Ten years

Tur att jag svängde ihop en middag av det lite lyxigare slaget! När vi satt och åt slog det mig plötsligt att idag för 10 (!!!) år sedan träffades vi första gången. En heldagsdejt i ett -29gradigt Skellefteå... Minns det som igår! Hade varit sjukt intressant för Emelie, 15 år, att veta att vi skulle sitta här i gemensam lägenhet i Stockholm ett decennium senare, men så funkar det ju tyvärr aldrig. Well, vi spontanfirade med helstekt fläskytterfile, auberginetimbaler (varva skivor av aubergine med pesto och ost och gratinera i ugn 15-20 min) och en sås man kan kalla alkosås (en skvätt av varje; glögg, whiskey och rött vin. Förutom detta grädde och kalvfond). Mest seriös var nog peston som var hemgjord, på ruccola, mandelmjöl, vitlök och en skvätt olja. Sjukt gott var det iallafall.


Galet!

Det är den 27 december kl 07.00. Temperaturen är 10 grader. PLUS! Ville bara föreviga detta tillfälle i text.


Jullov tack!

Tänk om man fick ha jullov som back in the schooldays! Imorgon är det tilllbaka till gruvan som gäller och det känns ju som vanligt sådär, enda fördelen med idag är att det inte är någon ide att ha söndagsångest eftersom det är måndag idag, moahaha! Och nyårshelgen är bara fyra arbetsdagar bort, inga extra lediga dagar men väl en anledning att hoppa i stassen och skåla med skön samling människor. Var på mellandagsrea idag och plockade ihop det mesta inför årets sista dag. Gick loss bland örhängena på NK och kom hem med två par dyrgripar varav det ena kommer får återvända till vitrinskåpet i varuhuset igen! Men marc by marc jacobs får stanna och göra mig sällskap på lördag.


Oxå sista klappen...

Rim: "när du inför utekvällen taggar, framåt natten kanske i stureplansVIP:en slaggar. I myggjagarna passar, ett par smurfiga tassar". Julklapp: klarblå strumpor från COS.


Och 4:e julklappen...

Rim: "När dags att till gymmet promenera, ta till denna när du törstar efter mera. Motiv till dryckespaus finns ej längre kvar, när du i vikterna går och drar". Julklapp: vattenflaska med nordeaemblen.


Fredriks julklapp nummer 3

Rim: "På kedjans syrra du testat har, men då fanns ej denna kvar. Ibland behövs ett extra X, för att undvika special krävs nu "stopp&väx". Julklapp: en stickad tröja från COS, trodde han behövde XL, men den var som ett tält. Byte på den!


Fredriks julklapp nummer 2

Rim: kolla finanserna på språng, i slutet av lönen är månaden lång, vet ej om den räcker, när du hittat ännu en grej som är läcker. För det krävs ju viss planering, om det ej ska bli tal om skuldsanering." Julklapp: en nyckelringdosa till internetbanken.


Julklapp nummer 1 till Fredrik

Rim: "detta vet jag att du saknar, varje "vinter"morgon när du vaknar. Om vi håller det såhär, kan vi för alltid bo kvar här". Julklapp: instant snow på burk, pulver som blandas med vatten och blir som snö! Fick bli till en liten vinterinstallation på bordet. Fint va? Ute i Stockholm idag lyser med sin frånvaro, 6 plusgrader, sol och blommande rosenbuskar här utanför!


Sprider ut julen lite (tjuvöppnar julklappar)

Tror någon har varit hemma hos mig och rekat vad jag gillar! Pippifåglar ska det vara och ett smyckesträd har jag suktat efter länge. Tjejen med kollen är Elin Holma och hon menade även att det var en gåva för att hon får bo hos oss när hon är i huvudstan, en hotellnota kan man säga. Tack Gumman, tycker den gör sig bra bredvid väggmålningen!


Eldkvarn 40 år

Igår var det äntligen dags för Fredrik att kvittera ut sin alla hjärtans dag-present från mig, biljetter till Eldkvarn 40 år på Cirkus. Fatta att jag ger detta till honom och själv fick jag gåva efter gåva när Plura tog in gäster på scenen. Lars Winnerbäck, Dregen, Håkan Hellström, Moneybrother, Mauro Scocco, Pernilla Andersson och Maria Andersson kom och spelade varsin låt med Eldkvarn... Så galet bra, hade fan inte blivit bättre om jag fått bjuda in! Det enda som var synd var att vi inte fick gå på efterfesten!


Treårsmonstret

Middag hos farmor i torsdags med valda delar av släkten. Gott med farmors köttbullar, en viktig del av julbordet som vi missar i år på självaste dopparedagen. Treårsdjävulen har satt klorna i nyfyllda Natalia som betonade att hon minsann var "arg på sina föräldrar"! Några köttbullar senare var hon på bättre humör och ville till och med prova min fina pälsmössa.


Klippt!

Har försökt få en bild på Fredrik (eller skalle-per som man nu kan kalla honom) hela morgonen, men han är inte så sugen på att bli fotad så denna får duga! Igår köpte han en ny trimmer till håret. Lite osäker på längdmarkeringarna valde han nog 0,1 mm. Hade lika gärna kunnat klippa sig med en osthyvel! Det blödde från hårbotten när han var klar... Så nu vet mamma Annika vad som väntar när sonen kommer hem imorgon!


Livet genom en kraschad iPhonelins

Kolla vad festligt, fick man en inbyggd Lustiga-huset-app! Inte bara nackdelar genom att slänga ner mobilen i mamas&tapas stengolv med andra ord... Men detta till trots är jag glad att jag är förmånstagare till Fredriks oskadda iPhone 4 nu när han byter upp sig till en 4s. Har lovat att jag ska ta hand om den som om den vore mitt eget kött och blod!


Gym gym strålande gym

Den här bilden är från i lördags när jag och Fredrik var duktiga och helgtränade (nej, det är inte Fredrik på bilden...). Och jag har fått slita hund på gymmet även måndag och tisdag, då jag varit på två pass med säsongsavslutning. Tänk bartömning eller tokrea "allt ska bort, ta 5 betala för 1" men på gymmet så fattar ni vad jag menar. Passet i måndags tex bygger på 20 sek av någon styrkeövning och sen 10 sek vila, men för att hinna med allt gottigt så hoppade vi över 10 sekundersvilan i måndags. Men jag gillar det ju, alltid bra när man får bli lite förbannad! Nu är vi i Norr några dagar, hoppas vi får en chans att träna lite!


Mmmm!

Jennie utmanade nobelmenyn igår och bjöd på fläskfilegratäng med gorgonzola och bacon. Till efterrätt serverades vaniljpannacotta med passionsfrukt och kaffe med baileys och grädde. Nobelpris i LCHF-middag om vi bortser från likören. Och det gör vi så gärna!


En sådan tavla vill jag oxå ha...

När jobbet känns lite motigt ställer man fram den och sticker till baren! Förebilden är receptionen på Lovik, konferensgård ute på vackra Lidingö. Har varit på kurs där i två dagar och njutit av god mat (lchf såklart!), intressanta diskussioner och kollegor från hela landet. Nu är det dock rätt skönt att landa hemma i soffan framför Bonde söker fru.


RSS 2.0