Första advent

Nu jäklar blir det bildkavalkad! Idag är det första advent och vi har håvat in ett gäng vuxenpoäng genom att ha en av tidernas mest planerade glöggmys. Men innan dess såg vi till att vara riktigt glöggsugna och stelfrusna, så vi begav oss enligt tradition till Skansens julmarknad. Dyr och svinkall turistfälla, men vi plockade guldkornen i form av en stor påse viltkorv, torkat älgkött, vildmarkschips och brända mandlar.
Niklas tyckte att bollarna på min fina second handhalsduk påminde om pungkulor och kallade mig Fury Balls halva dagen. Det får stå för honom.
  
Inte för att han ville erkänna det, men det såg till med ut som om Fredrik, dyrkaren av kyla frös lite idag. 

 
Julia testade om nya pälsmössan höll måttet för Vargavintern 2010-2011.

 
Jennie i väntan på en värmande renstekswrap.


Det snöade på oss heeela dagen.


Efterlängtad glögg hemma hos Julia och Niklas.


Vi hade blivit lovade eld i spisen, men värdparet skyllde på problem med skorstenen och kom undan med tre blockljus. Och det var faktiskt mysigt det med!


Finaste glöggsnacksen var petit coux fylld med en röra av rökt lamm, äpple och pepparrot. Utanför bild bjöds det även på pizzaslize och morotssoppa med ärtcreme. Mycket trevlig dag!


Kommentarer
Postat av: elin

såg mysigt ut det där. lyxigt att få vara på skansen, själva var vi på skyltsöndag i umeå. till och med midre ståhej än i skellefteå så inte så intressant med andra ord.



PS! Älskar din halsduk=)

2010-11-29 @ 18:15:25
Postat av: Fattygirl

Alla julmarknader/skyltsöndagar är ganska snabbt avklarade, vi gjorde skansen på en timme... men det har nog med kylan att göra oxå! Det glädjer mig att min halsduk har ytterligare ett fan ;-)

2010-11-29 @ 20:35:46
URL: http://fattygirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0