Första advent

Ingen snö, inga minusgrader knappt någonstans i landet. Ändå var det första advent igår och vi gjorde vårt bästa för att få lite julstämning. Startade eftermiddagen med glöggmys hemma hos oss med julmusik på Spotify, pepparkakor och lussekatter, för att sedan vända blicken mot Skansens julmarknad. Något som faktiskt börjar bli en tradition, då det är andra året i rad vi gör detta. Förra året var jag nere i Stockholm på besök under första advent, och vi skulle även då på julmarknaden. Partykvällen dagen före hade hunnit bli både natt och morgon innan vi gav upp vinet så det kan hända att det sinkade oss lite i planeringen. Vi kom fram till Skansen 10 minuter innan julmarknaden stängde, så det året blev det Grönan istället. Men i år var vi i toppform och gled in på Skansen flera timmar innan stängning. Lite kyligt och disigt (som ni ser på den misslyckade bilden), men vi gick alla hem med delikatesser i form av ostar och korvar och kanske även en nypa julstämning....


Bättre sent än aldrig

Just ja, skulle ju berätta om julklappen från jobbet... Well, vi blev bjudna på tapas på ett ställe på söder som heter Brasseriet (namnet ger mig lite dåliga vibbar från Luleås forna nattliv, men maten var bra!). Sedan gick vi vidare till Rival och såg fantastiskt roliga Kvarteret Skatan. Kvällen slutade oxå på Rival, men i baren och med två drinkar vardera i magen. Allt var supertrevligt förutom att vi skulle upp och jobba tidigt dagen efter!
 


Spännande...

Eftersom jag har turen att jobba på ett ställe där ledningen tycker precis som jag, att man alltid har något att fira och att bra sammanhållning får man genom att ha kul tillsammans är det ikväll dags igen! Vi ska äta någonstans (hemligt var och vad!) innan vi ska vidare på nåt hemligt och sen avslutas kvällen i en hemlig bar. Det enda vi vet är att vi inte ska byta om till jeans eller andra vardagskläder och att vi ska ha öppna sinnen. Låter skumt va? Öppna sinnen och fina kläder... Jag återkommer imorgon med redogörelse från en förhoppningsvis lyckad kväll!

Sälen gör rätt val

Sedan träningsstarten förra veckan hade jag träningsvärk långt in på helgen, men nu känns det som att jag fått fason på grejerna. Var på ett medelpass igår på F&S och känner knappt av det alls idag. I eftermiddag är det dags för ett intensivpass igen, vilket jag ser framemot. Väljer till och med det framför att hänga med Jennie och Julia på en afterwork... även om det grämer mig något fruktansvärt. Men om man som jag börjar se ut som en säl i formerna kanske det är dags att börja prioritera hälsan någon gång ibland.


Efyran!

Helgen har gått i nostalgins tecken, då vi haft en efyran-reunion! Inte för att vi direkt skilts åt, men det blir ju inte att man ses så ofta när man bor i olika städer. Efyran har inte så mycket med europavägen att göra, utan för att alla fyra brudars namn börjar på E. Elin kom ner med flyg i torsdags, eva åkte tåg ner i fredags och jag och Emma har ju den goda smaken att bo i huvudstaden så vi behövde bara ta emot dem med öppna armar. Vi har druckit en hel del vin, Elin har fått äta sitt livs godaste pizza på Vapiano, det har shoppats, lagats tomatsoppa och babblats... Himla trevligt! Hoppas att det kan bli en tradition i stil med vår Lilla Julafton som gick varm där ett par år. Gissa förresten hur många bilder jag tog under denna helg! Just precis. Noll och inga.


Äntligen träning!

Igår var äntligen beslutsångesten över. Jag och Elin valde Friskis&Svettis, var där på lunchen och köpte kort och sen gick vi och tränade efter jobbet. Back to basic för mig, det var så min träningskarriär började; På Friskispassen i skolgymnastiksalarna runtom i Skellefteå. När jag slutade på Friskis höll jag på att dö av tristess, men nu var det ganska många år sedan jag jympade. Dessutom finns det spinning och core och sådant oxå. Vi får se hur det går, än så länge har vi bara månadskort, men tanken är att köpa terminskort i januari.

Igår gick vi ut hårt och gick på ett intensivpass. Skrattade mest åt mig själv under styrkeövningarna som var lite avancerade (typ tricepsarmhävningar med benen halvt i spagat), men i övrigt kändes det bra. Faktiskt riktigt roligt!


Spontan söderrunda

Blir nog en eftermiddag i soffan denna novembersöndag. Ute är det grått och blött och jag är lite trött efter gårdagens söderrunda. Det regnade även igår kväll så vi gick inte och strosade runt så mycket utan kom överens om att gå till Bara vi på skånegatan. Där fanns inga bord i restaurangdelen, men det gick bra att beställa mat även nere i källaren. Vi satt på små pallar vid små bord, men med lite pusslande fick vi ändå plats med varsin jättetallrik. Som sagt var tallriken stor men bestod mest av ringlad sås. Jag åt scampispett med musslor och skaldjursrisotto med saffransaioli och den var fantastisk, men det var alldeles för lite mat! I övrigt tyckte jag att det var ett trevligt och avslappnat ställe, och husets vita vin var faktiskt riktigt gott. Efter detta gick vi till Bruno och sen utlyste Fredrik glöggefterfest hos oss. Så blev det och Jennie som vägrar glögg före första advent lika stenhårt som en religiös vägrar sex före äktenskapet fick en öl och blev sedan kvar på soffan över natten.


Tänkte att jag skulle fota lite igår, men denan bild när Fredrik fixar håret blev den enda...


En tidig kväll på café opera

Fredagens afterwork blev en väldigt trevlig tillställning! Vi startade direkt efter jobbet med att skåla för månadens vinst i Nordea open. Massa olika parametrar har gjort oss till bästa kontoret i vår grupp (alla andra Stockholm citykontor och ett gäng kontor från Göteborg, Uppsala och Malmö) och det är ju väl värt att fira! Vi är helt enkelt jävligt bra! Sen åts det lite pizza och de lite mer hälsomedvetna (jag mfl) åt cesarsallad och alla tankade på med vin innan vi gick till café opera vid 19.00-tiden. Har aldrig varit där tidigare och blev lite överraskad över att det var så litet, men det var härlig stämning med bara Nordea-folk överallt! När de sedan öppnade för allmänheten vid 23 och det dukades fram massa champagneglas och ishinkar och tjatades om att stå på listan och bla bla tröttnade vi lantisar och gick på Burger King innan jag fick skjuts till Globen av Linas gulliga pojkvän. Var alltså hemma väldigt tidigt och det kändes skönt. Efter en arbetsvecka börjar man klippa med ögonen redan innan midnatt, så det passar perfekt att inleda tidigt och avsluta i samma stil.


Ölanrop

Ikväll ska vi iallafall på café opera tillsammans med resten av Nordeakoncernen för något som kallas Ölanropet. Har hört en del skräckhistorier om alkoholintaget på dessa tillställningar, men den här gången ska vi iallafall käka middag på kontoret innan. Något som man tygligen prioriterat bort tidigare. Satsar på att tänka mig för så att jag kan göra annat än att ligga i soffan imorgon i grav bakfylleångest. Vuxenpoäng va? Vi får väl se hur det går med den saken.

Dyr träning

Om jag inte köper träningskort snart kommer den här bloggen att dö. Min träningsblogg som klarar högst ett halvår som vin-och partyblogg... Men det är så satans dyrt att jag drar mig för att göra det. Fatta att det kostar 650 kr bara för att bli medlem i SATS. Om man dessutom blir medlem i receptionen på ett gym slänger de på 250 kr i administrativ avgift. Och utöver detta så har vi cirka 500 kr i månadsavgift för att kunna träna. Aj aj i plånboken. Vi har ju gym i källaren här på Nordea, och jag var faktiskt där i onsdags och gick på löpbandet i en timme. Trååååkigt. Jag vill ha spinning!


To the north and back

Nej, jag dog inte i sviterna av fotskadan. Såhär en dryg vecka senare har jag fortfarande ont, men något brott var det då inte tal om. I helgen har jag varit på blixtvisit i norr- och västerbotten. Fredrik kände saknaden efter sin jeep som han lämnade i Byske när vi flyttade och bestämde sig för att köra upp ocb byta bil och sedan vända tillbaka hem igen. Något motvilligt följde jag med som sällskap och det blev faktiskt en väldigt rolig helg. Trots att vi kom till Skellefteå kl 14.30 på lördag eftermiddag och jag flög från Luleå bara drygt ett dygn senare så hann jag med att träffa
farmor och farfar
brorsan Johan
faster Bitte
kusin Daniela med fästman Patrik och även mitt söta kusinbarn Natalia
fjällenkompis och tremänning Jimmy
svärfar Jerry och plastsvärmor Elle
svägerska Sofia med pojkvän Erik
fjällenkompisar Lars och Lena
svärmor Annika
svärmormor och -morfar Gunnbritt och Bertil
svärfarmor Solé och gubbe Sixten
Fredriks morbror Kenneth och fru Ann-Helen
honey Elin och slutligen vår vän Sofia.

Det var väl en okej besökslista på 26 timmar. Hade velat hälsa på Gabbe och Pär oxå när vi ändå var i Byske, men vi var så trötta efter bilresan att det inte var tal om nån promenad genom Byske och Fredrik skyndade sig att svepa en öl så fort vi kom innanför dörren. Less på att köra bil kan jag tro!

Buhu, stackars mig.

Måndagar är eländiga dagar. Oftast de dagar när man känner sig som risigast och tröttast. Och skadad är jag. Har haft riktigt ont i foten inatt, kändes precis som när jag bröt benet så egentligen var planen att sjukanmäla mig och sätta mig på en akutmottagning och vänta på att de antingen ska röntga eller skratta åt mig. Jag är inte den som söker sjukvård för smågrejer och jag har ju jobbat med benbrott förut, så jag skärpte till mig och haltade till jobbet iallafall. Och nu tror jag ärligt talat inte att nåt är brutet denna gång, vilken kolossal otur hade det varit om saxspetsen träffat något litet ben i foten? Nej, troligare hade varit att de skrattat åt mig om jag velat ha det undersökt. Men lite ynklig känner jag mig ändå idag.

Klantigt!


Men alltså! Ni vet hur det är, man åker till Ikea, plockar på sig en massa grejer och platta paket. Sedan ska allt fixas och monteras när man kommer hem. Okej att man inte behöver hålla på med sticksågar och knappt hammare, men visst kan det väl hända en olycka iallafall? Det har väl ni oxå varit med om? Till exempel som i mitt fall där man köper ett doftljus med ett plastlock över som måste petas loss med en sax. En sax som man sedan slinter med, tappar och spetsar sin egen fot med. En helt vanlig hemmafixare-olycka va?


Söndag

Nu har jag städat hela förmiddagen (nåja, det tar inte så länge att piffa upp 39 kvadrat...) och nu måste jag belöna mig själv. Mot Ikea! Håll tummarna för min privatekonomi att jag inte hittar särskilt mycket mer än en ny badrumsmatta. Och förvaringsburkar för spagetti, vetemjöl och bomullspads. Och decilitermått. Och ett kryddställ.


RSS 2.0