Lovely lördag

Även om veckan gått relativt smärtfritt fram så är det underbart med helg! Igår drack vi vin och grillade, försökte se filmen 27 dresses, men den var så dålig att till och med Fredrik bad om att vi skulle se Sex and the city istället. Imorse var det äntligen dags för mobilalarmet att hålla käften kl. 06.30 och låta mig sova hur länge jag ville. Sedan frukost framför tv:n innan vi cyklade in till stan. Jag köpte lite jobbkläder och sedan satte vi oss i gräset i stadsparken och åt sushi och kycklingsallad. Skön dag i solen! Nu ska jag snart ta cykelnyckeln i ena handen och bag in boxen i den andra för nu väntar förfest hos Elin (jag ska försöka smyga iväg efter förfesten, är inte så sugen på att hänga på Grace ikväll) och jag inviger min nya klänning från Forever 21 ikväll. Svinkort är den, ser inte alls så prydlig ut som på bilden. Whatever, ha en trevlig kväll!

Sex in the kitchen

Jag har dragit igång ett projekt. Som enda kvinna i världen hade jag igår aldrig sett ett helt avsnitt av Sex and the city. Helt galet är det! Så jag laddade ner första säsongen och påbörjade operation "Se varenda fucking avsnitt av serien innan filmen slutar gå på bio". Så nu har jag precis riggat datorn som en frukost-tv i köket och sitter och kollar Sex and the city medan jag drickar kaffe och nutrilett choklad. Känner mig lite som den sista oskulden, som har kvar nästan sex säsonger av något som alla andra redan har sett om och om igen och kanske till och med hunnit tröttna lite på..

Kul igår

Onsdagar är alltid roliga, med den lite tristare påföljden att det är lite extra jobbigt att gå upp på torsdag morgon... Jag känner mig lite trött och seg, men inte bakis, fast jag på sätt och vis överskred min regel om "upp till tre glas vin gör det möjligt att klara morgondagen utan några som helst problem". Jag drack tre glas vin och en smirnof ice. Från början var vi typ 12 pers, men sedan droppade folk av tills det bara var jag och Jennie kvar. Jennie har ju en tendens att alltid vilja stänga stället, men vi gick ändå hem vid 23.30. Sjukt skötsamt.

Och ceasarsalladen var som vanligt lika god som om Gud själv hade snört ihop den och levererat ner från himlen. Är väldigt sugen på att testa andra grejer på BBB:s meny, men det innebär ju att jag måste tacka nej till ceasarsalladen vilket innebär sjuk separationsångest. Vi får se...

Onsdag=afterwork

Jag har alltid varit öppen för nya traditioner. Under vintern förekom en och annan afterwork/ afterschool, men då alltid på fredagar. Nu har vi bytt dag och plats och delvis sällskap och nu är det alltså onsdagar som gäller. Varje onsdag hittills iallafall. Helt jävla perfekt är det, att få en touch of the weekend mitt i veckan. Så ikväll mumsar jag världens bästa ceasarsallad och dricker rödvin (inte världens bästa, men ändå okej) på BBB om ni söker mig.

Äntligen!

Idag har jag cyklat till och från jobbet! En helt vanlig grej för resten av världen, men då jag inte cyklat sedan vurpan som pajade mitt ben så är det faktiskt en lite ovanlig grej för mig. Det var iallafall skönt och jag klagade inte ett dugg på junivärmen som smög sig upp över 12-gradersstrecket då ventilationen varit trasig på jobbet och vi har känt oss som klimakteriekossor allihop. Skönt med lite svalka på vägen hem. Och skönt att jag kan sluta lägga ner energi på att fundera när bussen går utan kan susa hem på cykel lite när jag känner för det. Och snart kanske jag kan gå på spinning till och med...

Midsommar

Midsommaren och även torsdagen före tillbringade vi hos Gabbe och Pär i Byske. Vi har festat och ätit massor så nu känner jag mig som en boll. Jag lovade Gabbe att lägga upp lite bilder, så här kommer några stycken.

*Host, krax*

Oj vad det har snörvlats och kraxats på jobbet! Och nu är jag oxå en av dem. Tror det var jobbfesten på Brändön som puttade oss över kanten. När jag var liten trodde jag att en förkylning berodde endast på att man blivit nedkyld, att det inte behövdes nåt virus eller nåt. Därför fick man ju alltid skylla sig själv när man var utan jacka, mössa, skoterskor, överlevnadsdrält när man gick till skolan eller på stan. Men nu vet jag. Förkylning är inte lika med skam, det är lika med otur. Och nu har jag lite otur känner jag som helst inte vill snörvla på midsommarafton.

Hard work work

Nu har sommarjobbet startat på riktigt. Skitkul känns det och det gör inte så mycket att det dröjer till sommarens sista självande dagar innan jag får min ledighet. Jag tänkte så det knakade igår och det gjorde mig tydligen sjukt trött för jag var ett paket i soffan hela kvällen. Sov fram till 21 då jag vaknade till liv igen och satte i mig en liter jordgubbar. Och i natt har jag sovit som en sten. Skönt, men synd att det blev morgon så fort. Okej, jobbet är kul, men måste det starta så förbannat tidigt....

Frukost

Vi kör fortfarande på den enkla "spara: tid, pengar, kalorier-dieten" , det vill säga pulver till frukost och/eller lunch. Jag tror inte alls på sådana här produkter när man lever ett aktivt liv, men sitter man mest still som jag gör just nu så funkar det jättebra att ersätta några mål med pulvershakes. Naturdiet caffelatte är nyaste pulvret i skafferiet. Jag tycker att det är riktigt gott, men Fredrik sitter och grimaserar framför mig i detta nu.

Livet fördröjt ytterligare några veckor

Vad naiv jag var. Trodde att det bara var att befria mig från gipset så kunde jag slinka i mina högklackade pumps och planera en helkväll med dans, dans och dans. Hehe. Kan meddela att just nu så går jag som en 90-åring. Tre månaders rehabilitering, sa läkaren. Nu behöver du kryckor igen, sa sköterskan. Såja, nu ska vi inte överdriva, men pumpsen får nog stå kvar i garderoben ett par veckor till. Och mitt gymkort kan det ju fortsätta att växa mossa på... Träning för mig nu är att vicka lite på foten i sidled och försöka stå på ett ben i fem sekunder. Assvårt!

Njut av den här morgonen

Njut av den här morgonen. Imorgon vid samma tid finns viss risk för ångest. Ikväll är det firmafest på Brändön och vissa verkar sjukt överladdade. Och ni vet ju själva hur det brukar sluta... Tidigt.


Farväl ditt blåa jävla helvete

Tack för den här tiden. Nu skiljs vi snart, vi två som varit varandra så nära så länge. Du har varit som min andra hud och stöttat mig när jag varit bruten och svag. Men du har också varit ond mot mig, skavt sönder mig med dina vassa kanter. Tvingat mig att bära vissa kläder. Krävt att jag hållit mig på hoppavstånd från allt livsviktigt. Hejdå gipset! Imorgon kl. 10.10 så avslutar jag vår sex veckor långa relation.  

Delad vårdnad om baby iPod

Jag och Fredrik har fått en baby. Eller okej, vi har köpt en baby. En liten iPod, som vi gemensamt ska nöta på och kärleksfullt fördela 4 gig till vardera. Igår satt vi och funderade vad vi behövde för accessoarer till vår nya baby. Jag vill absolut ha ett träningsspänne på armen oxå vill vi ha högtalare så att vi kan lyssna på musik när vi ska dricka vin på balkongen i Alanya. "Oxå måste vi köpa ett fodral till den så att inte du repar sönder den som du gjort med datorn". Jag lever ständigt med skammen att jag en hel vinter varje morgon packade ner datorn tillsammans med träningskläderna, vilket den tog en hel del stryk av. But it´s still alive!

Here we go again, BBB

Jodå, visst blev det färjan, vår kära bistro, bar och brygga, igår. Efter den som alltid tokgrymma middagen på St Lawrence gick vi dit en sväng. Jättekallt ute, så vi satt inne och såg tanterna och gubbarna shaka loss som galningar på dansgolvet.  Roligt att se dem ha så sjukt kul. Det blev dock inte sent för mig, Fredrik kom och hämtade mig vid 23-tiden. Sjukt skötsam är jag! (Men okej Jennie, jag är skyldig dig en shot!)

After work

Tar spontan sovmorgon idag. Kl. 19.00 har vi bord på St Lawrence Steakhouse och det är väl dumt att åka hem och vända efter jobbet. Jag jobbar längre istället och går direkt dit. Ska bli gott, men jag spottar nog i glaset ikväll. Eller kanske ett glas vin kan slinka ner, men jag kommer inte att sätt min gipsade fot på färjan ikväll. Vi säger så.


Snart är det över!

På fredag kl 10.10 är det avgipsning. Gissa om jag har nedräkning nu? Benet får gärna ha ärr runt om och kors och tvärs och kräva ett års rehabilitering, bara jag slipper gå gipsad! Jag vill ha stuprörsjeans, leggings, korta kjolar! Jag vill kunna bada, sola, cykla och gå i högklackat.

Parallella EM

Idag har det varit omotiverat gnäll-EM på jobbet. Så tröttsamt, glöm inte att det finns så många sätt att undvika att besöka sitt bankkontor om man nu tycker att det är värre än helvetet att sitta där och läsa metro i 15 minuter. Whatever, hoppas folk är gladare imorgon och fokuserar på FOTBOLLS-EM, för det var ju sjukt lätt att vinna över Grekland. Och nu blir det ju guld, såklart!


Elin tittade förbi

Idag har jag haft celebert besök av Elin. Hon kom vid 11-tiden och vi har sprungit/hoppat runt på stan nästan hela dagen. Mycket shopping (vi var båda på jakt efter chinos och jag fick napp!) och lunch på Mat&Prat innan vi drog vidare till Storheden och grävde runt på Myrorna. Loppiga kläder är mer Elins sport och hon köpte en jättefin Nike-jacka och en supersöt servis medan jag kammade noll. Efter detta var vi trötta och vilade lite innan det blev tacos, fotboll och sodastreamprovning. Visst hade jag gärna haft henne här längre, men vid 21.30-tiden åkte hon tillbaka till Skellefteå igen. Och lika bra det egentligen, för övernattning= bra anledning att iallafall dricka liiite vin. Och nej, inte idag tack.

Elin och jag i omvända hårfärger för två år sedan. Den kvällen såg vi oxå på fotboll, men då med vin inkluderat.

Till Elin


Födelsedagspresenten till Elin blev en liten picnickorg med allt som man kan behöva för att pigga upp sig när jobbdag går över till afterworkkväll. Den där rosa knottriga dildon är faktiskt en fotroller, men det är klart att man kan alltid vara kreativ... Vi hade jätteroligt igår och gick från Kungsgatan till Varvet och sedan vidare till Färjan (där det oxå blev dans och ett jävla springande mellan de tre våningarna). Så idag har jag haft lite pain i benet, men huvudet har mått bra iallafall. Men nu får det vara slut med festande för ett tag, jag vill vara hälsosam och längtar efter svintidiga morgonpromenader och sallader.

Alanya

Igår bokade vi biljetterna till utlandsresan med Oskar och Sandra. Vi åker till Turkiet (nähä? Snart dags att ansöka om turkiskt medborgarskap känns det som...) 18 augusti och stannar i två veckor. Härligt slut på sommaren! Jag tycker att Turkiet är grymt då det är varmt som i helvetet självt, maten är underbar, till och med ölen är god, priserna är okej, inga jävla myggor eller kackerlackor och allmänt bra standard. Funkar utmärkt som rekreation.

Skål igen...

Usch usch, mera fest väntar... Börjar känna mig ganska sladdrig och utspädd av allt vin jag har sippat de senaste dagarna. Ikväll är det festkväll nummer 4 i ordningen och gud ska veta att det inte blir en femte. Men ikväll är det fest för Elin som har fyllt 24 år och det kommer att bli kul, bara jag kommer igång igen! Fint väder har vi iallafall.

Ett fylleinlägg från mig

Idag var det hejdå, lite trist men vi ses ju till hösten, cleve. Men, till hösten baby Jennie, det blir svårt att hantera... men jag skjuter allt på framtiden och vet att vi har en sista sommar tillsammans.... elller kanske en första? Vet ej, men du är grym iallafall, och ni andra oxå! Tack för ikväll!

Släkten

Igår var det massivt studentfirande i Skellefteå. Var på tre studentmottagningar. Här är vi hos kusin Erik och poserar i deras trädgård, en del av kusinskaran. Här kan man oxå enkelt se vem som det är mest fart i, vem som vågar ta plats och som går en lysande framtid till mötes. En bild säger mer än tusen ord. 

Cara mia


Vissa festade ju med Måns Zelmerlöw igår.

Jag viker mig av skratt

Cleve, det här är till dig!

Och solsting fick jag tydligen oxå

Okej, nu hittade jag inlägget, det var inget.

Charterkräftaröd

Idag har jag stekt fläsk för första gången sommaren 2008. Somnade i solen efter en tung vår och vaknade ganska bränd. Charterkräftaröd. Som tur är så är det ryggen som är värst så hänger jag bara på mig en jacka på färjan ikväll så kan vi boka in ytterligare en partykväll. Bloggade tidigare om min späckade partyvecka, men jag vet inte vart det inlägget tog vägen mitt i blogg-flytten. Well, you can keep it. Det var inte mitt bästa inlägg.


Nya arbetsuppgifter

Idag har jag lärt mig lite nya grejer på jobbet. Jag vet allt om aktieindexobligationer, utlandsbetalningar och försäljning av räntepapper. Sånt man kan förvänta sig när man jobbar på bank. Men jag har även skurat kiss idag. Det är en imponerande grej som inte händer varje dag på en bank.

Håll ut bara lite till!

Sitter här och längtar efter vin och cigg och helg. Men snart är den här. Och vilken partyfylld långhelg det kommer att bli. Torsdag piper jag hem till Skellefteå för att gå på tre studentmottagningar. Jag betvivlar dock inte att jag kommer att tröttna på Skellhell redan samma kväll och åker kanske tillbaka hem för att våldgästa grillfesten med grabbarna. Martin kommer har återvänt från Linköping och det hade ju varit kul att ta sig en titt på honom. Sedan är det fredag och nationaldag och Cleve har nog styrt upp nån Hejdå Jennie-event med grill där oxå såklart. Efter fredag kommer lördag och då firar vi Elin med fest i stil med "asså då blir det spriiiit, inte jävla två glas vin, eller vin är okej, men då ska det vara myyyyycket vin!". Och sedan är det söndag och vet nån vägen till närmsta rehab?


Hälsoguruns dödsryck

Jag har ju pausat mitt hälsoliv och klivit av spinningcykeln. Men här kommer två hälsotips iallafall:
Tips 1: Köp en sodastream. Vanligt kranvatten funkar på sin höjd när man är bakis.
Tips 2: Kolsyrat vatten med frysta hallon i är faktiskt en höjdare. Ni slipper sockret i hallonsodan och spriten i drinken. Supernyttigt.

I'm alive

Nej, jag dog inte av skam efter sågning på slutseminariet av c-uppsatsen. Bara lite paus i bloggandet. Korrigeringarna efter sågandet tog en dag, sedan dess har jag druckit vin, grillat, solat, ätit glass... Tjuvstartat sommarlovet lite! Idag är det första juni. Hade en sjukt mallig klasskompis på låg- och mellanstadiet som fyller år idag. Föööörstaaa sooommaaaardaaaagen, sa hon alltid och jag hatade henne så mycket att det blev en tråkig mobbinghistoria av det hela. Men faktiskt, det drar ju faktiskt igång nu. I veckan tar kidsen studenten och det är fotbolls-EM och Elin Holma har målat tånaglarna och spänt på sig fotlänken. Sommar!!! Sooooommmmaaaar! Föööörstaaa soooommaaardaaaagen!

RSS 2.0