Rockslynan shoppar

Woho vad vi shoppade igår! Jag hittade en helt okej klänning att ha på dagtid. Mycket enkel vit som går att styla hur man vill med accesoarer och skor. Kanske kommer jag till och med att kunna ha den på jobbet i sommar. Tog även beslutet att inte plåga mig mer vad gäller klänning till banketten. Det hänger en klänning i min garderob som funkar bättre än alla de jag provat och jag garanterar att ingen kommer att ha en likadan (eftersom den är så gammal att den i princip kan kallas vintage). Så efter att ha resonerat så sparsamt så köpte jag mig iallafall ett par skor som funkar utmärkt på banketten, men framförallt ikväll då jag ska på fest med rocktema. Att det ska behövas en maskerad för att man ska få se ut som man vill! Well well, ikväll blir det rockslyna för hela slanten... Jag lägger upp några bilder på perfektionen innan vi åker iväg.


24 dagar kvar...

Frukost: Mandelkesoplättar med vispgrädde och kiwi. Kaffe.
Lunch: Kycklingsallad med matvete. Vatten och kaffe.
Mellanmål: LCHF-muffins och Fun light.
Middag: Kebabspett med champinjonsås och coleslaw. Fun light.
Mellanmål: Jordgubbar och kiwi.

Fysisk aktivitet: 100 min fördelat på promenad och cykel.
Situps: 100 rep
Armträning: 100 rep

Morgonpromenad

Imorse bestämde jag mig för att vara hurtig redan från start. Promenerade med Fredrik till hans jobb och sedan gick jag runt Skurholmsfjärden och hem igen. Får se om det blir någon vana, men det är rätt skönt med morgonpromenader när man väl kommer ut! Och bra för förbränningen. Dessutom var det strålande sol kl 07.30 imorse, men nu är det mulet. Så upp med tuppen, på med gymnastikskorna, i med en ljudbok i lurarna och ut om man vill bli fräknig på näsan och fastare i hullet!

Nu blir det en sväng till stan för mera klänningstortyr!


25 dagar kvar...

Frukost: Kesoplättar med vispgrädde och hallon. Kaffe.
Lunch: Rökt skinka och några skivor jokkmokksfalu. Kaffe.
Mellanmål: LCHF-muffins och Fun light.
Middag: Bacon, stekta ägg och haricot verts. Fun light.

Fysisk aktivitet: 120 min fördelat på promenad och bodypump.
Situps: X antal under bodypumppasset.
Armträning: se ovan.

Bodypump 29,50 kr

Det är vår och då blir jag alltid trött på gymmet och särskilt på bodypump. Vet inte varför just det, men det är samma varje år. Men idag var det kul faktiskt. Jag lastade på lite mer än förra gången, men är ännu inte tillbaka på de vikter jag var innan påsk...


Klänningskampen

Var på stan idag och dammsög utbudet på klänningar till Den Stora Dagen 23 maj. Är både ute efter en sommarklänning att ha dagtid och en klänning som funkar på banketten på kvällen (lite balklänning-aktig alltså). Kan ju meddela att det gick åt helvete, varför är mina vanliga storlekar en decimeter ifrån att få igen dragkedjan så fort det kommer till lite finare klänningar?! Jo, jag vet, för att jag har en rygg som är bred som en ladugårdsdörr som tillsammans med två D-kupor på framsidan tar ett jävla utrymme i anspråk och skulle behöva åtminstone liiite stretch för att gå i en 38:a. Brukar det finnas liiite stretch i de där polyesterhelvetena till klänningar? Nej. Men jakten går vidare, redan imorgon.

26 dagar kvar...

Frukost: LHCF-muffins och kaffe
Mellanmål: ½ burk tonfisk i olja. Fun light.
Lunch: Två finn crisp med tonfiskröra. Stekta champinjoner med vitlökssmör. Kaffe.
Mellanmål: Hallon och vispad grädde. Kaffe.
Mellanmål: Två finn crisp med mjukost. Vatten.
Middag: Lax med kryddsmör, coleslaw, sallad, fetaost och balsamvinäger. Fun light.
Mellanmål: Morotsstavar och dip. Fun Light.

Fysisk aktivitet: 106 min fördelat på promenad, löpning och spincore.
Situps: Tilräckligt många på corepasset
Armträning: 100 rep


Oxå ett dopp i brun-utan-sol, testar ACO:s lite mer sansade variant så att man inte blir orange direkt.


Spincore 32,78 kr

Hade hemsk träningsvärk i vadmusklerna sedan lördagens bodysteppass, men att träna igen brukar ju få träningsvärken att lätta och så även idag. Kände mig pigg och fräsch idag vilket var en mycket behaglig överraskning med tanke att jag kände mig ljusår ifrån det igår. Var väl egentligen bara en mental dalgång efter att ha dränerat mig själv på alla endorfiner under lördagen, men det är nog så illa det! Men nu är det glömt och snart kan man börja se framemot valborg, men först lite vanlig hederlig vardag med träning och sådant nyttigt.


Regn!

Vilken grå måndag det var idag då, regnet öser ner! Lite sol i förmiddags när jag promenerade till gymmet, men på hemvägen såg det mörkare ut. Nu är jag i tryggt förvar i hemmet och tänker inte ens gå ner till Ica om det ska regna såhär. Blir nog soffan och ytterligare ett avsnitt av Desperate Housewives istället...

27 dagar kvar...

Frukost: Citronglass och LCHF-muffins. Vatten.
Mellanmål: Nötblandning, några ostskivor och kaffe.
Middag: Hemmagjord pizza och Fun Light. Kaffe.
Bakfylleångestdämpande: Ben&Jerry´s bohemian rapsody.

Fysisk aktivitet: 20 min promenad.
Situps: 50 rep.
Armträning: 0 rep.

Jag fuskar lite idag.

28 dagar kvar...

Frukost: LHCF-muffins och vatten.
Lunch: Hallon och vispad grädde. Kaffe.
Mellanmål: Morotsstavar och dip.
Middag: Snittar och drink. Grillad fläskfilé, chorizo, majs och halloumiost med chilibearnaise och sallad. Smakade lite cheesecake. Kaffe.
Fylla: Vin, vin, vin...

Fysisk aktivitet: 126 min fördelat på promenad, löpning och bodystep.
Situps: Ett okänt antal på bodysteppasset
Armträning: 46 rep


Bodystep 36,88 kr

Ser ni? En annan träningsform än spinning och bodypump! Såhär snart ett år efter att jag cyklade av mitt vänstra vadben har jag gjort comeback inom step... Och satan vad jobbigt det var! På en timme utsöndrade jag hela salta havet men det var rätt kul och faktiskt väldigt allsidig träning. I´ll be back (men med en större vattenflaska). I och med att jag promenerade och joggade lite till och från gymmet har jag uppnått dagens mål med 100 min fysisk aktivitet. Skönt! Kan jag ägna resten av dagen åt motvikten; vin, cigg och middagsbjudning.

29 dagar kvar

Frukost: Varm choklad (sockerfri) med vispad grädde

Lunch: Två fläskkotletter med kryddsmör och vatten. Kaffe och mango.
Middag: Ryggbiff med coleslaw, vitlökssmör och ugnsstekta morötter och squash. Vatten.

Dessert: Citronglass (sockerfri) med fruktsallad.


Fysisk aktivitet: 0 minuter (om inte storstädning räknas?) 

Situps: 100 rep.

Armträning: 100 rep fördelat på biceps och triceps.


Koffeinberoende?

Aj vilken huvudvärk jag har idag! Kan det bero på att jag ligger efter med kaffedrickandet fyra-fem koppar? I så fall måste jag gå ner till ICA och köpa nytt nu på momangen.


Spinning 42,14 kr

Imorse när jag planerade träningen för dagen såg det inte bättre ut än att jag skulle få inta löpbandet på gymmet om jag skulle få mig någon konditionsträning. Hade ju varit bra för löpningens skull, men jag är inte mer sugen på det än att jag kastade mig över en drop-in biljett till spinningen så fort jag såg att det låg några stackars biljetter där på disken. Men löpning eller spinning... känner mig sjukt otränad oavsett! Har tränat sju pass i april, och den här månaden är snart slut! Ajaj...


30 dagar kvar...

Frukost: LCHF-muffins och kaffe.

Mellanmål: Kiwi och kaffe.

Lunch: Burk makrill och vatten.

Mellanmål: LCHF-muffins.

Mellanmål: LCHF-muffins.

Middag: Sallad med kräftstjärtar, fetaost och pesto. Vatten.


Fysisk aktivitet: 118 minuter fördelat på promenad, cykel och spinning.

Situps: 100 rep.

Armträning: 100 rep fördelat på biceps och triceps.


En månad kvar

Idag är det exakt en månad till Islossningen och min examensdag. Typ som studenten, men den här gången har man faktiskt något unikt och fantastiskt att fira (de allra flesta går ju faktiskt gymnasiet, men det är färre personer som tar magisterexamen från universitetet). Jag laddade som en galning inför studenten, så det är ju inte mer än rätt att jag även gör så denna gång! För att få bort fjällcentimetrarna från midjan och överarmarna (som är mitt senaste komplex) blir det en extra växel när det gäller kost och träning. Sedan ska det fixas klänningar, skor, en schysst solbränna och andra sådana grejer. Om en månad alltså, nu kör vi!

Men först:
Biceps: 28,2 cm
Under byst: 77,5
Midja: 69,8 cm
Mage: 81,5 cm
Stuss: 88 cm
Lår: 49,5 cm
Vad: 34,6 cm

Män som hatar kvinnor

Jag har lovat Jennie en recension av Män som hatar kvinnor (jag var alltså inte sist att se den, bara näst sist). Det blir ingen djup diskussion om scen efter scen utan vi tar det enkelt.
+ Lisbeth Salander är fantastiskt gestaltad av Noomi Rapace och hon är galet sexig. Precis som jag föreställde mig!
+... och hur hon hämnas på sin förvaltare är riktigt härligt att se.
+ Filmen håller sig till bokens manus och gör inga utsvävningar, klart allt blir mer kortfattat men det är ju ett måste.
- Mikael Nyqvist passar inte i rollen som Mikael Blomqvist.... osexigare och mesigare och koppärrigare karl kan ju inte existera!
- Sven-Bertil Taube är lite stel i sin roll som Harald Vanger.
- Datasystemen är lite för pedagogiska. Sedan när kan man skriva in Find: Mikael Blomkvist///Millenium//ajgakh på sin dator som svarar ....connecting...connnected! oxå är man inne på skrivbordet på en annan persons dator? Samt att man kan scanna in 40 år gamla negativ och de blir riktiga foton med superkvalitet i datorn?


Men iallafall en bra svensk film som såklart är sevärd! Jag hade kunnat sitta 2,5 timmar och bara kolla på när Lisbeth Salander lägger patiens och röker camel och hade nog varit lika nöjd.


Pengar rullar in...

Ojoj, nu är det jobb som gäller igen! Där rök dagens plugg- och lunchplaner! I utbyte mot stålar, så det går väl bra! Blir till att sucka framför CSR ikväll då istället...


It's a date

Nu ska jag kila in till stan för middag och bio. "Middagen" blir nog mycket fancy i stil med low carb-burgare på Max eller liknande, men filmen ska bli kul att se. Män som hatar kvinnor såklart, har inte hunnit med att se den ännu. På förhand köper jag inte Mikael Nyqvist i rollen som Mikael Blomqvist, men Salander tror jag blir bra!

Bodypump 49,17 kr

Tillbaka till gymmet alltså. Upptäckte att jag inte ens hade koll på vart träningskortet hamnat någonstans så jag fick lösa ut ett nytt (50 kr... så egentligen kostade det här passet nära hundringen). För min del var passet mest en stilstudie i självförakt, men det är skönt att ha första passet avverkat så kanske det känns bättre nästa gång. Sprang lite intervaller på vägen till gymmet, då jag har en romantisk bild av att löpträning skulle kunna bli min nästa utmaning. Jag har aldrig riktigt tagit det där jävla kutandet till mitt hjärta, men kan man gilla spinning kan man antagligen gilla löpning. Och det gick ju bra, förutom att jag får obligatoriskt ont i varenda muskel inklusive hjärta och lungor efter 15 minuter. Och då har redan vaderna krampat i cirka 10 minuter! Men det kanske går över om man springer några gånger... Vi får se.

Trött men uppe med tuppen

Har beslutat mig för att gå upp lite tidigare på morgnarna och inte ligga i sängen som en arbetslös hela förmiddagen. För jag har ju faktiskt saker att göra (även om ingenting känns lika meningsfullt som att sova vidare). Igår blev jag till exempel inringd för jobb i min kära grannkommun. Tjänade några hundralappar men tvingades skjuta på nypremiären på gymmet. Fatta att det nu gått nästan två veckor sedan jag var på gymmet senast. Livsfarligt med såna avbrott! För att man inser att det går skitbra att leva utan regelbunden träning, man känner sig bara lite risigare och ofräschare, men det kan man ju leva med... Nej, idag blir det bodypump. Först några kannor kaffe så att jag vaknar till liv denna tidiga morgon.


Söndagsparty

Var det bara jag som inte tyckte att Filip och Fredrik var lysande ikväll?

Skellhellrapport

Det blev en liten bloggpaus under mina 28 timmar i Skellefteå. Nu är jag hemma igen och det blåser som fan (ett säkert tecken på att man befinner sig i Luleå!). Trots min ångest i förväg var Skellhell ändå ganska okej. Åt den godaste smörgåstårtan ever och hann träffa massa släktingar under lördagseftermiddagen. Fick lite panik framåt kvällen men sansade mig, serverade mig ett glas vin och intog soffan tillsammans med far. Vi såg Robinson, Babben & co (Dregen var med, men det borde fan vara skottpengar på "komikerna" i det där programmet!) och Colin Nutleys totalsågade film Angel. Sen var det natt och jag unnade mig sovmorgon innan jag städade upp lite i flickrummet, hittade några bortglömda guldkorn som fick åka med hem och några andra felsteg som fick åka på skroten. Satt en bra stund på golvet och läste i mina fullskrivna kollegieblock med noveller och berättelser som jag skrivit som tidig tonåring. Bland annat en kärleksnovell om en 15-årig tjej som lyckas snärja en Småkronorna-stjärna under ett träningsläger... hohohoho, vilka hockeyhoraflickdrömmar jag hade! Sedan blev det grym middag hos farmor och farfar, älgstek from heaven och sedan fick det vara bra för den här gången.

Bartender

Vinet är slut och man får gå och leta i gömmorna om man vill öka på sin promille ikväll. Alltså: I kylen hittade jag en liten plunta med mörk rom från nyårsafton (för övrigt en sjukt rolig kväll, trots sällskapsspel som jag hatar!). Hälla upp i ett shotsglas och svepa på taditionellt lundgren-manér? Nej, nej... jag har precis bryggt kaffe och plockat fram porrgrädde och lite sötningsmedel (detta hem är tömt på socker, annars hade det nog smakat bättre). Resultatet: En irish coffee men på rom istället och den heter nog nåt annat då, men jag fick svaret från grabbarna här i soffan: 150 spänn på krogen!! Lätt! Jag tror det betyder godkänt.

Om min kost

Jeanette frågade mig hur LCHF egentligen fungerar och om det är dyrt att äta LCHF-kost. Hur det fungerar rent teoretiskt och praktiskt kan man läsa om här, LCHF-gurun Annika Dahlqvist refererar till denna sida när hon vill introducera LCHF för nybörjare. Men saken är ju denna såklart att oavsett vad teorin säger så är det din kropp som reagerar på kosten, och din kropp har nog ingen som helst koll på forskning och teorier.. När det gäller LCHF-kost så kan man i slutändan bara gå till sig själv (även om man lyssnar och förundras över hur det kan påverka andras kroppar och välmående). Jag har (och är fortfarande) inbiten GI-övertygad (och alla vet väl vid det här laget hur det fungerar med GI), och övergången till LCHF har varit ganska naturlig. LCHF innebär för mig att jag gått ifrån GI-grejen (där Paulún varit min gud med vegetabiliska omättade fetter men i sparsam mängd) där protein är det som främst ska ersätta kolhydrater, till att jag nu äter rikligt med protein men även mycket fett (animaliska mättade fetter). Det är inget konstigt, du kommer väldigt långt med att se till att alltid ha bacon, vispgrädde, fet ost och smör hemma (inte så dyrt, som svar på din fråga, Jeanette). Så fort du ser din chans att ha med det i din dagliga kost så ta den och skippa pasta, bröd, potatis, socker och mjöl! Bra recept finns på matklubben, sök bara på LCHF under recept så lovar jag att inspirationen kickar igång!

Det finns mängder av personer som gått ned 40 kg och blivit av med alla möjliga åkommor som diabetes, ledvärk osv... Själv har jag inte rasat i vikt (har ingen brutal övervikt heller, lider nog mest av förvriden kroppsuppfattning och sjuka ideal, men det är en annan diskussion), men min acne har i princip försvunnit helt (ge mig pizza och jag ger dig pizzaface inom 24 timmar!), jag känner mig aldrig uppblåst eller däst och omotiverad värk i kroppen försvinner helt efter en dag utan onödiga kolhydrater, på samma sätt som jag vaknar och det känns som att jag fått spö dagen efter en rejäl kolhydratmiddag. Jag kan bara säga en sak: TESTA!

Helgen

Ikväll blir det lite vin tillsammans med fredrik och några av hans polare. Imorgon väntar Skellefteå och jag har brutal hemlängtan tillbaka till Luleå redan nu innan jag åkt. Känns som att jag har varit borta nog mycket denna vecka. Det blir dock bara en snabbvist, är tillbaka redan på söndag thank god. Och nu har jag fått tag på en tillfällig mobil och är således tillbaka på rätt sida millenieskiftet. Känns skönt. Nu tillbaka till vinet.

Naaaaw, eller hur?


Med ro i själen som aldrig förr tog jag mig tid att tälja till en liten kärleksstatyett. Den där kvisten som sticker ut är formad som ett hjärta och inte som ett ollon om nu någon har freudianska fantasier.

Feeder


Mmm...majskolv

Mmm... grillad korv

Mmm... kladdkaka

Mmmm... påskmust

Fattar verkligen inte hur mina stuprörsjeans har kunnat krympa under min vecka i fjällen! De låg ju i garderoben hela tiden...

Utan nallen

Jag är alltså tillbaka i stan, men i en nittiotalsversion av mitt forna jag. Utan mobiltelefon. Min rosa lilla stackare ligger nog kvar bland fjällbjörkarna och 1,20 m snö på väg ned från Pieljekaise. Har fått ett nytt SIM-kort med samma nummer (thank you!), men nu funderar jag hur jag snabbast och billigast får tag på en mobiltelefon. Antingen blir det Elgigantenbutik eller katshing.se, men jag har iallafall bestämt mig för denna mycket enkla lilla pryl. Inga kukförlängarfasoner här inte.

I'm back!

Nu är jag tillbaka i civilisationen igen. Hade nog ärligt talat kunnat konvertera och bli en fjälltös på heltid. Det enda jag upplevde som lite tradigt var maten... grillad korv och otaliga kolhydrater, day after day! Annars trivdes jag som renen på fjället.

Bye for now

Jag tror inte att fjällen bjuder på någon uppkoppling och jag har tyvärr inte mobilt bredband. Slutsatsen är att det blir en bloggpaus, men då kan ni istället roa er med att läsa min dagliga lista av bloggar:
Vimmelmamman
Therez Garderob
Kelly Biddle
According to Jennie
Cecilia Blankens
Style by Kling
Linn Gustafsson
Englas Showroom
Sofis snapshots
Emsedge
Fahrmans mode
Storstadspojken
Jonna just nu

Äsch, jag hinner inte med det här! Men där har ni några stycken iallafall. Hoppas jag överlever åtta dagar skotermassaker, i så fall ses vi efter påsk!


LCHF- nästan åtta veckor senare

Biceps: 27,5 cm (27,7 cm)
Under byst: 74,9 cm (75,4 cm)
Midja: 68 cm (69,9 cm)
Mage: 80 cm (81 cm)
Stuss: 87 cm (88 cm)
Lår: 49 cm (49,4 cm)
Vad: 34,5 cm (35,5 cm)

Mäter mig idag bara för att se hur väl jag kommer klara en vecka i fjällen. När jag kommer hem sen ska jag sluta fuska, lovar!

Bodypump 59 kr

Känner mig lite slut... efter träningen åkte vi direkt till Ica Maxi och handlade mat för 1500 spänn! Mat till fjällresan alltså. Vi försökte att inte sväva ut allt för mycket bland onyttigheterna, det blir inget pitabröd till kebaben och coleslaw istället för potatissallad och pasta. Och jag ska blanda mitt egna sockerfria chokladpulver... Kommer troligtvis komma rullandes hem om drygt en vecka, men då ska ni veta att jag iallafall gjort ett ärligt försök! Nu börjar vi iallafall få ordning på hela packningen och har ätit en mycket sen middag. Jag längtar faktiskt till sängen redan nu!

Den som väntar på nåt gott...

Känns som att jag är princip den sista som får inkomstdeklarationen, men idag damp den slutligen ned i brevinkastet! Och det blev a pleasant surprise: Belopp att få tillbaka 14 449 pix! Hell yeah vad jag behövde de slantarna!


Spincore 73,75 kr

Jag behövde nog endorfinerna jag kickade igång imorse. Vardagssåpan har idag bjudit på something old, something new, something borrowed, something blue. Inte för att det är någon som har gift sig direkt. Men jag tror jag ger upp att försöka beskriva nåt på ett sätt som ingen ska fatta. Kanske lika bra att skriva inget alls då? Men jag har tränat idag iallafall, det var väl egentligen det jag ville poängtera.


Nu avslutar vi denna helg

Efter en fullkomlig matorgie hemma hos svärfarmor är jag fullkomligt utslagen. Det bjöds på alla former av kolhydrater; bröd, potatisgratäng, finska påskefterätten mämmi (stavning?) och slutligen fika ovanpå det. Förutom att min mage är uppsvälld som vid en sent gången tvillinggraviditet har jag redan kolhydratvärk i hela kroppen... aj, aj. Imorgon blir det strikt kolhydratsfri kost och inget vin eller andra dumheter som denna mycket roliga helg har bjudit på. Skönt att det är måndag imorgon på ett sätt, men det finns andra grejer som jag skulle ljuga om jag sa att jag såg framemot.

Så här kan Mämmi se ut, men det skulle i princip lika gärna kunna vara bajs med vispgrädde. De tänker lite annorlunda om desserter i vårt grannland. Det här med att man äteri met ögonalainen har de missat. Uppenbarligen.

Glömligheter

Igår var det stora Glömmardagen för mig! Först glömde jag ta med mig kameran, så jag har inga egna bilder från 25-årsfesten igår (inväntar Jennies bilder). Och sen när vi skulle vidare från lokalen till Stuk så lämnade jag min kuvertväska innehållande alla livsnödvändiga attiraljer på bordet i lokalen. Vad göra? Gå på kåren? Nej, inget studentleg, inget leg, inga pengar. Åka hem? Nej, inga pengar till taxi, ingen nyckel. Ta en cigg? Nej, de ligger i väskan i den låsta lokalen. Suck suck, men några timmar senare fick jag återse min kära väska, grillade en korv och tog sedan en taxi hem. Festen var iallafall mycket seriöst fixad och det var en bra kväll trots (eller kanske tack vare?) att det inte blev utgång på Stuk.


Dag 2

Har varit på Waynes med Jennie och Niclas och druckit chailatte och metvetliggjorts om att jag verkligen gick hem i rätt tid igår. Innan shotsen. Därmed slapp jag både minnesluckor och uppkastningar. Det känns bra, för det är nog trögt att inse att man ska back in the game om typ två timmar. Ikväll blir det 25-årsfest och kanske lite annat. Vi får se.


After work såklart!

Jennie är ju i stan om någon missat det och det innebar såklart after work igår. Jag åt ett kycklingspett, en vårrulle, två minikrustader och lite sallad... dålig prestation eftersom det var buffé, men jag kände mig inte så himla hungrig. Men några vinglas slank ner iallafall och det var en mycket trevlig kväll! Hade med mig en liten suris som skulle jobba idag, så vi gick hem redan vid midnatt och det känns idag som ett bra initiativ. Om två timmar är det bodypump och jag är i valet och kvalet om jag ska närvara eller ej. Ska dricka en kopp Prince Vladimir med honung (bra bakiskur!), ta en treo, svänga ihop nån kräftröra (bra bakismat!) och fundera vidare...



Spinning 98,33 kr

Det kändes helt ärligt lite småjobbigt att köra spinning redan klockan 08.00 på morgonen. Jag har senaste månaderna verkligen börjat uppskatta det här med att sova ut på morgnarna. Att gå upp kl 06.00 och gå en promenad alternativt sätta sig och plugga med en kopp (eller snarare fyra) kaffe känns nu väldigt främmande. Well, med målbilden att jag skulle känna mig som a million dollar redan kl 08.45 när jag kliver av spinningcykeln fick mig upp ur sängen och iväg till gymmet. Och mycket riktigt, men förutom det så var det ett mycket bra pass och mina ben kändes oväntat pigga. Instruktör Martin är så sympatisk och harmonisk att alla hans pass blir som att cykla bland molnen... nästan alltså.

Bodypump 148,50 kr

Har tränat dåligt senaste veckorna, märker det på min stolthet över att jag nu tränat fyra dagar i rad... Det är inget mirakel, som jag tror, det är bara vanlig hederlig struktur på tillvaron. Det kändes bra iallafall, mina muskler var inte riktigt lika chockade som i måndags. Inget maxande idag, jag ska hitta hem i mina nya vikter ett tag nu.

April, april?

Läser detta i min landsortstidning Norran:


P O Enquist först ut i fildelarjakt

15 av Sveriges mest kända författare blev först ut med att använda den nya Ipredlagen. De vill att Solna tingsrätt ger klartecken till att lämna ut IP-numret till en server med 2 000 ljudböcker.

De 15 författare som gett sina förlag i uppdrag att driva processen är i princip samma namn som trängs på bästsäljarlistorna. Det är Leif G W Persson, Jan Guillou, Håkan Nesser, Henning Mankell, Catharina Ingelman-Sundberg, Karin Wahlberg, Åsa Larsson, P O Enquist, Torbjörn Flygt, Ernst Brunner, Mia Törnblom, Andreas Roman, Katerina Janouch, Stieg Larssons dödsbo och Jens Lapidus.

- Men det är många fler författare som har sina böcker på den här servern. Det handlar om 2 000 ljudböcker vilket betyder att det mesta av svensk ljudboksutgivning finns på servern, säger Kjell Bohlund, ordförande i Svenska förläggareföreningen. Vi har ju arbetat för att få den här lagstiftningen, så det är klart vi tycker att den ska användas. Det är också viktigt att det skapas intressanta prejudikat. Det här är ett stort ärende och jag tycker att det är bra att domstolsresurserna används till det.


Det är Antipiratbyrån som hjälpt förlagen med den tekniska kunskapen och spårningen av den aktuella servern.

- Den här servern är en källa för filer som sedan hamnar på Pirate Bay, en så kallad toppsajt. Det är ett mönster som går igen inom filmbranschen där det finns extremt välordnade ligor som gör det här mer eller mindre yrkesmässigt, säger Henrik Pontén, jurist på Antipiratbyrån.

Skivbolagens branschorganisation Ifpi väntar ytterligare en tid med sin första framställning till domstol.

- Vi håller på med bevisinsamling och vi är nog inte klara med det inom den närmaste veckan. Bokförlagen får gärna bli först, säger vd Lars Gustafsson.

Det är alltså vi som har pensionärssymtom och lyssnar på ljudböcker i våra iPods som är de första som åker dit... Hoppades att det var årets aprilskämt, men så såg jag en artikel om att snus skulle förbjudas i centrala Skellefteå och förstod att så inte var fallet...


Gillar denna bild


Spinning 295 kr

Tänkte först vila från träning idag, alternativt köra spinning efter föreläsningen ikväll, men det är ett fantastiskt väder ute så jag ville ha en ursäkt att slita mig från excel och konteringsstämpeln för en promenad. Ursäkten blev lunchspinning! Nu är jag hemma igen efter en timmes promenad och 45 minuters spinning. Lagom mör kan jag meddela, men det känns härligt! Kanske fick jag till och med någon liten fräken i min annars treovita nuna.

RSS 2.0