Bingo!

Har tvn på i bakgrunden medan jag kollar Mad men på datorn. Plötsligt blir jag väldigt osäker om jag faktiskt sitter i soffan hemma och dricker cola och äter brieost... När jag upptäcker mig själv i Bingolottostudion?! Är det bara jag eller ser ni oxå likheterna mellan mig och ...herregud Lotta Engberg?


Brädad av Wirströms

Jag förlorade mitt söndagsmys-sällskap till Wirströms! Händer titt som tätt så jag är inte särskilt förvånad. Blev tillfrågad om jag skulle med på några Bulmers med stadiumgrabbarna, men det är becksvart och kallt ute och hemma i soffan är det ljust, varmt och mysigt, så jag stannar här. Blir en vända till kylen och se om jag hittar nåt gott som skulle kunna tjänstgöra som middag och sen ska jag återvända till Mad mens underbara värld. Var ett par veckor sedan jag kollade sist, vill liksom inte att det ska ta slut men jag har nog bara ett eller två avsnitt kvar nu..


sunday morning


Sitter i soffan och kollar Nyhetsmorgon och läser bloggar. Skönt det här med en extra timme på söndagsmorgonen, kanske nåt vi borde göra varje vecka? Det är halvtrist och blött ute men det hindrar inte oss från en tur till stan. Fredrik ska till Sturegallerian och kolla in nån liten boutique i jakt efter en tröja... Fjolligt, men ni vet ju hur han är...


Veckan närmar sig sitt slut

Härligt med fredag hörni! Känns ändå som om jag har haft en ganska bra vecka, känner mig inte som en urvriden disktrasa utan har faktiskt lite energi kvar! Måndag-tisdag var ju helldays, men det kapitlet avslutades med en trevlig AW-middag hemma hos gräsänkan Julia i tisdags. Från och med det har det varit en trevlig vecka, igår var vi tex på bio ett helt gäng (ockuperade nästan en hel rad i biosalongen) och såg Social Network, filmen om hur Facebook startade och utvecklades. Hann med både det och tacomiddag och mys hemma. Ikväll fortsätter det roliga, AW igen och avtackning av min kollega Jessica som ska vidare i karriären. Tänkte rulla hem hyfsat tidigt och kanske hinna med en sen middag, men jag lovar ingenting...


Tack Cliff!


Jätterolig kväll på Cliff Barnes igår! Tyckte jag åt väldigt lite av chiliburgaren, men man fick väldigt ont i huvudet av den... För det kan väl inte vara vinet? Vi dansade iallafall som galningar till schlager, dansband och åttiotalsklassiker... som sig bör!


Vi inser fakta och firar istället

Vaknade till en vit värld imorse. Jävla helvetes skit kan man tänka, men jag tänkte mest att detta kommer ju aldrig att ligga kvar ändå. Och så var det ju, redan till lunch hade den bleka höstsolen smält bort all snö. Men jag tänker ändå ta tillfället i akt och fira in vintern på det enda värdiga sättet- glögg! Kan ju vara vinter även utan snö, något jag hoppas Stockholm kommer visa mig i år.


Kardemummapannkakor

Ingredienser:
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
½ tsk bakpulver
sötningsmedel, ekologiskt vaniljpulver och kardemumma om man vill och efter behag
smör till stekning.


Vispa ihop allt utom smöret. Stek i smöret, använd cirka en dl smet till varje pannkaka. Räckte till kvällsfika för mig och Fredrik igår kväll, samt till frulle och lunch till mig idag. Trevligt med något annat än omelett som det alltid går inflation i när man käkar som vi gör.

Grattis!


Gissa vem som går runt med detta flinet 24-7 numera? Ja, det är antagligen ingen mindre än Elin Holma, blivande revisorsassistent på KPMG i Luleå. Grattis älskade gumman!


Helgen

Som utlovat har det varit en jättemysig helg hos Elin och John uppe i Umeå. Rent dietmässigt har det varit en katastrof, men den rökta björnen från Lomsjökullen som jag åt till förrätt i fredags får godkänt. Utöver det har det slunkit ner lite sushi, tacos med nachochips, kantarellpasta, bakad potatis, grillad foccacia, glass med hemgjord kolasås... ja och så vidare. Ni hör ju! Förutom detta karaktärsmord har vi även ägnat oss åt shopping, fika, massa babbel, utrensning av Elins skor och väskor (åkte hem med tre väskor och ett par stövlar, tack!), hemmamiddag och hemmafest.
 
Bara för att en av oss är gravid...

 
Emma och Elin är vansinnigt söta!


Eva och Elin väntar på käket på Socialize i fredags.


Åt som sagt rökt björn från Lomsjökullen och getparmesan från Trehörmingsjö till förrätt.


Lördagkvällen blev catch-up-time med nyinflyttade, oflyttade och tillresta.


Henrik är stolt nyanställd konsult. Grattis!


Fram till januari får Elin tåla att man klappar och klämmer lite extra på henne.


Belly vs. belly


Äntligen en chans att känna sig lite slank!


Up north

Sitter och laddar upp inför morgondagens flygtur. I natt har jag passande drömt om en flygkrasch, det händer med jämna mellanrum... jag är aldrig med på planet utan ser bara själva kraschen. Även om det är en sanndröm har jag alltså fortfarande chansen att överleva. Gäller att tänka positivt! Nej, men jag har en supertrevlig helg framför mig. Ska upp till Umeå och hänga med gamla kära efyran! Vi ska äta på ekologisk säsongsbaserad restaurang, shoppa, dricka vin och borde även få hinna känna lite sparkar från det lilla knytet i Elins mage! Det har hunnit bli kallt och vitt på marken uppe i norr så jag har köpt vinterjacka oxå så jag 1. slipper frysa och 2. slipper bli kallad "jävla stockholmare" vilket är lätt hänt om man jag fryser i en ofodrad skinnjacka hela helgen...  

Bild snodd från deras fina blogg kärlek etc


Tips

Ris är ju ingenting som varken jag eller Fredrik saknar på vardagsbasis. Vid de tillfällena då det är ofrånkomligt (för min del sushi och jasminris med sötsur sås) får man helt enkelt hålla de tillfällena till ett minimum och synda enligt konstens alla regler. Som vi gjorde i lördags till exempel när vi åt asiatisk buffé. Well, förutom ovan nämnda tillfällen kan det ju exempelvis vara gott med ris till korvstroganof, vilket stod på menyn igår. Det är ju ingen supermat enligt LCHF, men håller man en okej kötthalt på korven så är det ganska ok. Upptäckte ett bra substitut till ris som passade utmärkt till rätten - Blomkålsris! Man river ett blomkålshuvud på grövsta och låter det koka en minut eller så i rikligt saltat vatten och gärna lite citronsaft (minskar den inte alltid så populära kåldoften). Sen är det klart att äta! Passar nog bäst till grytor och liknande med mycket sås i.


Maries morotskaka á la LCHF

Ingredienser
3 ägg
3 dl mandelmjöl
1 dl turkisk Yoghurt
2 tsk kanel
0,5 tsk ingefära (jag tog kardemumma istället)
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl finrivna Morötter
50 g smält Smör
Sötningsmedel om man så vill

Smält smöret och ställ det åt sidan medan du vispar ihop övriga ingredienser till en smet. Tillsätt det smälta smöret sist. Klä botten av en springform med smörpapper och häll i smeten. Grädda kakan längst ner i ugnen, 175 grader i 25 minuter.

Ta ut kakan och låt den svalna. Innan formen lossas kan det vara en idé att skära med kniv runt kanten, detta för att kakan inte ska gå sönder.

När kakan kallnat gör du frostingen:

Ingredienser
200 g Färskost, till exempel philadelphiaost
50 g rumsvarmt Smör
0,5-1 dl sötningsmedel, strövarianten
ca 1t sk pressad Lime

Vispa ihop färskost, smör och sötningsmedel. Smaka  av med lite lime. När du är nöjd med smaken brer du ut frostingen över kakan.


Fredriks betyg var "Mmmmmm, smakar preeeecis som vanlig morotskaka". Jag tycker att konsistensen var lite annorlunda, nästa gång har jag i nån matsked fiberhusk eller kruskakli för att få texturen lite grövre. Man skulle även kunna riva 1/3 av morötterna lite grövre.... men smaken var jävlart lovely! Ska enligt uppgift innehålla cirka 5 g kolhydrater per bit.


Söndagsfejset och nya hårfärgen


Det blev nästan svart, men jag upptäckte att det inte alls var permanent färg utan en intensivtoning, så ingen fara på taket! Men jag tror det blir en omgång brun-utan-sol ikväll så jag inte känner mig så blek.


Imorgon söndag

1. Skjutsa Gabriell till Arlanda. Visa var hon checkar in, lämnar bagaget och går upp för rosa telia-trappan till säkerhetskontrollen.
2. Anta och hoppas att hon hittar till gaten helt själv.
3. Färga håret. Köpte mörkbrun permanent färg idag och hoppas att dödar allt rött pigment jag har i skallen men ändå inte blir dödsrockar-svart.
4. Baka LCHF-morotskaka. Men allvarligt! Hur bra kan den här dieten bli, när det till och med finns morotskaka på menyn. Återkommer med recept, bilder och recension.
5. Ja, sen blir det väl söndagsfilmen och söndagsknullet i vanlig ordning.

Det röda ni ser på mitt söta huvud ska bort från och med imorgon. Basta!


"Jag har asberger, jag tycker inte om att någon rör vid mig"

Efter många om och men och en del funderande om film, biograf och tid valde vi till slut I rymden finns inga känslor. Söt film, bra skådespelarinsatser och lagom kort (1 timme, 25 minuter). En kändisspotting fick vi oxå till där i salongen på filmstaden söder... bakom oss satt Leif Pagrotsky med fruga! En ganska bra kväll. 


En lätt middag


Ibland är det enklaste det godaste! Efter en dag på stan med en haltande Gabriell efter oss, paus med asiatisk buffé och massa sushi var vi varken särskilt hungriga eller taggande på att styra upp avancerad middag. Blev lite grönt och lite skaldjur istället, ackompanjerat med lite vin såklart. Snart ska vi iväg på bio, blir mysigt!

Hur coola?


Ett urval av mitt nyinköpta ring-zoo. Räven och ugglan fick inte vara med på bild idag, men ni fattar grejen va? Svarta eller beiga naglar till så ska djuren få rastas!


Det här är till dig Pär


Gissa vem som får betala övervikt på planet? Frågan är; Kommer du och löser ut henne på Falmark?


Umbrella

Det har regnat två gånger de senaste två veckorna ungefär. Båda gångerna har jag på morgonen resonerat "men gud, här ligger ju mitt paraply i väskan och tar onödig plats. Det har ju faktiskt inte regnat på lääänge..." Var på jag lyfter upp det och helt sonika lämnar det hemma. Varför blir det alltid så? Och om nu jag har makten över vädrets makter, varför låter jag bara inte det där förbannade paraplyet ligga kvar i väskan?


Dagens kåtslag


Åh Don Draper, kan du inte finnas på riktigt?


Burgare

Imorse glömde jag min äckliga omelett-lunchlåda i kylen... till lunch har jag istället unnat mig ett low carb-mål från Max utan lök med extra bacon, minimorötter med sourcream & pepper dip och cola zero. Snabbmat på LCHF-vis och jävlar vad gott det är!



Here she comes!


Ikväll byter frugan Dahlqvist Byske mot Stockholm för några dagar och det ska bli jättekul! Hennes hårfärg är en ständigt aktuell följetong så det ska även bli intressant att se vilken nyans hon har denna vecka...


I'm back


Förlåt alla mina flitiga bloggläsare där ute för den oannonserade pausen! Har varit lite rörigt på jobbet så jag har kört kokongmetoden under övrig tid. Ringer ingen, umgås inte med nån, inget facebook, inget bloggande, knappt nåt internet över huvudtaget. Bara fosterställning i soffan och Mad men typ. Låter ju inte jättekul, men nu börjar det vända känner jag!  


RSS 2.0