idag, men så drog mitt sista kundmöte ut på tiden och därför hänger jag istället i köket med ett glas vin, fläskfilé med mozarella och tomat i ugnen och Filip och Fredriks podcast i iTunes. Nästan lite helgkänsla, men så är det ju tisdagkväll. Tisdag som är det nya onsdag. Och då menar jag onsdag i egenskap av lill-lördag.


Kameran i datorn fångar inte riktigt verkligheten alla gånger, eller tror ni att jag haft dödsrockarsmink på banken idag? En centimeters kolsvart eyeliner under ögat. Lämpligt. 



And this is where the magic happens...

Trevlig tisdag på er!


RSS 2.0