Brunch

Och efter löprundan satt det fruktansvärt fint med brunch på Nordic Light Hotel. Kostar ju skjortan (265 kr) om man inte är som jag och verkligen äter för varenda krona. Lassade i mig ceasarsallad, ribs, bacon, kycklingvingar, faaaantastiska american pancakes med lönnsirap och lite mediokra desserter (var enda besvikelsen, blaskig pannacotta och cheesecake...). Sedan åkte jag till Ikea och spanade på kök, men det får bli ett eget inlägg, fotade som en annan paparazzi...


Tips!

Bästa kom igång med löpning-tipsen: ladda ner appen Nike + GPS så håller den reda på hur långt du sprungit, tid, kalorier och hela köret! Den gratulerar dig när du slagit nytt rekord och man kan även lägga i hurrarop om man tror att det peppar en lite extra. Och tips nummer 2: en kompis att både peppas av och tävla lite med, som Elin, som efter sin runda på 8 km, fick mig ut idag igen på 5 nya kilometer!


Vår var det ja!

I rabatten utanför grannhuset har dessa små stackare vågat sig upp... Modigt va?


Årets första utomhuspass

Konstigt att det känns som vår i februari, men det är bara njuta mellan bakslagen! Nu har gatorna torkat upp så nu på morgonen tog jag årets första utomhuslöprunda! Känner mig så grym att jag typ är kär i mig själv: 5 km på tid 27:47 på en lördagsmorgon kring 10-tiden... Och färgmatchar gör jag oxå, tomatröd feja till röd fejkdunväst (för varm!) och röda hörlurar, schnyyggt!


Världens största

Mina fina svart-rosa Nike som jag beställde på nätet till bra pris... De bor numera hos Elin uppe i Luleå och används flitigt (hoppas jag!) på olika pass på Helex. Blev tveksam redan när jag såg de kinesiska tecknen på paketet, och det var motiverat: en 39:a i europeisk storlek var inte samma som en Kina:39:a! Blev en timmes promenad och en timme på gymmet och skavsår på bägge hälar och tryckskador på samtliga ben i tår och fot innan jag gav upp. Nu har jag sverigeköpta skor (39:or) av samma modell, ny färg dock. Ljusa färger förstorar oxå, har ni sett värre båtar?


Cut the crap!

Ser ni vad jag har gjort? Jag har tagit tjuren vid hornen och besökt en frisör. Har ju en väl etablerad frisörskräck och klippte mig senast i augusti, då hade ju undvikit saxen i två års tid. Idag blev det nästan en decimeter av på längderna och en ny lugg. Känns helt ok trots allt!


Solig söndag

Vintern har börjat visa sig från sin någorlunda angenäma sida nu. Valde bort söndagsjobb till förmån för långpromenad i solen. Och känner mig faktiskt ännu duktigare än om jag hade jobbat! Min tid är min och söndag är helg, bättre att tanka energi till veckan som kommer... Är det något man inte hinner under veckorna så är det just att njuta av dagsljuset som sakta kommer tillbaka! Nu: gymmet, omstart efter sjukdomar och skador och ursäkter!


De urvridna disktrasornas helg

Har varit uppe på snabbvisit till norr i helgen och fått smaka på förhoppningsvis vinterns lägsta temperatur, -28 grader! Blev inte direkt en helg i sus och dus, Elin hade avslutat första veckan med heltidsjobb efter föräldraledigheten och var rätt mör. Jag var peppad ända tills jag blev matförgiftad på fredag kväll och fick köra den vita bussen hela natten... Repade mig ganska snabbt men till någon form av "urvriden disktrasa"-nivå. Lugn helg med fika på stan och loppis på dagtid och på spåret och melodifestivalen på kvällstid. Och tidiga morgnar då Märtahjärtat höll hov. Summerat; en svinkall, kräkig, men ändå mysig helg!


Senaste löpningen - torsdag

Samlar på ursäkter nu skulle man kunna tro. Knäckte till ena knäet i tisdags när jag och Fredrik tränade benböj. Sedan tidigare problem med benhinnorna och så förkylningsirriterade på det... Blir ingen löpardrottning under de förutsättningarna! Tog några löpsteg i torsdags morse iallafall, snart vänder det!


RSS 2.0