Frukostmuffinsreceptet


LCHF-frukostmuffins med bacon och champinjoner
10 ägg
1 dl grädde
1 paket bacon
ett gäng färska champinjoner (säg 6-7 ganska stora)
2 dl riven ost
salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka och Stek bacon och champinjoner. Knäck äggen i en bunke, häll på grädde, ost och rör om. Låt bacon-champinjonhacket svalna lite innan du rör ner även det. Salta och peppra. Fördela smeten i aluminiumformar eller vanliga muffinsformar (men då rekommenderar jag antingen muffinsplåt eller tredubbla formar, de riskerar annars att flyta ut!) och grädda i 20 minuter mitt i ugnen. Sista 5 minuterna kan temperaturen höjas till 225 grader för att få en fin gyllenbrun yta.

Beroende på hur stora formar så blir det såklart olika många, men jag fick nog en 13-14 st...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0