Skipper tipsar!

Jag vet att Anna Skipper är ett monster, men det här var en ganska tillåtande lista på vad som är bra att äta!

Kolhydratschock!!!

Jag har ätit pasta idag. Ett litet steg för mänskligheten, men ett stort steg för mig. Dinkelpasta, den är mörkbrun och kändes ganska nyttig. Jag ska försöka äta det en gång i veckan. Tillbaka till den "normala kosten", så folk slipper oroa sig för att jag inte får i mig tillräckligt med deg. Men jag är inte direkt sugen på det, men det blev gott tillsammans med en kryddig tomatsås, stekt blandsvamp, några stackars köttbullar och majs.

Skrämmande...

Det första Elisabet sa när jag träffade henne vid kaffeautomaten imorse var "tillbaka till brottsplatsen?". Skrämmande va? Läser hon min blogg eller? Knappast... men hon är bland de skarpaste knivarna i lådan, det kan jag lova. Jag antar att hon ser rakt igenom mig.

Tillbaka till brottsplatsen

Känns lite jobbigt att träffa arbetskamraterna igen efter firmafesten... speciellt en av dem. Jag skäms så himla mycket för hans skull att jag inte vet hur jag ska bete mig. Jag tror jag kommer att ignorera det faktum att min bild av honom totalt har förändrats. Eller låtsas som om jag ignorerat det faktumet. Le och se glad ut, det brukar fungera bra.


Hur man sämst pluggar till en tenta:

Idag ska jag jobba. Efter jobbet ska jag träna (blev ingen morgonspinning idag). Två dåliga sätt att plugga till makrotentan. Får försöka ta igen det imorgon.

Dags att bjuda igen

Bjöd hem Fredriks farmor och hennes gubbe på middag idag. Vi har gratisätit där x antal gånger så någon gång ibland känner man att det är dags att bjuda igen. Rätt nöjd med min skapelse; baconinlindad fläskfilé på spett med potatisgratäng och till efterrätt kladdkaka med kaneldoftande citrusfruktsallad och limefärskostcreme. Jag som hoppade potatisgratängen och kladdkakan hade plats över i min lilla mage för tre vändor med fruktsallad och färskostcreme! Klart värt det! Och gamlingarna gjorde tummen upp, så det blev en lyckad middag! Marsvinet blev oxå glad eftersom vi hade en stor salladskål som även räckte till det behårade monstret på golvet.

Tentaångest

Usch usch, tentaångesten rasade över mig som tegelvägg i förmiddags när jag kollade frågorna på en gammal tenta. Att skriva "?????" på alla frågor brukar inte ge speciellt många poäng så här gäller det att plugga! Vägrar få en omtenta, för det skulle ju innebära att jag inte klarar av att jobba och plugga samtidigt, en sanning som jag skjuter framför mig dagligen.

O´Learys

Behöver jag nämna att Skellefteå vann över Luleå igår? Ohoj, vilken trevlig stämning det var hemma hos oss efter matchen (Fredrik är Luleåsupporter, som ni kanske vet... och halvfinne, vilket förklarar hans temperament). Han gick inte ens att muta med julmust utan skulle absolut bete sig som om någon hade dött hela kvällen. Men det var det värt!

Middagen på O´learys kommer dock att gå till historien som min första middag då jag måste gå hem för att jag har kramper i magen av hunger. Jag beställde en Garden Park Club Salad utan pasta och rödlök. Jag får den minsta sallad jag har sett (tar man bort pastan kanske man kan addera några extra salladsblad för 129 kr) men med en halv gul lök i mitten. För det ville jag säkert ha istället när jag inte ville ha rödlök... Ska jag gå dit igen ska det vara under pistolhot eller för att se en jävligt viktig match. Eller okej, för att äta Mexican Fried Ice, som är den gudomligaste efterrätten i världen, om jag nu bestämmer mig för att återigen bli en sockerjunkie.

Dag 63

Biceps: 27 cm
Rygg: 74,5
Midja: 66 cm
Mage: 75,5 cm
Stuss: 87 cm
Lår: 47,5 cm

Har blivit av med 2,7 cm sedan förra tisdagen och det är jag sjukt nöjd med. Har inte riktigt levt så asketiskt som jag önskat. En halvredig vinfylla, två hela dessertostar (my God, det är nästan 1000 kcal!), dadlar (typ 5 om dagen) och säkert 300 gram nötter utöver min vanliga kost (som förra vecka även inkluderade två low carb-burgare). Dessutom har jag inte direkt promenerat ihjäl mig förra veckan. Och ändå! Fan vad grymt. Dessutom, -42,2 cm på 63 dagar. Minus en halv meter känns inte längre speciellt långt bort.

Oh my God, Anna is in town

Anna, min helt galna och hysteriskt roliga klasskompis från högstadiet har flyttat hit, till Luleå. Hon pluggar till ekonom, precis som jag! Och det här får jag veta först nu, hon har för fan varit här sen i augusti. Coolt är det iallafall. Hon har blivit sjukt snygg oxå, så killar... vet inte om hon är singel, men hon är garanterat samma SJÄLVSTÄNDIGA KVINNA som hon var när hon var 15.

Spinning+Core 138,91 kr

Shit, idag var det tungt med flåset på spinningen. Vet inte om det var det nya passet som var lite tyngre eller om det är min gymavhållsamhet + cigg de senaste dagarna som har förstört mig. Möjligtvis har jag nån förkylning eller annan skit i kroppen, alla är ju sjuka runt omkring mig. Jag överlevde iallafall, det var huvudsaken.


Skellefteå AIK-Luleå Hockey

Ikväll blir det middag och hockey på O´learys! Kul ska det bli, Luleå suger på bortaplan och Skellefteå är sjukt bra oavsett var de spelar, så detta kan inte gå fel. Eva ska med oxå (och 4-5 luleåsupportrar som kommer gråta ned i hamburgarna redan efter första perioden)! Eftersom jag har detta att se framemot så ska jag vara flitig som en myra idag. Spinning och core kl 11-12, är min enda paus från tentaplugget. Idag ska jag få grepp om allt som har med ISLM-kurvor och förändringar i växekurser och allt annat som ska ge mig ett solklart VG på tentan. Om ni vinner ikväll, grabbar, så fixar jag tentan, deal?
mats_lavander__468.jpg

Härligt med vintertid

Det är ljust när man vaknar och man kan sova gå upp en timme senare och det är ändå samma tid som man brukar... rörigt.

En liten notis i Campus Ekonomi

Anorexi, bulimi - och ortorexi

"Knäckebrödsreklamerna avlöser varandra och överallt framhålls nyttofaktorn på förpackningar i mataffären. Vi uppmanas att tänka på vad vi äter. Faktum är att det nu har myntats ett nytt begrepp, ortorexi, för ett tillstånd där man är fixerad vid att bara få i sig hälsosam mat. En slags hälsohets alltså, där personen i fråga riskerar att snöa in på en viss diet och få i sig alltför ensidig kost. Källa: Magasinet Vi"

Jodåsåatt...

Zzzzöndag

Söndag är en dag då man kan välja att göra precis vad man vill. En helt kravlös dag då både jag och Fredrik är lediga. Fy fan vilken tråkig dag! Fredrik är bakis och det är jättetråkigt väder. Jag är alltså fånge på 50 kvadrat. Kul. Har skramlat ihop några vuxenpoäng genom att köpa vintertåliga växter till balkongen, bakat kebabpizza till Fredrik och skurat bakom ugnen (pg a kaffeincidenten). Kul. Jag är rastlös som en attackhamster och det enda Fredrik vill är så klart att vara bakis i lugn och ro. Det unnar jag såklart alla bakfulla. Men idag är inte jag en av dem och ändå måste jag bete mig som en sådan. Snart är det måndag. Yes!


Internetshopping

Ge mig en lördagkväll för mig själv, ge mig dåliga långfilmer på alla kanaler, ett visakort och en flaska coca cola zero, dadlar och mögelost. Heaven! Satt i flera timmar på asos.com och klickade hem en kjol, en ring, ett armband, tre par trosor, en tröja, ett halsband, en t-shirt och säkert nåt mer som jag har glömt. Var lite nervös första gången jag beställde från Asos eftersom det inte är svenskt och "kommer jag att få varorna?", "hur mycket kommer frakten att kosta?" "Hur mycket är ett pund i svenska kronor?" osv. Men Asos är skitbra, du får grejerna 8-12 dagar efter beställning, de drar pengarna från kontot först efter lika många dagar och det är tydligen inte heller svårt att returnera grejerna. Nu kan man till och med välja i vilken valuta man vill se priserna. Lovely! Beställde en del grejer i size 6, får se om jag kommer i dem... (såg just att det var size 10 på tubklänningen jag köpte från Asos i augusti...) To be continued.


%&=0!!^¨*'¤$&%

Började dagen med att hälla ut 7 deciliter kaffe och kaffepulver över hela köksinredningen. Bakom ugnen, in bland kastrullerna, över Fredriks whiskeysamling, över golv, upp på väggen, över mig själv... Vilken underbar dag!

Nominering

Jag har blivit nominerad till posten som ordförande för Ekonomsektionens marknadsföringsutskott. Nu behöver jag er hjälp: Exakt vilken bro tycker ni att jag ska hoppa ifrån? alternativt, Hur köper man sig fler timmar per dygn och vad kostar det?


Lördagsfika

Jag älskar att gå på stan, träffa lite kompisar och gå och fika. Slackerlife. Men det här med fika är faktiskt en av få grejer som har blivit lite mer problematiskt de senaste nio veckorna. Waynes hade ett gediget utbud idag! Sandra tog en morotskaka, Oskar en bit moccatårta, Niklas en chokladboll. Jag fikade kycklingsallad. Kändes inte helt naturligt.

GPS är bra!

Arvid var förbi i Luleå idag. Han ringde mig när vi var på stan och sa att han var utanför min dörr. What, tänkte jag, för han har aldrig någonsin varit hemma hos mig tidigare. Hur fan hittade han? Det visade sig att han hade GPS i bilen! Äntligen såg jag en fördel med denna kukförlängare: Jag slipper på mitt IQ-fiskmås-har-inget-körkort-vis försöka förklara vägen till min lägenhet. GPS åt alla! GPS är lycka!


Jag är lammkött

Jag har nog aldrig känt mig så ung som igår kväll. Ett riktigt fint stycke lammkött på firmafest. Jag kan säga att vi gick tidigt. Men vad hjälpte det när firmafesten följde efter oss? Idag är jag lite bakis iallafall, sov förbi 10-spinningen och känner mig lite risig. Men kom ihåg: Jag är lammkött.

Bääää...

Bankfylla

Jag ska på jobbfest ikväll (eller okej, kl 16.00...). Folk har pratat om detta i flera veckor och är laddade till tusen och det är catering beställt och allt. Vet ni vad vi förväntas äta? Smörgåstårta. So. Not. GI. Någon hungrig stackare kommer att bli full på två glas vin ikväll...


Bloggdöden... gäsp...

Fan vad ni är tråkiga! Har skuttat omkring på typ alla bloggar som jag brukar läsa, nästan inga nya inlägg... Vad är det med er? Har ni inget liv? Har ni ingenting att blogga om, va?

Patetiskt om ni frågar mig.


Too much coffee

Kommer hem från jobbet och allt jag vill är att fara till gymmet. Är grymt rastlös, en symtom jag utan större svårigheter kan härleda till mängden kaffe jag har druckit idag. Utan problem två liter. Men det blir ingen träning idag, har tränat söndag, måndag, tisdag, onsdag. Man måste vila oxå. Kanske skulle låta min överskottsenergi gå ut över knarkarkvart-looken här hemma istället och städa?


Veckans låt-bli-filmtips

Jag såg Mikael Håfströms film 1408 igår. Nu när jag har gjort det så kan ni låta bli. Den spårar ur alldeles för mycket, den är inte värd nästan två timmar av ert liv. Kändes lite som Lost, fast i mindre format. "Oxå vaknade han och insåg att allt var en dröm... eller nej det var det inte, eller nu var det en dröm igen..."

Äntligen jobb!

Har gått runt i en dvala i två dagar, osminkad och med mjukisbyxor... Visst har jag pluggat litegrann, men i övrigt har jag inte bidragit mycket till eftervärlden. Idag är det dags att skärpa till sig. Håret är fixat, sminket är på, jag har kjol och högklackat! Äntligen får jag åka iväg och jobba! (vågar jag blogga från jobbet idag? Hinner jag? Vi får se...)

Fredrik bjuder mig på middag

På Max såklart! Visst vet ni att Max har både en gi-burgare och ett riktigt low carb-mål? Jag önskar att fler tänkte som dem, att fler tänkte på mig! Som lindrar min sorg över att inte kunna äta Suprememål med flottiga pommes. Vad äter ni helst på Max?

Frukostfunderingar

Vad finns det för GI-alternativ när det gäller frukost? Frågar Emma. Själv alternerar jag mellan föga glamorösa 1. Hallon och keso, 2. Tre äggvitor med Kalles randiga kaviar och 3. Turkisk yoghurt, kanel och frukt. Om man kandiderar till Husmoders-VM så rekommenderar jag istället de här receptet:


                       Basilikamuffins                                              Krossallad
(Klicka på bilderna för att komma till recepten!)
 

Och en lite mättare...


Anna Book var fin och karismatisk i Let´s Dance. Men om jag såg henne live vet jag exakt vad jag skulle tänka:
Ge lite mat till Vanessa Paradis.

Spinning 145,23 kr

Jag gjorde det! I dit it! Men det kräver respekt tycker jag. Det är en helt annan typ av spinningpass än jag är van vid. Första jobbiga låten är sju och en halv minut, andra är fem och en halv och tredje är åtta minuter.... Först är det nån indianlåt med vindsus, sen några utdragna technoremixer. Ursäkta, jag dör av psykisk terror här på cykeln!

Imorgon är det onsdag igen

Onsdagar är som sagt alltid en källa till ångest för mig. Högsta formen av träning äger rum innan gryningen varje onsdag. Jag talar förstås om morgonspinning kl 07.00. Jag tänker att om jag bloggar om det så det kanske troligare att jag tar mig upp ur sängen, i träningskläderna och iväg. Förra onsdagen var jag där och det var faktiskt väldigt behagligt. Jag försöker peppa mig själv, om inte annat för att göra den stackars ledaren sällskap. Hon måste ju vara där varje onsdagmorgon. Arma människa!

Hungrig heting?

image70
Det gör sig verkligen otroligt bra på bild att vara så här mager. Så snygg bild. Hade jag sett Vanessa Paradis i verkligheten hade jag nog istället frågat mig om inte Johnny Depp har råd att köpa hem mat till frugan...

Afro Powerdance 152,14 kr

Mitt 21:a träningspass med nya årskortet gick av stapeln idag, snittpriset ligger nu på 152 kr och 14 öre! Vilket kap! Inte så mycket att säga om passet egentligen, det var ny koreografi, men koreografin är alltid väldigt basic så det spelar egentligen ingen roll. Känns lite som yoga i 180, så ni som är för rastlösa för yoga borde testa afro!

Åtta veckor senare...

Det är idag Anna Skipper borde komma med måttbandet och x antal kilo dumle eller leverpastejsmörgåsar (motsvarande min förlorade vikt). Det har gått åtta veckor nu. Vad har hänt då? Mitt sötsug är mycket mindre, min blodsockernivå är som gjuten i betong (most of the times), jag är piggare och mindre självdestruktiv när det gäller cigaretter, alkohol och annat gift. Och jag har ett midjemått som är 11 cm mindre än för åtta veckor sedan. Jag mår asbra!

Dag 56

Biceps: 27,3 cm
Rygg: 74,6 cm
Midja: 66,5 cm
Mage: 77 cm
Stuss: 87 cm
Lår: 47,8 cm

Oj, -6,2 cm sedan förra veckan! Där ser man vad lite motion kan göra...

Middagstipset!

Emelies Kick Ass Low Carb Lasagna
1 aubergine
150 g köttfärs
1 stor morot
Krossade tomater
1 liten burk champinjoner (eller motsvarande färska eller skit i det om ni inte gillar det!)
nån god ost
Salt, peppar, paprikapulver, grillkrydda...
Jag antar att man kan ha i en hel massa lök oxå, men det gillar inte jag!

Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttfärssen och champinjonerna. Riv moroten och blanda i. Häll i krossade tomater och kryddor och låt puttra medan du skivar auberginen tunt. Salta och stek sedan skivorna på bägge sidor (gärna i grillpanna). Varva köttfärssås och aubergineskivor och ost i en liten gullig form. In i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. Servera med tomat.

Jag är ingen recepttjej, jag gör detta för er skull, kära läsare!

Måste man duscha?

Alltid samma sak, jag tränar med glädje, det är inga problem. Det jobbiga kommer när jag kommer hem igen. Åhh, jag måste duscha... Okej, om det är på kvällen, då kan man bara gå och lägga sig sen. Men nu, mitt på dagen! Förutom att man blir så jäkla blöt, så är det en jävla cirkus varje gång. Raka sig, tvål, schampo, balsam, ut ut duschen som en frusen hund, en sväng med duschskrapan, brun utan sol, deo, hårtork, dust it, pusher, hårspray, dagcreme, foundation, concealer, ögonbrynspenna, solpuder, böja upp ögonfransarna, mascara, eyeliner. Och just det, kläder oxå! Men det måste jag vänta med till BUS:en har torkat. Helvete vilket jävla jobb!

Och jag är inte ens transa.


Spinning+Core 159,75 kr

Det här hade kunnat bli en rapport från andra sidan, om jag inte hade fått mat i mig ganska nyss. Cyklade hem från träningen med blodsockret i nivå med anklarna (blodsockret styr mig sällan nuförtiden, men idag så...), ingen luft i bakdäcket, den tyngsta jävla väska du kan tänka dig, svettig, med klippiga kläder och i motvind. Jag ville dö. Skjuuut mig. Men efter äggröra och bräckt skinka så återvände livsandarna till mig och nu är allt som vanligt igen!


Nyrakad?

Elin var i toppform igår kväll och det var underbart! Hon var oxå en komplimangspruta som avfyrade minst ett fjäsk i minuten. Fucking fabulous! Jag var smal, assnygg i håret, hade skitsnygga kläder, mitt armband var "to die for" osv. Men inget slår nog detta:

Elin: Jag såg bilden på din blogg, och alltså du är ju skitsnygg när du är nyrakad!!
Sara: Jaha Emelie, vad lägger du ut för bilder egentligen?
Jag: Jag tror hon menar nyvaken...


Aerobic Styrka 168,16 kr

Måluppfyllelse: 100 %! När det gäller promenerandet nådde jag bara en måluppfyllse på smått tragiska 55 %, men så går det när man siktar för högt. Nästa vecka blir min målsättning lite mildare, 5 träningspass och 5 timmar promenad. Känner mig rätt nöjd över att jag kom iväg till gymmet denna uppochner-vända dag. Cred till mig!

image66

Trimma bellyn

Veckorevyn skriver så mycket trams, men det här var faktiskt bra tips på magträning. Inte för avancerat eller svårt. Imorgon börjar nämligen Prison Break om, så jävla spännande att man lika gärna kan göra nåt vettigt av adrenalinkicken. Träna magen! Jag ser alltid Prison Break från golvet. Om ni undrar vart mitt sexpack kommer ifrån. Haha.


Dagen som försvann

Kom hem 02.30 fasansfullt nykter (på fullaste allvar drack jag bara en drink och två glas vin på hela kvällen!). Började på O´learys av någon outgrundlig anledning. Varför går folk dit, om man inte är intresserad av sport? Iallafall, 1 glas vin. Sedan vidare till Invit och ännu ett glas. Sedan rakt ner i klamydiagrottan, Cleo. Träffade Niklas som var i fin form och älskade alla, dansade lite (schlager! Mari varför var inte du där?!) och blev sedan träffad av en isbit i pannan. Schysst. Well well, en hyfsad kväll ändå. Men idag då?! Fattar ni, jag vaknade kl. 12.31! Paniiiik! Så var min söndag passerad och klar... Man behöver faktiskt inte sova bort en hel dag för att man druckit två glas rött kvällen innan.


Vart ska den här kvällen ta mig?

Ska snart iväg till stan och få i mig nåt glas rödtjut och några cigg. Kan nog bli riktigt trevligt. Elin ska med, jag menar kolla på henne! Kan man ha tråkigt med den här solstrålen/sockertoppen!
image65

Om du inte noterat detta ännu:

Skellefteå AIK ligger fyra i elitserietabellen. Det är vackert.

Regn!?!

Igår kväll fick jag en obehaglig känsla av rastlöshet. vid 23.30, jag brukar vara död vid den tiden! Nu är den tillbaka, rastlösheten. Jag har pluggat mig sjukt ointresserad, jag har ätit lunch, jag har läst alla bloggar, jag har lovat att jag ska ta en promenad, jag vill till stan. Men då regnar det! Jävla pisslördag! Vadå ska jag behöva ta bussen?


God morgon älskling!

image64
Det här är synen som Fredrik möter i princip varje morgon. Vid köksbordet sitter jag och pluggar, osminkad med morgonfrilla och nån ful fleezetröja över mina träningskläder. Mitt enda sällskap är lite disk från frukosten och kanske en miniräknare. Och jag undrar varför Fredrik alltid väljer att äta frukost på jobbet...

Coachsamtal: Upploppet

Så hur har det gått i veckan hittills nu när endast två dagar återstår?
Jag skrapade ihop en ynka halvtimmes promenad igår, så jag ligger på 50 % måluppfyllelse när det gäller promenaden. Fem timmars promenad på fem dagar är ändå inte dåligt. Fattar inte vad jag tänkte med när jag proklamerade för 10 timmars promenad på en vecka. Jävla sicko. Men men, bara att stå sitt kast och köra en långpromenad idag då... När det gäller träningen så ligger jag på grymma 80 % måluppfyllelse, jag har ett pass kvar bara! Jag funderade först på spinning idag, men jag spinnade ju igår, så är risken att jag sliter ut mig och helt plötsligt börjar hata spinning! Ve och fasa, det vill ju ingen, så jag satsar på aerobic styrka kl 18.00 imorgon. Jag kommer iallafall att klara målet.

Hejdå Gathania

Men vi fick aldrig veta: Är hon blind eller ser det bara ut så?


Idolstylisterna; 2004 ringde...

Sitter och förundras framför tv:n... Jag vet inte var Idol-stylisterna hittar de där förbannade nyckelkedjorna... Det är ju så ute att det inte ens är coolt. Inte ens på dagis. Och färdigtrasade jeans. Och linnen på killar. Och vita sneakers till kostym. Och H&M-smycken i direktsändning. Och Gathanias minspel. Och Marie... åh herregud (men skorna var snygga).


Spinning 177,50 kr

Fick en svettig start på dagen.  Var lite seg när det gällde att ta mig hemifrån imorse så när jag gick (30 minuter) till gymmet så gick jag egentligen inte mer än halva vägen... resten fick jag springa för att hinna kliva på cykeln innan spinningen startade. Hann precis och det var kul som vanligt. Jag har faktiskt börjat gilla spinning, på riktigt. Inte bara så att det är skönt efteråt, det är kul under tiden. Måste ha slagit i huvudet hårt hårt.

Utmaning...

Vågar jag blogga från jobbet idag?

Vågar ni?


Friday I´m in love

Fredag redan? Vilken trevlig överraskning! Den har dagen har alla förutsättningar att bli bra. Morgonspinning kl. 8.00, sen på med nya banklooken (som jag för övrigt köpte igår, smashing!) och in till stan för jobb. Sen är det faktiskt gratis after work-buffé på ett nytt ställe i stan, så där lär ju 13 000 fattiga studenter befinna sig mellan kl. 16-20. Så även jag! Hem och landa i plyschdressen och soffan lagom till nedsläpp för Idol. Pleeease Amanada, kan du prestera ikväll! Well, det är mina planer för dagen.


Labyrint

Jag har faktiskt börjat se det där eländet. Jag är glad över det ikväll för nu måste jag koka te och sätta mig i soffan. Inte en chans att jag kan fortsätta plugga nu när jag ska följa Fredrik Hermelin och de andra tomtarna. Så synd.

Anna Skipper är ett psykfall

"Ät luft och proteinpulver. Unna dig alger ibland." Kom igen, alla vet ju att det där inte funkar när den enda motivationsfaktorn (kameran upp i fejan i 8 veckor) försvinner.

BodyCombat 187,94 kr

Åh vad kul det är! Ny koreografi (för mig alltså, det var några veckor sedan releasen...) och ny ledare. Allt var jättebra! Och jag gick till träningen och hem vilket gav mig 1 timme promenad och 1 timme gym. Dessutom gick jag en halvtimme imorse oxå. Måluppfyllelse promenad: 45 %. Måluppfyllelse gym: 60 %. Jag kommer att få promenera som en gnu i helgen...

Och den här starten på morgonen då:

Pling plong: "Hej, här kommer jag med ett halvkilo färsk löjrom."
Insikt: Yeeees, jag har avokado i kylen!!
Frukost: Avokado med löjrom och havssalt.
Status: Älskar livet.
PS: Dessutom är jag ledig idag!

Öppet brev till Elin

Hello Sugar!
Jag har kollat i min agenda angående helgen vi pratade om, och visst kan jag komma till Umeå! Det enda molnet på den alkolholstinna helghimlen är att helgen är omringad av jobb. Jobbar fredagen 9 november i Boden! Och givetvis oxå måndag 12 november. Men jag kommer gärna! Kanske kan jag ta tåg från Boden efter jobbet på fredagen eller så kommer jag sinnessjukt tidigt på lördagen (och stannar i så fall senare på söndagen, så kan vi förenas i vår bakfylla lite längre)! Iallafall, boka in mig!

Kram,
din vän Emelie
image62

PS. Den där dubbelhakan är borta nu. Och håret oxå! DS


Coachsamtal

Jaha, hur ligger jag till hittills då? Mitt mål för veckan var 10 timmars promenad och 5 gymbesök. Idag är det onsdag och jag har hittills 3 timmars promenad och 2 gymbesök vilket ger en måluppfyllnad på 30 % respektive 40 %. Helt okej. Hoppas jag hinner med en promenad idag oxå.

Släkten is coming!

Min faster och kusin kommer på besök ikväll. Så nu kilar jag runt som en iller och städar. Oxå ska jag baka, blir nog kladdkaksmuffinsarna igen.

Kladdkaksmuffins
225 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kako
2 krm salt
3 dl vetemjöl
amerikanska muffinsformar (stora alltså)

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret. Häll smeten i muffinsformarna (fyll max 2/3, är så trist att skura ur ugnen efteråt om de svämmar över). Grädda muffinsarna ca 15 min. De ska vara lösa i mitten, men fast i kanterna när de är färdiga.

Och nej, jag kommer inte att smaka.

Niklas och jag

I förmiddags när vi pluggade kallade Niklas mig först kuttersmycke (vilket jag faktiskt tar som en komplimang, iallafall utseendemässigt). Jag levde på det ett tag och sträckte ut mig som en katt på soffryggen, men när jag senare vältrade mig ner i soffan påpekade han att jag liknade en sjöko. Så nu vet jag inte riktigt vad han tycker om mig. Snälla Bullen, hjälp mig!
image61
Fast jag tycker att han liknar Günter ibland...

Spinning 199,69 kr

Jag gjorde det! Efter fem veckors svårigheter att ta mig upp på morgonen lyckades jag idag. Spinning kl 07.00. Min stolthet över min prestation vet inga gränser! Och vet ni vad? Det var faktiskt jättehärligt att träna på morgonen och sitta på spinningcykeln medan man ser ljuset återvända. Det enda dåliga var att gymmet saknar hårtorkar och att jag i väskan lyckades kladda ner mitt vita linne med hallon och keso (som jag inte så omsorgsfullt packat ned för att äta efter träningen). Annars en perfekt start på dagen!


Tillskott i familjen

Vi har fått en ny familjemedlem. Gissa vad det är! Den är liten och vit och väldigt tidskrävande. Jag och Fredrik kommer inte att ha lika mycket tid för varandra längre. Jag kommer fortfarande känna mig älskad, bara en aning mindre. Men man kan inte konkurrera mot något sånt här litet och vitt. Kärleken till den är den största känslan i världen, bara de som har upplevt det vet vad jag talar om. Livet får en helt annan mening.




Välkommen XboX!

På allmän begäran



Min kommentar: Jag ser ut som ett barn som har fastnat med håret i en propeller.
Fredriks kommentar: Varför har hon klippt sådär?

Men framifrån ser det ut som vanligt som ni ser.

Före saxen

image56

Kolla så jävla enkelt!


Vem sa att cheap monday sitter som ett korvskinn? Just ja, det var visst jag. I somras.

Idag är det klippt

Kl.15.15 börjar förvandlingen. Trollmor no more! Äntligen ska jag få ordning på mitt hår. Jag är sugen på att kapa det just ovanför skalpen, vad säger du Jannike? Hon är bra hon, man kommer bara in och säger att man vill se ut som ett rockluder, och det är vinst varje gång.


Dag 49

Biceps: 27,4 cm
Rygg: 77,2 cm
Midja: 67,1 cm
Mage: 79 cm
Stuss: 87,8 cm
Lår: 47,9 cm

-2,9 cm sedan förra veckan! Yes! Jag älskar dieter som inte är beroende av hur mycket man tränar. Även om jag älskar att träna. Ibland hinner man inte.

Inför mätningen

Imorgon är det dags att ta fram måttbandet igen... vågar inte direkt tro att jag har lyckats bli av med några centimetrar senaste veckan. Bara jobb och ingen motion. Och bara low carb, men sjukt high fat diet. Har frossat i cashewnötter och ostar och känt mig gravid i 9:e månaden vid åtminstone två tillfällen. Inte bra. Så jag bävar lite inför morgondagen. Och sen då? Sen är det bara en vecka kvar tills jag har lovat att tillföra lite mer kolhydrater i min kost. Blir nog dinkelpasta eller nåt sånt någon gång i veckan, nåt man fortfarande har chans att loosa lite weight med. Inga wienerbröd än på några årtionden.

Afro Powerdance 213 kr

Kände mig verkligen som en afrikanska ute på savannen ikväll. Jag hade ingen vattenflaska med mig och var så jävla uttorkad i slutet av passet att jag nästan såg hägringar... Var på tredje våningen och det verkar bara finnas toaletter på bottenvåningen. Vilket fuskbygge! Annars var det kul! Jag kämpar för att komma igång igen och jag drog mitt strå till veckostacken idag; en timme på gymmet och två promenadtimmar.

Makroföreläsning

Vad kul det ska bli. Det är så inspirerande när man förstår hur allting hänger ihop. En och en halv timme kommer bara att flyga iväg.


Not.


Måndag

Ny vecka, nya mål. Jag sätter motionsribban högt denna vecka: 10 timmar promenad, 5 timmar på gymmet. En timmes promenad avklarade jag imorse med start kl. 06.45. Det var bara 1,8 plusgrader och ganska halt på vissa ställen. Men jag myste runt i min dunjacka, så det var ganska behagligt ändå. Funderar på att avklara en timme till genom att gå till skolan och hem. Såg bakdäcket på cykeln när jag var ute imorse... platt som en pannkaka. Inte konstigt att det kändes lite trögt att cykla hem i fredagsnatten.


Jag pluggar väl istället då!

Jag pallar inte att slösa bort en kväll med att se barnfilm. Det kommer nog år när mitt liv endast kommer att bestå av barnfilmer, så nu i min ungdom kommer jag att bespara mig själv det eländet. Fredrik har även laddat ner Prison Break. Varför? Det går ju på tv, det är bara lite trögstartat (jag menar höstpremiär 22 oktober...). Nedladdade tv-serier är för folk med för mycket fritid. Jag tillhör inte en av dem. Uppenbarligen inte, det är söndag, klockan är 21.34 och jag ska plugga.

Teenage mutant ninja turtles

Filmkväll med grabbarna. Turtles i DVD:n. Skjuuuut mig!

Shop until you drop

Jag fick min vilja igenom igår. Vi åkte till IKEA. Jag fick lyssna på Lars Winnerbäck hela vägen och åt dadlar och cashewnötter i bilen. Lycklig som ett barn! Och det var så jävla bra shopping på IKEA, för 1600 spänn har vi löst alla problem i vårt hem (förutom att Fredrik alltid lämnar sina smutsiga sockar i soffan, vet inte om en ny tvättkorg kan råda bot på det, men jag hoppas...). Ny matta, muggar, glas, kaffepress, hylla till badrummet, ugnsformar, burkar till skafferiet... Köpte även ett par högklackade kängor med rågummisula (Geee miiig!). Faktiskt inte alls speciellt snygga på bilden, men jag har en tanke med dem. Det kommer att bli bra.

image47

Kaffetragedi

Fatta vad som hände igår när vi satt och åt frukost! Drack kaffe, bläddrade bland reklamblad och läste tidningarna på nätet... helt plötsligt slår Fredrik omkull sin halvfulla kaffemugg. Över tangentbordet. Jag tystnar mitt i en mening, bara stirrar på förödelsen och känner fantiskt först lättnad (det var inte jag! Vad är oddsen?). Datorn dör på fläcken, vi torkar medhårtork och gullar lite med den men det känns ganska hopplöst. När Fredrik ställde datorn på högkant så rann det kaffe ur den. Bye bye my lover.

När vi kom hem på kvällen testade vi att slå på den igen. Den startar! Den lever! En diskkontroll, men sen var den precis som vanligt. Oxå finns det folk som säger att det finns bättre datorer än Asus... jävla puckon.

Ta mig till IKEA!

Nunununununu! Nu! Ligger och tjatar öronen av Fredrik här i sängen! Det är lördag, jag är inte överdrivet bakis och Fredrik är ledig. Tid att spendera. Pengar. Massor. IKEA please!


Nykter kolhydratsalkis?

Pratade med svärmor igår. Vi pratar alltid om GI, bra kost och bantning. Det förenar oss verkligen. Utom den lilla petitessen att jag har kunskap om näringslära medan hon gladeligen skulle äta en milkshake på transfett och bajs om hon läst i nån tidning att det ökar förbränningen. Whatever, hon tycker att jag bör införa en "ätardag" i veckan, mest för att hon ska kunna bjuda på tårta på hennes födelsedagsmiddag på söndag. Men jag klarar det inte. Inga ätardagar för min del. Jag känner mig som en nykter alkoholist. Jag är rädd att tappa kontrollen. Min senaste mardröm handlade om att jag kom på mig själv med att äta vitt bröd med smör på. Jag är en nykter kolhydratsalkis. Men ingen säger till en nykter alkoholist "Men bara en redig fylla i veckan", "kom igen, smaka av den här whiskeyn nu", "värst vad du är storbjuden, när man har bränt hemma och allt"...

Förbannade förbannade C3

Köp aldrig någonsin någonting av märket C3. De säljer vattenkokare och såna elektriska hushållsgrejer. Inom loppet av ett och ett halvt år har vi haft tre stycken C3-perkulatorer (kaffebryggare alltså). Nu håller även den tredje på att vilja bli reklamerad. Det visar den genom att brygga kaffe som smakar kokt vatten och endast kokt vatten varje morgon. För att inte tala om när man brygger mer än 4 koppar (maskinhelvetet är gjort för 6 koppar), då är både färg och smak = vatten. Jag kanske köpte fel från första början, jag ville ha en kaffebryggare, men tog en vattenkokare? Det kanske är min optiker jag borde vara förbannad på istället?

Sorry

Ber om ursäkt för att jag inte orkar skriva nåt idag, bara länkar till andra litterära konstverk. Jag är för trött helt enkelt, coolt att man kan bli utbränd på fyra dagar... Eller så är jag deprimerad för att det är minusgrader ute. Oxå saknar jag mitt knark, träningen. Oxå har jag ett minigrustag i vardera öga. Uhh, förhoppningsvis ingenting som inte en fredagsafterwork kan råda bot på. Smile, baby, smile.
image46

Har du haft en kass dag?

Tänk om. Omvärdera allt. Läs detta.

Äsch då

Luleå Hockey-Skellefteå AIK 3-1. Men jag vet hur det är, artisterna ska alltid sprattla lite extra första matchen... Bartecco och Larose gjorde sitt jobb ikväll.

Mot soffan!

Nu har jag pluggat färdigt för ikväll. Lite Desperate Housewives och manikyr innan det är dags att stupa i säng! Kanske morgonpromenad imorgon tänker jag...

Bonde söker fru

Det är nåt fel i mitt huvud. Inget jättefarligt, jag fungerar ganska normalt i vardagen. Det är i tv-soffan på primetime 20.00 som mitt handikapp utmärker sig som allra starkast. Jag älskar dejting-program av typen Bonde söker fru och sjukt tjatiga Ensam mamma söker. Ä l s k a r. Det är pulserande passion vi snackar om. Missade av nån outgrundlig anledning förra avsnittet av Bonde söker fru, men nu är jag med igen!  Vilket fantastiskt program, och hej och hå vilken nördmagnet den där Fredrik verkar vara. I övrigt skulle jag kunna tänka mig att ingå äktenskap med vem som helst av bönderna. Varför är det en vecka till nästa onsdag?

Yes, hela kvällen för mig själv!

Fredrik kommer inte ens hem och äter middag ikväll. Han åker direkt till pokerkväll med grabbarna. Yeeees! Betyder att jag kan gosa med min nationalekonomi-kursbok hela kvällen. Jag kan djupanalysera IS-LM-FE-diagrammen och vältra mig i funderingar kring nettoexportens påverkan på den autonoma efterfrågan... Vilken kväll! Det finns en grej som är värre än att plugga. Att ha ångest över att inte ha pluggat tillräckligt. Präktigt men sant. Därför är jag inte till 100 % ironisk när jag skriver det här inlägget. Det ska bli skönt att plugga lite.

Jobblogg

Yeah, fösta gången jag vågar blogga på arbetstid, värt en liten fanfar kanske? Har så höga klackar på mig idag att jag inte kan gå ut en sväng på stan på lunchen, så jag sitter kvar och ugglar vid datorn. Så okej, "arbetstid" kanske var att ta i... I´m such a chicken...


Vilket nederlag!

Jag har i minst fyra veckor tänkt att onsdagsspinning kl 07.00 är en jättebra idé. Igår kom det till och med så långt att jag packade en väska med duschgrejer och ombyte. Men jag klarar det fan inte! Klockan ringde 05.45 imorse (läs: i natt!), jag vaknade, låg och funderade och försökte peppa mig själv, gick upp och tittade ut genom fönstret. KOLSVART! Det går inte att motivera sig att ge sig ut och promenera en halvtimme till gymmet i kompakt mörker. Och sen efter spinningen ska man iväg till andra sidan stan för att stämpla in på jobbet kl 8.45. Jag klarade det inte idag heller. Men nästa onsdag måste jag nästan gå, för mitt dåliga samvete börjar tära på mig. Jag känner mig värdelös, vafan det är ju uppenbarligen folk som spinnar kl 07.00, varför kan inte jag göra det?

Stress

Känner mig sjukt stressad. Jag har inte tid med det här till exempel!


Dag 42

Biceps: 27,5 cm
Rygg: 77,8 cm
Midja: 67,4 cm
Mage: 79,4 cm
Stuss: 88,6 cm
Lår: 48,6 cm

Yeees...-3 cm sedan förra veckan. Det minskar svagt men stabilt. Sedan starten har jag nu passerat skollinjalen, -30,4 cm. Vad ska vi säga att målet är? Minus en halvmeter fläsk?

Bakar som en annan ätstörd

Ikväll ska jag baka denna fantastiskt snygga dumlekaka, från Ninni Schulmans blogg "Nu är det mat". De är till imorgon kväll när Oskar och Sandra kommer och käkar middag. Sandra skall minsann få smaka på sin egen medicin... Tyvärr kommer inte jag att få smaka, men de lär ju dofta himmelskt så jag får väl njuta av det istället.

Ösregn

Jaha, där försvann min motivation till att cykla till gymmet och spendera kvällen där. Någon där uppe gillar fylliga kvinnor...

Sovit dåligt

Jag brukar vanligtvis sova som en sten, men i natt har det verkligen inte fungerat... Jag undrar vilka våra grannar är, de som bor rakt under oss. De spelar musik och hoppdansar halv ett en söndagnatt för att vid halv fem ha lugnat sig så pass att de bara ser på tv med hög ljudnivå. Lägg dessutom till att det har varit jättevarmt i bunkern i natt och Fredrik har även han vridit sig som en mask hela natten. Inte bästa starten på min stressiga vecka då jag missade 1,5 timmes plugg på morgonen då jag var tvungen att samla skönhetssömn. I veckan ska jag jobba heltid, plugga 125 %, tvätta, städa, ha parmiddag, blogga och träna som en galning... och sova bättre.

Jag menar...


Fredrik Lindström

Herregud vad den farbrorn är sexig! Så jävla fantasisk... intellektuell, blond, stor och vacker. Ska vi ligga med varandra? Ring mig.

Gift med ICA

Finally har vi tagit steget och skaffat ICA-kort. Det är med blandade känslor som jag lämnar den ansvarslösa och obrydda ungdomen bakom mig. Men en sak är bra, vi kommer att halvera våra gräl då matkostnader utgör 50 % av våra favoritbråkämnen, alltså vem som har betalat mest och vem som handlat sist osv, osv tills döden skiljer oss åt.


Åh nej

Nu kommer de... svettningarna... åhhh... jag kanske är lite bakis ändå...

Status: Rödvinsskalle

Väldigt trevlig kväll igår, undrar hur den slutade för dem som gick ut? Jag och Fredrik tog varandra i handen och kryssade hem efter förfesten. Väldigt bra beslut kände jag när jag stod på balkongen, rökte sista ciggen och insåg hur fantastiskt berusad jag var. "Fy fan vilken baksmälla jag kommer ha imorgon!" var det sista jag tänkte innan jag somnade och jag har hela natten fasat för att vakna upp igen. Men när jag väl vaknade vid 11 så mådde jag faktiskt helt okej! Det är någon som hamrar i mitt huvud men i övrigt så mår jag prima! Bakfyllefrukost: Mintte, några skivor herrgårdsost och fruktsallad med kanel.


Fest ikväll

Verkar som att folk är sinnessjukt laddade inför festen ikväll. Innan morgonen ens blivit dag hade jag fått två sms angående färdssätt till festen (som kommer att utspela sig ungefär 10 minuter med bil härifrån) samt ett telefonsamtal om att jag måste till systembolaget. Hysteri! Vad är det med folk? Firar vi ett andra millenieskifte ikväll eller har vi tagit studenten en andra gång? Nej, det är en vanlig lördag i oktober, det är inte ens löningshelg. Men det ska bli kul ändå!

Spinning 228,21 kr

Jag överlevde faktiskt utan större problem. Grejen var att detta spinningpass var 60 minuter, som tidigare spinningmotståndare har jag bara varit på Spinning 30 och Spinning 45 i tron att det den absoluta gränsen för vad en normal människa klarar av. Nu har den gränsen förflyttat sig och det känns jävligt bra.

Laddar inför spinning

Började ladda redan igår inför förmiddagsspinningen idag. Laddade med två cigg och två glas rödvin. Så om jag dör på cykeln så handlar det inte om bristande kondition utan om tvivelaktig uppladdning. Ingenting som jag kan lastas för. Det är bara 35 minuter kvar nu, alltså är det bara 95 minuter tills det hela är över. Det känns bra.

Amanda!

Men sjung då nångång förbannade snygging! Kolla vad het hon är ikväll! Zzzzkjuuuut mig, sådär vill jag oxå se ut! Ja, jag ser Idol kväll.

Helt körd i botten

Min energi ligger verkligen på minus just nu. Har varit sjukt hurtig Nordea-representant hela dagen. Har varit tävlingsledare för nästan 100 pers tillsammans med mina två kollegor. Vi snackar hurtighet i stil med Gunde Svan på speed... jag är helt slutkörd. Jag är inte den som brukar slarva med maten men jag har knappt ätit nåt idag heller. Lite sallad med ananas och oliver från kårens salladsbord vad det enda som passade min kosthållning och imorse gapade ägghyllan i kylskåpet tom, så jag har troligtvis en bit kvar för att täcka mitt dagliga intag av protein. Träffat många trevliga människor idag, folket från Studentkortet skulle på after work ikväll och jag tror att grabbarna ville ha med oss... After work-buffé låter skitgott, kan man ta med hem och äta i soffan framför tv:n?

Rosa bandet

Köpte två BH-ar igår. Lindex i Boden är perfekt, verkar som om bodensarna har så små tuttar så alla D-kupor blir kvar till mig! 2 st för 79,50 var ju nästan ett pinsamt pris så jag slängde med ett rosa bandet för att komma närmare 100-lappen. Kassörskan verkligen brann för att få de där banden sålda, hon var helt fantastisk i sin övertalningsförmåga! Hur kan man egentligen vara så fräck att man köper en BH till sina än så längre friska bröst utan att bidra med en tjuga till bröstcancerforskningen, när någon verkligen ber om det till och med? Omöjligt. För övrigt så är det fantastiskt vilket genomslag kampanjen har fått, tänk alla dessa rosa saker och dessutom går en viss procent av vinsten till ett så bra ändamål. Vet att det finns en rosa plattång, minns ej märket, vet ej var man kan köpa den, men vill ha den! Nån annan som vet?

Kanelbullens dag-rapport

Självklart hade man köpt nybakta kanelsnäckor till morgonfikat på jobbet igår. Gissa hur fjantigt det känns att tacka nej till bullar inför hela jobbet och tvingas avge förklaringen att man inte äter kolhydrater. Iallafall inte de vita vetekolhydratsjävlarna med horn i pannan... Men men, inga kanelbullar blev det för min del iallafall. Svängde förbli Max mellan jobb och hockey. Hade helst tryckt ett Suprememål eller varför inte smaka någon av de nya Italian Trio? Blev kycklingsallad utan krutonger och Ramlösa granatäpple. Det var faktiskt sjukt gott det oxå. Hemma hos Oskar luktade det kladdkaka redan i trappuppgången. Sandra var i farten igen (hon bakar alltid). Tack och lov har jag redan dragit min diet-vals för dem och mötts av ganska mycket förståelse så efter bara några minuters övertalning fick jag slippa och satt och smuttade på mitt ensamma Arvid Nordqvist medan alla andra frossade i chokladdöden. I love low carb.

Plikten kallar

Det blir en lång och troligtvis ganska bloggfri dag idag. Vaknade kl 06.00, har målat naglarna (visste ni att H&Ms nagellack är av sanslöst bra kvalitet? Och snygga färger? Jag kör discolila idag, glamorama heter färgen) och läst lite nationalekonomi. Om en halvtimme är det dags att åka till jobbet, ska slava på där till kl.18.30 + en halvtimme hem. Rimmar alltså väldigt illa med att jag vill hinna laga och äta middag, softa lite, blogga lite innan kl 19.00 då det är nedsläpp i elitserien hemma i Oskars 50-tummare ett par kvarter bort. Och efter hockeymatchen ska vi se The Bourne Supremacy. Hur ska jag hålla mig vaken? Zoegas i nappflaska hela dagen? Troligtvis.

By the way så är det min träningsfria dag idag. Jag behöver alltså inte ha dåligt samvete för det iallafall.
image45

Här är den

Om du lämnade mig nu. Det är nog den sannaste av alla kärleksballader.

Tips!

Pommes och bea, släng er in the fucking wall! Det här är mycket godare: Skala rödbetor och morötter, koka dem i vatten någon minut. Häll olja, flingsalt och italiensk salladskrydda i botten på en långpanna och häll över rödbetorna och morötterna och blanda runt. In i ugnen på 225 grader och låt de verkligen bli grillade. Ta ut ungefär 5 minuter innan brandlarmet startar. Nu till såsen: Blanda smulad fetaost med turkisk yoghurt, krydda med salt och peppar. Ät och njut, det är suuuupergott! Och low carb såklart!

Kom då vinter!

Jag bryr mig inte. Attackera mig med minusgrader och snöoväder! Stanna i åtta månader av kompakt mörker! Jag bryr mig inte. För jag har köpt en vinterjacka! En underbar gul dunparkas till ett pris långt under det planerade. Jag har nämligen lovat mig själv att om jag ska bo här uppe i helvetet så ska jag göra det i en snordyr jacka. Gärna 5000 ska den kosta och vara så varm att man svettas på Nordpolen. Jag har bott här i drygt två år nu och inte har jag unnat mig nån dyr jacka. Fortfarande inte. Men nu har jag en billig jacka tills jag har hittat den där dyra. 3800 var typ det dyraste de hade på Stadium och det är ju fan kaffepengar... jag menar; släng på en nolla till så snackar vi! Jackan jag köpte idag betalade jag 400 kr för.
image44
Jag förra vintern (i en annan billig jacka)

Aerobic Styrka 245,77 kr

Skönt att träna på dagtid, så har man hela kvällen till att bara slappa... Men så kommer man hem hungrig som en varg och förväntas tillaga lunch! Sånt finns det ingen tid för, det fick bli keso och hallon istället. Så länge det är proteinrikt spelar det väl ingen roll om det är keso direkt ur burken eller kärlknöl (som tar 24 timmar att tillaga). Och egentligen ska det ju vara ett lass snabba kolhydrater efter träning, men jag klarar det inte. Vitt bröd och en snickers efter träning låter ju helt gaaalet!

Skoltrött

Idag känner jag mig som en av fröken Marias elever. Ungefär samma passion för att gå till skolan idag... Har övningspass om Fastighetsrätt och jag vet att det kommer att driva mig till vansinne. Vet inte riktigt vad det är för folk som läser JöKen, men jag är inte stolt över att tillhöra skaran. Sedan är det kaffepaus och sen Makroföreläsning. Kommer säkert att bli intressant, jag gillar faktiskt makro. Är klar 11.45 vilket innebär att jag skulle hinna till Karolinas aerobic-styrkaklass kl. 12.00. Men hon brukar vara så tråkig att klockorna stannar, så vi får se.


Spinning+Core 266,25 kr

Oj vad varmt det var i spinninglokalen redan innan passet! Såna saker som temperatur och ljudnivå tycker jag är jätteviktigt, jag blir galen när det inte är behaglig miljö när jag ska träna. Ljudet är faktiskt oxå lite dumt i nya spinninglokalen, ljudanläggningen kan omöjligt ha blivit planerad av någon ur begåvningsreserven. Det är endast två högtalare i taket i mitten av salen, vilket innebär att om man har en cykel på kanten så tappar man all känsla eftersom man inte hör speciellt mycket. Jättetrist, men det får man lösa man genom att sitta i mitten helt enkelt. Ingenting kunde faktiskt störa mitt humör ikväll, hade nypumpade däck och Duagava i lurarna på vägen till gymmet = Biiiig smile!

Jag sov för länge

Det blev powernap. Eller det var meningen att det skulle ha varit en powernap, men istället sov jag nästan en timme och vaknade och visste varken vem jag var, var jag var, varför jag vad där och vilken tid på dygnet det var... Rätt jobbig känsla som inte direkt går att koppla ihop med den där powerkänslan som jag var ute efter. Jag är nu, en och en halv timme senare fortfarande helt körd. Oxå hittar jag den här bloggen... och jag vet inte om den är motiverande eller om den tvärtom är en parasit på allt som kan kallas energi. Kan man träna så där mycket? Jag är stum av beundran. Springer 21 kilometer kl 8 på morgonen, kommer hem och bildbloggar om sina blodiga fötter... Och något inlägg senare om 7 kg som måste bort. Kan man behålla kroppsfett överhuvudtaget när man tränar så där mycket? Kan man behålla ben och muskler när man tränar sådär mycket eller faller allting bara ihop till en pöl av överträning till slut?

Idol samlar löpsedlar

Såg Idol-Gathania bild på henne i Expressen idag. Hon är ju tydligen ihop med nån Paradise Hotel-kille, minns inte riktigt honom, men jag såg ju det där.. whatever, det spelar ingen roll. Men Gathania kan vara Sveriges svar på Stevie Wonder. Hon ser lika blind ut som honom. Skulle inte förvåna mig ett dugg om det blev löpsedel innan veckan är slut. I fredags fick vi känna medlidande för Marie för att hon haft så svåra sjukdomar och idag var det Amanda som "höll på att dö" när hon var nyfödd. Imorgon: IDOL-GATHANIA: Jag ser allt i SVART. Blindstyret TALAR UT!
Gathania Holmgren. FOTO: Daniel Ohlsson/TV4
Foto: TV4

Och efterrätt!

Mango och hallon till dessert! Köpte en påse med 2,5 kilo hallon på Willys igår, så nu klarar jag mig ett tag. Har en burk med farmors hallonsylt i kylen oxå, men den får jag ju inte äta. Alldeles för mycket socker, men gudarna ska veta att den är god. Som fan. Nu efter min tvårätters lunch blev jag hemskt trött, skulle vilja powernappa lite, men jag borde ju cykla iväg till stan. Hmm...zzzzzz


Massiv hunger

Nu äntligen blir det lunch: Kryddstark amerikansk korv (minns ej namnet) med bulgur, broccoli och fetaost. Jävligt gott! Hunger är den bästa kryddan, som man brukar säga. Jag är helt utvsvulten!

God morgon världen

Sitter här och dricker brasilianskt kaffe, äter turkisk yoghurt med hallon och italiensk prosciutto efter en morgonpromenad i den svenska fuktkyliga hösten. Internationell start på dagen...

Dag 35

Biceps: 27,6 cm
Rygg: 78,3 cm
Midja: 69, 4 cm
Mage: 79 cm
Stuss: 88,9 cm
Lår: 49,1 cm

Ha! -3,5 cm sedan förra veckan, trots att jag de facto bara tränade ett enda pass förra veckan. Sedan starten -27,4 cm. Så det så.

Bodystep 290,45 kr

Release av Bodystep 69 idag. Herrejävlar vad svettigt det var, men annars är jag inte alls frälst. Är så less på att sista låten alltid innehåller exakt samma övningar! Och "partystep"-låten var ju ett skämt! Då ska man ju dansa loss med lite salsasteg och annat kul, men nu fick man på sin höjd vinka lite med handen. Skitpass. Det enda som var jättebra var magträningen, men vid det laget hade jag så mycket svett i ögonen att jag knappt visste var jag var.


Neeeeeeeej!

Alex Schulman har slutat blogga!


Ibland så faller saker bara på plats

Fan vilken bra eftermiddag. Jag har rekryterat Cecilia till monterrepresentation på fredag, jag har pratat med pappa om orderhantering (och fick lite information som kan vara nödvändig), jag fick jobba på torsdag och dessutom fick jag ett jättegulligt mail av Linda (som jag fylleskrev till i fredags efter after worken). Allt inom typ en halvtimme. Helt jävla perfekt. Ibland faller saker bara på plats. Jag ska sväva på den här framgången resten av eftermiddagen nu tänkte jag. Ska läsa lite makroekonomi som jag utan problem kommer att förstå och sen ska jag träna Bodystep kl 17.00 utan att ens bli anfådd. Vad tror ni om det?

Salladsbuffé

Mmm vad gott det var med Symphonies salladsbuffe idag... Fetaost, sallad, ananas, majs, jordnötter, parika, mandariner, gurka, kikärtor, bönor och tsatziki i en enda röra på min tallrik. Lite sorgligt att jag inte kunde äta av deras bröd som är så sinnessjukt gott att man nästan ramlar av stolen! Det var en mycket större sorg än att vara tvungen att ge bort chokladbiten med crisp i orange folie till Elin. Sånt rör mig inte i ryggen. Förutom att äta lunch var till stan och fixade lite jobbgrejor och jag bokade klipptid... den 16 oktober kl 15.15! 15 morgnar till med krig mot denna sjukt utväxta frisyr som inte liknar någonting alls...


Klippa mig som Beckham

Idag var det en vecka sedan jag egentligen skulle ha låtit lockarna falla, men då var jag tvungen att avboka på grund av jobb. Idag ska jag göra ett nytt försök att boka klipptid. Varje dag är en kamp med detta hår! Färgade det igår, men det syns knappt. Såhär vill jag se ut i håret, Jannice! Klipp mig redan idag! 
image42

RSS 2.0