Mad men


Ser ni Mad men förresten? Det bästa som har hänt mänskligheten sen... ja, sen man fick borsta tänderna innan och dyrt och heligt lova att hoppa i säng bums efter Tre Kronor. Don Draper rör vid varje svaghet jag har för kostymklädda män som jobbar och dricker för mycket och försummar sin familj. Lika kär är jag i både kärriärskvinnan Peggy, hemmafrun Bets och kontorschefen Joan...

Fläsket brinner


Så nära i tid men ändå så långt borta... väl hemma i höstluften i Sverige känns det långt bort att matcha bikinitrosan med strandbagen i 48 gradig värme...


Måndag

Vilken rivstart igår efter semestern! Av okänd anledning vallfärdade folk till banken igår, samtidigt som vi hade för lite personal. 97 personer i kö som mest och jag satt ner och åt lunch i 5 minuter... en nätt arbetsdag från 8.30-19.00. Puh! Inte konstigt att man första dagen på jobbet efter semestern funderar starkt på att byta jobb/ bli gravid/ börja studera. Det hör till på nåt sätt.
 


På beachen i Marmaris


KräftskivaMycket påtvingade kräftskiveaccessoarer.


Time's running out

Nu är vi hemma igen efter en skållhet vecka i Turkiet! Semestern rinner ur mina händer och på måndag är jag back in business igen. Igår var jag på AW med jobbet för att vinka farväl till mina kollegor Alex och Valentina som byter Nordea mot intek på Södertörns högskola. Kändes som en bra mjukstart att sitta i fikarummet och dricka cider... efter mina vinkvällar i Turkiet var jag dock inte på nåt vidare festhumör och tackade för mig efter en cesarsallad och ett glas vin på Anglais. Rullade innanför dörren innan kl 21.30. Ikväll är det upp på festsadeln igen... Maria och David bjuder in till kräftskiva i Täby. När blir det höst och folk träffas över en kopp te istället? Kommer säkert bli kul ikväll, men börjar ärligt talat bli lite mätt på allt festande.

Hörde jag skål?

Mot Turkiet

Imorgon vid den här tiden sitter vi och svettas i 30-gradig kvällsvärme på en medelmåttig restaurang någonstans i Marmaris i Turkiet. Eftersom även medelmåttiga restauranger i Turkiet har visats sig ha galet bra mat så är det bättre än det låter. Tycker för övrigt att vi kan spola fram tiden så att vi är framme redan nu... raka ben, kolla mad man, sova, bli väckt i ottan, försöka rodda ihop nån frukost av det lilla som finns kvar i kylen och sen ta väskorna med sig, låsa dörren och påbörja resa med tunnelbana, arlanda express, flyghelvetet och sedan buss innan man är framme på den där medelmåttiga restaurangen. Känns lite halvdrygt.

Bajen


I söndags gjorde jag fotbollspremiär på söderstadion. Intresset har väl kanske inte varit på topp från min sida då man bor ett stenkast från stadion och ändå dröjer det ett år innan man ser en match. Var nöjd upplevelsen som bjöd på både supporterslagsmål, fotbollsskador och fem mål. Samt en extrem träsmak i röven efter att ha suttit två timmar på en träbänk... Ser framemot den nya arenan och deras förhoppningsvis ergonomiska stolar.


Ett år i Stockholm

Exakt på dagen ett år sedan tog jag min 20 kg tunga hockeytrunk med grejer och flyttade hit.  

Den som spar hon har...


...SEMESTER kvar! Haha, era suckers som börjar jobba imorgon!


LCHF-dessert med tigernötter


Vad tror ni om detta?

1,5 dl vispad grädde
1,5 dl turkisk yoghurt
1 grabbnäve blandade naturella nötter
1 msk smör
kakao
sötningsmedel

Smält lite smör i en stekpanna, häll på nötterna, sötningsmedel och kakao och låt nötterna bli lite karamelisarade. Låt svalna. Vispa grädde och blanda med turkisk yoghurt. Söta med sötningsmedel om du vill och fördela blandningen i två skålar. Rör ner kakao i blandningen i ena skålen. Montera i två fina glas eller skålar, strö över nötterna. Klart! 


Tålamod i Långholmsparken


Under trädet försökte vi hålla humöret uppe med hjälp av alkohol i plastmuggar.


Här hade det kunnat stå ett öltält eller två, men det hade tydligen inte United Stage en tanke på...


Gummistövlar har aldrig känts så rätt!Äntligen uppehåll!


Efter omständigheterna jävligt snygga.


Fantastiska Lasse!


Den som väntar på nått gott...


Här satt vi i lördags i Långholmsparken och köade för att bli bland de 800 första som fick tillträde till ett område alldeles närmast scenen på Lars Winnerbäck. Det duggade lite men vi var vid gott mod, hade termos med kaffe, två flaskor vin och strandradio med spotify. Föga anade vi att vi köade i fyra timmar för att få veta att det var "Utgång=hemgång" och att vi skulle få stå i spöregn under områdets enda träd (något öltält fanns såklart inte) medan leran blev allt djupare under fötterna. Där stod vi i ytterligare fyra timmar innan regnet pausade någon timme och det var dags för Lasse att gå på scenen. Men där stod vi, i området alldeles nedanför scenen!


Imse


Om man dödar en spindel blir det regn, och det vill vi verkligen INTE idag. Ikväll är det Lars Winnerbäck i Långholmsparken och vi har hellre solen i ögonen.


Semestern bokad!

Halva kvällen har vi suttit och grämt oss framför datorn över flygbolagens hutlöst dyra sista-minuten-resor. Allvarligt, ingen kan ju betala över 5000 per person för en ospecificerad resa till Mallis?! Till slut kom vi över en resa till Marmaris/Icmeler i gamla trygga och för oss mycket väl beprövade Turkiet... 2700 per person fick vi hosta upp för den, men då räknar jag med solgaranti och helst 40 graders värme! Den 19 augusti åker vi och är tillbaka i god tid för att hjälpa Julia och Niklas att flytta. Bra va?


Finally!


Ikväll får vi äntligen tummen ur och går och ser Sex and the city 2. Fattar för mitt liv inte hur det har gått till när vi inte har sett den förrän endast en biograf i hela stan fortfarande visar den! Jag älskar ju de här brudarna som om de vore mina egna bästisar... well well, SATC-klänningen är på redan nu och jag antar att jag måste ta med mig ett par heels oxå. Det går inte att se en sån här film i sneakers och leggings!

Prideparaden


I veckan har pridefestivalen pågått ganska obemärkt här i Stockholm, men igår var det dags för paraden och då kan man väl säga att de gjorde en del väsen av sig. Förutom massa helt galna kreationer och helt vanliga gamla gråhåriga bögar fick jag mig lite kändisspotting! Mest politiker, där moderaterna fick absolut mest jubel (undrar om det har nåt att göra med platsen vi stod på; Berzelii park bredvid Berns?). Anders Borg och jävla snygga Filippa Reinfeldt gick i spetsen, men jag såg inte till Freddan. På tal om snygg, kolla in Babsans perfektion till ben! Och armar! Herregud, karln är väl typ 55 och har en kropp som ja... jag kommer inte på nån som har så snygg kropp ens en gång!


RSS 2.0