Another wednesday in paradise

After work med jobbet igår som vanligt. Senaste onsdagarna har vi varit drygt 10 personer, vilket är askul! Fler och fler börjar upptäcka det fina med att låtsas som att det är helg en kväll mitt i veckan. Igår blev det cesarsallad som vanligt och sedan lyxade vi till det med lite drinkar istället för det vanliga rödvinet. Funkade oxå.

Kicki, min boss

Vår lilla kyckling och galna energiknippe Frida

Och Elin som ser ut att grimasera åt drinken, men den var asgod!

Vykort från Luleå by night



Fick en vykortskommentar från Cleve på västkusten här för några dagar sedan. Right back at ya kommer ett vykort från Luleå en vanlig onsdag just innan supervädret blev superoväder.

Bye bye Carrie

Som sagt så såg jag sista avsnittet av Sex and the city i helgen. Det enda som nu återstår mellan mig och avskedet till den mest fantastiska serien är filmen som jag ska se nästa vecka. Lite sorgligt. Liksom resten av världen så är jag helt såld på varenda grej som hänt i serien, alla visdomsord som sägs, och hur jävla snyggt det ser ut när Carrie röker. Nu är det över och jag behöver alltså en ny serie nu som jag kan se när jag äter frukost på morgnarna, när jag landar i soffan efter jobbet och i sängen innan jag ska sova på kvällen... har laddat ner Entourage, som oxå är gjord av HBO, som gjort Sex and the city och massa andra hyllade serier, men jag vet inte riktigt... ännu är jag inte helt såld. Vad rekommenderar ni för serier? De ska vara beroendeframkallande, lite roliga, inte för overkliga och jobbiga stories utan nåt som man kan relatera till + att det ska vara snygga och coola människor.

Emelie på beachen

I llördags sken solen som aldrig förr och jag roade mig med att svara "Emelie på beachen" i mobilen när det ringde stackare som antingen jobbade eller satt och tuggade i sig bakisburgare på McDonalds. Jag och Jennie tillbringade hela dagen på Gültzauudden och det var jävligt härligt att äntligen få lite sol på sin helgledighet. Och jag har badat för första gången i år. Söndag tillbringades oxå på stranden, men en annan strand med annat sällskap, bland annat rottweilern Wilma. Självklart har jag även bilder på det.


Fredag

Här kommer bilderna som jag utlovade för ett par dagar sedan. Det har varit en underbart härlig helg så det har inte funnits tid för att sitta vid datorn (förutom när jag har sett SATC då...)

Klänningen från Forever 21 fick följa med på sattyg. Rätt fin är den om man bortser från den konstiga formen på bysten som den ger...

Äntligen kan jag ha högklackat efter benbrottet... Här ser ni oxå det estetiska operationsärret.

Glada miner på färjan såklart!

Söt pose av Jennie.

och här är Jennie och jag lite senare på kvällen

Funderingar i en slutkörd hjärna

Satt i solen efter jobbet och läste Klick! och Fredag, aftonblandet respektive expressens fredagsbilagor, och funderade lite över det inte ens speciellt nya, men ändå fascinerande yrket bloggare. Typ som Daphne Leon och Linda Rosing som inte har nåt jobb utöver sin blogg. "Idag har jag varit och fikat med en kompis, Anna som är så himla supergullig och solbränd efter sin semester i Nice. Solen sken på oss så jag hade på mig mina nya solbrillor typ hela tiden. Latten var god och gjord på sojamjölk, det är så himla mycket bättre och nyttigare än vanlig mjölk tycker jag". Catsching, catching, så var den dagens inkomst räddad. Rätt galet egentligen, men ett sånt inlägg ger typ 40 kommentarer, så det kanske inte är så konstigt. Inte så nytt att häpnas av bloggundret kanske, men att inte jag får betalt är ju eventuellt något att häpnas lite över. Jag skriver inte heller om nåt annat än meningslösa grejer och min blogg har aldrig varit sämre. Men ikväll tar jag iallafall med mig kameran ut, så kanske lägger jag upp några bilder på a summer night in Luleå senare... Helt gratis volontärbloggande.

Cash cash cash

Äntligen lön! Massa massa nya pengar på mitt konto. Underbart för en fattig student som i  vanliga fall lever på torra brödkanter att få en nomalstor inbetalning. Hur det ska firas? Ja, vad tror ni... självklart har vi bokat bord på färjan ikväll.

Rikskuponger

Precis när man hamnat under 1000 kronorssträcket på lönekontot kommer dem. Det lilla gröna häftet med after works på färjan, frukostar på McDonalds, luncher på Symphonie och kanske en romantisk middag på St Lawrence. Okej, det är kul att få lön, men inget får oss nog att skina upp som när Britt kommer med sin säck rikskuponger. Så ikväll blir det rödvin och ceasarsallad, om jag inte vågar mig på något annat från menyn... 

Frukt

Igår var vår närmaste chef tillbaka från semestern med viktångest modell större. Passade mig perfekt, för till eftermiddagsfikakt blev det fruktsallad med turkisk yoghurt, flytande honung och hackade hasselnötter istället för de vanliga 2000 kcal-bakverken. Mycket godare och nyttigare. Frukt gör sig faktiskt bäst tillsammans med andra frukter och är vansinnigt tråkiga att äta var och en för sig.

Fikapaus

Efter att jag igår insåg att det var exakt en månad tills vi åker till Turkiet beslutade jag mig för att låta denna återstående månad bli en fikapaus. Inga fler kokosmunkar, kanellängder och annat anti-beach, som det ärligt talat blivit en hel del av på jobbet. Bosse har sen semester i år och för att motivera sig att jobba måste han springa iväg och köpa en rulltårta minst en gång per dag. Och så fort minsta sol tittar fram utanför bankfönstrena så tjatar Elin om glass. Men nu är det verkligen paus och mantrat "varje gång du tackar nej till fika tackar du ja till den vikt och figur du vill ha, varje gång du tackar nej till fika tackar du ja till den vikt och figur du vill ha, varje gång du..." . Jag vill helst inte betala för övervikt på planet ner.
 

Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Veckan som flydde sin kos

Så då var det redan fredag. Otroligt vad denna vecka har gått fort, men jag klagar ej. Solen skiner iallafall lite idag och förhoppningsvis håller den i sig till kvällen. Ikväll blir det black angus hängmörad ryggbiff på grillen hemma och jag föredrar att sitta och glo på glödande kol i sol hellre än i regn. Men först en dag av rullatorrally på banken. Idag är det pensionsutbetalning...


Sommar men ingen sol

Solen ler inte mot oss ikväll heller, men om en timme kommer Jennie med vin och i kylen väntar mina små kladdkakscupcakes med vit och mörk choklad. Och på balkongen ligger ett nyöppnat paket malboro lights. Det funkar även utan sol. Om drygt en månad sitter jag ändå på en solig balkong och röker turkiska cigaretter, så vem bryr sig om att det blev en svensk pissommar till? Inte jag.

Helgen i bilder

Oj, vad snabbt den här helgen gick! Två dygn i ödemarken med förväntad tristess blev istället lugnt och välbehövligt rofyllt. Lördagen bjöd på fint väder så äntligen plockade vi bort hardtopen på jeepen och åkte en sväng med håret fladdrande i vinden. Äntligen kändes det lite värt pengarna att vara delägare i det där åbäket. På lördagkväll var det 140 årsfest (en fyllde 70, en 50 och en 20 år) med nästan 70 gäster och det var jävligt kul om än inte så rofyllt kanske...


Nya brillor


Från bimbo till smartass på en sekund. Okej, det är bara fönsterglas i bågarna, men ändå, fatta att de endast kostade USD 5.80! I love you, Forever 21.

Helg

I eftermiddag lämnar jag civilisationen för ödemarken. Helgen kommer att spenderas i en stuga utan rinnande vatten, internetuppkoppling eller el. Det betyder att jag kan se Sex and cityavsnitt så länge som batteriet till datorn räcker... Sedan får jag väl titta på när Fredrik fiskar. Medtages: Myggmedel och hopp om bättre väder. Trevlig Helg!

Shopping

By the way, igår fick jag mitt paket nummer 2 från mitt nya shoppinghak Forever 21. Inkluderat detta:
osv,osv...

Grillfest

Skönt att inleda veckan med en fest. Tisdag ingår ju fortfarande i uppförsbacken i veckan. Jag väljer att se veckodagarna som ett berg, måndag och tisdag går man uppför berget, en svår uppförsbacke med tuvor och stenar. Lagom till onsdag når man toppen, spanar ut över veckan och anar slutet, går ut och gör nåt kul. Torsdag och fredag är nedförsbacke, ner för berget ska man och det går lite fortare och lite enklare än när man skulle promenera uppför. Lördag och söndag spenderar man i dalen, soligt, vindstilla och inte så fysiskt krävande. Bra liknelse va? Ni köper den rakt av antar jag. Nu, ikväll i uppförsbacken hade vi grillfest för att fira skiftbytet i bregottfabriken (på måndag går alla ordinarie på sina semestrar, och de nysemestrade kommer tillbaka till jobbet, men vi sommarfåglar består). Det blev grillad lax och vin och lekar vid laxfisket i Gäddvik och det var sjukt trevligt. Och imorgon når vi toppen och det är afterwork på färjan och sommaren 2008 kommer nog att gå till vår historia som en av de roligaste och trevligaste och fylletätaste, dock med lön.

Fylleinlägg 2.0

Jag hatar hur min blogg har gått ifrån att vara en blogg om hälsa och träning till att vara en blogg om alkohol, cigg och nutrilett. Men vad ska jag göra, när det är så mitt liv ser ut just nu? Alla andra normala människor har ju semester, glömmer sitt vanliga liv och hittar lyckan (?) på nån husvagnscamping i mellansverige, so why can´t I? Ikväll har jag haft en bra kväll som inkluderade förutom vitt och rött vin, drinkar och cider, en åktur med M/S Laponia, en sväng på BBB, några timmar på Invit och ett avslut på BBB igen. Luleå är en bra sommarstad, jag älskar att jag bor här på sommaren (jag bor ju även här på vintern, men det är en annan plågsammare historia).

Pengarna flyger, men gott är det!

Idag är det fredag! Helgen kickar igång ikväll kl. 19.00, då vi ska ut i Luleås skärgård med M/S Laponia och äta ett lass räkor. Underbart! Jag har infört köpstopp på kläder och annat, men jag spenderar lika mycket pengar iallafall. Innan veckan är slut har jag garanterat ätit ute för över 1000 spänn. Men det är faktiskt roligare än att ha en massa sommartoppar och hotpants och skit i byrålådan som man ändå inte kan använda  när man jobbar på bank hela sommaren.

Trött idag

Igår tog jag en paus från mitt nya hälsosamma liv med promenader på kvällarna. Onsdag=afterwork och så självklart även denna onsdag. Igår blev det först picknick och kinamat på Floras Kulle innan vi gick till vårt kära BBB. Ett otrevligt mönster som jag börjat se är att det blir senare och senare för varje jävla onsdag. Jag lyckas alltså sämre och sämre att gå hem i tid. Att onsdag alltid följs av torsdag på jobbet är kanske inte något man tänker på när man sitter och häller i sig vin på färjan efter midnatt. Men jag gör ett nytt försök att gå hem tidigt nästa onsdag. Ge aldrig upp!

Urmoderfettcellen

I typ en vecka har jag gått omkring och känt mig som ett massivt fetto. Fast mina Dr Denimjeans som alltid suttit som en plåga eftersom de är så sjukt tighta (läs: för små) sitter bättre än någonsin. Jag har tränat för lite de senaste två månaderna, det är därför jag känner mig som urmoderfettcellen själv och det känns som att inga kläder sitter okej. Så igår bestämde jag att det var dags att röra lite på mig. Spinning, löpning och aerobics är bara att glömma, men en liten halvtimmespromenad och lite situps och armhävningar fixade jag. Det är egentligen bara hjärnan som behöver den där träningen, för se idag känner jag mig iallafall lite fräschare. Konstigt, men så funkar jag tydligen...


RSS 2.0