En vanlig dag på banken


Pass 8: Jympa Medel

Vet inte riktigt varför jag glömt av bloggen i veckan... men i onsdags morse tränade jag iallafall. Och nu är det fredag morgon och dags igen för morgonjympa. Har lyckats dra på mig en obehaglig huvudvärk varje eftermiddag denna vecka, så det här med att träna efter jobbet har inte funkat sådär lysande.


Amy MacDonald

Igår hade jag en riktig toppenkväll! När jag slutade jobbet kände jag mig som en urvriden gammal disktrasa med bultande huvudvärk och längtade mest hem till soffan. Trots detta bet jag ihop, bättrade på kajalen, sprayade upp håret lite och gick på middag och konsert på Berns. Det var musikbolaget som stod för inbjudan och vi blev bjudna på vin och massa asiatiska smårätter som alla var smått fantastiska. Det var ett jättetrevligt sällskap med ett gäng intressanta personer från bägge företagen. Efter middagen spelade Amy MacDonald och hon var så himla bra. Hade inte direkt nån koll på henne innan, men paniklyssnade lite på Spotify i helgen. Hennes nya material var dock tusen gånger bättre och dessutom är hon antagligen en artist som ska höras live. Hennes skotska mellansnack var bara det en upplevelse! Inte illa för en måndag va? Nu har jag dock svirat färdigt för ett par dagar, ska ägna mig åt träning tills jag får efterlängtat besök framåt helgen!

Pin up


Har inte åstadkommit mycket idag, men har iallafall hittat en ram till vår lilla pinuppa. Visst är hon het?


Bilder


Nu skulle jag inte säga nej till en fribiljett mot himlen

Hade förväntat mig en lugn lördagkväll hemma i soffan, men det blev ändrade planer. Vi gick ut för att ta en drink och upptäckte en riktig pärla på 26:e våningen i Skrapan på söder, Och Himlen Därtill! Fantastisk utsikt över hela staden och vi tjejer provade en riktig chilihet cocktail med det härliga namnet 108 Dragons. Väldigt lugnt och trevligt trots att det var mycket folk där, vi lyckades få bord i den inhängnade delen av baren och slapp allt spring och knuffande i baren. Riktigt bra ställe som vi kommer att gå tillbaka till. Eller nej, jag tror vi tar hissen...

Hem sen då? Nej, jag försökte tacka för mig i god tid, men blev utbuad och övertalat att kvällen inte var slut vid 23-tiden. Fredrik fick välja ställe och tog med oss till en riktig ungdomsgård vid Bofills båge. Där blev det kvällens drink som oxå blev utbuad och lite shots och sedan avslutade vi kvällen med ett besök på McDonalds. Kom hem vid 02-tiden och vilket har känts av idag. Mina sedan länge planerade träningstimmar i eftermiddags fick ställas in och vi har mest legat i soffan idag. Riktigt irriterande måste jag säga, men man får skylla sig själv. Tog lite bilder igår som jag tänkte lägga upp men de finns på min andra dator. Återkommer med dessa bilder på våra januaribleka nunor och ett försök att fånga skybarens fantastiska utsikt.


Cliff Barnes

Igår var vi ute med jobbet och firade lite framgångar. Hade bokat långbord på Cliff Barnes där det bjöds på gigantiska chiliburgare, vin, mojitos, kaffe, baileys eller whiskey och massa dans och skratt. Det var en riktigt rolig kväll och vi dansade oss svettiga på stolarna precis som det ska vara på Cliffan!


Pass 7: Jympa Medel

Nej, jag har inte tränat idag... Igår morse var det, för att kompensera lite för kvällen och natten på Cliff Barnes. Ville bara säga det.

Pass 6: Jympa Medel/puls

Idag tränade jag på eftermiddagen istället för i gryningen. Funkar oxå, men det ger inte riktigt samma kick. Vad beror det på egentligen? Får man en adrenalinkick av att gå upp sjukt tidigt och åka iväg till gymmet? Eller blir man lite förälskad i sig själv för att man är så beslutsam och duktig? Kanske lite av båda. Idag lyckades jag dock trampa lite snett och fick aningen ont i foten, något som störde min motivation lite. Det är bara att bita ihop, de här friskispassen går rätt snabbt då de bara är 55 min. Tänk vad 5 minuter mindre kan göra!

Hemma hos Niklas och Julia


Så länge vi inte hör trampet av små barnafötter får denna leksaksbil vara ett orört stilleben i vardagsrummet.


Gigantisk tavla gjord av posters från allposters.com


Spontanshoppad tavla målad av rockkonstnären Christina Englund


Här är det inte de charmigt omaka påslakanen jag vill visa på utan den galet mönstrade sängramen. Hemmagjord med tyg från Ikea.


På en fin gammal högblank byrå hittar man två partybilder på paret


Hattar och kängor is the shit på Saltvägen, och skohyllorna är jag rejält avundsjuk på.


Döfräscht badrum, syns inte så mycket här men det är fint iallafall!


Ett kitschigt gökur för oväsen i köket



Ingredienserna till pannkakssmet pryder en vägg i köket


Pass 5: Jympa Medel

Åh vad det var nära att detta träningspass aldrig blev av. Var lite trött imorse kl 05.55 så jag bestämde mig för att sova vidare till åtminstone kl. 07.00... zzzz, men vafan, kissnödig! Och har man ändå tagit sig upp ur sängen känns det ju onödigt att gå och lägga sig igen, så det blev gymmet iallafall! Känner mig lite småtrött nu faktiskt, men då är det ju skönt att man slipper gå förbi gymmet på väg hem efter jobbet! Passet som jag var på var ingen höjdare direkt, utan hade för många upprepningar varje övning. Samtidigt är man väl inte upplagd för värsta hjärngympan på morgonkvisten, men man ska ju inte heller hinna somna i en position innan det händer nåt.


5 minutes of fame

Idag måste jag säga att jag haft en ovanlig dag på jobbet... Har medverkat i en film för intern marknadsföring och allt ska ju vara så himla superhemligt så då slipper jag med andra ord förklara så mycket. Time will tell vad det hela handlar om, men jag kan avslöja att det har lite med musik att göra. Jag har bland annat spelat in tre scener tillsammans med Martin Stenmarck, så gissa om jag haft anledning att vara generad idag! Han är inte direkt en diskret man.


Pass 4: Skivstång

Ja, det är sant! Jag stannade kvar efter aerobicpasset och körde ytterligare ett pass. Har varit väldigt nyfiken på F&S motsvarighet till bodypump som de då alltså kallar skivstång. Kommer garanterat att ha träningsvärk imorgon, inget snack om saken, men det var verkligen en walk in the park i jämförelse med Les Mills upplägg! En kvart in i passet hade vi fortfarande inte lyft en enda vikt. På grund av det blev väldigt korta styrkesekvenser med vardera muskelgrupp. Upplagt för tyngre vikter än man är van vid från bodypumpen alltså! Det blir säkert bra när man kommer in i deras upplägg, men jag är ju sedan många år skolad i Les Mills regi... men jag kommer helt klart att gå på skivstångspass igen, kanske muttra litegrann ibland bara.

Pass 3: Aerobic 1

Fredagskvällen var jättetrevlig och blev dessvärre till natt innan jag äntligen kom hem. Resultatet blev inställd träning på lördagsförmiddagen. Egentligen hade jag inga riktiga planer på att träna, jag förstod att en middag med jobbet skulle sväva ut i nattsuddande. Men desto viktigare att få till träning idag då! Söndagseftermiddagarna har riktigt många bra pass och jag valde aerobic 1 på Friskis&Svettis City. Riktigt kul att träna något som kan se lite snyggt ut och inte bara töntigt (som jympapassen...) och att dessutom få se en gammal hederlig spegelvägg (på jympapassen står deltagarna i ring runt ledaren istället)! Det var svinkul! Koreografin var ganska enkel, men ändå inte löjligt simpel utan det blev till och med några snurrar här och där. Passade mig precis lagom, aerobicovan som jag är.

Pass 2: Jympa Medel

Yes! Vaknade till och med innan alarmet började tjuta imorse och kände mig riktigt utvilad och fortfarande laddad för träning. Hann till och med äta en macka, dricka kaffe och kolla lite nyhetsmorgon innan jag åkte iväg till gymmet kl 06.30. Tränad, duschad, bankstylad och aspigg var jag en timme och 50 minuter senare. Svinbra upplägg! Detta måste jag göra fler gånger. Passet jag var på idag var oxå väldigt bra, lagom för den tidiga timmen. Nu kan jag med gott samvete äta tapas och dricka sangria ikväll!

Pallar jag?

Träningsväskan är packad och jag känner mig laddad för ett morgonpass på gymmet. Kl. 07.00... får se hur kul denna idé känns när klockan ringer kl. 06.00 imorgon. Men jag skulle bli så stolt över mig själv om jag tog mig iväg!

Åh... hej... och välkomna!

Jag hade på nåt sätt förträngt det. Helt glömt bort. Hade inte en susning om att det var idag. Men vi får övernattningsbesök igen. Av fyra grabbar... Senast det där gänget var här hände som bekant detta:
 
Denna gång får ni gärna ge er på plasthandfatet i marmor med "naturtrogen" look. Så får vi se vad försäkringsbolaget kan göra med det.


Pass 1: Jympa Medel

2010 års första träningspass gick av stapeln idag! Lite långsam på bollen, men nu är jag igång iallafall, såhär två veckor in på det nya året. Upplever det väldigt intressant att gå på de där jympapassen. Det är verkligen nostalgi, och det har sannerligen inte hänt så mycket på Friskis&Svettis vad gäller jympan de senaste 10 åren. Jag kastas i tankarna mellan "men vad här det här för nåt?", "Allvarligt... går klockan baklänges eller står den bara helt still" till "Men den här låten var ju bra", "Oj, tiden går ändå ganska snabbt", "det är ändå lagom allroundträning såhär i början...". Vet inte riktigt vad jag tycker, men närheten till jobbet gör ändå att det är väldigt lätt att hamna på de här passen även om jag tänker testa lite andra F&S-gym med andra utbud.

Bildbevis

Tänkte visa er min snygga brännskada. Är glad att jag inte fick det heta vattnet i ansiktet, men annars ser det inte så farligt ut.


Tillbaka till verkligheten

Lite visare, bränd av livets snedsteg återvände jag idag till jobbet. När den vanliga arbetstiden var slut kl 17.00 tog övertiden vid. Vi hade möte om kontorets mål till kl 20.00. Ett lite annorlunda möte, kändes faktiskt som att vara tillbaka i skolan igen. Diskussioner i små grupper med efterföljande redovisning... Kändes lite småpretto, men det kom faktiskt fram en hel del bra förslag och synpunkter. Till och med träningskort har jag köpt idag, det blev ett terminskort på Friskis&Svettis som ska vädras för första gången imorgon. Beach 2010, kanske ses vi i år (jag kommer ju faktiskt att ha semester denna sommar!).

Bränt barn


Har hittat en serie på svt play som Ola Rapace är med i. Duger som måndagstidsfördriv.


Klantigt!

God morgon måndag! Min morgon blev inte riktigt som jag tänkt mig, sminkad och fixad stod jag i köket, kokade upp vatten i vattenkokaren, måttade upp kaffe i pressokannan, hällde upp vattnet. När jag skulle pressa ner silen i kannan blir det nåt baksug och kaffet sprutar ut i hela köket och självklart över hela mig oxå... Lyckas skålla mig själv, så här ligger jag nu i soffan, sjukanmäld med ett glödande rött parti över bröstet. Det verkar inte bli några brännblåsor iallafall, men det är stört omöjligt att ha kläder mot det brända området så det var inte direkt läge att knalla iväg till jobbet i axelbandslöst. Känner mig oerhört klantig, ungefär som backen i HV 71 som fick stå över en match efter att ka bränt sig på en kopp choklad.

Nyttigt snacks

Min hemmahelg har resulterat i sug efter nåt smaskigt att sätta i sig framför tv:n. Eftersom nyårslöftena ännu är för färska för att brytas känns det bra med lite nyttigare snacks. Som dessa rotfruktschips:

1 stor rödbeta eller morot eller palsternacka
olivolja
salt

Sätt ugnen på 175 grader. Skala rotfrukten och hyvla sedan tunna skivor med potatisskalare eller om ni har en väldigt vass osthyvel. Lägg ut på bakplåtspapper på en plåt (såklart...) och in i mitten av ugnen i 15 min eller tills rotfrukterna får lite färg. Slå sedan av ugnen, öppna ugnsluckan på glänt och låt rotfruktschipsen torka i ytterligare 15 min. Droppa eller spraya över lite olivolja och salta. Upprepa gärna då en plåt med chips inte räcker särskilt länge...

Väldigt gott! Till och med Fredrik gillade dem, men då med lite ranchdip att doppa i.

Äntligen, expedition Antarktis över?

Sov så länge att jag var helt yrslig och hade värk i både rygg och ena knät när jag äntligen vaknade till liv i förmiddags! Har sovit minst 10 timmar inatt, vilket faktiskt är några för mycket. Man blir ju inte piggare. Well well, den här helgen har jag ändå inte tänkt att det ska hända så jäkla mycket, men jag blev iallafall väldigt glad när jag kollade på termometern och den för en gång skull inte hånskrattade mig till svar. Helt normala -4.5 grader. Tack!! Har just varit ute och promenerat en timme och det var ljuvligt. Ingen mössa behövdes, inte dubbla vantar, inte Michelin-dunjackan... kände mig lätt som en fjäder, man kunde röra armarna och alla möjliga kroppsdelar. Jättehärligt! Snälla Kung Bore, kan du dra åt helvete nu och inte komma tillbaka mer i år. Du har visat vad du kan, börja nu plocka fram uteserveringarna istället och sopa trottoarerna, please.


Ett minne blott?


Avstånd mäts numera i tid.

Igår fick jag till slut smaka på det trista med Stockholm och dess förorter, nämligen att det tar en jävla tid att transportera sig en liten bit! Har aldrig riktigt känt av det förrän igår. Fika hos Maria i Täby, Hägernäs kl. 14.00. Startar hemifrån kl. 12.00. Möter upp Jennie i Solna kl. 12.40. Stelfrusna framme hos Maria kl 13.55. Dricker efterlängtat kaffe, äter fantastiska scones och pratar lite, tar tåget därifrån kl 15.22. Slår igen dörren hemma hos mig igen kl. 17.55. Allvarligt, jag spenderar sex timmar av min lediga lördag för att åka och dricka lite kaffe! Bara i Stockholm mina vänner, bara i Stockholm.


Grattis min vän!


Jag har turen att omges av många Elin i mitt liv. Det är jag väldigt glad över. Idag fyller en av dem 24 år, den Elin som jag känt allra längst och som betytt allra mest under tonårens vilsna famlande efter vad som till slut skulle bli de vi är nu. Åh shit vad bra vi blev!


A masterpiece


Vilken skillnad va? Det här brickbordet med obehandlade missfärgade ben köpte jag på Hemtex för cirka 150 kr. Visst blev det en lite mer exklusiv känsla på det med svartlaserade ben? Och äntligen har vårt tomma hörn fått en kamrat. Tänk att man bor på mindre än 40 kvadratmeter och ändå besväras av tomma ytor. I sure am a big city girl...


Good morning fucking freezing friday


Här sitter jag i mörkret med min monstermugg kaffe och kollar nyhetsmorgon. Det är tidigt och svinkallt ute som vanligt men jag är ändå vid gott mod. Herregud, annat var det igår morse efter den där middagen. Restaurangen Ouzo som vi hittade såg ut som ett hål i väggen på en i övrigt helt öde gata. Men maten var fantastisk och personalen var väldigt trevlig och givmild. När vi ätit och druckit det vi önskade, kommer en servitör med varsitt glas vin ytterligare. On the house, Nice! Vi dricker så småningom upp även detta glas... och vad händer då tror ni? Sevitören kommer in med mer vin. Vi dricker upp så klart (man lämnar inte sånt som är gratis, haha!), betalar notan och dricksar rejält. Servitören kommer in. Med två shots Fernet... Vid den tidpunkten tyckte vi faktiskt att det var en rolig idé att faktiskt ta de där shotsen och sedan gå hem. Usch, det kändes inte lika roligt igår morse. Jag är dock väldigt glad att vi hittade den där restaurangen, dit vi absolut kommer gå fler gånger! I helgen ska jag dock hålla mig hemma och vara nyttig och alkoholfri. Ska bli väldigt skönt.


Ut på stan

Jippi, endast -12 ute nu! Rena värmeböljan... Idag har det faktiskt varit så kallt att jag har använt det som ursäkt för att inte gå min planerade promenad utan stanna hemma och städa istället. Känns ju rätt puckat att ägna en ledig dag åt städande, men allvarligt, hur ofta gör man inte det? Det beror väl på att det är skönt att slippa göra det efter en arbetsdag och det är perfekt att ha färdigstrukna skjortor på morgonen eller som Fredrik då, när han ska ut eller på fest. Så det har jag gjort idag; skurat golv, strukit skjortor och behandlat benen på mitt nya brickbord. Nu däremot ska jag in till stan och träffa upp Heartbroken Jennie. Vi ska köpa en födelsedagspresent och sen ska vi sätta oss till ro med en flaska rött och lite grekiskt på en restaurang på Kungsholmen. Jag ska hålla koll på kolhydraterna ikväll, men vinet kommer jag inte kunna stå emot. Trevlig kväll på er!


Nu vet jag!

Jennie tog tillfället iakt och gnällde lite över kylan i kommentatorsfältet i förra inlägget. Och visst är det lite småkyligt... -15,2 här utanför mitt fönster. I alla tidningar och på tv kan man få råd och information av diverse köldexperter. Oftast är det ganska löjliga råd som att man hellre bör dricka varmt än kallt och att man bör klä sig ordentligt både på överdel och nederdel. Men i SVT:s för övrigt helt urusla morgonprogram (heter det Gomorron eller nåt sånt, Nyhetsmorgon fast på 1:an alltså) fick jag faktiskt en förklaring till varför det sägs att kylan upplevs kallare i södra än i norra Sverige. Jag trodde att det var ett påhitt av lättfrusna sörlänningar eller att det eventuellt beror på att man har tunnare jackor i södra delen av Sverige och inte väntar sig antarktiskt klimat. Men mina vänner, kylan upplevs kallare i söder än i norr på grund av att den fuktigare luften leder bort kroppsvärmen snabbare än norra Sveriges torra luft!

Jag måste faktiskt skryta om att jag trots denna otroliga kyla och fuktiga luft har pinnat mig runt Johanneshov och Hammarbyhöjden under en dryg timmes promenad. Belöningen för detta blev en fantastisk pumpa- och morotssoppa, men den förtjänar fan ett eget inlägg.


Måndagsgnäll

Usch, det här var ju ingen rolig dag. Har knappt sovit något inatt på grund av att jag lyckats rubba dygnsrytmen under ledigheten. Kollade på klockan varje timme utom mellan 05-06... Resultatet är att jag känner mig lite småseg i huvudet. Visst är det skönt med sådana här veckor som bjuder på ledighet mitt i, men man kommer ju aldrig igång på riktigt. Jag är taggad för stenhård business, men som det är nu såsar jag mest runt och gör det jag ska men inte mycket mer. Känns lite konstigt att skriva dagens datum oxå, 100104, vad är det för jäkla datum? Ser ju askonstigt ut. Jaja, det var allt ifrån lunchrapporten med bitterfittan. Tack och hej.

Kamera- och toffellös

Igår eftermiddag tog vi med oss all kvarlämnad alkohol från nyår och två matkassar med tacos-ingredienser och gled ut till Niklas och Julia i Hökarängen för en middag med bartömning och hockey på tv. Mycket trevligt och jag fotade till och med litegrann. De har en hel del sköna detaljer i sitt fina hem och jag fick idén att göra ett hemma-hos-reportage! Sånt är väl kul eller hur? Så var är då bilderna undrar ni? I kameran som ligger kvarglömd hos Niklas och Julia. Crap! Kände att min blogginspiration dog en smula efter ett sådant nederlag... Men så fort jag har kameran tillbaka i min ägo kommer jag att bjuda på bilderna från gårdagen.

Kylan håller i sig här och jag fryser som en hund i lägenheten (måste köpa duntofflor!) men vi var faktiskt ute och promenerade en dryg timme idag. Känns hurtigt och bra! Chockade av den fysiska aktiviteten och den friska luften kraschade vi sedan i soffan under en filt. Kändes mindre hurtigt, men vafan kan man vänta sig på en söndag?
 


Must have!


Kurr kurr


God morgon! Ser lite fundersam ut på bilden, men sanningen är att jag kollar på Nyhetsmorgon och fotar mig själv samtidigt. Här tänks inte så avancerade tankar. Däremot kurrar det lite i magen och vi är på väg ut i kylan (9 minusgrader) för en promenad in till söder. Brunch på Café String står på schemat.


Jag lovar

Mitt nyårslöfte detta år är att jag ska bli lite bättre på allt. New and improved. Någonstans där jag verkligen känner att det behövs en uppryckning är på hälsofronten. Mer träning, mer grönsaker, mer ätstörningar och mer vardagsmotion. Nyårsdagen är kanske inte bästa dagen att "börja ett nytt liv på", motion och nyttig mat har nog få ägnat sig åt just idag. Men det handlar om att göra de rätta valen och jag gjorde ändå ett litet men rätt val idag. Middag: Hamburgare från Max. Första infall: Suprememål med pommes och minst en dip! Second thought: GI-burgare med bönsallad. Och så fick det bli! Duktig va?

Nyår

Igår hade vi lite fest hemma hos oss. Kvällen startade som en liten parmiddag med 1950-talstema, det vill säga kvinnorna stod vid spisen och herrarna förlustade sig i salongen (med tv-spel och öl).

 



Men resultatet blev strålande:

Tomas underbara bruschetta


Filé med basilika- och parmesanpotatis med citrongräddsås


Vi avslutade enkelt med kaffe och chokladtryfflar och i samma veva kom Jennie, Niclas, Freddan och Cornelia.

Lagom med folk i vår lilla lägenhet och det blev en bra kväll! Eventuellt hade det behövts en lite större balkong vid tolvslaget, men man kan inte få allt. Idag har det varit säng och soffa för hela slanten.


2010 and I'm back

Nytt år. Nya försök. Jag är tillbaka i bloggvärlden igen. Fryser ni eller är ni bara glada att se mig?


Nej, det är inte mina lökar.


RSS 2.0