Maries morotskaka á la LCHF

Ingredienser
3 ägg
3 dl mandelmjöl
1 dl turkisk Yoghurt
2 tsk kanel
0,5 tsk ingefära (jag tog kardemumma istället)
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl finrivna Morötter
50 g smält Smör
Sötningsmedel om man så vill

Smält smöret och ställ det åt sidan medan du vispar ihop övriga ingredienser till en smet. Tillsätt det smälta smöret sist. Klä botten av en springform med smörpapper och häll i smeten. Grädda kakan längst ner i ugnen, 175 grader i 25 minuter.

Ta ut kakan och låt den svalna. Innan formen lossas kan det vara en idé att skära med kniv runt kanten, detta för att kakan inte ska gå sönder.

När kakan kallnat gör du frostingen:

Ingredienser
200 g Färskost, till exempel philadelphiaost
50 g rumsvarmt Smör
0,5-1 dl sötningsmedel, strövarianten
ca 1t sk pressad Lime

Vispa ihop färskost, smör och sötningsmedel. Smaka  av med lite lime. När du är nöjd med smaken brer du ut frostingen över kakan.


Fredriks betyg var "Mmmmmm, smakar preeeecis som vanlig morotskaka". Jag tycker att konsistensen var lite annorlunda, nästa gång har jag i nån matsked fiberhusk eller kruskakli för att få texturen lite grövre. Man skulle även kunna riva 1/3 av morötterna lite grövre.... men smaken var jävlart lovely! Ska enligt uppgift innehålla cirka 5 g kolhydrater per bit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0