Tips

Ris är ju ingenting som varken jag eller Fredrik saknar på vardagsbasis. Vid de tillfällena då det är ofrånkomligt (för min del sushi och jasminris med sötsur sås) får man helt enkelt hålla de tillfällena till ett minimum och synda enligt konstens alla regler. Som vi gjorde i lördags till exempel när vi åt asiatisk buffé. Well, förutom ovan nämnda tillfällen kan det ju exempelvis vara gott med ris till korvstroganof, vilket stod på menyn igår. Det är ju ingen supermat enligt LCHF, men håller man en okej kötthalt på korven så är det ganska ok. Upptäckte ett bra substitut till ris som passade utmärkt till rätten - Blomkålsris! Man river ett blomkålshuvud på grövsta och låter det koka en minut eller så i rikligt saltat vatten och gärna lite citronsaft (minskar den inte alltid så populära kåldoften). Sen är det klart att äta! Passar nog bäst till grytor och liknande med mycket sås i.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0