Ikväll blir det vin!

image11

Men inte vitt. Rött vin ska jag ha! Och tacos utan bröd.


Mellanmål

Promenad 70 minuter i härlig sol (tjockisvädret har dragit förbi). Allt hade varit toppen om inte batterierna till min cd-spelare hade lagt av exakt halvvägs. Sånt gör mig verkligen förbannad. Att den alltid dör när man är precis så långt bort som man kommer under promenaden. Morr.

Känner mig inte speciellt hungrig idag, men ett mellanmål blev det iallafall. Keso, oliver, fetaost och svartpeppar i en haleluja-blandning. Svingott!

Lunchdejt

Lyxig lunch i sann Paris Hilton-anda: Makrill direkt ur konservburken, kaffe med mjölk och ett skivat äpple som motvilligt delades med det här lilla monstret:

image6


Tjockisväder

Mina planer för dagen verkar inte vara speciellt genomförbara någon av dem. Fuck! Jag hatar när det regnar... man blir så tjock av regn. Det enda jag vill en sån här dag är att ha ett gäng filmer av varierande karaktär, 5 liter te och minst ett halvkilo Exotic Snacks. Eller det räcker kanske inte, ett halvkilo är ju avklarat redan under första filmen... Det bor en ettrig bulimiker i mig. Den enda som är ettrigare är polacken i mig. Hon är en jävel på att plocka blåbär. Jag gillar henne mer.

Ny version av frukost

Det ösregnar ute och min kreativitet fullkomligen svämmar öööver... detta resulterade i denna nya och fullt gångbara frukost:

En avokado, hackad i mycket små bitar
Kräfstjärtar på burk, hur många du vill
Grekisk yoghurt, bara lite
En liten färsk chilifrukt från örtträdgården (eller vad som helst som smakar lite starkt =höjer fettförbränningen!)
Salt och peppar

Gegga ihop i en fin skål och drick chailatte (osötad!) till. Good morning!

Dagen

Frukost: Tre äggvitor med kaviar, kaffe med mjölk, ett glas juice.
Lunch: Fläskfilé och korvgryta med quinoa, wokgrönsaker. Dessert (se tidigare inlägg).
Middag: Varm quinoasallad med fetaost.
Kvällsmat: Mera dessert. Ost från Holland.

En promenad på 80 min och lite mag- och ryggträning. Oxå har jag småätit lite oliver, men det är väl inte någon träningsform direkt?


Underbar och älskad av alla

Inte för att det här är nån filmblogg, men här kommer ändå filminlägg nummer 2 på två dagar. Men om jag varnar er för en film måste jag ju rekommendera en annan film ni kan se istället! Martina Haag är bäst i textformat, men visst fan vad Underbar och älskad av alla rolig och riktigt bra. Se den!

PS. Jag åt inga popcorn under filmen, jag drack bara te på efter-biofikat. Fy fan vad smal jag kommer att bli! DS.

Rökning

Jag har inte rökt sedan i söndags och jag har heller inte varit speciellt sugen. Därför måste jag nu påminna mig om vad som är så bra med cigaretter.
- all tid som man spenderar väntandes blir plöstligt värdefull tid. Tid för att röka. Man börjar älska att vänta, på bussen, på vänner som aldrig kan passa tider, på att bion ska börja och ju längre man måste vänta desto gladare blir man (mer tid för fler cigg).
- All tystnad blir behaglig tystnad. Att röka tillsammans med någon under total tystnad är aldrig någonsin pinsamt.
- Det är snyggt att röka. En bra manikyr ser allra bäst ut i ljuset från en cigg.
- Man blir smal av att röka. Man blir iallafall inte hungrig.
- Man får veta alla hemligheter. Cigarretter måste innehålla nån form av sanningsserum. När man festar och röker på någons balkong då brukar man få veta både ett och annat.
- Det är socialt att röka. Inte bara för det intima balkongssnacket. "Har du eld?" Helt okej öppningsreplik till den du tror är mannen i ditt liv. Vill man vara lite mer politisk och samhällsdebatterande kan man diskutera rökförbud kontra andra förbud, bla bla, skadeverkningar, bla bla och folk kommer faktiskt att lyssna på dig. Man lyssnar inte på hurtbullar som "aldrig har rökt en cigarett i hela mitt liv" som diskuterar rökning.

Sen finns det så klart en del nackdelar med rökning. Den värsta tycker jag är att det känns som att ha blivit överkörd av en ångvält inifrån när jag vaknar morgonen efter en bra festkväll med xx antal ciggaretter.

Desserttips!

Jag älskar desserter, särskilt lyxigt är det att äta dessert efter lunchen. Självklart spelar inte denna "dessert" i samma liga som kladdkaka med vit chokladglasyr och vispgrädde eller något annat som Miss Piggy skulle förslå som efterrätt, men den är rätt god ändå.

1/3 banan
1 näve frusna blåbär
2 msk grekisk yoghurt 10 %
en hel del kanel

Mixa alltihop, häll upp en kopp kaffe och njut av att äta dessert kl 13.00 en torsdag. So did I.

Se aldrig denna film:

Gangster. Lova mig det. Och läs aldrig boken, den är ännu värre.

Paulún vs. Miss Piggy

Sitter här och räcker finger åt Fredrik Paulúns tankar om vad som är rimligt att äta till frukost. Idag dricker jag nämligen ett glas tropisk juice till mina kokta ägg. Innehåller säkert en del socker... för mycket för att man ska kunna försättas i ketos, som det så vackert heter. Sorry Paulún, ta inte illa upp. Faktum är att du har lärt mig allt jag kan om kost och GI. Du är den lilla ängeln som alltid sitter på min ena axel och alltid hamnar i het diskussion med den sockerberoende Miss Piggy (djävulen) som sitter på min andra axel...

image5
Fast här ser hon ju riktigt fit ut...

Maaat!

Kröp nästan in genom dörren som ett utsvultet etiopiskt barn när jag kom hem från min motionsrunda. En timmes promenad, 20 min med cykel. Tre äggvitor står man sig inte speciellt länge på ska ni veta och jag är hemskt känslig för hunger. Nu håller livet på att återvända till mig, i samma stund som den grillade kycklingen, grönsaksquinoan och coleslawen landar i min mage. Lite vattenmelon till efterrätt.

Fattygirl är glad igen.
image4

Katrin Schulman-frukost

Fast Emelie Edition. Tre äggvitor istället för två hela ägg, och lite kalles randiga kaviar istället för bara salt. En äggula innehåller 4-6 g fett bara så att ni vet. Inte för att jag bryr mig om det, jag gillar bara inte äggulan. Till denna kulinariska upplevelse dricker jag 3 koppar kaffe med lättmjölk.

Katrin Schulman.
Hon är bra, hon tänker som jag. Enda skillnaden är att hon är smal redan och det är inte jag.


Ännu en tråkig dag

Jag är ledig idag oxå. Innebär att jag inte kommer att orka göra nåt speciellt och jag kommer att tycka att det är så tråkigt eftersom jag inte har någonting att göra... Men jag lovar dig, det finns säkert 10 olika projekt jag skulle kunna ta tag i idag. Tex packa upp väskorna från Hollandvistelsen... men kläderna där i luktar så mycket mögel och cigarettrök och Blommerkgarahrehnaernajstrate (gatan där vi bodde, ungefär rättstavat) så jag vet inte... Det är 10 % i clubrabatt på H&M idag, kanske vore nåt. Dessutom behöver jag få tag på nån typ av självhäftande transparent plast till mitt planerade konstverk.

Jag beundrar dig

Jag har en underbar vän. Hon heter Elin och ikväll festar hon med tre tyskar på Sverigeturné, men det är inte därför jag beundrar henne. Hon har bestämt sig för att springa en mil i veckan, och hon har hållit det i minst två veckor nu. Det är fantastiskt för varken jag eller hon är några löpare av stora mått. Därför beundrar jag henne väldigt mycket. Du är bäst!
image3

Middag

Middag: Grillad kyckling med quinoa, wokgrönsaker, kikärtor, sallad och tomat. Och bearnaisesås. Bearnaisesåsen på flaska från Vidsel är asbra, mycket fett så klart men det är bra fett från olja och äggula.


Tog en liten cykeltur till Bergnäset oxå, 20 minuters vardagsmotion.


Lägesrapport

Har varit ute och promenerat i två timmar. Lyssnar på Stieg Larssons sista bok Luftslottet som sprängdes,så det är egentligen ingen ansträngning... boken är väldigt bra. Trots att det kan verka som att det är lite pensionärsaktigt att lyssna på ljudböcker så är det bästa tipset jag kan ge. Mot trista promenader och  mot kvällar där tankarna bara snurrar i huvudet och du inte kan somna.

Lunchen för dagen blev sjukt fet lax i ugn med kräftor och lite annat gegg. Till detta sallad och kikärtor. Low carb baby, low carb.

För övrigt så känner jag mig rätt uttråkad, det här med att vara ledig är nog ingenting för mig...
image2

Frukost

Jag är tillbaka från en mycket intressant resa till Holland. Där bestod min frukost de flesta dagar av chokladkex med jordnötssmör och vanilj-choklad strössel på, överblivna chips, kaffe och några glas fanta alternativt dr. pepper. Därefter tände jag gärna en cig och tänkte på vad jag just åstadkommit.

Idag är min första morgon hemma i mitt eget kök, det är min första morgon i min nya episod av mitt liv. Jag kallar den Rehab. Detta äter jag till frukost i detta nu:
Kaffe med mjölk (Katrin Schulman säger att man bajsar bra av kaffe och det är bra tycker hon)
Ett glas LOKA citron (vatten är bra, jag är rätt kass på att få i mig tillräckligt med vatten)
En burk makrill i tomatsås (med salt så klart!)
Eventuellt en nektarin

I´m back

Jag gör som alla de stora bloggarna, jag återvänder. Det här är den form min figur har just idag:

Biceps: 28,7 cm
Rygg: 83,5 cm
Midja: 77,5 cm
Mage: 87,5 cm
Stuss: 92,5 cm
Lår: 50 cm

Fattygirl is back!

image1

RSS 2.0