LCHF-paj med västerbottensost och gräslök

Min LCHF-paj konkurrerade ut Ernst paj med kantareller och soltorkade tomater (var faktiskt inte alls särskilt god) på kräftskivan. Här kommer det utlovade receptet:

Pajskal:
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör

Pajinnehållet:
2 dl créme fraiche eller 200 gram philadelfiaost (jag använde philadelfia med gräslök)
1-1½ dl vispgrädde
salt och peppar
gärna lite extra gräslök
200-250 g riven ost (västerbottensost eller vad ni nu vill ha)

Värm ugnen till 225°. Smält smöret i en pajform i ugnen. Vispa hastigt ihop stanningen och grädda till torr yta med ordentlig färg. Smält créme fraiche eller philadelfia i en tjockbottnad kastrull. Lyft kastrullen från värmen och rör ned grädden och sedan den rivna osten. Fördela röran på botten av pajskalet. Grädda tills ytan har blivit gyllenbrun. Vänta minst 15 minuter innan det ska serveras så att innehållet hinner stanna en aning. Servera med en grönsallad och varför inte en romsås?

Grundreceptet är snott från
http://sofija.blogg.se/2010/july/lchf-ostpaj.html

Kommentarer
Postat av: Sandra W

Halloj!

Gjorde också LCHF-paj idag med samma botten

fast med annan fyllning: Skinka, ost, broccoli & CF Mexican chili...mumsi mumsi!

2011-09-19 @ 21:46:31
URL: http://sandrawa.blogspot.com
Postat av: Fattygirl

Mmm... Lät ju oxå som en höjdare!

2011-09-21 @ 20:12:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0