Länk om LCHF

Hittade en artikel på Expressen som ganska snabbt och enkelt förklarar LCHF-metoden. Några småfel har såklart smugit sig in i texten (till exempel uppmuntrar de till att man ska äta falukorv, men skitsamma).

Så påverkas kroppen:
Eftersom kosten innehåller väldigt lite kolhydrater får du inte samma blodsockerhöjning och insulinpåslag efter att du ätit. I stället för att använda kolhydrater som energi använder kroppen fett som energi. Kroppen omvandlar aminosyror från proteinet till socker som hjärnan behöver. När du börjar äta LCHF ställer kroppen om sig och du kan känna dig trött och få huvudvärk den första veckan.

Vilka hälsovinster kan jag göra?

Störst hälsoförändring kan överviktiga, diabetiker och hjärtsjuka göra. Överviktiga kan gå ner i vikt utan att vara hungriga eller känna sug.
Många typ 2-diabetiker sänker sitt blodsocker rejält och kan dra ner på eller helt sluta med sina mediciner, men gör det alltid i samråd med sin läkare eller sjuksköterska.
Hjärtsjuka är ofta insulinresistenta och har förstadium till diabetes, det höjer risken för att drabbas av hjärtinfarkt eller hjärtsvikt. Med en LCHF-kost minskar den risken.
Andra vanliga hälsovinster är en bättre fungerande mage, minskat sötsug och hunger, mindre värk och inflammationer och migränanfall, bättre humör och sömn.

http://www.expressen.se/halsa/1.1773907/sa-lyckas-du-med-lchf-metoden

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0