Mini-finlandsfärja


I lördags testade vi räkfrossa ombord på M/S Vindhem. I Luleå är det ett måste att åka med Laponia och sätta tänderna i deras uuuunderbara bröd som serveras till räkbuffén... frågan var ju om Stockholm hade något att sätta emot i denna räkfight?

Maten
Vindhem-Laponia 0-1
Vindhem bjuder på en skål räkor, en skål portionsförpackningar Milda margarin och ganska så trista frallor (tänk ICA, ta 3 för 10 kr). That's fucking it. Eller okej, senare på kvällen serverar de ostbrickan ni ser ovanför, det var ett trevligt inslag, men räcker inte på lååånga vägar till för att tävla mot Laponias buffé med sallad, brödet (!), flera ostar, dressing och egengjord majonnäs som är fantastisk.

Priset
Vindhem-Laponia 1-1
Här vinner ju Vindhem med hästlängder. 290 spänn kostar det att följa med på turen som startar vid Slussen, och vin, drinkar och shots var kostade som på en vanlig kvarterskrog. På Laponia får man punga ut med 420 kr för båttur och räkor. Vinet kostar säkerligen 250-350 kr flaskan, så det blir ingen billig kväll. Att vi lyckades spendera 870 pix per person på Vindhem var helt och hållet Jennies förtjänst (läs: shots och snygg bartender = dyrt!)

Underhållning
Vindhem-Lapona 2-1
Laponia brukar stoltsera med några trubadurer som plinkar lite trevligt på sina gitarrer, men det blir aldrig nåt riktigt ös. Vindhem däremot förvandlades efter några timmar till en fullfjädrad minifinlandsfärja! Riktigt bra liveband som fick halva båten att dansa som om det inte fanns någon morgondag.

Skärgårdsturen
Vindhem-Laponia 3-2
Här får faktiskt båda båtarna poäng. Vindhem plockar poäng för skärgården och alla fantastiska hus/slott? man får se längs med stränderna... Luleås skärgård är oxå fin, men det finns inte lika många 12-miljonershus att titta på där. Laponia får istället sin poäng för att de guidade lite och berättade om de olika öarna, vilken tur som var planerad osv. Med Vindhem fick man gissa sig fram, inte ett ord om var vi befann oss vilket var trist.

Vilken båt går vi vidare till sen?
Vindhem-Laponia 3-3
Vindhem ligger ruff i ruff med Patricia som jag vägrade besöka i lördags. Utan att veta varför sätter jag hellre mina poäng på Färjan i Luleå.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0