Brrr!

Men jävlar vad det är kallt! Det värsta är inte att det är kring -10 utomhus utan att det innebär att det är så förbannat kallt inomhus. Höll på att frysa ihjäl igår på jobbet där man står med automatiska dörrar och en "snurra" som driver in kylan. Och här hemma är det så golvkallt och dragigt att det är en omöjlighet att vara utan tjocksockar, även i sängen! Ikväll ska jag på Stadiums julklappskväll och shoppa varma grejer inför helgen då vi drar till fjällen!
 
På shoppinglistan


Första advent

Nu jäklar blir det bildkavalkad! Idag är det första advent och vi har håvat in ett gäng vuxenpoäng genom att ha en av tidernas mest planerade glöggmys. Men innan dess såg vi till att vara riktigt glöggsugna och stelfrusna, så vi begav oss enligt tradition till Skansens julmarknad. Dyr och svinkall turistfälla, men vi plockade guldkornen i form av en stor påse viltkorv, torkat älgkött, vildmarkschips och brända mandlar.
Niklas tyckte att bollarna på min fina second handhalsduk påminde om pungkulor och kallade mig Fury Balls halva dagen. Det får stå för honom.
  
Inte för att han ville erkänna det, men det såg till med ut som om Fredrik, dyrkaren av kyla frös lite idag. 

 
Julia testade om nya pälsmössan höll måttet för Vargavintern 2010-2011.

 
Jennie i väntan på en värmande renstekswrap.


Det snöade på oss heeela dagen.


Efterlängtad glögg hemma hos Julia och Niklas.


Vi hade blivit lovade eld i spisen, men värdparet skyllde på problem med skorstenen och kom undan med tre blockljus. Och det var faktiskt mysigt det med!


Finaste glöggsnacksen var petit coux fylld med en röra av rökt lamm, äpple och pepparrot. Utanför bild bjöds det även på pizzaslize och morotssoppa med ärtcreme. Mycket trevlig dag!


Bästa salladen


Bästa salladen (förutom cesarsalladen på Färjan i Luleå möjligtvis) är den här som jag hade nöjet att spisa till middag. Består av en salig blandning av kyckling, ugnsstekta rödbetor med citronflingsalt och olja, salladsmix med ruccola bland annat och natuella cashewnötter. Sen häller man över en gedigen mängd dressing av olja, vinäger, dijonsenap, honung, salt och peppar. Så jävla gott!


Tisdagsmiddag


Man tager vad man haver... Fredriks pipa blev ett trevligt inslag på veckans andra hockeykväll förtäckt i parmiddag. Denna gång var det Freddan och Cornelia som gästade oss och då hockeyn faktiskt begränsade sig till en elitseriematch på tv och inte tio till på xboxen var det en riktigt bra kväll. Vi planerade lite inför Sälen som faktiskt börjar närma sig... om två helger åker vi!

Torsdagschill i soffan

Har en väldigt bra vecka på jobbet, har lärt mig en hel del nytt och det är ganska intensiv. Kom på idag att jag inte haft nån lunchrast på hela veckan utan ätit vid datorn samtidigt som jag gör kalkyler, lånelöften, besvarar mail och pratar med försäkringssupporten... gärna allt på en gång! Har testat motsatsen och det är inte alls lika kul, så jag klagar inte. Men nu tänker jag fälla in årorna och lägga mig i soffan! Har ett osett avsnitt av Desperate och i ugnen puttrar mina ostkex/snacks...

Ostkex/snacks
Riven ost, kanske 200g
Ett ägg
Soltorkade tomater klippta i små bitar
Färsk basilika, eller torkad pizzakrydda (man tar vad man har helt enkelt)
salt och peppar

Ugn 225 grader, grill om man lite ivrigare. Blanda alla ingredienser i en skål och klicka ut önskad storlek på en bakplåtpappersklädd plåt. Tunt ska det vara, ägget gör att ostkex/snacksen höjer sig lite när de kommit in i ugnen. Håll lite koll så de inte bränns, men cirka 10 minuter brukar vara ganska lagom. sen är det bara att skyffla i sig. Passar jättebra till tomatsoppa till exempel.

Utanför fönstret


Oh no! Snökaos i Stockholm!


Älskade plåtburkar


Alldeles för snygga för att stå och gömma sig i skafferiet.


Smög iväg till Ikea


Fredrik har jobbat hela helgen och det brukar i ärlighetens namn vara lite småtrist tycker jag. Men denna helg har varit väldigt trevlig i min ensamhet (nåja, igår hängde jag på stan i flera timmar med Julia, Niklas och Mattias). Tror till exempel inte att Fredrik hade sanktionerat dagens tripp till Ikea och inköpet av cerisa tavelramar. Klippte sönder en av tre kökshandukar (oxå Ikea, men från förra gången Fredrik jobbade helg, haha) och ramade in några fina cupcakes. Det är ju mest jag som är i vårt kök så det får lov att vara lite flickigt tycker jag.


Sådärja, var det färdigpyntat!


Ett kakfat som har samlat damm i ett skåp, en gammal batteridriven ljusslinga med sugproppar från förra julen och lite mossa -tadaa, så var det färdigjulpyntat här på Konstgjutarvägen! Låter enkelt, men det var ett jäkla sjå med mossan... i förmiddags smög jag mig ut i skogen och nallade lite grön mossa (vet inte riktigt om den är fridlyst eller inte, men det kändes inte helt okej). Sen funderade jag ju så det knakade hur jag skulle få alla äckliga smådjur i mossan att dö... Hur varmt kan man köra mossan i ugnen utan att den börjar brinna? Eller är mikron bättre? Kan man frysa ihjäl djuren i frysen? Äh vad fan tänkte jag och åkte till Rusta och köpte färgad och behandlad vitmossa. Det var det värt.


Att få tummen ur

Sladdhelvete före:


Och sladdhelvete efter:

Men visst är det helt galet att jag lever med ett sladdvirrvarr genom hela vardagsrummet  i 16 månader, innan jag överhuvudtaget ser över hur man kan lösa problemet? Varje dag i över 400 dagar i sträck har jag tittat på eländet och suckat, oxå tar det inte mer än en timme så är det fixat... Vi hade till och med sådana där "gömma sladdar"-lister hemma men de har legat och samlat damm ovanpå kökskåpen i lika många dagar. Men nu gör de nytta där de ska och det blev jävligt bra och jag har fått känna mig lite händig idag. Nice!


Fredagkväll Grown Up Ed.


Man kan ju lätt tro att jag sitter hemma i beckmörker med en stor snus under läppen, av döma av bilden men så är inte fallet... Hemma ja, men vi har tänt 11 värmeljus och tre mysbelysningslampor (räknade just) så så satans mörkt är det inte. Snusar gör jag inte heller! Kunde däremot inte hålla mig från vinet ikväll, blev några glas till lövbiffén och den bacon- och ostgratinerade sparrisen, är ju ändå fredag... Sitter och pratar om jobb och liv, filmen Baksmällan går på tv i bakgrunden, nu spelar de Phil Collins "I can feel it coming in the air tonight" och då tänker jag lite på Elin såklart. Bara för att det är Phillan liksom...

Trevlig helg hörrni!


Torsdag är visserligen inte nya tisdag men det går bra ändå...

Har varit på catch-up middag med vår gamla kontorschef Tessan. Vi var på Bara Vi på Skånegatan och det var fantastiskt trevligt och jäkla god mat. Till och med en havtrist fläskytterfilé hade de piffat upp med rödvinssås, kantarellsås, potatisgratäng (synd, jag vet) och sauterade grönsaker (lök, urk visserligen!). Mycket kan man säga om Tessan och mest positiva saker för hon är fan en jäkel till kvinna. Jobb upp över öronen som suger musten ur henne, tränar 6-8 pass i veckan, går på engelskakurs, brottas med en dotter som inte vill fortsätta gymnasiet, har precis låtit storebrorsan flyga ur boet, har man och gammalt hus som kräver en massa omvårdnad... och på det så har hon tydligen tid att dricka vin med inte bara oss utan ett lass andra gamla kollegor och vänner. Var hon får sin ork och sina extra timmar per dygn vette fan, själv ska man ju vara ung och fräsch i jämförelse men jag känner ju själv hur jag går in i mitt skal bara jobbet tar lite för mycket energi!

Kul kväll iallafall, nu väntar ett stort glas vatten och nåt avsnitt av Cougar town. Måste ju roa sig med nån ny serie efter Mad Men. Jag prövar mig fram...

LCHF-pizza

Beställde ju mandelmjöl på nätet för några veckor sedan... Har testat att göra morotskaka och några kex, funkade jättebra. Idag var det dags att testa pizza på mandelmjöl. Receptet hittade jag på Airams matblogg.

Ingredienser 2 st pizzabottnar:

1 ordentligt klick smör
2½ dl mandelmjöl
½ tsk fiberhusk
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
½-1 dl vatten
1 ägg

Ugn 225grader

Smält smöret och rör ihop smeten i kastrullen. Låt den svälla 10-15min. Smeta med hjälp av baksidan på en matsked ut två rundlar på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills en gyllebrun och torr yta uppnåtts (7-10min). Lägg sedan på det du vill ha på din pizza. Jag gick all in med krossade tomater med basilika, riven ost, kokt skinka, rysk salami, banan och ananas (okej, inte så jättebra enligt LCHF, men jag VILL ha frukt på min pizza!) och oregano. In i ugnen och höj värmen till maxtemperatur och låt kanterna på pizzan bli lite brända, botten är inte lika elastisk som vanlig pizzabotten så man tjänar på att låta den brännas lite.

Närmare vanlig pizza tror jag det är svårt att komma med LCHF. Riktigt gott. Åt min bit med både keso och bearnaisesås!

Wall of love


Efter en rad svordomar och lite hjälp av ett vattenpass har jag äntligen fått upp min fotovägg! Istället för en trist Ikea-tavla har vi nu ett urval av nära och kära (och oss sjävla!) på väggen ovanför soffan. Tycker det blev riktigt fint och kul att det är något som man kan komplettera och byta ut efter behag. Bilderna är redigerade och beställda från photobox.


Lördag - 30årsfest på Wirströms

Igår var det oxå festligheter på schemat. Smått halvsega efter fredagens happenings lullade vi iväg till Wirströms för att fira in Fredrik Klameths trettioårsdag tillsammans med cirka 55 andra; vänner, nya och gamla kollegor, nån syrra och nån kusin. Han hade lyckats abbonera hela nedervåningen och det blev en väldigt trevlig kväll. Har dock inga bilder på denna tillställning så jag ska slänga upp några pics på mitt söndagspyssel istället

Fredag - We will rock you


Middag på Hasselbacken och vi skålade för att Jennie uppnått den ärofyllda åldern av... låt oss säga 20+. Det är nämligen sista året hon kan kalla sig just detta.

Taggade som sjutton gick vi sedan över till cirkus och väntade in total en total Queenurladdning!


Och det fick vi! Tyvärr hade de missat att repa in Jennies absoluta Queenfavorit "Don't stop me now". I övrigt var vi supernöjda.


God morgon!


Är lite extra trött denna morgon (tur att det bara är en morgon kvar med uppstigning 06.10...sen är det sovmorgon!) så jag tänkte dela med mig av mitt morgonpepp. Kanske finns andra där ute som oxå gäspar lite extra stort idag. Är inte mycket för självhjälp, men har iallafall bestämt mig för att släppa mitt ok av bitterhet, stress och frustration angående jobbet. Det blir ju liksom inte bättre för att jag tjurar, som jag testat i några månader nu... så jag testar att vara glad för det jag har istället. Så varje morgon när jag har kommit till slutet av skeppsbron slår jag över från Denise Rudbergs ljudbok "Ett litet snedsprång" till den här låten av Miss Li. Och sen är jag morgonpeppad och redo för en ny dag! Guuud vad präktigt det låter... jag dör, men det värsta är att det verkar funka ganska bra.


RSS 2.0