Camp Stensborg


På vår skoterutflykt idag hamnade vi ute på en ö som heter Stensborg. Där fanns allt man behövde; vedbod, såg, bord med bänkar... dessutom hade jag med mig en man som kunde göra jobbet och en gammal tidning som jag inte tidigare läst. Inte undra på att jag var nöjd! Vi grillade choritzo och drack varm choklad (sockerfri!), mmm... Ber om ursäkt till mina bodypumpkollegor för att jag luktade lite grillat senare på kvällen.

Bodypump 19,67 kr

Månadens sista pass. Blev 15 träningspass denna månad och det känns lite lågt, men har varit lite för mycket förkyld, bortrest och bakis så det finns ju (bort)förklaringar. Avslutade iallafall storstilat med att öka vikterna på ben och rygg, men nu tror jag snart att jag nått en platå när det gäller vikterna... bara några kilo till och jag kan inte garantera att jag inte kommer kräkas! Imorgon är det första april och jag ska fan inte gå på några lurerier! Får se hur det går med det, jag brukar alltid åka dit! Och när vissa personer i ens närhet i princip living sunset beach så vet man aldrig vad man ska tro, även det knäppaste kan visa sig vara sant....

Övning

Tisdagen bjuder på sol här uppe i norr. Perfekt för att öva sig inför påskveckan i fjällen alltså! En skotertur med korv och varm choklad låter väl härligt! Under påsken byts den behagliga skoterturen ut mot mindre behagliga skoterstrapatser så det är bäst att man blivit lite härdad. Däremot hoppas jag på lite varmare väder denna påsk än förra då vi åkte ut med skotrarna trots att temperaturen en morgon visade -17 grader.


Mycket uppgiven

Fattygirl bakar


När man försöker äta enligt LCHF använder man ju inte mjöl när man bakar. Hur funkar det då? Lösningen är ägg, många ägg! Till en dubbel sats muffins går det till exempel åt 20 ägg. Om det är nån hönsgård som vill sponsra mig så lovar jag att nämna upphovshönan här på bloggen varje gång jag använder ägg. Lämna bara en kommentar här nedan så hör jag av mig!

Spincore 21,07 kr

Mot alla odds gick det faktiskt strålande att träna idag! Härlig överraskning då måndagsträning ofta brukar kunna likställas med att skaka hand med Döden. Kanske var det anlilopen jag åt i Övertorneå som gett mig spänst och pigga ben värdig en löptur på savannen? Vem vet.


Sommartid?

Sommartidens första dag igår bjöd på snöfall nästan hela dagen. Ironiskt va, när vi haft snöfria gator i flera veckor under vintertiden... Och idag hade jag behövt den där timmen som stals från oss igår, är lite måndagstrött och hade gärna suttit och druckit kaffe en timme till, men redan nu är det dags att börja fundera på gymmet!

Tack!


Tack Elin för en rolig och annorlunda lördag! Vi hann knappt vakna imorse innan Fredrik ringde och deklarerade att han minsann var på väg till Ikea med några kompisar. VA???!!! Utan mig? Jag har tjatat om Ikea i fyra månader och inte fått med mig honom, men så fort jag åker bort en natt så sätter han sig i första bästa bil för att åka upp! Elin förhindrade ett sammanbrott från min sida genom att köra 7 mil extra för att släppa av mig i Haparanda så att jag hann upp grabbarna i kafeterian där de satt och smaskade på köttbullar. Mycket generöst gjort, tusen tack för det med!

And your hand is heading where?!

Hittade en släkting oxå. Men vi behöver inte prata så mycket mer om det... Kanske tar jag min pojkväns efternamn Johansson när vi gifter oss.

En Fagge på skinkan


Vi hittade en lite merchandisehörna som inte bara sålde t-shirts...

Elin blev glad som en japan trots 100 kr fattigare...

... men visst var det en väl värd investering?

Mmmm


Här har ni alla smaskigheter och för att vara Övertorneå (inte för att jag har några fördomar eller så...) var det mycket bra och över förväntan!

Övertorneå

Jag och Elin spenderade alltså lördag kväll och natt i Övertorneå. Kvällen startade med nån form av VIP-mingel med välkomstdrink och lite tilltugg på hotell Tornedalia. Sedan var det dags för käk och vi som hade väntat oss fläskfilé och potatisgratäng ur storköksbyttor blev lite förvånade av att se menyn för kvällen:


Om ni inte ser vad det står så serverades rökt vilthacksmousse med tranbärs- och lingongelé till förrätt, till varmrätt kuduantilop med kantarellsås och potatiskaka. Sedan serverades chokladganache med björnbär och hallon. Vet inte riktigt vad den sista rätten fyllde för funktion för sen kom ju desserten som var tatuerad perfektion i ett hölje av cheap mondayjeans och röd jacka. Allt var mycket gott!

Ge mig viiiiin!


Hur man avslutar en arbetsvecka? Med after work såklart! Den enda som inte fastnade på bild hos mig var Elin som såklart oxå var med. Mat på Olivers och sedan gick vi hem till Therese och fortsatte supandet, spelade nåt barnspel och nåt jävla charadspel och kollade inte alls på Lets dance-finalen även om det var det som hade utlovats! Jaja, jag tyckte att det var trevligt iallafall. Nu ska jag snabbpacka inför miniweekend uppe vid polcirkeln!

LCHF- sex veckor senare

Biceps: 27,8 cm (27,7 cm)
Under byst: 74,5 cm (75,4 cm)
Midja: 67,7 cm (69,9 cm)
Mage: 79,4 cm (81 cm)
Stuss: 87 cm (88 cm)
Lår: 49 cm (49,4 cm)
Vad: 34,9 cm (35,5 cm)

Okej, för mycket fusk = för lite resultat, det var det jag misstänkte. Då ska jag ge upp den idén och vinkar med glädje farväl till födelsedagar, våffeldagar, aj-aj-i-halsen-honung i teet.


Spincore 22,69 kr

Äntligen tillbaka i spinningcykeln, det var länge sen! Spincore igår var bra, förutom att jag råkade hamna bredvid en person som stank så fruktansvärt av alkohol bland annat! Strongt att träna spinning dagen efter en fest, men synd att halva salen drabbades... Instruktör Sofie visade vilken jävla hårding hon är, när vårt spinningpass skulle börja meddelade hon att hon redan hade vickat för en annan instruktör på spinning 60  timmen innan. Kan meddela att hon inte ens såg svettig ut.

Hallå våren?

-14 grader är det ute! Dessutom skiner solen och luras att det är varmt och gosigt out there, men egentligen är det jävla svinkallt. Elakt är vad det är! Jag ska till Övertorneå i helgen (fråga mig inte vad jag ska göra där, tack!) och om det är så här kallt down south i Luleå, hur kallt är det då inte där uppe?
Webbkamera - Övertorneå, centrum

Bodypump 24,58 kr

Nu är äntligen mitt halsont borta! Skönt, förutom att det nu inte längre finns någon ursäkt att ha honung i teet. Det som är så satans gott! På tal om gott förresten, när jag kom till jobbet imorse stod Lelle i fikarummet och gräddade våfflor på löpande band till hela kontoret. Vem kan motstå? Inte jag, tyvärr... måste verkligen skärpa mig med detta kolhydratsfuskande, jag mår bara dåligt av det! Tack och lov blev det träning efter jobbet och jag märker ju att det faktiskt är uppiggande även om man innan är trött efter en dags jobb (det är stor skillnad mellan att plugga en hel dag och jobba en hel dag, iallafall då det gäller mitt jobb). Instruktör Ninva var himla sympatisk och lugn idag, skrek inte alls så mycket idag vilket var skönt... Lite vassa kommentarer som "ni som vill gör armhävningarna på tå, ni som inte vill gör oxå det" piggar ju bara upp! Plussade på ett kilo på vardera sida under utfallslåten, det fick bli dagens maxning.

kalas på månadens fattigaste dag

Veckans andra dag bjöd på kalas med gamlingarna i släkten. Både jag och Fredrik har ju som bekant fyllt år och det firades idag med smörgåstårta (jag fick smörgåstårtesallad istället; nästan alla ingredienser förutom brödet) och lite annat fika. Jag fick en fin vit orkidé som jag ska försöka hålla vid liv iallafall veckan ut och biocheck på 300 spänn, så nu ska jag äntligen se "Män som hatar kvinnor". Får nog bjuda med mig nåt sällskap om det ska bli slut på de där pengarna!

Imorgon är det löning och jag tror även att det är utfordring för studenterna, är det inte så? Jag vet inte när jag kände mig så här fattig senast, så det ska bli skönt att få lite påfyllning på kontot. Var inne på Monki igen idag på lunchen och insåg att jag hade kunnat köpa hela butiken, men annars är månadens första korrigeringen i garderoben att köpa ett lass nya underkläder.

Bodypump 26,82 kr

Efter jobbet  igår tog jag mig faktiskt i väg till gymmet. Jag är inne i nån maxa-period just nu och letar hela tiden möjligheter att kunna lasta på lite extra vikt. Jag har funderat på de stora fina 5 kilos vikterna på tricepslåten i någon vecka nu och igår tog jag steget. Dessutom fick jag under benlåten känna på den magiska 20 kilosgränsen (jag vet att jag tränar ben som en kyckling, men det är för att jag sparar mina krafter till konditionsträning och dylikt!). Iallafall  så verkar det som att det enda min kropp tillåter just nu är bodypump. Tänkte egentligen köra ett morgonpass spinning idag men vaknade med samma gamla halsont som inte vill ge sig! Vågar inte chansa och pressa kroppen till att verkligen bli sjuk, nu när jag äntligen får jobba lite.


Klädpanik!

Jag upptäckte nu på morgonen att min ofrivilliga frånvaro från jobbet gjort att jag tänkt lite annorlunda när jag shoppat kläder. Det mesta jag äger är stentvättat, djurmönstrat, urringat eller översållat med dragkedjor och sådana detaljer... vilket kanske inte är lämpligt enligt klädkoden (absolut inte om man bär allt samtidigt). Tittade djupt i garderoben och hittade faktiskt nåt svart och höghalsat, så dagen är räddad. Nu återstår bara fyra bankoutfits till denna vecka!

Gissa vem som är jag?


Ehh, okej ingen av dem...

A second skin


Antingen så är mina täckbyxor i stuprörsmodell eller så har jag bara liiite muskulösare lår än en random 38:a...

Kvarnträsket


Kolhydratsfri födelsedagspresent!

Jag fick en försenad födelsedagspresent idag. Ingen kokbok man har på en hylla i köket till allmän beskådan (hon verkar modig Doktor Dahlqvist, men ingen kan ju anklaga henne för att vara vacker, eller för att ha ansträngt sig det minsta inför fotograferingen) men jag tycker recepten verkar riktigt bra! Även om jag inte är någon slavisk receptmänniska kan det vara bra att utöka idébanken. Jag återkommer när jag testlagat nåt!
 

Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok

Helgens sista dag

Idag blev det oxå grillad korv och solsken, men nu med grabbarna och med skoter som färdmedel. Det var lite guppigt längs skoterlederna så efter att ha studsat upp och ner i någon timme har jag säkert tryckt ihop alla kotor i ryggen och mäter knappast mina vanliga 164 cm, snarare 154... Men annars var det perfekt och man blir verkligen skönt seg av att vara ute en hel dag! Ska lägga upp bilder sen...

Med grusiga ögon, men utan att somna har jag dock lyckats uppdatera mig på lite jobbgrejer, ni vet räntor, avgifter, nyheter och aktuella erbjudanden... imorgon startar min jobbvecka och eftersom jag inte jobbat sedan i september-oktober eller nåt sånt är jag väl kanske en aning ringrostig, men det ska bli väldigt kul! Jag kanske kedjar fast mig i nåt skrivbord där efter denna vecka så att de antingen måste låta mig fortsätta eller så byta ut inredningen. Finanskrisen kan göra den mest stabila desperat.

Sol och mys på Gråsjälören


Såhär mysigt hade jag och Elin det på vår lilla utflykt till Gråsjälören som är en ö i Luleå skärgård. Vi packade helt enkelt varsin ryggsäck med diverse smått och gott och vandrade ut i sportlovsidyllen. Det var superhärligt och vi kom överens om att grillad korv är en svårslagen kulinarisk läckerhet!

Bodypump 29,50 kr

Härligt att träna igen efter två dagars uppehåll. Att vila och sen skölja rent kroppen med lite vin hjälpte tydligen mot förkylningen som det idag inte finns ett spår av! Idag blir det en lugn hemmakväll så jag hoppas att jag imorgon är pigg och fräsch för lite spinning så att jag iallafall får ihop fyra pass denna vecka.


Dagen efter igår

Sitter jag och laddar inför bodypump och sedan en eftermiddag på isen. Och det är ärligt talat inte så svårladdat när det är strålande sol och termometern snart är på väg upp mot plus. Efter en treo mot rödvinsbankandet är jag oförskämt pigg och fräsch. Kvällen igår var precis lagom och jävligt trevlig. Vi hade avslutning med vår förhandlingsgrupp, åt after work-buffé och skålade i champagne som om det vore studenten. Som tur är slutade likheterna med studenten där, kom inte hem på morgonkvisten utan skor utan hade båda fuckmebootsen på tassarna när jag klev innan för dörren just innan kl. 01.30.

AAAAAAAHHHHHHHHH!

De dagar jag inte har tränat brukar jag vilja skjuta mig själv. Jag ligger och vrider mig som en daggmask i diskmedel (experiment vi gjorde på lågstadiet, maskarna blir som galna! Djurplågeri eller vad?) och vet inte riktigt vad som är fel. Igår tvingade Elin med mig på äventyr och fika istället för gymmet och idag hoppas jag att min mesförkylning når sin kulmen med värk i bihålorna och en raspig ond hals, därför försökte jag vara förnuftig och skippa träningen idag oxå. Men AAAAAHHHH, myrorna i brallan börjar kicka igång och snart är de väl uppe i skallen och lämnar efter sig inte-tränat-ångest. Vilken endorfinknarkare jag är alltså! Hur ska jag lösa det här då, vill ju inte deppa ihop och köra daggmaskmoves i soffan en fredagkväll! Okej, vi testar en after work då... det kanske gör att det känns bättre.


Nu har ni chansen!

Just hemkommen från slutseminarium i förhandlingskursen. Nu är alltså denna kurs slut och i och med detta så har jag alltså överskridit den magiska gränsen för högskolepoäng som krävs för ekonomie magisterexamen (ska bara få betyget först, men rent teoretiskt är det alltså så)! Härligt härligt, så om det är något företag som vill anställa detta stjärnskott så kan jag börja jobba på måndag! Förutom att jag är en underbar människa på alla sätt och vis är jag snabblärd, mycket ambitiös och tar gärna initiativ till after work!


... och jag åker gärna tunnelbana till jobbet!

Monki har landat

Idag öppnade Monki här i Luleå och det är ju super! Men samtidigt lite tråkigt eftersom det alltid är en fest när jag får gå på Monki i Stockholm till exempel, men nu kommer det ju inte att vara en särskilt speciell upplevelse... Om ni har några I-landsproblem som slår detta så är ni välkomna att kommentera! Det är ju faktiskt fantastiskt när Stockholm kommer till Luleå. Första helgen i april kommer en miljontedel av Stockholm till Luleå, det låter lite men eftersom det är one of its best pieces så är det inte fy skam!

Bodypump 32,78 kr

Alla instruktörer har tydligen inte haft möjlighet att lära sig koreografin till nya bodypump 69 ännu. Detta blev vi varse idag och bjöds på ett något improviserat pass, men vad gör det egentligen, träning som träning!

Oxygen overloaded

Har varit och promenerat på isvägen ut till Gråsjälören idag. Strålande sol och mycket behaglig temperatur! Men satan vad mycket syre man får ni sig när man är ute i naturen, jag är helt slut! Det kan inte vara nytttigt... Det var iallafall jättehärligt så jag och Elin bestämde oss för att göra om detta i helgen, men då med picnic! Hoppas att detta magiska väder behagar hålla i sig tills dess bara!


Min dag

Idag fyllde jag alltså både "första cellprovet" och "cleo på lördagar". Om man lägger upp det så är det fan frågan om det är värt ett grattis... Men det har iallafall varit en skön dag. Pappa var först med gratulationerna kl 07.45 och krossade alla planer på sovmorgon både för mig och Fredrik. Vi låg kvar i sängen rätt länge ändå och var inte ute i solen förrän vid 12-tiden. Vi åkte runt och handlade diverse tråkiga men nödvändiga grejer och tog det ganska lugnt. På eftermiddagen bakade jag lite LCHF-grejer som jag sedan bjöd Elin på när hon kom förbi nu på kvällskvisten. Min kära Stadiumleverantör bjöd på denna härliga anorak i 23-årspresent, så nu kan jag se lite sportigare ut när jag promenerar bort fläsket här på vårkanten.
EVEREST TREKKING ANORAK LL BLACK

SEMIFINAL!

Helt jävla fantastiskt! Tack!

Blod, svett, semifinal?

Fy fan vilken jäkla match! LHC-SAIK är snart inne på sin 6:e period, helt galet, men mycket spännande. Jag håller tummarna tills de vitnar och vill även påminna Jimmie och grabbarna om min 23-årsdag imorgon. En semifinal hade varit en fin present!

Foto: Kanal 9.

Spincore 36,88 kr

Jätteskönt med träning idag! Behövde det för att komma igång igen efter en tärande helg. Tänkte sedan ta en lugn eftermiddag, gå omkring och dutta med nån dammtrasa här hemma och göra allt i ett långsamt tempo. Jo just det, när jag kom hem 12.30 hade svärmor ringt 4(!) gånger bara till min mobil, utöver detta hade hon även ringt Fredrik på jobbet och frågat ooooherregudvarärhon??!!! Vem som har dött? Ja, det undrade jag med, men nej det är bara en galet ivrig arbetslös svärmor som ska på middag här ikväll. Ikväll! Jag lyckades hålla henne borta till kl 16.00 men då skulle hon absolut förbereda efterrätten. Så nu sitter jag här med spänningshuvudvärk och hamsterpuls och undrar var min lugna eftermiddag tog vägen.


Helgen i bilder

Om lördagen såg ut sådär...


... så vad det det här vraket som bärgades i söndags (my god, nu är det jag som bokar en resa till solarieöarna!)

Bodypump 42,14 kr

Jag missade ju att återge det fantastiska bodypumppasset igår! Det var iallafall perfekt och jag börjar på allvar tro att det är en träningsform som fungerar bäst dagen efter några glas vin. Så länge man inte är tokbakis, har huvudvärk och en vilopuls på 180 så är det utmärkt att vara lite mjuk och avslappnad i musklerna. Men idag blir det vilodag även om jag är pigg som en mört idag!

Nu är det natt och mina cigg är slut

Shit vilken lång kväll det blev! Startade redan kl 18.00 och nu är den nästan 04.00...Galet kul var det iallafall på fjortisfestivalen och även på allstar efteråt. Nu ska jag knapra p-piller och gnugga tänderna med en rejäl klick tandkräm och sen SOVA! Hörs imorgon!

Lördag morgon

Kolla vad fint min södermalmsinköpta teburk passar berdvid Fredriks whiskey på hyllan i köket! Och vilket te dessutom, fantastiskt. Jag lindrar min microbaksmälla (som är i princip obefintlig, men ni vet hur det kan kännas iallafall dagen efter ett gäng glas vin) med en stor kopp av Pince Vladimirs te med citrus, vanilj och några hemliga "spices". Snart måste jag halka iväg till gymmet.

Spincore 49,17 kr

Idag  var det schlagertema på spinningen, med både låtar från årets omgång och äldre dängor. Som jag misstänkte funkar faktiskt Lili & Susies låt rätt hyfsat så länge man slipper se eländet som mest liknar överförfriskade tanter på firmafest. Kul iallafall med musiktema! Så borde det vara oftare, och tänk om de kunde lyfta ut alla åttaminuters technoremixer från övriga spinningpass och sedan ha ett spinningpass med sådant tema som jag INTE behöver gå på. Hade varit perfekt! Nu ska jag ladda upp inför bodypump imorgon och jag väljer ikväll att göra det med hembakad pizza, rödvin och kanske en cigg på det. Jag tackar med andra ord LCHF för en trevlig månad med att för en dag krascha in i kolhydratsträsket. Det startade redan vid lunch när jag åt en lite obehaglig salladsbuffé som saknade något odefinierbart (kanske fräschör?) men som däremot hade ett gott bröd. Sorry, men jag betalar inte 75 pix för att peta i en olivröra och ett lass riven ost. Men imorgon är jag tillbaka igen och käkar späck!

Upp till kamp med slutspelsmuff!

Elin önskade att jag skulle dela med mig av ett av mina tricks! Nu åkte ju Luleå ur slutspelet i hockey igår och lika fort åkte nog diverse slutspelskägg av hakorna på både spelare och fans (som såklart måste vara som sina idoler, trots att de är vuxna män..). Så nu kan vi fruar, flickvänner, älskarinnor, KK:s och annat löst folk som brukar utsättas för dessa raspiga och sedan allt ludnare och krulligare ansikten andas ut för denna säsong. Men till nästa år, och till er som har den goda smaken att välja tex en skellefteåsupporter (som ännu är kvar i slutspelet och således dess värre kan odla vidare på sitt slutspelsskägg) vill jag påminna om att ni inte ska lägga er utan strid. Ni har ett trekantigt vapen som är nog så kraftfullt, om inte du rakar ska nog inte jag heller göra det... rätt kul idé det här med slutspelsskägg tycker du? Jag tycker minsann att en slutspelsmuff kan vara rätt skojsigt! Och om inte det räcker för honom att ta till hyveln så kan även slutspelsvader eller slutspelsarmhålor vara en god idé. Det här är en kamp såväl på isen som i samlivet.

Oh oh, shouldn't have gone there...

Fredag!

Nu har jag pluggat hela morgonen och nu drar jag på mig min nya Monkitrench, låtsas att det är vår och glida in till stan för en lunch med Holma. Kanske köper jag med mig lite vin hem så att det blir fredagsmys med flytande kolhydrater, Let's dance och tacos. Vi får se vad den söndershoppade studentpengen räcker till!


LCHF- en månad senare

Biceps: 27,5 cm (27,7 cm)
Under byst: 74,3 cm (75,4 cm)
Midja: 67,7 cm (69,9 cm)
Mage: 78 cm (81 cm)
Stuss: 87 cm (88 cm)
Lår: 49 cm (49,4 cm)
Vad: 35 cm (35,5 cm)

Oj, tänk att det redan har gått en månad med den här dieten. Det tar ett tag att komma in i tänket, även för en som jag som under lång tid undvikit kolhydrater i varierande utsträckning. Då har det ersatts med protein eller ja ingenting, men ny är det bara fylla på med fett! Även om jag äter vispgrädde varje dag ocg bacon har blivit min trogna vän är jag rädd att jag fortfarande äter för lite fett, men det är bara att kämpa på och se hur kosten utvecklar sig. Jag mår iallafall som en prinsessa och det spelar ingen roll om jag har gått ner 1 kilo eller 10 kilon om jag kan äta sådan här mat, slippa kroppsångest, kolhydratvärk och att känna sig uppsvälld. I love it!

My office


Förut hade vi en riktigt seriös kontorsmöbel i sovrummet. Jag tror inte sådär jättemycket på Feng Shui, men jag kommer aldrig att göra om det igen. Om man tänker efter så har inte räkningar, kurslitteratur, datorer och diverse högar med papper särskilt god inverkan på varken sömn eller sexliv. Jag går iallafall inte igång på det. Och det gör jag inte heller på ett kaosartat köksbord dit allt verkade förflytta sig när kontorsmöbeln åkte ut, så nu har jag köpt ett nytt kontor. Compact living är vad det är, men det är så jag vill ha det.


Bodypump 59 kr

Månadens femte pass bara och det är redan den 12 mars! Jag skäms lite faktiskt, men det är ju för att jag varit bortrest så mycket. Nu ska jag ju vara hemma och ta igen det här, eller åtminstone inte göra det värre. Den nya bodypumpkoreografin är så efterlängtad och en så härlig nystart. Nya låtar, nya övningar, nya vikter, det är verkligen askul! Undrar vilka de, Les Mills-nissarna som gör de koreografier som hela världen tränar till? Det skulle jag bra gärna vilja veta. Inte bara så att jag kan trakassera dem med mina synpunkter (men även därför) utan bara för nyfikenhets skull. Vad har de för erfarenheter och kompetenser? Hur tänker de om alla övningar?

Plötsligt händer det!

Woho, en tidig födelsedagspresent och en strimma ljus i finanskrisens becksvarta mörker; jag ska jobba en vecka som dessutom har det goda omdömet att placera sig mitt emellan läsperioderna när jag ändå är ledig! Kanske jag slipper äta brödsmulorna på golvet sista veckan i maj när den lönen kommer. Det är så fasligt mycket kolhydrater i de där smulorna så jag undviker de gärna.

PS. Lugn Holma, det är inte mitt golv! Jag har mer städat än så, promise! ;-)

Dåligt utförd sovmorgon

Visst är det trist när man har sovmorgon och vaknar och inte är utvilad? Vaknade kl. 07.00 när Fredrik gick upp och kände mig pigg, men klart att man ligger kvar en stund om man inte måste gå upp... Vaknar igen två timmar senare och är ett vrak! Har legat på ena armen som är helt avdomnad, kruttorr i munnen, känner mig nästan lite yr och helt mosig. Nu en halvtimme senare och en kopp starkt kaffe börjar jag äntligen komma upp på banan! Så här ska det ju inte vara. Sovmorgon= pigg och utvilad.

Nu ska jag  fortsätta med kaffedrickandet samt ta tag i våra evigt återkommande CSR-uppgifter. Jag är egentligen klar med min del, men jag har skrivit som en treåring, så jag ska se om jag kan göra några små förbättringar.


Tåget går mot semifinal

Linköping-Skellefteå AIK 0-3! Fantastiskt grym insats, nu ska jag le för mig själv en stund innan Fredrik kommer hem förmodligen ganska butter över att Luleå losar med åtminstone 5-1... Det här med skadeglädje funkar inte i den här relationen, inte åt hans håll iallafall. Man får helt enkelt knipa käft.


Bodypump 73,75 kr

Nya bodypump 69 fick mig att skaka som ett asplöv två timmar efteråt! Inte för att det var jobbigare än det tidigare passet, men nya och nygamla övningar som kroppen är ovan med! Jag fick iallafall igenom mycket av mina önskningar, är i huvudsak nöjd med nya koreografin. I övrigt har dagen bjudit på skvallertät uppdateringsfika på stan med Elin och lite andra småärenden. Nu ikväll har jag stångat pannan blodig i plugg och gjort LCHF-muffins med flera olika innehåll! Frukosten räddad i många dagar framöver!

Spincore 98,33

Man skulle kunna tro att jag inte överlevde flygresan i söndags, men sanningen är att det bara blev lite mycket att göra i plugget precis när jag kom hem! Hann iallafall träna igår och jag måste säga att det var endast skönt och inte särskilt plågsamt trots träningsuppehållet. Min kropp börjar väl bli van oregelbunden träning... Men nu är det slut med det. Idag ska jag testa nya bodypumppasset och mina förhoppningar är höga!


Bye for now

Nu bär det av hem till snön igen! Om jag överlever flygresan vill säga.

Just nu

Nytt linne från Urban Outfitters (som jag som "lantis"/"norrlänning" letade i en timme igår utan att hitta, men !), asgott rödvin (Bundustar, 2008 South Africa), vår ängel spelar för oss och Jennie är nyduschad. Jag älskar livet för tillfället.

Mordförsök


Var och hälsade på i Niklas och Julias toppfräscha lägenhet och blev riktigt avis! På allt förutom att det var blod på en dörrkarm våningen under från ett mordförsök två dagar innan. Trevlig inflyttningspresent va?

Powernap i partyfabriken


var det sömnpiller i maten eller?

Fredagen


Här är lite bilder på mitt härliga (och snygga i verkligheten, jag lovar!) sällskap igår. Jag själv fastnade bara på bild i Jennies kamera, men de bilderna hittar väl hit till bloggen förr eller senare.

En ny modebloggare är född


Jennie köpte ett par nya sneakers idag och blev så till sig att hon bestämde sig för att dela med sig av dem till resten av världen och bli modebloggare.

Bakfyllerapport

Med hjälp av kaffe och alvedon har vi vaknat till liv efter gårdagen. Åt jättegod pasta (sinnessjukt många kolhydrater, men man kunde iallafall välja fullkorn!) scampi e spinachi på Vapiano och blev imponerad av deras high techutrustning. När man väntar på sitt bord får man nåt som ser ut som en mobiltelefon som börjar blinka och vibrera när bordet är ledigt och man betalar allt med ett speciellt kort som man sedan löser ut innan man går. Sedan bytte vi Stureplan mot Söder och mötte upp Julia och hennes H&M-gäng i Brunogallerian som på natten tydligen blir ett uteställe! Lite exotiskt tyckte vi två luleåbor i sällskapet, men det är ju egentligen inte konstigare än att man festar loss i Smedjan... Nu ska vi peta i oss brunch på Sju knop, antagligen ännu mer kolhydrater så i helgen behöver ingen ( inte ens du, Veganiel) oroa sig för att jag inte får i mig tillräckligt av den sorten!


VVV

Pilgrim Charm Ladybird

Blev inte sådär vansinningt mycket shopping idag ändå, men den här lilla nyckelpigan fick iallafall följa med tillsammans med en liten armlänk att fästa den i. Oxå ett par mellanblå vardagsjeans från Cheap Monday för 100 kr och en rutig klänning från H&M som jag köpte mest i brist på annat. Nu blir det lite vila innan vinandet drar igång och sen middag på Vapiano- de tre v:na ikväll alltså. Vila-vin-Vapiano.


Survival of the fittest

Jag överlevde alltså flygresan och har nu vaknat upp på vulcanusgatan. Kanske inte kommer som nån överraskning för er andra, men för mig är det alltid ett litet under att jag slipper flygolyckor. Jag tackar alltid gud för att jag får leva när jag har landat, enda gången jag seriöst framstår som religiös! Igår hann jag och Jennie inte med så mycket, drack lite (ja, det är sant!) vin och pratade några timmar innan det var dags för arbetskraften att få sin skönhetssömn. Jag har inget sånt att tänka på utan idag är det shopping som gäller! Ska dessutom luncha med svärmor som oxå är i Stockholm över helgen (så klart...).

Stockholm

Webkamera mot Riddarfjärden - Klicka för större bild.
Det ser ut att vara lite ruggigt väder i huvudstaden idag. Faktiskt soligare och klarare här uppe i norr, men avsaknaden av snö på gatorna väger upp allt!

Inte utan mina muffins


Allt börjar bli packat och klart inför min helg i Stockholm. Mina LCHF-muffins med fetaost och körsbärstomat åker så klart oxå med! Hotel Lundgren brukar i och för sig ha en utsökt frukostbuffé med startmüsli och vaniljyoghurt och goda mackor, men det är lite för mycket socker i för mig. Jag ska inte inbilla mig att jag kommer att äta eller dricka särskilt nyttigt under helgen, men man kan ju försöka äta hyfsad frukost iallafall! Därför åker dessa godingar i min grymma väska jag köpte i Umeå. Den är skitsnygg och sväljer allt!

Spinning 124,50 kr

Jag misstänker att jag redan med veckans andra pass avslutat den här träningsveckan. Har föreläsning hela dagen imorgon och måste hem och äta middag innan jag ska sätta mig på ett plan, be till gud och drygt en timme senare förhoppningsvis landa oskadd på Arlanda. Att träna så här sporadiskt gör mig sjukt omotiverad att både utföra sysslan och att dokumentera den i text. Så nu ska jag istället städa eftersom jag får besök av en städmaniker ikväll och man vill ju inte vara sämre själv trots att vårt hem egentligen är ett ständigt kaos!


Bodypump 249 kr

På lördag är det release på det nya bodypumppasset! Överlevde gårdagens träning trots att jag fasade inför den, men nu vill jag ha ny koreografi!

Return to the gym

Jag visste att det skulle bli såhär! Usch vad det är jobbigt med gym-uppehåll. Om en timme ungefär är det bodypump, mitt första pass sedan i onsdags och jag ser fram emot det ungefär som om det vore min egen avrättning. How come? Jag har ingen aning, men jag vet att det alltid känns så här och jag borde aldrig utsätta mig för längre pauser än två träningsfria dagar i rad, men ibland funkar det inte riktigt. Nu ska jag plåga mig i två-tre dagar (ungefär så länge det tar att komma in i träningslunken igen) innan det är dags för ytterligare ett uppehåll som kommer att göra nästa träningsvecka till ett helvete. Efter det ska jag lova att hålla mig nära mitt gym flera helger i rad för att undvika detta fenomen, ända till fjällenresan i april ska jag träna varje helg och inga fler långa uppehåll!

Lördagen



På lördagen var det Klubb 90210 på Scharinska. Succé i vanlig ordning!


Fredagen


Inflyttningsfest hos Björn med kombos och vi gick alla ut ganska hårt!

Get your ass on the dancefloor!


Fick ett sms av Elin när hon spelade i lördags: Get your ass on the dancefloor! Och även om jag kanske inte dansade hela kvällen så fastnade jag iallafall på bild in action. Och kul tyckte jag tydligen oxå att det var! Bilderna har jag lånat av Björn och 90210.

Lite måndagstrött

Jag gick rakt in i väggen idag efter helgen! Var så jäkla trött imorse att jag inte ens kunde äta frukost innan vi skulle träffas i skolan kl 9.00, jag älskar frulle så det händer aldrig annars! När jag var hemma igen kl. 11.00 kraschade jag i soffan och där blev jag liggande till långt in på eftermiddagen. Slacker! Men sen tog jag faktiskt tag i detta:

Jag kanske inte verkar vara strukturerad, men jag lovar att det var ett ytterst organiserat kaos och nu ligger vartenda kvitto i datumordning i pärmen!

Home sweet home and my sweetie is home too

Nu är jag tillbaka på norrbottnisk mark och min gräsänka-period är oxå över! Helgen i Umeå var kul och härlig på alla sätt och vis, men efter fyra timmar i en iskall buss och utan annan näring än frukt och nötter så är det rätt skönt att vara hemma (om nu nån annan hade kunnat packa upp åt oss!). Det blev rätt sent igår oxå, så jag är lite sliten, mycket segtänkt och har söndagsångest över att det är måndag imorgon... Men nu ska ta hand om mig ordentligt i fyra dagar innan nästa helg drar igång med full fart, denna gång i Stockholm. Jag lägger upp några bilder från denna helg sen, just nu är usb-kabeln upptagen!

RSS 2.0