I call it a day

Godnatt säger jag och mina fräknar!


Kickis stuga


Men kan man ha det härligare?! Vi packade ihop jobbet extra tidigt idag och åkte ut till chefens stuga som är en liten idyll precis vid vattnet. Åt en grym chili och till efterrätt en supergod rabarberpaj. I glasen? Vin, öl, cider, läsk och mineralvatten... det var bara att ta för sig efter eget samvete! När myggorna började kalaset vid 21.00 packade vi dock ihop och åkte tillbaka till stan. Supertrevlig kväll med detta underbara gäng som jag vette fan hur jag ska klara mig utan till hösten! Extra kärlek till Elin som kammade hem VG på sista tentan (något hon försökte illustrera på sista bilden, något spegelvänt.)! Efter detta studentmaraton väntar livet!

Tillbaka i norr

Sent igår kväll kom vi hem till Luleå igen. Det känns som att vi varit borta i en evighet och det är väl kanske att ta i, men vi har ändå hunnit med en hel del under våra tre dygn. Fyra lägenhetsvisningar, en anställningsintervju, två utekvällar, två besök på Burger King, lite shopping och en hel del vin. Det enda som det har blivit för lite av är möjligtvis sömn! Dessutom hade det varit härligt med en dag på en strand med sol och bad eftersom temperaturen höll sig stadigt strax under 30-strecket hela helgen. Puh! Verkar bli varmt idag oxå och det passar bra eftersom jag har trevliga planer för kvällen! Men först: Jobb!


En stilla bön från en flygrädd


Gud, du låter väl inte en sådan här talang gå till spillo. Vg i finansiell ekonomi och som kan måla naglarna nästan utan att någonting hamnar utanför... Du låter mig leva va? Annars är det okej att det här blir den sista bilden på mig, hållandes i en kaffekopp.

Kalla mig alumni

Förresten så fick jag VG på min sista tenta, finansiell ekonomi. Det känns som ett ganska rimligt betyg ändå, det ska ju vara typ det jag jobbar med så det kan ju vara bra att kunna. Så det känns bra, men bäst känns det nog därför att i och med detta är studentlivet över. Iallafall för denna gång, man blir tydligen aldrig för gammal för att skola om sig till exempelvis sjuksköterska eller lärare. Vi får se....

AW-sommarpremiär

Det här med sommar är verkligen någonting jag skulle kunna vänja mig vid! Igår hade vi en liten AW-premiär på färjan och satt och åt cesarsallad och drack vin i gassande solsken. Mycket trevligt, men eftersom våra allra ihärdigaste party animals Jennie och Frida inte är med oss denna sommar så var det helt legitimt att utan att ha druckit några shots vända hem redan vid 21-tiden. Vilket känns som ett mycket bra beslut idag. Nu ska jag jobba och sen ska jag be till Gud om att få leva - jag ska nämligen flyga ikväll.


Alive and kickin'


Skulle bara med dessa bilder visa att jag lever. Kanske skulle ha verifierat med en dagstidning med dagens datum, men hade ingen sådan. Har försökt kombinera jobb och livspussel de senaste dagarna, då blir det inte mycket bloggande. Det är nya vändningar varje dag i livspusslet, men nu känns det som att vi är nåt på spåren. Så kändes det för några dagar sedan också, men då var det helt andra förutsättningar.  Idag är det superfint väder och jag längtar mycket efter vin och god mat på AW:n på färjan imorgon. Ikväll blir det iallafal grillning på hemmaplan, det är oxå mysigt och somrigt. Har testat att göra falsk potatissallad a la LCHF, med auberginetärningar istället för potatis. Får se hur det smakar.

Goodmorning sunshine!

Nejmen, vad är det jag vaknar till denna måndagmorgon om inte strålande sol?! Efter en kall och ledig midsommarhelg är det väl klart att arbetsveckan efteråt ska bli varm och skön, jag är inte förvånad.

Äta bör man annars dör man

Klockan 13.00: Färska hallon och vispgrädde. LCHF! Perfekt!

Klockan 01.00: Färska ostbågar och vin. HCHF! Karaktärsmord! Vad håller vi på med?!

Midsommarafton i bilder


Först skulle vätskebalansen återställas och för en gång skull hade vi varit förutseende och fyllt kylen med läsk.


Jag tror att vi diskuterar någon matta på Ikea.se... det gjorde vi iallafall en hel del. Gabriell och Pär har precis rott i land en megarenovering och nu ska det in lite mys som mattor och gardiner.


Elin och John firade oxå midsommar i Byske så de kom förbi en snabbis!


Och självklart är det killar som grillar!


Grannarna ramlar in en efter en...


... och sen är det dags för oss alla att gå vidare längre ned på gatan...


... till en annan fest i ett likadant hus!


Tjuvstart på helgen!

Nu är jag tillbaka efter en härlig helg i Byske. Allt utom myggen har varit super! Helgen inleddes redan i torsdags då vi var på Lanternan-premiären som jag tidigare kraftigt fördömt. Jag trodde att det skulle vara ganska dött och iallafall mycket äldre klientel, men varenda 18-25-åring i Västerbotten verkade verkade vara där, så jag hade helt fel! Träffade både lillebror, kusin och svägerska så det var roligt faktiskt. Dock blev vi less ganska tidigt och åkte hem och försökte oss på nån form av efterfest som mest utvecklades till vanligt hederligt kvällsfika med ostmackor. Så här tyckte jag om absolut mango från Pärs fickplunta.


Uäck!



Trevlig midsommar!

Direkt efter jobbet idag drar vi söderut! Cirka 10 mil, till världsmetropolen Byske. Ikväll är det sommarpremiär för nattklubben på havsbadet och det ska bli intressant att gå på nattklubb i en sådan liten by (förlåt Gabriell, SAMHÄLLE, menar jag förstås!). Imorgon får vi se vad det blir, men jag tror det blir kul iallafall. Och förhoppningsvis men knappast myggfritt!

Sommartraditioner

Nu har jag snart avverkat min första arbetsvecka (av många, för denna höst är det inte back to school som gäller, thank god!). Vi har faktiskt sjukt kul på jobbet så det är inte speciellt slitsamt. Imorse kickade jag och Elin igång en av våra sommartraditioner - Frukost på McDonalds innan jobbet. Det låter lite trashigt och sunkigt och taxichaffisaktigt och det är precis vad det är, men förutom det så har de faktiskt goda grejer på frullemenyn på MackyD. Bra start på dagen! Nästa vecka kör vi igång vår andra sommartradition som utspelar sig kvällstid, men mer om det då det är dags!

Dagbok Tisdag

Frukost: Två LCHF-muffins. Kaffe.
Lunch: LCHF-muffin, kyckling- och baconrester. Vatten
Middag: Chicken green curry. Fun Light.
Mellanmål: Melon- och hallonsallad med vaniljgrädde.

Fysisk aktivitet: Först tänkte jag strunta i att springa idag, men så kände jag att jag behövde rensa hjärnan från livspusslet, jobb och annat. Tänkte bara jogga en liten sväng, men innan jag var hemma så hade jag tagit mig runt samma sväng som igår. Alltså drygt 6 km idag igen! Visst är jag bra?! Det gick nästan lättare att springa idag, men ryggen börjar bli lite stel. Ska be snällt om lite massage ikväll...

Dagbok Måndag

Frukost: Smoothie på vispgrädde och jordgubbar.
Lunch: Salladsbuffé som tyvärr inte innehöll så mycket sallad utan mest goda tillbehör... Vatten och kaffe.
Mellanmål: LCHF-muffin. Fun Light.
Middag: Köttfärssås och spagetti med majs. Fun Light.
Mellanmål: Varm choklad (sockerfri) och en näve tortillachips.

Fysisk aktivitetTänk att jag kunde tycka att det var såhär kul med löpning! Det känns som att jag bara går från klarhet till klarhet! Idag efter jobbet snörde jag på mig löparskorna och sprang i 45 minuter. En runda på 6-7 kilometer enligt seriöst löparfolk som troligtvis mäter ganska exakt. Det är en jävla prestation om ni frågar mitt gamla löpningsaverta jag! Men nu fullkomligt älskar jag skiten och ser redan framemot nästa runda.

Dessutom gick jag till och från jobbet, 35 minuters promenad totalt.


Nu grönskar det


Hur i hela friden har jag kunnat missa det här i nästan ett år? Han snackar ju till och med, i nästan en timme! Så det är vad jag gjort ikväll, legat i soffan med febrig åtrå för den här virrpannan till karl som faktiskt var lite rolig till och med i  Sommar i P1 2008. Det tar ett tag in i programmet innan han vågar släppa loss lite, men det är väl så han är. And I love it of course.

Hejdå sommarlov

Så var det sista sommarlovet slut. Idag börjar jag jobba och det känns helt okej förutom att det regnade hela dagen igår och ni kan ju gissa vad det är för väder idag! Jepp, sol och vindstilla såklart. I och för sig tillät vädret igår att man kunde göra precis ingenting och det var ungefär vad vi var sugna på efter en lördag på färjan. En kall och småregnig kväll (såklart), men det var Kul att träffa Jennie igen, det var ju hela tre veckor sedan sist! Och två veckor till nästa gång blir det, då ska jag och Fredrik ner till Stockholm och lägga nya livet-pussel.

Svar!

De ska ut med Magica deHex såklart!

Fråga:


Gissa var de här heelsen ska göra ikväll?

Tårta!


Inte konstigt att jag sprang broarna runt med magiskt resultat efter att ha satt i mig en bit av den här skapelsen. Det är jag själv som är konditorn och jag kallar tårtan "Sugar rush". Marängbotten med daimgrädde, jordgubbar och kanderade hasselnötter. Kan innehålla spår av kolhydrater.

Småstadsfenomenet


De youngsters i min generation som bor kvar i Skellefteå har börjat yngla av sig varenda en! Såg flera stycken gamla klass- eller kurskompisar som gick med barnvagn. Ni vet nog vad jag tycker om det där... småstadstragik. Inte att enskilda individer väljer att skaffa barn tidigt, men att alla promt måste göra det. Oxå sitter de och pratar om att de verkligen ser framemot stugförsta i Byske då Krutovs spelar på havsbadet. Hallå, ni är 21 år gamla, inte 51! Men visst är hon förbannat söt, mitt kusinbarn Nathalia! Kanske man får vara barnvakt när det är stugförsta i Byske?

(Krutovs är typ ett coverband eller nåt sånt, deltagarna är 40-50 år och de brukar turnera runt i Västerbotten. )

Insikt


En av grejen med studenten är ju alla roliga banderoller på skrindorna, den ena mer fullklottrad med internskämt än den andra... Den här tyckte jag dock var väldigt enkel och distinkt. Särskilt passade är den nog idag, när de nybakade studenterna om några timmar vaknar upp med bakfylleångest och ovanpå det även ångest för att den här friheten som de skanderade om igår inte innebär något annat än att sommarjobbet på Willys startar på måndag. I bästa fall. Frihet kan man nog tala om först efter pensionen. Då får man en summa pengar varje månad att göra vad fan man vill för, man har betalat av på huset, man har inga barn eller barnbarn som vill komma och hälsa på en. De borde åka skrinda och supa och sjunga "I've been looking for freedom"!

Student 2009

Igår morse kallade plikten som storasyster. Upp i ottan och sätta sig på en buss till Skellhell. Lillebror (som inte är så liten, utan säkert en kubikmeter fylligare än jag) tog studenten från fordonsprogrammet. 15 MVG:n lyckades den lilla skorven skrapa ihop! Precis lagom enligt mig, riktigt många så att jag kan vara stolt, men inte riktigt lika många som jag gick ut med när det begav sig (tror jag hade 16 MVG:n, så det var på håret!).

Jag försöker sola mig lite i studentglansen...

Gayvarning? Även om jag antar att det inte var så de tänkte...

Brorsan och klassen uppe på scenen på Möjligheternas torg

Dagbok Onsdag

Frukost: LCHF-muffins. Vatten
Mellanmål: Tonfiskröra på tre finn crisp. Kaffe och vatten.
Mellanmål: ½ 15 cm sub med ost, skinka och orientdressing. Kaffe.
Fika: En kula glass. Vatten
Middag: Cesarsallad med kyckling. Tre glas vin.
Dessert: Bananmilkshake-drink.

Fysisk aktivitet: Inledde dagen med morgonjogg/promenad 70 min. Sedan cyklade jag och Elin in till stan där vi travade på i typ tre timmar. På kvällen gick jag och Fredrik hem från stan. Även vardagsmotion räknas som fysisk aktivitet, men man blir knappast vältränad av det.... "Varför har du så bra kondition? " Äh, det är för att shoppar flera dagar i veckan..." Inte troligt.


High on life

Vilken fantastiskt härlig dag! Allt utom uppvaknandet redan kl. 07.00 har iallafall varit great. Promenerade med Fredrik in till stan innan jag tog en löptur nere vid älven. Det var superhärligt, solen sken och man hörde vågorna genom iPodlurarna. Vilken underbar träningsform, jag tror tamejfan att jag älskar det! En timme och 10 minuter var jag ute, men jag vet inte hur lång tid av det som jag sprang... en halvtimme kanske. Efter den prestationen var jag värd att vändstekas ute på gården i två timmar (en timme på mage *pling* en timme på rygg). Och nu då? Nu ska jag träffa upp Elin för lite shopping på stan. Vi måste höja bankfaktorn på våra garderober, så det blir knälånga kjolar, höghalsade blusar och respektingivande kavajer för hela slanten. Sedan kommer den här dagen att avrundas med middag på Färjan. Not bad at all.


Dagbok Tisdag

Frukost: Tre skivor bacon. Kaffe och proviva.
Lunch: Lax med broccoli och romsås. Fun light.
Mellanmål: 3/4 dl vispad vaniljgrädde. Kaffe.
Middag: En fläskotlett och en LCHF-muffins. Vatten
Mellanmål: Fruktsallad med färskostcitroncreme.

Fysisk aktivitet: Imorse tog jag mig äntligen ut på en löptur. Joggade i 25 minuter och promenerade i 25 minuter. En lagom sväng som gav mersmak! Kvällen bjöd på superfint väder så jag tog en till 50 minuterssväng. Denna gång mycket försiktigt joggande, gick mest.

Dagbok Måndag

Frukost: Kesokokosplättar med jordgubbsvispgrädde. Kaffe.
Lunch: Ceasarsallad med kyckling (försökte peta bort de allra flesta krutongerna). Cola zero.
Fika: Två kulor glass. Kaffe.
Mellanmål: Ett lass jordnötter. Lightläsk.
Middag: Lax med grönsakspytt, grönsallad och romsås. Fun light.
Fika: Kaffe.

Fysisk aktivitet: Blev sovmorgon istället för en joggingtur på morgonen... fy, fy vilken magiskt värdelös karaktär! Men jag promenerade till busstationen (18 min) och sedan 30 min när jag väntade på att Gabbes buss skulle komma till Piteå + att vi gick i butiker i flera timmar. Så summa summarum, ändå okej (trots glassen, men vi kan säga att jag mjukstartade det hälsosamma livet...).

Nu räcker det.

Efter som det är måndag imorgon så är det så klart dags att "börja ett nytt liv"... Eller jag tänkte istället återta mitt gamla liv. Nu har jag varit firat allt som går att fira i två veckors tid, har ätit på Max två gånger men knappt varit på gymmet alls. Enda schyssta prestationen under denna tid har varit Vårruset! Innan jag helt och hållet sommarförsoffar mig tänkte jag försöka ta tag i livsituationen och rycka upp mig. Ingen mår ju bra av att leva som under dessa två veckor!  Imorgon bitti blir det en lagom joggingtur runt någon av pölarna. Vi börjar så!


After school

Det här är första söndagen på mycket länge som jag utan ett uns av dåligt samvete kan tillbringa utan en tanke på plugg. Brukar inte plugga på söndagar, men då brukar jag även ha dåligt samvete. Det är skönt det här studiefria livet som precis har startat för mig,.. Jag tror att jag kommer att kunna vänja mig vid detta. Det enda trista med livet postplugg är att CSN vill att jag ska betala tillbaka lånet, men det startar väl först om ett halvår eller så.


Firande på Färjan

Igår firade vi en hel massa grejer. Elin fyllde 25 år, vi har tagit examen, jag har fått jobb och dessutom var det Sveriges nationaldag. Hela spektaklet avslutades på färjan, där vi satt och frös i ren protest. Nu är det sommar och då sitter man ute! Det var en rolig och kärleksfull kväll som ni ser.
 

Det är över nu.

Tentan är skriven, sommarlovet (10 dagar blir det i år) igångkickad, lägenheten har fått sig ett ytstädning och vinflaskan är öppnad! Dessutom har jag ordnat med en present till en viss ålderdam, lite sent men jag har haft annat att tänka på (som att k=rf-(rm-fr)beta och V0= D0(1+g)/(k-g)) och jag hoppas att hon har förståelse. Och den som väntar på nåt gott ni vet... Nu ska jag ta det lugnt ett tag innan det blir racer-middagsfix, mig själv-fix och slutligen någon form av festlighet hemma hos Cleve.

Wish me luck!

Om mindre än en halvtimme börjar jag skriva min sista tenta. Det sista jag gör på LTU som student, antagligen för alltid. Det känns fantastiskt och jag känner ingen sentimentalitet. Så nu håller vi tummarna för att det går bra och att jag slipper komma tillbaka och göra omtenta i augusti...

Vårruset

Verkade som om Luleås alla kvinnor hittat ut i motionsspåret idag! 5 400 ladies på en och samma gångstig... Herregud vad folk det var. Vi joggade i lagom tempo hela sträckan ( 5 kilometer) och det kändes mycket bra faktiskt! Fattar ni: det var SKÖNT och faktiskt lite KUL att springa... helt galet, men nu tänker jag leva på den här känslan tills det är dags att springa nästa gång. Kanske tar jag en tur på lördag morgon, man vet aldrig.

Bild: nsd.se

Islossningen!

Wow, i år var de snabba med att redigera fotona från Islossningen! Tror vi väntade över ett halvår på förra årets bilder. Självklart var jag bland de värre linslusarna och lyckades bli fotad hela tre gånger. Resultatet ser ni nedan, det verkar inte ha varit någon mästefotograf den här Jens Haag, nån som trollar fram ens vackraste sidor och får en att se helt fucking fabulous... nej, när Jens Haag fotar ser man ut som man gör helt enkelt.  

Spring spring

Mitt hälsosamma liv har fått stå tillbaka lite de två senaste veckorna. Har planerat en comeback med träningen, jag tror vi "börjar på måndag" som man alltid brukar säga. Har en dröm att få igång löpningen på allvar, eftersom det är en perfekt träningsform som bara kräver ett par bra skor och lite bra grejer i hörlurarna. Inget gymkort och inga tider att passa, känns som att det lämpar sig bra för mitt nya storstadsliv. Har spanat in gymututbudet vid mitt nya jobb och det ligger ett SATS bara runt hörnet... undrar just vad man måste punga ut för att få svettas där? Äh, nog hade det varit bättre om jag började älska löpning! Satan vilken utmaning iallafall... well, well, ikväll springer vi Nordeabrudar vårruset på 5 km så då har jag en chans att bli löparbiten! Måste erkänna att jag mest ser framemot picnickorgen man får efter målgång. Ska bli intressant att skvallra lite om helgen som var oxå...

!

Haha, finanskrisen. Jag har fått jobb!! Inget lyxigt och inget välbetalt, men ett jobb och ett första steg på karriärsstegen.


tentabeklagelser nr. 43 i ordningen

Det är nästan ett och ett halvt år sedan jag hade en riktig tenta sist. Har glömt hur fantastiskt tråkigt det är att plugga till dem! Och nu sitter jag här med föreläsnings-OH och försöker lära mig formler för olika saker, och upptäcker att det finns minst ett fel i varenda formel. Vår kära lärare är inte direkt Mr 100 %... men givetvis kommer han inte att godta samma typ av fel på tentan som han gjort på OH-bilderna, det fattar ju till och med jag. Fredrik har äntligen kommit hem från dekadensen i Prag så när han har sovit ikapp sina förlorade dygns sömn så vill jag helst hänga med honom istället för att rabbla nyckeltal och nuvärdesberäkningar. Men vi kämpar på, jag och min kanna kaffe...

RSS 2.0